Recensies Les Sybelles

Ervaringen van andere wintersporters zijn onmisbaar wanneer je voor een wintersport in het skigebied van Les Sybelles wilt kiezen. Een recensie over Les Sybelles kan de doorslag geven om wel of niet voor dit skigebied te kiezen. Zijn er veel pistes voor beginners? En is het skigebied wel zo kindvriendelijk als wordt beweerd? Hieronder lees je de recensies van wintersporters die in het skigebied Les Sybelles zijn geweest. Je kunt ook je eigen ervaringen met de bezoekers delen door zelf een recensie over het skigebied Les Sybelles achter te laten.

Schrijf een beoordeling
weather Gemiddelde beoordeling bezoeker
Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 8 februari 2019

Door: Niek over Les Sybelles

Geen aanrader voor de gevorderde boarder

Voor vriendengroepen die al wat beter kunnen boarden is dit gebied geen aanrader. Zeker in La Toussuire zijn veel pistes kort, saai, en sommige liften erg langzaam. Bij de andere dorpen is dit wel wat beter, maar de verbindingen tussen verschillende deelgebieden is slecht. Veel vlak (lastig voor snowboarders), soms onhandige kruispunten, langzame liften die bij enig sneeuwval dicht zijn, geen cabines in het hele gebied en anno 2019 nog steeds veel sleepliften. Verder viel het prepareren ons ook wel iets tegen, maar er was dan ook wel heel veel sneeuw gevallen. Voor beginners en voor als er iets minder sneeuw valt is dit gebied denk ik wel prima, want het is groot en niet duur. Grootste pluspunt: ik kon vrijwel tot aan mn deur boarden!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 26 januari 2019

Door: Versluijs over Les Sybelles

Top vakantie

Voor de tweede keer op rij een prachtige vakantie gehad. Wij als ervaren boarders houden van uitdaging en lange tochten maken. Les Sybelles heeft het allemaal.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 17 mei 2018

Door: Jerry over St. Colomban des Villards

Ligging niet optimaal, maar Colomban is een heerlijk dorp

Afgelopen winter in St. Colomban des Villards geweest. Prima dorp dat aan de buitenkant van skigebied Les Sybelles ligt. Hierdoor is de ligging ten opzichte van het skigebied niet optimaal en moet je eerst een paar liften nemen om in het hart te zijn. Daarentegen is het hier wel lekker rustig en prima betaalbaar. Wanneer je je hier op instelt en geen verwachtingen hebt omtrent après-ski, sfeer, levendigheid en andere dingen dan zit je hier prima. Al met al een heerlijk authentiek klein dorpje op de weg richting de Col du Glandon.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 5 april 2018

Door: Hans over Les Sybelles

Uitgestrekt skigebied met diverse mogelijkheden voor skiërs van elk niveau!

Dit skigebied is één van de grootste van Frankrijk, maar is toch nog democratisch van prijs. De pistes zijn goed onderhouden. In de zes dorpjes van Les Sybelles vindt elke skiër sterk uiteenlopende pistes voor alle niveaus. De restaurants op de pistes zijn kwaliteitsvol en lekker. Bovendien is het nergens druk doordat het skigebied zo uitgebreid is. Een echte aanrader!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 2 maart 2018

Door: Agnes over Saint Sorlin d'Arves

Prachtig skigebied

We hebben heerlijk geskied. Uitgebreid skigebied.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 28 februari 2018

Door: marlies van donge over Saint Sorlin d'Arves

Geweldig!

Wij zijn begin januari hier geweest en hebben genoten, onze locatie was Les Residence de Sybelles bovenin het dorp, maar vlakbij de piste en een mooi uitzicht. Mooie brede pistes, supermarkt om de hoek en een klein appartement, maar alles zat erin en voor met z'n tweetjes ruim genoeg.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 27 februari 2018

Door: Robin Goudket over Saint Sorlin d'Arves

Gezellig dorpje, mooi en uitgebreid gebied, off-piste

Saint-Sorlin-D'Arves is een gezellig en lang uitgerekt dorpje. Als je voor après-ski zou kiezen, kan je al beter een ander gebied opzoeken, en al zeker als je meer beneden in het dorp overnacht. Het lijkt me wel ideaal om daar een aangename gezinsvakantie door te brengen. De pistes zijn zeer afwisselend en uitdagend, maar wel niet echt heel geschikt voor beginners. Off-piste mogelijkheden zijn hier zeker een pluspunt. Op het vlak van freestyle zijn er zeker betere opties aangezien het snowpark niet echt uitgebreid is. Wat wel een heel toffe aanvulling is, is het (gratis) springkussen aan een restaurant/bar die je tegenkomt in de dal-afdaling naar Saint-Sorlin.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 9 november 2017

Door: Nicole Pannecoucke over Les Sybelles

Mooie natuur

Skigebied met achter iedere hoek een prachtig uitzicht, nog altijd niet te druk, mooie en lange afdalingen maar vooral ook prachtige uitzichten.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 7 maart 2017

Door: Charlotte Hidding over Le Corbier

Leuk gebied voor één keertje.

Afgelopen voorjaarsvakantie ben ik samen met mijn vriend naar Le Corbier geweest. We verbleven in Residence Les Alpages, prima appartement en meteen aan de piste! Les Sybelles is een groot skigebied met een aantal mooie pistes. Het viel mij op dat er totaal geen sneeuwkanonnen aanwezig waren in het gebied. De eerste dagen waren de pistes goed te doen, helaas kwam na 5 dagen de berg op een aantal pistes erdoor. Een nadeel zijn de lange trage sleepjesliften, die je eigenlijk moest nemen om naar andere gebieden te gaan. Wij hebben heerlijk geskied in Saint Sorlin D'arves. Hier was een prachtige blauwe piste die begint bij Les Perrons en helemaal naar het dorpje gaat. Deze afdaling dan ook vaak genomen. De piste aanduiding was niet heel erg goed. Rood is soms zwart, terwijl het ook een blauwe piste kan zijn. Het is een leuk gebied om te ontdekken, maar na 1 week hadden wij alles wel gezien. Helaas was er ook eigenlijk geen mogelijkheid tot aprés ski. Aangezien wij met zijn tweeën waren was dit voor ons niet zo'n heel groot probleem. Maar we misten toch de gezelligheid van Oostenrijk! Kortom, leuk voor een keertje maar volgend jaar gaan wij weer naar een ander gebied.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 18 oktober 2015

Door: M.huijbrechts over Les Sybelles

Mooi gebied, alleen weinig apres-ski

Mooi aaneengesloten gebied om heerlijk te skiën, wel duur allemaal maar een prachtig gebied om te skiën en helemaal los te gaan.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 5 januari 2015

Door: gerko over Le Corbier

Leuk gebied, aardige mensen, zelfs wat engels. stomme verbinding met andere gebieden

Er was eigenlijk maar 1 nadeel aan het gebied. Om naar de andere gebieden te komen moet je altijd langs hetzelfde punt. En laten ze nou net daar alleen erg vervelende en lange sleepliften hebben. Kost veel moeite en tijd. Vooral voor snowboarders super vervelend. 1 stoeltjeslift zou een enorme verbetering zijn.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 26 januari 2013

Door: Caroline over Le Corbier

Fantastisch skigebied, geschikt voor gezinnen

Het is een echt frans skidorp, maar een uitzonderig daargelaten er zijn hier wel veel restaurantjes op de piste (Corbier), ook geschikt voor gezinnen met oudere kinderen. Zowel stoeltjes als sleepliften (schoteltjes).

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 20 februari 2012

Door: Steehouwer over Le Corbier

Wij zaten van 11 feb tm 18 feb 2012 in Le Corbier. We hadden een prima week, Goed weer en een dag met sneeuw gehad. De pistes zijn slecht aangegeven, je moet goed weten waar je naar toe wilt en welke piste je wilt nemen. Om helemaal naar boven te kunnen moet je geen haast hebben. Eerst de kabelbaan naar boven, dan ski je een stukje naar beneden en neem je de sleeplift, deze is nog niet zo lang. Dan neem je direct de volgende sleeplift en deze is echt lang, te lang voor een sleeplift. Boven aangekomen ski je naar de volgende kabelbaan die je naar 2410 mtr (vanaf hier heb je de betere pistes) brengt dan ga je vervolgens naar beneden en neem je de laaste kabelbaan naar 2600 mtr. Ook vanaf dit punt heb je prima pistes tot aan het rest daar neem je de kabelbaan weer naar boven de andere berg op je daar de andere kant van de berg of weer terug naar beneden en weer teurg naar 2600 mtr. Wat betreft de pistes, ze moeten na de eerste kabelbaan een gondel inzetten die direct naar 2600 mtr gaat, is een investering maar ik denk dat dit veel meer mensen gaat trekken, nu zal ik er nooit meer komen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 12 februari 2012

Door: Petra over La Toussuire

Heerlijke week gehad in La Toussiere. Vanuit het appartement zo de piste op en terug skien tot in de ski ruimte. Appartement compleet en netjes. We hadden 6 persoons (3kamer app.) en dat is voor 4 personen goed. Met een paar minuten lopen in het dorpje. Heerlijk brood bij de bakker vandaan. Helaas zaten we niet aan de zonkant van het gebouw maar we waren de hele dag buiten. We hadden heerlijk zonnig weer en er lag veel sneeuw. Pistes werden 's nachts weer netjes strak getrokken.Uiteten was niet echt bijzonder en door de locaties aan de piste ook aardig aan de prijs. Heerlijk skien over alle soorten pistes. Er zijn sleepliften en ook stoeltjesliften. Ze zijn druk aan het vernieuwen naar snelle, vertraagde instap liften. De fransen hadden vakantie maar druk was het zeker niet. Geen wachttijden. Voor ons een heerlijke week en we gaan zeker nog eens naar dit gebied.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 8 januari 2012

Door: Anoniem over St-Jean-d'Arves

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 13 december 2011

Door: Anoniem over St-Jean-d'Arves

goed skigebied

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 14 januari 2011

Door: Rob over La Toussuire

Vandaag sluiten we heerlijke week skivakantie af. We verbleven in het appartementencomplex goelia. De appartementen zijn eenvoudig ingericht, niet bijzonder luxe, maar alles wat je nodig hebt is er. Bij de receptie zijn ze vriendelijk en behulpzaam. Wat verder over het apartement te zeggen is dat je deze altijd wat ruimer moet boeken als wordt aangeven. Wij zaten bijvoorbeeld met 2 volwassenen en een 4 personenappartement (2 kamer). Als je na het skien lekker wilt zitten is het aan te bevelen om een eigen (tuin)stoel van thuis mee te nemen. Wat ook prima was dat een draadloze internetverbinding aanwezig is. Supermarkt is op het complex aanwezig. Ook een klein restaurantje (heerlijk gegeten voor een normale prijs en vriendelijke bediening) ontbreekt niet. Bij het appartementencomplex is een stoeltjeslift die drect toegang geeft tot de skipiste. Ook terug skien tot je appartement is mogelijk. Het gebied zelf is mooi en overzichtelijk. Hier en daar een verouderde stoeltjeslift, maar als je er een beetje oplet zit je in een paar minuten in een super deluxe stoeltjeslift boven op de berg. De verbindingen naar de andere skidorpen zijn goed, je ontkomt er niet aan af en toe ook gebruik te maken van een sleeplift. Kortom een degelijk skigebied waar het goed toeven is.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 12 januari 2011

Door: Anton uit Tirol over La Toussuire

Zijn juist terug uit La Toussuire het moet daar dringend sneeuwen. Op de meeste pisten stak er gras door, beneden in dorp GEEN sneeuw.Was eerste keer Frankrijk in winter " nooit meer ". Dorp zonder sfeer, volgend jaar weer naar Oostenrijk VEEL leuker. Zijn eens gaan snowschoeterren was wel tof maar leek meer op motorcross. Ook zijn er veel sleepliften en de zetelliften zijn zeer verouderd . Skipas daardoor duur voor wat ge in de plaats krijgt. Eten op pisten en beneden in dorp ok maar niks speciaal. Franse gastronomie ?

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 10 januari 2011

Door: Alberto Tomba over Le Corbier

Ik ben in januari 2011 geweest naar Le Corbier. Het dorp stelt niet veel voor, veel hoogbouw, weinig gezelligheid, maar het gaat mij om het skieen. Er zijn een paar nadelen in dit gebied waar je rekening mee moet houden. Allereerst staan de pistes (de namen en kleur) heel slecht aangegeven, heel vervelend als je opeens op een rode zit, terwijl je nog niet zo goed kan skieen bijvoorbeeld. Als je een beginner bent is het een moeilijk gebied. Blauwe pistes zijn al behoorlijk stijl of heel smal en er zijn weinig tot geen groene pistes. Voor de mooie pistes moet je zijn in Sorlin 'dArves. Alleen is dat gebied slecht te bereiken omdat je helemaal bovenlangs moet (hele lange sleepjeslift) Voordelen van Le Corbier zijn: niet zo druk, goed bereikbaar en niet al te duur.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 10 januari 2011

Door: Alberto Tomba over Le Corbier

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 16 november 2010

Door: Anoniem over St-Jean-d'Arves

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 3 maart 2010

Door: Anoniem over La Toussuire

Vorig jaar maart in goelia geweest met 2 senioren en 4 jongelui in twee appartmenten in hetzelfde gebouw, en nu maart 2010 gaan we weer. Super goed skigebied, ook voor gevorderden. Wij gaan al jaren op wintersport en omdat het zo goed bevallen is gaan we weer naar hetzelfde dorp. Lift direct bij appartementen. Appartement is ok, maar ga in Frankrijk met minder mensen dan aangegeven dus 4 pers in een 6 persap. en 2 pers. in een 4 persapp.anders wordt het wel klein Onze hond ( labrador) erbij gaat prima. Er zijn goede wandel en uitlaat mogelijkheden. Natuurlijk wel de poep even opruimen! Het is leuk winkelen in de hoofdstraat. Kortom als je niet van uitgaan en apres ski houdt een echte aanrader.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 18 januari 2010

Door: Grytsje over La Toussuire

Heerlijke week gehad, mooi weer en 1 dag veel sneeuw. We zaten alleen wat buiten het dorp en de ski bus reed onregelmatig en sjouwen met je ski's is bijna niet te doen. Prachtig ski gebied. Voor broodjes moest je dus ook bijna een uur uittrekken om s'morgens te halen, want de broodservice was net afgeschaft, dat was balen!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 30 december 2009

Door: esther over La Toussuire

Wij zijn net terug. Hebben in complex Goulia gezeten. Prijs/kwaliteit is prima. Wat niet handig is zeker niet voor snowboarders als er geen piste is geprepareerd bij de lift naast Goulia zoals in ons geval. Je hebt dan helemaal niets aan deze lift en moet je te voet ,met de bus (waarvan de tijden onbekend zijn) of met je eigen auto heen en weer. Dit was iedere dag weer een tegenvaller. Dan is de piste t.o.v. het complex Goulia erg ver weg. Tevens was er te weinig sneeuw gevallen waardoor er veel liften dicht waren en je ook niet naar de naastliggende dorpjes kon boarden. Na drie dagen ben je het als vergevorderde boardster het gebied al snel beu. Verder is het voor kinderen een echt super gebied met heel veel hele aardige mensen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 1 april 2009

Door: Anoniem over Le Corbier

We zijn in de week van 20 maart in Le Corbier geweest voor het eerst. Positief is het overzichtelijke skigebied en dorp, zeer geschikt voor beginners (makkelijke en brede pistes), vriendelijke prijzen, voor Franse begrippen betaalbaar. De aanduiding van de pistes (groen/blauw/rood/zwart) slaat nergens op, maar ze zijn eigenlijk allemaal wel te doen. Nadelen: bijzonder sfeerloos en gedateerd dorp, geen gezellige apres ski, terras of stapmogelijkheden, oud materiaal (oude skiliften, kapotte zittingen etc), te veel sleepliften die je ook nodig hebt voor de verbindingen tussen de dorpen, (verbindings)liften sluiten erg vroeg voor maart (stipt 16.00u laatste lift), weinig hutjes op de piste (zijn wel gezellig, geen grote vreetschuren). Als je lessen neemt goed kijken waar je je appartement kiest, anders moet je een heel stuk de piste omhoog klauteren.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 8 maart 2009

Door: Sandra over Le Corbier

van 28 februari tot 7 maart 2008. Wij hebben een super vakantie gehad. (2 volwassenen en vier kinderen) Véél sneeuw en weinig zon maar dit mocht de pret niet drukken!! Het appartement in Résidence Les Terrasses du Corbier was prima. Wij hadden het grootste appartement geboekt. 3 prima slaapkamers met goede bedden, TV, oven, magnetron, afwasmachine. Alles (servies etc.)was ruimschoots aanwezig. Lekker zwembad voor de kids. Alleen het enige minpunt is dat je stijl naar boven moet lopen met al je skispullen aan om bij de Jardin de Neige en de skilessen te komen. Als je daar niet naar toe hoeft is het appartement echt super. Mocht je kinderen hebben die ook op les gaan, houd er dan goed rekening mee dat het een hele klim is. Je moet echt bijna stijl tegen een berg op lopen en mijn kinderen vonden dit echt geen pretje. Verder niets dan lof. Genoeg ski plezier te beleven en er zijn veel Nederlanders te vinden. Pisten worden goed onderhouden alleen is inderdaad een zwarte of een rode piste net blauw en andersom maar dit mag de pret niet drukken.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 5 januari 2009

Door: Anoniem over Le Corbier

Wij zijn net terug uit le Corbier, echt een topvakantie gehad! de sneeuw en het weer waren perfect, het gebied was ook helemaal goed. Voor iedereen is er wel iets te vinden en je kunt hele leuke dagtochten maken. De apres ski was supergezellig in de gotcha bar en le president maar verder is er niet zo heel veel. In het dorp zijn genoeg winkeltjes enzo en de terrasjes op het centrale punt zijn ook gezellig. Volgend jaar weer!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 24 oktober 2008

Door: Ed en Hennie over La Toussuire

Zijn midden januari 2007 in complex Goelia geweest. Zag er keurig uit en werden netjes geholpen. Ligt direkt aan de skilift en er is een klein supermarktje aanwezig. De pistes is voor elk wat wils, goed en overzichtelijk, prima bewegwijzering. Toegang met de auto tot het dorp en zijn appartementen/hotels ook in orde. Ruim voldoende horecafaciliteiten. Hebben voor januari 2008 weer geboekt.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 4 maart 2008

Door: Anoniem over Le Corbier

Net terug uit Le Corbier. Het was een beetje warm voor een goede wintersport (27feb - 1 mrt 2008). Onderweg naar de bestemming de airco nog aangehad en een fietser in korte broek en T-shirt gezien... Het dorp ligt op 1550m hoogte en de pistes aan de andere kant van de bergkam (St. Sorlin) waren beter van kwaliteit dan die van Corbier. Meestal stopten we rond 14:00 uur noodgedwongen, omdat dan de afdalingen meer op waterskiën leek. En dat is zeer zwaar en blessure gevaarlijk skiën. De aanduiding van pistes kwam ook ons wat vreemd over. Een uitstekende zwarte, volgens ons blauw (casse pipe). Een leuk beginnende blauwe met een dare devil vrijeval gedeelte (bellard). Verder gebruiken ze ook paars en bruin als kleur, maar dat heeft meer met het skigebied te maken. Het is een samenvoeging van vier skigebieden en die proberen ook nog een beetje hun eigen identiteit te houden. Zeer verwarrend. Leukste pistes: Longe Combe, Rouet, Col des lacs. Voor mij volgend jaar een skigebied waar het dorp op minstens op 2200m ligt. Voor die paar centen extra wil ik geen risico meer lopen. Wel is de reistijd een stuk korter dan bijv. Tignes. Dit komt voornamelijk doordat het vrij kort op de snelweg ligt.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 26 februari 2008

Door: Elvira over Saint Sorlin d'Arves

Ik heb mijn vakantie van 19-1-08 t/m 26-1-08 doorgebracht in Saint Sorlin D'arves. Het is een zeer mooi gebied. De natuur is er erg mooi! Ook voor beginners zoals ik zijn er genoeg ski mogelijkheden. Bij de pistes is genoeg gelegenheid om even wat te eten of drinken. Ik logeerde in Les Fermes. De kamers zijn klein, maar het is te doen! In het dorpje een kleine supermarkt waar je genoeg spullen kunt halen. Ook is t makkelijk om er ski-materiaal te huren. Ik heb hier een top vakantie gehad!! Groet, Elvira

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 27 januari 2008

Door: Mart Hessels over Le Corbier

Le Corbier met het skigebied Les Sybelles heeft al mijn verwachtingen overtroffen. Een schitterend skigebied waar kilometerslange tochten mogelijk zijn. De bewegwijzering en het aangeven van pistes en de moeilijkheidsgraad daarvan is uitstekend. Ik ben zelf geen goede skiër, maar in dit gebied kan ik goed uit de voeten. Voor elk wat wils, vooral voor de beginner en de meer gevorderden. Talloze sleep- en stoeltjesliften bieden soms ook verrassende afdalingen. Let vooral op de ' Longe Combe' en 'Les Vallons', fantastische afdalingen! Volgend jaar ben ik er weer bij!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 8 november 2007

Door: Inna over Saint Sorlin d'Arves

In de kerstvakantie van 2005-2006 ben ik in Saint Sorlin gaan skien. Het is een erg uitgebreid gebied met vele mogelijkheden. Toch moet je al gevorderd zijn om naar de andere dorpen te kunnen. Wij verbleven in Résidence Les Fermes. Dit zijn nieuwe appartementen. Zoals we in Frankrijk gewend zijn, is alles vrij klein (maar dat weet je op voorhand). We hadden dit goedkoop kunnen boeken en mochten gratis gebruik maken van sauna, jacuzzi en zwembad. We zaten ook vlakbij de pistes en supermarkt. Een aanrader! De après-ski viel wel tegen. We zaten ver van het dorp en konden daardoor 's avonds maar in één pub terecht. Deze sloot altijd erg vroeg. Het dorp is vooral geschikt voor familievakanties.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 28 oktober 2007

Door: monica over Saint Sorlin d'Arves

Een goed gebied voor iets gevorderden. Het hoogteverschil is niet zo heel groot, dus wij waren in 5 minuten weer beneden. plaatsen le Corbier en la Tousiere zijn wel veel centraler. Erg rustig toen wij er waren (10 maart) en er zijn volop offpiste mogelijkheden. Goedkoper dan de bekende grote skigebieden.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 11 februari 2007

Door: Anoniem over La Toussuire

We hebben in Chalet Ville de Lyon gezeten in La Toussuire. Wat een BAGGER TENT! Het is echt een dikke afrader. Het eten is niet te eten, de keuken is smerig en het personeel... wat een stelletje zombies! Verder ziet het er gewoon niet uit. Niet doen dus!!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 12 december 2006

Door: Anoniem over Le Corbier

Ik ga 15 december naar dit gebied... maar er is nog geen sneeuw gevallen.... is het wel mogelijk om heel hoog in de bergen te skiën? Of wordt dit gewoon een mislukte wintersportvakantie?

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 7 december 2006

Door: Anoniem over Le Corbier

Perfecte pistes en ski liften voor voor beginner en gevorderde skier. Après-ski en snowboard mogelijkheden zouden beter kunnen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 2 oktober 2006

Door: maus over Le Corbier

Leuk gebiedje. Apreski is bedroevend. off piste is goed te doen. Mooie piste's. Wachtrijen zijn niet echt lang. Half maart 2006 geweest.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 20 maart 2006

Door: Anoniem over Le Corbier

Net terug uit st jean d'arves, prima skigebied en volop mogelijkheden voor beginners en gevordereden. Enige puntje van kritiek is de soms onbegrijpelijke kwalificatie van de pistes. We zijn op blauwe pistes geweest die volgens ons (+20 jr ski ervaring) donker-rood of zwart hadden moeten zijn, maar ook een zwarte piste die op een oefenweitje leek. Maar over het algemeen een dikke voldoende. Wij gaan hier zeker een keer terug.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 26 februari 2006

Door: Skiester over La Toussuire

Onwijs leuke plaats! Groot skigebied met veel mogelijkheden. Leuke Bar/Restaurant Le Tonneau. Hier kun je heel leuk na het skieen wat drinken. Ook kun je er heerlijk eten en de service is geweldig!!! 's Avonds is het er een gezellige boel!!! (hoogseizoen).

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 26 februari 2006

Door: J. Splinter over Le Corbier

Net terug uit St. Jean D' Arves, het naast gelegen skidorp van Corbier. We hebben een geweldige vakantie gehad, voor elk wat wils. Gebied is goed voor beginner en gevorderde skier. Soms zijn de blauwe pistes wel wat lastig waardoor voor de echte beginner niet het hele gebied per ski te berijken is. De appartementen waren netjes schoon en luxe uitgevoerd (Le Marmotte). Een echte aanrader voor volgend jaar. Ook de bijgeboekte halfpension was prima. Heerlijk gegeten in Paddy's. Het gebied krijgt van mij een hele dikke voldoende!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 21 februari 2006

Door: Alex over La Toussuire

Prima pistes, die allemaal in het dorp uitkomen. Voldoende liften en pistes voor beginners en gevorderden, maar voor de echte die-hards zijn er wat minder mogelijkheden. Apres ski, zoals (jongere) Nederlanders dat gewend zijn, is hier praktisch niet mogelijk. Het hele dorp kent geen echte kroegen / cafe's, maar allen de combinatie bar / restaurant. Overal gaan ze ervan uit dat je komt eten…

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 26 december 2005

Door: Henry v Kralingen ( Hellevoetsluis) over La Toussuire

Afgelopen jaar 1e week januari met gezin met 2 kinderen 11 en 13 jaar La toussuire bezocht. Zeker in deze periode een aanrader. Genoeg sneeuw, uitstekend geschikt voor kinderen en niet te duur. Vrij stil dus nergens wachten bij de liften. Accomodatie via internet geregeld. Kennis van een klein beetje Frans strekt tot aanbeveling. Ga over twee dagen voor de tweede keer dit dorp bezoeken, is dus zeker bevallen. Rijd ook makkelijk aan tot in het Dal +/- 15 km van bestemming autobaan. mvrgr: Henry van Kralingen

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 14 december 2005

Door: Andries over Le Corbier

Geen recensie, maar een vraag. Zijn er mensen die ervaring hebben met de sneeuwconditie eind maart in dit gebied?

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 21 november 2005

Door: Anoniem over Le Corbier

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 18 november 2005

Door: Rolando over Le Corbier

Geweldig skigebied,en goede apres ski in de etoile de neige, allemaal nederlandstalige liedjes om mee te zingen boven op de tafels lol kan niet op.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 1 november 2005

Door: KoenMM over Le Corbier

Met een skipas voor dit hele gebied, kan je een week lang heerlijk skien. Mooie afdalingen en veel liften. Het is redelijk eenvoudig, niet veel moeilijke pistes en de apres-ski is zeker niet slecht.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 2 oktober 2005

Door: Paul over La Toussuire

Zeer groot skigebied met een goeie prijs voor de skipas in vergelijking met andere gebieden met evenveel km pistes. Zonigge ligging met voor ieder wat wils, een aanrader zowel voor beginners als gevorderden.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen

Sneeuwhoogte
Les Sybelles

Berg220 cm
Dal35 cm
open - dicht
hoogten

Deze informatie geldt voor het skigebied Les Sybelles. Gedurende het wintersportseizoen wordt deze informatie dagelijks geaktualieerd

Toestand pistes griffig
Aantal geopende pistes 136
Liften open35 van 63
Rodelbaan open
Snowpark open