6 maart 2018 door Florien in 'Skigebieden onder de loep''

Wintersport in Ischgl

Ischgl ligt in Tirol, vlakbij de Zwitserse grens. Het dorp is samen met het Zwitserse Samnaun onderdeel van het grote en moderne skigebied Silvretta Arena Ischgl - Samnaun. Je vindt hier 238 kilometer aan pistes, berghutten met culinaire hoogstandjes en uitdagende skitochten. Het dorp oogt luxe en is dat ook, maar het is er wel erg gezellig. Langs de autovrije dorpsstraat vind je allerlei hotels, wijnbarretjes, restaurants, winkels en veel mogelijkheden voor après-ski. Snowplaza heeft Ischgl al een aantal keer bezocht en laat jou in 15 foto’s deze fijne wintersportbestemming zien.

#1. Het skigebied is sneeuwzeker

Skigebied Silvretta Arena Ischgl - Samnaun is sneeuwzeker. Maar liefst 90% van de pistes ligt boven de 2000 meter. Daarnaast kan het grootste gedeelte van het skigebied kunstmatig besneeuwd worden. Je skiet hier van november tot mei.

Het skigebied van Ischgl is sneeuwzeker door de hoge ligging en sneeuwkanonnen

#2. Je kunt heerlijk eten op de berg

Niet alleen het skigebied is groots en modern, ook de berghutten zijn dat. Kies voor een buffetrestaurant of laat je bedienen. Je geniet hier van Oostenrijkse specialiteiten en culinaire hoogstandjes.

#3. Leuke activiteiten buiten het skiën om

Je kunt je in Ischgl helemaal uitleven op de pistes, maar er zijn ook een aantal leuke activiteiten buiten het skiën om. Onze tip: de Ischgl

#4. Heerlijke pistes

In de Silvretta Arena Ischgl - Samnaun geniet je van ruim 200 kilometer aan pistes. Het skigebied is uitdagend en vooral heel erg veelzijdig! Je kunt hier leuke dagtochten skiën of gewoon genieten van de lange brede afdalingen.

Skiër op de pistes in Silvretta Arena Ischgl - Samnaun

#5. Prachtige uitzichten

Tijdens het skiën geniet je van prachtige uitzichten op de omliggende bergen. Ook kom je meerdere 'uitkijkpunten' tegen, waar je even kunt stoppen voor een foto.

Uitzicht Silvretta Arena Ischgl - Samnaun

#6. Een hele gave skitocht

Ischgl en Samnaun hebben samen een rijk smokkelverleden. Van de oude routes die men aflegde door de bergen, is nu een skitocht gemaakt. De

#7. Skiën tot in het dorp

Er lopen meerdere afdalingen terug naar het dorp. Je kunt uiteraard de gondel omlaag nemen, maar ook heerlijk naar beneden skiën. Let op: het kan aan het eind van de dag best druk zijn.

Skiën tot in het dorp: dalafdaling Ischgl

#8. Skiën in Oostenrijk en Zwitserland

Als je gaat skiën in skigebied Silvretta Arena Ischgl - Samnaun, dan ski je niet alleen in Oostenrijk, maar ook in Zwitserland.

Skiën in Oostenrijk en Zwitserland in skigebied Silvretta Arena Ischgl - Samnaun

#9. Culinaire hoogstandjes

Als je houdt van lekker eten, dan ben je in Ischgl aan het juiste adres. Je vindt hier meerdere restaurants waar je kunt eten op sterrenniveau. Onze tip: de Paznauner Stube.

#10. Veel rode pistes

Ischgl heeft ruim 200 kilometer aan pistes. Daarvan is ruim 140 kilometer rood. De pistes zijn veelal breed en uitdagend.

Veel rode pistes in skigebied Silvretta Arena Ischgl - Samnaun

#11. Idalp: het verzamelpunt op de berg

Idalp is het verzamelpunt op de berg. Veel pistes komen hier op uit en je vindt er een aantal leuke restaurantjes.

Idalp

#12. Mogelijkheden voor families

Je vindt in Ischgl ook mogelijkheden voor families. Op Idalp ligt een kinderland waar de kids de eerste meters in de sneeuw kunnen maken. Je komt tijdens het skiën geregeld klasjes tegen.

Skiklasje met kinderen in skigebied Silvretta Arena Ischgl - Samnaun

#13. Feestelijke après-ski

Ischgl staat ook wel bekend als 'het Ibiza van de Alpen'. Daar is niks aan gelogen want, je kunt hier heel goed feestvieren. Start bij de

#14. Genieten van alle luxe op de berg

Als je houdt van luxe, dan ben je in Ischgl aan het juiste adres. Niet alleen in het dorp kun je je lekker laten verwennen, ook op de berg is dat mogelijk. Onze tip: de VIP-area van restaurant Alpenhaus.

luxe op de berg bij de Idalp in skigebied Silvretta Arena Ischgl - Samnaun

#15. Heerlijk skiën in het zonnetje

En als het zonnetje schijnt, dan is het helemaal fantastisch! Ontdek de fijne pistes, het moderne liftnetwerk, de berghutten en alles wat het dorp en skigebied nog meer te bieden hebben.

skiën in het zonnetje in skigebied Silvretta Arena Ischgl - Samnaun

Ben jij wel eens op wintersport geweest naar Ischgl? Laat een reactie achter!

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.