Recensies Stubaital

Ervaringen van andere wintersporters zijn onmisbaar wanneer je voor een wintersport in het skigebied van Stubaital wilt kiezen. Een recensie over Stubaital kan de doorslag geven om wel of niet voor dit skigebied te kiezen. Zijn er veel pistes voor beginners? En is het skigebied wel zo kindvriendelijk als wordt beweerd? Hieronder lees je de recensies van wintersporters die in het skigebied Stubaital zijn geweest. Je kunt ook je eigen ervaringen met de bezoekers delen door zelf een recensie over het skigebied Stubaital achter te laten.

Schrijf een beoordeling
weather Gemiddelde beoordeling bezoeker
Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 7 november 2018

Door: Suzan over Mieders

Rustig dorp

Mieders heeft zelf een eigen skigebiedje dat niet echt spannend is. Wel ideaal voor beginners! Daarom skiën wij eigenlijk voornamelijk op de gletsjer of bij Schlick. Waarom dan niet wat dichterbij zul je denken, dat heeft alles te met het feit dat we gewoon graag in Mieders komen. Het is een mooi en rustig dorpje met hele vriendelijke mensen. We komen hier echt tot rust.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 28 mei 2018

Door: Michael over Telfes

Prima uitvalsbasis voor gletsjer

Wij zijn aan het einde van het seizoen nog een paar dagen naar de Stubaier Gletscher geweest. We hadden een klein vakantiewoningkje in Telfes, vlakbij Fulpmes. Voordelig en rustig, maar wel afgelegen en nog een flink stuk rijden naar de gletsjer. Voor ons allemaal prima, wij kwamen om te skiën en verder niks. Met kinderen ofzo is het minder ideaal denk ik, dan zit je toch liever wat centraler.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 20 januari 2018

Door: Anoniem over Fulpmes

Mooi skigebied ook in combinatie met de Stubaier Gletscher

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 12 april 2014

Door: Jasper Roefs over Neustift

Leuk gebied, op maat van ieders niveau

Wij waren in Neustift, april 2014. We hadden deze bestemming gekozen, om zeker te zijn van de sneeuwcondities zo op het einde van het seizoen. In het dal en op vele plaatsen in Oostenrijk was al enkele weken geen sprake meer van het witte goud. Na ons tochtje door het dal en richting de gletscher (wat toch een 20 minuten duurde) vonden we nog de perfecte sneeuwcondities. Het skigebied vormt het perfecte decor voor zowel beginners, gevorderden als experts. De (soms ietwat oudere) liften staan perfect gepositioneerd, waardoor je met weinig lifttijd toch mooie afdalingen kan maken. Je kan ook mooi "rondtrekken" in het gebied waardoor je steeds een andere lift kan nemen. Voor beginners zijn er vele mooie blauwe afdalingen. De skiroutes zijn dan weer perfect voor de gevorderden. Voor de experts 1 tip, neem een dagje een gids onder de arm en het zal genieten zijn!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 17 juli 2013

Door: Tim over Neustift

Skigebied is geweldig

De Stubaier Gletscher is echt een top familiegebied, zeer uitgebreid en voor alle niveaus meer dan genoeg mogelijkheden. Het familiegedeelte op de gletsjer is erg leuk voor kleine kinderen. Ook het funpark is erg gaaf, mijn kinderen waren helemaal geobsedeerd door de hoge sprongen die er gemaakt werden! Om naar de skigebieden te komen moet je met de bus, maar de verbinding is goed dus geen probleem. Schlick 2000 heeft ook veel mogelijkheden en heeft aardig wat kilometers piste. Zowel op de piste als in het dorp zijn veel lekkere restaurantjes te vinden, al met al een hele leuke vakantie gehad.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 12 maart 2013

Door: Anoniem over Neustift

Stubaier Gletscher = fantastisch

Laatste week februari/1e week maart met 2 gezinnen naar het Stubaital geweest. Appartement in Neustift, 4 kinderen op skiles en 4 'ervaren' volwassen. Ondanks het weer (koud tot -20) en vanwege het weer (paar dagen verse sneeuw, paar dagen volop zon) een super vakantie. Wat natuurlijk mee speelt: hebben je kinderen het naar hun zin...... voor de jongste (3 en 5) zeer goede faciliteiten om te leren skieen: bv bij elke lift worden de kleinsten in en uit de stoeltjes geholpen... Voor de oudste (8 en 11) een 'coole freeride dude' die hun les heeft gegeven (carven, 180's, funpark etc). Het gebied is groot genoeg (110KM) maar vooral compact waardoor we als ouders volop hebben kunnen skien én nooit echt ver van de kinderen waren. Toppers: de verwarmde stoeltjes liften met kap, de verse pasta bij Eisgrat, het uitzicht op de Schauffelspitze, de off piste "13 en 14" en de racebaan 'rode 8' . We zijn er ook zonder kinderen geweest (2 jaar geleden in het na seizoen) en ook dan is het een heerlijk gebied: mooie lange pistes, uitdagende rode en zwarte en ook mooie de off piste (het gebied wordt voor wedstrijden gebruikt). De Apres ski was toen in Neustift in de zon op het terras: verse apfelstrudel, goede wijn en loungen maar! Kortom met en zonder kinderen een super gebied!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 1 januari 2013

Door: otto v Laufenburg over Fulpmes

Goed openbaar vervoer in de winter

Ik ben vele jaren zowel in de zomer als in de winter in Fulpmes geweest, Opvallend is dat het busvervoer in de winter in het hele dal gratis is op vertoon van je gastenkaart. Of je nu met de skibus naar Neustift gaat of met de lijnbus naar de Gletscher het kost je niks. Voor wandelaars zijn er vele wandelingen, bv in Neustift met de lift omhoog dan over een goede weg naar beneden lopen (is ook in gebruik als rodelbaan). En als je dan om 12 uur bij de Herzebenalm bent, komt de waard van de pinnisalm met zijn slee je ophalen om naar de Pinnisalm te gaan. Lekker eten en een prachtige wandeling terug!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 3 februari 2012

Door: ghis over Fulpmes

We zijn in fulpmes geweest van 2 januari tot 9 januari met drie volwassenen en 2 jeugdige. Het was er heel leuk en er lag veel sneeuw, enkel de gletsjer was gesloten omwille van de vele sneeuw.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 14 juni 2011

Door: Anoniem over Fulpmes

Wij komen al een paar jaar in Fulpmes; een geweldig mooi skigebied (Schlick2000 en Stubaier Gletscher), zowel voor skieërs als snowboarders. Appartement huren wij in Ferienland Stubai; aanrader! Verblijf en skipassen: niet duur. Prachtige omgeving, met veel mogelijkheden voor (nacht)rodelen en bijv. schneeschuhlaufen. 's Avonds niet veel te doen; wel gezellig in de stadlbar en bij de lustige schilehrer, maar wel wat oubollig. We komen er zeker weten elk jaar terug, omdat we ons er erg thuisvoelen. Makkelijk te bereiken, vlak voor de Brenner rechtsaf en je bent er!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 8 december 2010

Door: Lex over Fulpmes

Al 15 keer geweest de kinderen,vanaf een half jaar mee. Zijn nu 12 en 8 jaar oud en niet meer bij te houden ,dus perfecte piste voor kinderen en beginners

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 17 november 2010

Door: Watersportbank over Neustift

Neustift een gezellig skidorp met 2 pistes De Elfer en de Schlick 2000 vlakbij en de Gletscher Mutteralm vlakbij. Altijd ski zeker. In het dorp Neustift een prima Dorfpub met American bar, Oostenrijks eetcafé boven met uitzicht over het dorpsplein, de Dorfpub met poolbiljart, eigen brouwerij en sinds kort een Après Ski hut voor de deur waar het gezellig en feestelijk afzakken geblazen is. In de Dorfpub iedere woensdag Livemuziek en gastheren Tamar en Martin staan altijd voor je klaar en weten alles over voetbal. Leuke jongens, meertalig die Nederlands, Engels, Duits, Italiaans en Deens spreken. Voor de kinderen komt er een kinderpiste vlakbij het dorp, maar de Dorfpub is ook prima geschikt om met kinderen te komen. Tenminste overdag want s'avonds Geht es los... Meer info: http://www.dorfpub.at/

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 25 februari 2010

Door: Anoniem over Neustift

Wij zijn net terug van onze vakantie. Wat een heerlijke week. Je kan vanuit Neustift kiezen uit verschillende gebieden die allemaal goed met de skibus te bereiken zijn. Wij hebben een super verblijf gehad in Hotel-Apartementhaus Rosmarin. De mensen zijn enorm vriendelijk/behulpzaam/gastvrij en nog veel meer. Het eten is zeer goed verzorgd. Wij hadden half-pension en dat kan ik iedereen aanraden. Je krijgt elke dag een ander voor- hoofd- en nagerecht. Mocht je ook maar denken dat je ergens geen trek in hebt, dan krijg je wat anders. Ook onze kinderen hebben zelden zoveel genoten van alle goede service. De kamers zijn bijzonder ruim en netjes. Een echte aanrader dus.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 19 oktober 2009

Door: T.Jooren over Mieders

Mieders is lekker rustig. Voor een afdaling op de ski,s gaan we liever naar Fulpmes,je bent er in 5 min. met de auto. De piste in Mieders is rood. Wel prachtig langs het bos. Er is een nieuw restarant boven,niet erg warm dat is jammer, maar de mensen van de bediening zeer vriendelijk. Je kunt er gerust met kleine kinderen de hele dag zitten, niets is ze te veel. De rodelbaan is spannend genoeg. In het dorp is een supermarkt daar kun je de kleine boodschappen doen. Voor een grote supermarkt even de auto pakken naar Schonberg,ook 5 min. Daar zijn ook andere winkels. Lekkere pizza kun je in het dorp zelf, erg aardige eigenaar. Het is ook de plaatselijke kroeg. Je kunt ze ook meenemen. Met Kerst kun je om 11.00 uur naar de kerk, ga wel op tijd want het is heel druk bezocht. De kerk is prachtig versiert en een mooie dienst met een koor. Heel indrukwekkend! Daarna lopen alle mensen naar de kleine kapel op de heuvel in het dorp en daar worden buiten om 12.00 uur prachtige kerstliederen gespeelt, Sprookjesachtig mooi om dat mee te maken! Dan terug naar je eigen huis of kamer en een lekkere gluwein tot besluit. Voor ons (2weken kerst 2008)een bijzondere herinnering! Werkelijk 1 van de mooiste dalen in Oostenrijk!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 18 september 2009

Door: Anoniem over Neustift

Je moet ver reizen naar de gletcher. Er bestaat wel een goede busverbinding.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 24 februari 2009

Door: Roxanne over Fulpmes

Ik vind Fulpmes de leukste wintersportplaats waar we tot nu toe geweest zijn!. We waren er dit jaar voor de 2e keer. Op schlick2000 kun je heerlijk skien. Het gebied is niet erg groot, maar zeker groot genoeg! het is een prachtig skigebied, je kijkt je ogen uit! In het dorp zelf is niet veel te doen, er is een supermarkt, een paar kroegjes, en wat sportwinkels. Maar op zondag/dinsdag/donderdag in het winterseizoen treedt een groepje ski-leraren op in club Corso. Dat is echt lachen! Op woensdagavond is er een prachtige nightshow bij schlick2000, dit is ook zeker heel erg mooi, en leuk om een keer mee te maken.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 27 januari 2009

Door: Anoniem over Fulpmes

Wij zijn al jaren trouwe gast in Fulpmes. Zowel in de winter als in de zomer is het hier geweldig vertoeven. De pistes zijn bijzonder geschikt voor de kinderen, die ook elk jaar terug willen. De pistes zijn niet zo geweldig groot, wel gevarieerd. Wat wij handig vinden is dat je altijd op dezelfde plaats beneden komt, raak je tenminste de jeugd niet kwijt en je kunt goede afspraken maken. Ook het après-skiën kun je in de Stadl bar van Leo goed. In de zomer kun je lekker rustig wandelen in het Schlick2000 gebied. Je kunt je dan niet voorstellen dat in de winter alles zo anders is. In het naburige plaatsje Mieders heb je een prachtige Sommerrodelbahn en aan de rand van Fulpmes een prachtig zwembad. Doordat we hier al jaren komen bouw je een relatie op met de plaatselijke bevolking. Wij zullen hier nog veel terugkomen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 8 december 2008

Door: Anoniem over Mieders

Een gezellig dorp aan het begin van Stubaital. Apres-ski is er nauwelijks, vroeger was er een bar aan het dalstation, ik weet echter niet of dit er nu nog is. In het dorp zijn er enkele toffe cafeetjes waar gezelligheid troef is.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 28 november 2008

Door: Peter over Neustift

Neustift im Stubaital, niet zo bekend bij de Hollanders maar zeker de moeite waard. Gezellige apresski op de Mutterberg, elke week live muziek in Dorfpub (met een eigen brouwerij).Genoeg uitval mogelijkheden om lekker te gaan eten. Stubaital is nog betaalbaar. Wij zaten zelf in pension Terra iets hogergelegen met een fantasties uitzicht op de gletsjer voor een prijs van 25 euro perpersoon per nacht. Zwembad met sauna in het centrum en gezellige winkels .Innsbruck is ongeveer 15 minuten rijden en ook daar is er genoeg te bezichtigen en te shoppen. Vliegveld is daar ook gelegen en Transavia vlieg vanaf rotterdam en amsterdam, in de winter.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 20 november 2008

Door: rb over Neustift

Een gezellig dorp en vriendelijke mensen. Wij komen er met ons gezin al jaaaaren in de winter. De natuur is erg mooi. Goed uitgangspunt voor wandelingen. Er zijn veel hutjes waar je naar toe kunt om te eten / drinken. Niet direct aan de piste, maar even rijden met de auto of gratis met de bus. De afgelopen 2 jaar lag er niet erg veel sneeuw. Zelf maken wij geen gebruik van de apres-ski i.v.m. jonge kids.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 10 april 2007

Door: guy7119@live.nl over Fulpmes

Het blijft een geweldig feest om hier elk jaar weer terug te komen (kom hier al 10jaar). Werkelijk een bron van gemutlichkeit!!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 7 januari 2007

Door: Peter over Fulpmes

Rustig dorp met prima skifaciliteiten voor de recreatieve skiër. Nu er een dalafdaling met sneeuwkanonnen is bijgekomen, is de benutting van de liften veel gelijkmatiger. Zelfs rond Oud-Nieuw 2006/2007 geen lange wachtrijen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 24 juli 2006

Door: Anoniem over Mieders

Ik kan mij niet voorstellen dat er in Mieders een overdekt openbaar zwembad is. Er is enkel een openlucht zwembad, ik weet zelfs niet of dit volledig gerenoveerde openlucht zwembad open is in de winter. Voor de rest is het een gezellig klein dorp met een leuk skigebied en een zeer leuke natuurroddelbaan in de winter en een nieuwe zomerroddelbaan. Een aanrader voor gezinnen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 7 juni 2006

Door: Marcel uit Wieringerwerf over Telfes

Wij zijn eind februari 2005 voor het eerst naar het Stubaital gegaan om te skien. Als gezin met drie jongens in de leeftijd van 5, 7 en 9 jaar vonden we hier een zeer goede bestemming voor een skivakantie met kinderen. We waren met vrienden die ook drie jongens in dezelfde leeftijd hebben. Ons logeeradres was het appartement van Carole Pircher in Telfes : Emailadres : info@pircher-maes.at Het appartement was gewoon fantastisch, mooi gelegen in het rustige Telfes en ruim genoeg voor ons allen. Zeker als je als twee families bij elkaar hoort en gezamenlijk de ruimte kan benutten. Ook mochten de kinderen gebruik maken van de tuin waar een leuk hellingkje garant stond voor sleeplezier! Het skiegebeid Schlick 2000 is zeer overzichtelijk en als je zelf aan het skien was, kwam je de skiklassen van de jongens regelmatig tegen. Verder was het erg rustig dat we er waren, maar we waren dan ook wel buiten de grote krokusvakanties om, dat zal wel gescheeld hebben. Ook de halfpipe ergens midden in het skiegebied werd druk bezocht door ons. Kortom, we hebben ontzettend genoten en voor herhaling vatbaar!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 20 april 2006

Door: Marjolein * over Fulpmes

Leuk boerendorp. Schlick2000 skigebiet is erg gezellig. Je bent ook binnen 20 minuten bij de Stubai-gletsjer.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 19 februari 2006

Door: jesca over Telfes

Telfes is een klein gezellig dorp dat goed bereikbaar is vanuit Insbruck met een boemeltrein, je kan er via allerlei vervoer komen. Het is een rustig dorp niet ver van het skigebied schlick en de stubaier gletscher waar je overigens het hele jaar door kan skieen. Vind je skieen niets dan kan je vanuit telfes uren wandelen over de telfer wiesen of het greifvogelpark bezoeken.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 31 januari 2006

Door: Nancy over Mieders

Zojuist een week in Mieders geweest en om te leren skien of er weer even in te komen is het een geweldig skibied. Ontzettend goede ski (snowboard)leraren. Het dorpje opzich is klein echter de bevolking zeer vriendelijk. Wil je even lekker uitgebreid skien dan is er een gletscher zeer dichtbij waarop je heerlijk kan skien.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 26 december 2005

Door: R.van der Wilt. over Fulpmes

Wij gaan in februari 2006 voor de 4e maal naar Fulpmes, het is er heel gezellig en vooral overzichtelijk. Geen massa toerisme, gewoon gezellig. Het skigebied Schlick 2000 is voor beginners en gevorderde ruim voldoende. Zeker voor kinderen perfect.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 20 november 2005

Door: Anoniem over Fulpmes

Leuk, gezellig plaatsje met de typisch Oostenrijkse gastvrijheid. Vooral met kinderen is dit een fijn skigebied.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen

Sneeuwhoogte
Stubaital

Berg70 cm
Dal10 cm
open - dicht
hoogten

Deze informatie geldt voor het skigebied Stubaier Gletscher. Gedurende het wintersportseizoen wordt deze informatie dagelijks geaktualieerd

Toestand pistes geen info
Km pistes open 29
Liften open11 van 38
Rodelbaan open
Snowpark gesloten