Beoordelingen Le Corbier

Het is altijd prettig om voor je vakantie ervaringen van andere wintersporters over een skidorp of skigebied te lezen. Een beoordeling kan je doen besluiten juist wél of niet naar Le Corbier te gaan. Door middel van de onderstaande beoordelingen kun je bepalen of Le Corbier ook voor jouw een goede bestemming is voor je volgende wintersport. Lees de recensies van bezoekers die reeds in Le Corbier op wintersport zijn geweest. Ben jij in Le Corbier geweest? Deel dan jouw ervaringen met andere bezoekers en laat je beoordeling achter. Zo help je andere bezoekers bij het vinden van hun ideale wintersport bestemming.

Schrijf een beoordeling
weather Gemiddelde beoordeling bezoeker
Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 7 maart 2017

Door: Charlotte Hidding over Le Corbier

Leuk gebied voor één keertje.

Afgelopen voorjaarsvakantie ben ik samen met mijn vriend naar Le Corbier geweest. We verbleven in Residence Les Alpages, prima appartement en meteen aan de piste! Les Sybelles is een groot skigebied met een aantal mooie pistes. Het viel mij op dat er totaal geen sneeuwkanonnen aanwezig waren in het gebied. De eerste dagen waren de pistes goed te doen, helaas kwam na 5 dagen de berg op een aantal pistes erdoor. Een nadeel zijn de lange trage sleepjesliften, die je eigenlijk moest nemen om naar andere gebieden te gaan. Wij hebben heerlijk geskied in Saint Sorlin D'arves. Hier was een prachtige blauwe piste die begint bij Les Perrons en helemaal naar het dorpje gaat. Deze afdaling dan ook vaak genomen. De piste aanduiding was niet heel erg goed. Rood is soms zwart, terwijl het ook een blauwe piste kan zijn. Het is een leuk gebied om te ontdekken, maar na 1 week hadden wij alles wel gezien. Helaas was er ook eigenlijk geen mogelijkheid tot aprés ski. Aangezien wij met zijn tweeën waren was dit voor ons niet zo'n heel groot probleem. Maar we misten toch de gezelligheid van Oostenrijk! Kortom, leuk voor een keertje maar volgend jaar gaan wij weer naar een ander gebied.

Brede pistes, skiën tot aan het appartement
Trage lange liften, slechte piste aanduiding

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 5 januari 2015

Door: gerko over Le Corbier

Leuk gebied, aardige mensen, zelfs wat engels. stomme verbinding met andere gebieden

Er was eigenlijk maar 1 nadeel aan het gebied. Om naar de andere gebieden te komen moet je altijd langs hetzelfde punt. En laten ze nou net daar alleen erg vervelende en lange sleepliften hebben. Kost veel moeite en tijd. Vooral voor snowboarders super vervelend. 1 stoeltjeslift zou een enorme verbetering zijn.

Veel mogelijkheden voor eigen weg zoeken tussen de pistes
Bovenin vrij rustig
Verbinding moet met sleeplift
Trage liften in corbier

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 26 januari 2013

Door: Caroline over Le Corbier

Fantastisch skigebied, geschikt voor gezinnen

Het is een echt frans skidorp, maar een uitzonderig daargelaten er zijn hier wel veel restaurantjes op de piste (Corbier), ook geschikt voor gezinnen met oudere kinderen. Zowel stoeltjes als sleepliften (schoteltjes).

Goede prijs kwaliteit verhouding
Skiën tot aan de deur
Zwembad alleen buiten

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 20 februari 2012

Door: Steehouwer over Le Corbier

Wij zaten van 11 feb tm 18 feb 2012 in Le Corbier. We hadden een prima week, Goed weer en een dag met sneeuw gehad. De pistes zijn slecht aangegeven, je moet goed weten waar je naar toe wilt en welke piste je wilt nemen. Om helemaal naar boven te kunnen moet je geen haast hebben. Eerst de kabelbaan naar boven, dan ski je een stukje naar beneden en neem je de sleeplift, deze is nog niet zo lang. Dan neem je direct de volgende sleeplift en deze is echt lang, te lang voor een sleeplift. Boven aangekomen ski je naar de volgende kabelbaan die je naar 2410 mtr (vanaf hier heb je de betere pistes) brengt dan ga je vervolgens naar beneden en neem je de laaste kabelbaan naar 2600 mtr. Ook vanaf dit punt heb je prima pistes tot aan het rest daar neem je de kabelbaan weer naar boven de andere berg op je daar de andere kant van de berg of weer terug naar beneden en weer teurg naar 2600 mtr. Wat betreft de pistes, ze moeten na de eerste kabelbaan een gondel inzetten die direct naar 2600 mtr gaat, is een investering maar ik denk dat dit veel meer mensen gaat trekken, nu zal ik er nooit meer komen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 10 januari 2011

Door: Alberto Tomba over Le Corbier

Ik ben in januari 2011 geweest naar Le Corbier. Het dorp stelt niet veel voor, veel hoogbouw, weinig gezelligheid, maar het gaat mij om het skieen. Er zijn een paar nadelen in dit gebied waar je rekening mee moet houden. Allereerst staan de pistes (de namen en kleur) heel slecht aangegeven, heel vervelend als je opeens op een rode zit, terwijl je nog niet zo goed kan skieen bijvoorbeeld. Als je een beginner bent is het een moeilijk gebied. Blauwe pistes zijn al behoorlijk stijl of heel smal en er zijn weinig tot geen groene pistes. Voor de mooie pistes moet je zijn in Sorlin 'dArves. Alleen is dat gebied slecht te bereiken omdat je helemaal bovenlangs moet (hele lange sleepjeslift) Voordelen van Le Corbier zijn: niet zo druk, goed bereikbaar en niet al te duur.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 10 januari 2011

Door: Alberto Tomba over Le Corbier

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 1 april 2009

Door: Anoniem over Le Corbier

We zijn in de week van 20 maart in Le Corbier geweest voor het eerst. Positief is het overzichtelijke skigebied en dorp, zeer geschikt voor beginners (makkelijke en brede pistes), vriendelijke prijzen, voor Franse begrippen betaalbaar. De aanduiding van de pistes (groen/blauw/rood/zwart) slaat nergens op, maar ze zijn eigenlijk allemaal wel te doen. Nadelen: bijzonder sfeerloos en gedateerd dorp, geen gezellige apres ski, terras of stapmogelijkheden, oud materiaal (oude skiliften, kapotte zittingen etc), te veel sleepliften die je ook nodig hebt voor de verbindingen tussen de dorpen, (verbindings)liften sluiten erg vroeg voor maart (stipt 16.00u laatste lift), weinig hutjes op de piste (zijn wel gezellig, geen grote vreetschuren). Als je lessen neemt goed kijken waar je je appartement kiest, anders moet je een heel stuk de piste omhoog klauteren.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 8 maart 2009

Door: Sandra over Le Corbier

van 28 februari tot 7 maart 2008. Wij hebben een super vakantie gehad. (2 volwassenen en vier kinderen) Véél sneeuw en weinig zon maar dit mocht de pret niet drukken!! Het appartement in Résidence Les Terrasses du Corbier was prima. Wij hadden het grootste appartement geboekt. 3 prima slaapkamers met goede bedden, TV, oven, magnetron, afwasmachine. Alles (servies etc.)was ruimschoots aanwezig. Lekker zwembad voor de kids. Alleen het enige minpunt is dat je stijl naar boven moet lopen met al je skispullen aan om bij de Jardin de Neige en de skilessen te komen. Als je daar niet naar toe hoeft is het appartement echt super. Mocht je kinderen hebben die ook op les gaan, houd er dan goed rekening mee dat het een hele klim is. Je moet echt bijna stijl tegen een berg op lopen en mijn kinderen vonden dit echt geen pretje. Verder niets dan lof. Genoeg ski plezier te beleven en er zijn veel Nederlanders te vinden. Pisten worden goed onderhouden alleen is inderdaad een zwarte of een rode piste net blauw en andersom maar dit mag de pret niet drukken.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 5 januari 2009

Door: Anoniem over Le Corbier

Wij zijn net terug uit le Corbier, echt een topvakantie gehad! de sneeuw en het weer waren perfect, het gebied was ook helemaal goed. Voor iedereen is er wel iets te vinden en je kunt hele leuke dagtochten maken. De apres ski was supergezellig in de gotcha bar en le president maar verder is er niet zo heel veel. In het dorp zijn genoeg winkeltjes enzo en de terrasjes op het centrale punt zijn ook gezellig. Volgend jaar weer!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 4 maart 2008

Door: Anoniem over Le Corbier

Net terug uit Le Corbier. Het was een beetje warm voor een goede wintersport (27feb - 1 mrt 2008). Onderweg naar de bestemming de airco nog aangehad en een fietser in korte broek en T-shirt gezien... Het dorp ligt op 1550m hoogte en de pistes aan de andere kant van de bergkam (St. Sorlin) waren beter van kwaliteit dan die van Corbier. Meestal stopten we rond 14:00 uur noodgedwongen, omdat dan de afdalingen meer op waterskiën leek. En dat is zeer zwaar en blessure gevaarlijk skiën. De aanduiding van pistes kwam ook ons wat vreemd over. Een uitstekende zwarte, volgens ons blauw (casse pipe). Een leuk beginnende blauwe met een dare devil vrijeval gedeelte (bellard). Verder gebruiken ze ook paars en bruin als kleur, maar dat heeft meer met het skigebied te maken. Het is een samenvoeging van vier skigebieden en die proberen ook nog een beetje hun eigen identiteit te houden. Zeer verwarrend. Leukste pistes: Longe Combe, Rouet, Col des lacs. Voor mij volgend jaar een skigebied waar het dorp op minstens op 2200m ligt. Voor die paar centen extra wil ik geen risico meer lopen. Wel is de reistijd een stuk korter dan bijv. Tignes. Dit komt voornamelijk doordat het vrij kort op de snelweg ligt.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 27 januari 2008

Door: Mart Hessels over Le Corbier

Le Corbier met het skigebied Les Sybelles heeft al mijn verwachtingen overtroffen. Een schitterend skigebied waar kilometerslange tochten mogelijk zijn. De bewegwijzering en het aangeven van pistes en de moeilijkheidsgraad daarvan is uitstekend. Ik ben zelf geen goede skiër, maar in dit gebied kan ik goed uit de voeten. Voor elk wat wils, vooral voor de beginner en de meer gevorderden. Talloze sleep- en stoeltjesliften bieden soms ook verrassende afdalingen. Let vooral op de ' Longe Combe' en 'Les Vallons', fantastische afdalingen! Volgend jaar ben ik er weer bij!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 12 december 2006

Door: Anoniem over Le Corbier

Ik ga 15 december naar dit gebied... maar er is nog geen sneeuw gevallen.... is het wel mogelijk om heel hoog in de bergen te skiën? Of wordt dit gewoon een mislukte wintersportvakantie?

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 7 december 2006

Door: Anoniem over Le Corbier

Perfecte pistes en ski liften voor voor beginner en gevorderde skier. Après-ski en snowboard mogelijkheden zouden beter kunnen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 2 oktober 2006

Door: maus over Le Corbier

Leuk gebiedje. Apreski is bedroevend. off piste is goed te doen. Mooie piste's. Wachtrijen zijn niet echt lang. Half maart 2006 geweest.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 20 maart 2006

Door: Anoniem over Le Corbier

Net terug uit st jean d'arves, prima skigebied en volop mogelijkheden voor beginners en gevordereden. Enige puntje van kritiek is de soms onbegrijpelijke kwalificatie van de pistes. We zijn op blauwe pistes geweest die volgens ons (+20 jr ski ervaring) donker-rood of zwart hadden moeten zijn, maar ook een zwarte piste die op een oefenweitje leek. Maar over het algemeen een dikke voldoende. Wij gaan hier zeker een keer terug.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 26 februari 2006

Door: J. Splinter over Le Corbier

Net terug uit St. Jean D' Arves, het naast gelegen skidorp van Corbier. We hebben een geweldige vakantie gehad, voor elk wat wils. Gebied is goed voor beginner en gevorderde skier. Soms zijn de blauwe pistes wel wat lastig waardoor voor de echte beginner niet het hele gebied per ski te berijken is. De appartementen waren netjes schoon en luxe uitgevoerd (Le Marmotte). Een echte aanrader voor volgend jaar. Ook de bijgeboekte halfpension was prima. Heerlijk gegeten in Paddy's. Het gebied krijgt van mij een hele dikke voldoende!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 14 december 2005

Door: Andries over Le Corbier

Geen recensie, maar een vraag. Zijn er mensen die ervaring hebben met de sneeuwconditie eind maart in dit gebied?

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 21 november 2005

Door: Anoniem over Le Corbier

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 18 november 2005

Door: Rolando over Le Corbier

Geweldig skigebied,en goede apres ski in de etoile de neige, allemaal nederlandstalige liedjes om mee te zingen boven op de tafels lol kan niet op.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 1 november 2005

Door: KoenMM over Le Corbier

Met een skipas voor dit hele gebied, kan je een week lang heerlijk skien. Mooie afdalingen en veel liften. Het is redelijk eenvoudig, niet veel moeilijke pistes en de apres-ski is zeker niet slecht.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen