Skip to navigation Skip to main content
Bolsterlang
© HörnerDörfer
Duitsland

Skigebied Hörnerbahn Bolsterlang

Hörnerbahn Bolsterlang in het kort

 • Hoogte: 890 - 1700 meter
 • Familieskigebied in Hörnerdörfer
 • Geweldige winterwandeling op hoogte
 • Geen grote druktes en lange wachtrijen

Net buiten Bolsterlang biedt de 6-persoons Hörnerbahn I&II toegang tot de ruim 17 km aan pistes van het skigebied Hörnerbahn Bolsterlang. Dit skigebied in de Oberallgäu ligt op slechts 7 km van Oberstdorf en is vooral geliefd bij families. De pistes liggen op de flanken van de Bolsterlanger Horn en Weiherkopf, tussen 890 en 1700 meter hoogte. Echt moeilijk wordt het hier niet snel en een ander groot voordeel van een wintersport in skigebied Hörnerbahn Bolsterlang is dat van grote druktes vrijwel nooit sprake is.

Familieskigebied Hörnerbahn Bolsterlang

Hörnerbahn Bolsterlang is een echt familieskigebied. Voor de allerkleinsten is er het Hörnli-Kinderland, waar ze spelenderwijs hun eerste bochtjes leren draaien. Hebben ze die eenmaal onder de knie, dan trekken ze al snel de rest van het skigebied in. De skiliften bieden stuk voor stuk een makkelijke instap voor kinderen en als ouder kom je ze regelmatig tegen op de pistes. Beginners vinden direct bij de Dorflift twee skischolen met oefenpistes en voor gevorderde skiërs is de FIS-racepiste een tip. Dit is de enige mannenafdaling in de Allgäu. Pauzeren kan bij zes verschillende hutten verspreid in het skigebied.

Afbeelding - Slopes Map 1 - Bolsterlang

Hörnerbahn Bolsterlang - 17 km

Dicht
 • Blauw 8 km
 • Rood 7 km
 • Zwart 2 km

Berg: 0 cm

Dal: 0 cm

 • Sleepliften 3
 • Stoeltjesliften 2
 • Gondels 1
 • Treinen 0
 • Gletsjer Nee
 • Capaciteit 5500 p/uur
Afbeelding - Slopes Map 1 - Bolsterlang

Winterwandelen op hoogte

Skigebied Hörnerbahn Bolsterlang is een ideale bestemming voor skiërs en niet-skiërs. De prachtige omgeving nodigt uit tot het maken van de mooiste winterwandelingen. Ook wandelen op hoogte is mogelijk. De 7 km lange route is de langste winterwandelroute op hoogte in de Allgäu. Start bij het bergstation van de Hörnerbahn en wandel vanaf hier over een geprepareerd pad langs Berghaus Schwaben naar het Bogental in de richting van de Riedberger Horn. De route loopt op ongeveer 1500 meter hoogte en duurt 2,5 tot 3 uur.

Paragliden boven Hörnerbahn Bolsterlang

Een andere bijzondere activiteit die je kunt ondernemen tijdens een wintersport in Hörnerbahn Bolsterlang is paragliden. De vlucht start vlak bij het bergstation van de Hörnerbahn en eenmaal boven het skigebied is het vanuit de lucht genieten van een indrukwekkend uitzicht op de omgeving.

Eén skipas, vijf skigebieden

Samen met nog vier andere skigebieden is Hörnerbahn Bolsterlang onderdeel van de regio Hörnerdörfer. De skigebieden beschikken samen over 85 km aan pistes en zijn met de HörnerSchnee(S)pass allemaal toegankelijk. Wil je een dag iets anders, dan is een uitstapje zo gemaakt. Je kunt ook skiën op de pistes van Ofterschwang-Gunzesried, Skigebiet Balderschwang, Fischen en Skiparadies Grasgehren Riedbergerhorn. Er rijden gratis pendelbussen, zodat de auto gewoon bij de accommodatie kan blijven staan. De skipas is te koop vanaf 3 dagen of meer.

Fotogalerij van Hörnerbahn Bolsterlang

Bolsterlang
© HörnerDörfer
Weiherkopf Bolsterlang
© HörnerDörfer
Faciliteiten
Aantal Pisterestaurants 5
Skidepot bij het dalstation
Prijs skidepot per dag 8
Gratis parkeren bij het dalstation
Prijs parkeren per dag
Freestyle & Freeride in Hörnerbahn Bolsterlang
Funparks 1
Halfpipe
Quarterpipe
Boxes
Rails
Tables
Boardercross
Kickers
Freeride toegestaan
Freeride-zone
Skipasprijzen Hörnerbahn Bolsterlang - Laagseizoen (6 dagen)
 
Kinderen
Volwassenen
Gratis tot
Rhön
Kinderen
Volwassenen
Gratis tot
Skipasprijzen Hörnerbahn Bolsterlang - Hoogseizoen (6 dagen)
 
Kinderen
Volwassenen
Gratis tot
Rhön
Kinderen
Volwassenen
Gratis tot