Recensies Les Quatre Vallées

Ervaringen van andere wintersporters zijn onmisbaar wanneer je voor een wintersport in het skigebied van Les Quatre Vallées wilt kiezen. Een recensie over Les Quatre Vallées kan de doorslag geven om wel of niet voor dit skigebied te kiezen. Zijn er veel pistes voor beginners? En is het skigebied wel zo kindvriendelijk als wordt beweerd? Hieronder lees je de recensies van wintersporters die in het skigebied Les Quatre Vallées zijn geweest. Je kunt ook je eigen ervaringen met de bezoekers delen door zelf een recensie over het skigebied Les Quatre Vallées achter te laten.

Schrijf een beoordeling
weather Gemiddelde beoordeling bezoeker
Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 25 juni 2019

Door: Kag77 over Veysonnaz

Super familiebestemming

We komen er al meerdere jaren, eerst met (hele) kleine kinderen maar inmiddels gaan zij ook mee skiën. De skischool is top. Prachtige omgeving en mooie uitzichten, ook altijd leuk om een ‘rondje Verbier’ of Nendaz te doen. De liften zijn de laatste jaren flink verbeterd en er staat nog meer op de planning. De piste de l’ours is echt superfijn. Als het puur om goedkoop/ geld gaat, dan moet je überhaupt niet naar Zwitserland. Maar inmiddels weten wij wel waar we wel en niet moeten zijn....

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 25 juni 2019

Door: Anoniem over Veysonnaz

Knus dorp en heerlijk skigebied

Fijne familiebestemming met prachtige en uiteenlopende pistes. Twee skischolen, eenvoudig dorp, maar wel allerlei activiteiten vanuit het toerisme bureau.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 8 april 2019

Door: Anoniem over Veysonnaz

Tot hiertoe altijd leuke vakanties

Indien de klagers niet tevreden zijn, blijf je toch gewoon thuis

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 1 januari 2019

Door: Gerard Willems over Veysonnaz

Schitterende omgeving, wel duur en klantonvriendelijk.

Zoals overal is het ook hier duur. Bovendien vergeten de Zwitsers dat zij er voor ons zijn en wij niet voor hen: klantvriendelijkheid is niet aangeboren en ook niet aangeleerd. Nouja als je het niet erg vind om voor een kale omelet Sfr 16 neer te tellen op de piste en Sfr 8 voor een biertje en savonds €40 voor een hoofdgerecht dan vervalt het duur. Waarom er dan toch naar toe: wij maar voor een ding en dat is de schitterende omgeving.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 14 augustus 2018

Door: Heutink over Veysonnaz

Het kan dus toch

Wanneer je een keer naar Zwitserland wil maar geen fortuin wil uitgeven zou je Veysonnaz kunnen overwegen. Het is niet super sfeervol, maar wel praktisch en super skiën. De liggen boven het Rhonedal is waanzinnig en je kunt prachtige skitochten maken helemaal tot aan Verbier. Het uitzicht is overal echt schitterend. Met hele jonge kinderen is het misschien wat minder omdat je altijd toch eerst de berg op moet. Aan sneeuw was geen gebrek en de liften zijn prima. Aanrader wat mij betreft, al moet je niet op een authentiek dorpje rekenen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 20 maart 2018

Door: Anoniem over La Tzoumaz

fantastisch!!

Mooiste skigebied ooit! Enorm veel liften en prachtige uitdagende pisten. je kan veel verschillende dagtochten maken. gezellige eettentjes onderweg. het dorp La Tzoumaz is een sportief eerlijk dorp zonder franje. Goede skischool!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 8 maart 2018

Door: Marije VG over Thyon-Les Collons

Voor ieder wat wils

Perfecte uitgangsbasis voor elk niveau. Een kinderweide die ruimer en gevarieerder is dan ik van andere plekken ken. Fijne overzichtelijke blauwe pistes, uitdagende rode en “lekkere” zwarte pistes. Allemaal dicht bij elkaar en je kunt elkaar makkelijk weer treffen boven of onderaan de liften. Zoals bij stoeltjeslift Trabanta. Grote favoriet voor ons allen was de Piste de l’Ours, wat een heerlijke afdaling. Thyon zelf is weinig bijzonder. Praktisch met verschillende restaurants (Le Pas’sage heeft erg lekkere pizza’s! Een knusse crêperie / souvenirwinkeltje ineen) en een intersport etc. Wij verbleven in een chalet buiten het dorp, niet ver van de parkeerplaats van de kabelbaan Mayen de l’Ours.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 8 maart 2018

Door: Larissa over La Tzoumaz

Ontzettend leuk en mooi dorp met veel mogelijkheden!

Ik ga al vanaf mijn 4e naar Verbier en La Tzoumaz in Zwitserland. Ben niet anders gewend; ik ken de pistes uit m'n hoofd. Voelt dus een beetje als tweede thuis! Zou ook nergens anders meer naartoe willen, alles ziet er op en top uit!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 25 februari 2018

Door: Erik over Thyon-Les Collons

Enorm skigebied

Ernorm skigebied vooral voor de betere skiër. Nadeel is wel dat er veel zeer oude sleepliften aanwezig zijn. Aan de kant van Verbier zijn er veel modernere liften.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 29 januari 2018

Door: Peter over Verbier

Verbier... is amazing...

Wat een geweldige wintersport plaats, een gezellig dorp.. waar je lekker kan wandelen en winkelen. Leuke terrasjes. Waanzinnige pistes echt voor elk wat wils...

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
5

Datum 18 maart 2017

Door: Anoniem over Verbier

Teleurgesteld

Helaas was onze ervaring niet zo positief. Met name vanwege de vele verouderde liften en het onvriendelijke personeel in restaurants en liften. Liftpersoneel was niet behulpzaam. Wat een verschil met wat we gewend zijn in Frankrijk en Oostenrijk.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 9 maart 2016

Door: Machteld over La Tzoumaz

Prachtig en groot skigebied met uitdagende afdalingen.

In het dorp La Tzoumaz is weinigl te beleven; weinig winkels en uitgaansmogelijkheden. Je moet hier echt heen gaan vanwege het mooie skigebied, niet vanwege de gezelligheid.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 8 maart 2016

Door: Bert Schellekens over Verbier

Super skigebied.

Alles erop en eraan.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
3

Datum 4 januari 2015

Door: Wim over Thyon-Les Collons

Vergane glorie, veel sleepliften en oude stoeltjes die ook nog regelmatig defect zijn.

Wij zijn oud/nieuw 2014/2015 voor het eerst in Les Collons/ Les Masses geweest en dat was ook direct de laatste keer. Gebied is beperkt, liften vaak defect en veel sleepliften. Ons huis lag vlak bij een piste (Les Masses) maar die werd niet geprepareerd en had te veel uitstekende rotsen waardoor we alsnog de auto moesten pakken. Om naar Verbier te komen moet je veel vlakke paden en oneindig lange sleepliften nemen. Ook niet echt een optie dus. Dus geen aanrader dit gebied!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 5 maart 2014

Door: MartinN1209 over Nendaz

Fantastisch skigebied, maar vooral om te skiën, niet om te feesten

Ik ben niet helemaal onbevooroordeeld want ik ski al bijna 40 jaar in Nendaz. Daarvoor ook in Oostenrijk (Seefeld, Solden, Nauders) en Italië (Ortisei, Selva) geskied. Maar ik kan het niet laten om een paar kanttekeningen bij eerdere commentaren te maken. a. Zwitsers zijn inderdaad niet gezellig en Zwitserland is duur, althans voor buitenlanders (Zwitsers snappen dat niet altijd). Apres-ski moet je dus zelf thuis doen. Daarom is het grootste aanbod ook in chalets en appartementen en niet in hotels en pensions, zoals in andere landen. Een 4wd om bij je verblijf te komen is echt niet nodig (wel sneeuwkettingen voor noodgevallen), dat is iets wat je goed moet checken met de verhuurder: er zijn natuurlijk berghutjes waar je alleen met ski's kunt komen. b. De liften worden geexploiteerd door Tele-Nendaz. Dat is een cooperatie, dus de liften zijn geen prive eigendom zoals iemand schreef. Elk jaar worden liften vervangen. De belangrijkste lift van Nendaz dorp naar boven is recentelijk vervangen en dit jaar is in Siviez weer een stoeltjeslift door een cabinelift vervangen. Ik snap niets van opmerkingen over oud liftmateriaal. OK, er zijn wachttijden, maar die zijn heilig bij wat ik van vroeger weet, zowel in Nendaz als andere plaatsen. Het belangrijkste is om de spits te mijden van alle ouders die met kinderen 's morgens tegelijk naar de skiklassen willen. c. Omdat het skigebied erg groot is, zijn de abonnementen relatief duur. Wij nemen altijd een deelabonnement (secteur Printze) en kopen per dag(deel) een aanvullend abonnement voor de Mont Fort of Verbier, als het weer goed is. Daarom is het skigebied vooral geschikt voor de betere skiers, die een abonnement eruit kunnen halen. d. Wij hebben indertijd voor Nendaz gekozen omdat het vrij zuidelijk is en in een gebied ligt met heel stabiel, mooi weer. De hellingen zijn voornamelijk op het noorden georienteerd, waardoor de sneeuw lang goed blijft, terwijl het dorp op een uitspringende rug ligt waardoor het toch zonnig is. Bruine plekken op de pistes? Er staan al jaren overal sneeuwkanonnen, dus dat valt erg mee. Kijk hier naar een skicompilatie van mijn zoon: https://www.youtube.com/watch?v=QhVwuXkyuLk&feature=youtu.be

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 3 maart 2014

Door: Luc over Les Quatre Vallées

Een van de Beste skiegebieden in Europa!

Het gebied is heel mooi en hoog, veel sneeuw en heel goede pistes. Voor off-piste is dit super mooi gebied!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 24 februari 2014

Door: Stephan over Thyon-Les Collons

Les collons is een gezelig aandoende plaats

Na 35 jaar in een onlangs verkocht chalet van de familie te hebben doorgebracht in Buerchen in het gebied Rund um Visp nu gekozen voor Les Collons in het gebied Les Quatre Vallées. Een geweldige vooruitgang voor wat betreft het skiën. Wij waren met 3 kinderen in de leeftijd 6, 8, 10. De pistes waren elke dag netjes geprepareerd uitgezonderd als het overdag nog sneeuwde natuurlijk. Er rijdt met regelmaat een skibus door het dorp. Wij hadden een skipas voor het gebied Prinse wat voor een week vakantie ruim voldoende is. Er waren aan de zijde van Les Collons 3 stoeltjes liften en een groot aantal sleepliften, wachtrijen waren er nauwelijks. Aan de andere zijde naar Veysonaz wel 2 gondels, een oude en een nieuwe. Met gevarieerde afdalingen overal veel off-piste mogelijkheden in het gehele gebied. In het 2e dal wel te veel sleepliften, niet zo erg, wel te traag. Dan de piste naar Sieviez wel voorzien van stoeltjeslift is mooi. We hadden 's middags tijd te kort om nog het 3e dal te pakken om de liften terug nog te kunnen halen. Onze indruk was een geweldig skigebied met veel variatie maar je moet de variatie natuurlijk wel zelf willen ontdekken. Zwitserland is natuurlijk niet het goedkoopste maar met een beetje voorbereiding en opletten hoeft het zeker niet uit de hand te lopen. Kortom een aanrader.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 26 januari 2014

Door: Bart over Verbier

Uitdagend skigebied

Mooi gebied voor de sportieve skiër. Neem wel voldoende geld mee. Overnachten is prijzig, evenals de skipas. Maar je krijgt wel waar voor je geld: een uitgebreid skigebied met voor elk wat wils.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
5

Datum 25 januari 2014

Door: ton, Hennie jo en Miep over Veysonnaz

Oude liften en bijna alleen maar sleepliften boven

Wij hadden een geweldig appartement maar dat was dan ook het enige positieve dat we over Veysonnaz kunnen vertellen. Oude gedateerde liften en boven alleen maar lange sleepliften. Als je naar een ander gebied wil skiën lange bospaden en veel tijd kwijt zodat je eigenlijk direct weer terug moet naar Veysonnaz omdat je anders geen aansluiting meer hebt. Appartement was niet te vinden (zijn zeker half uur aan het zoeken geweest) en in het dorp niets te beleven. Ze zien ons zeker nooooooooooooit meer terug in Veysonnaz en we skiën al 30 jaar en hebben veel skigebieden gehad.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 17 juli 2013

Door: Nik over Nendaz

Beter naar een ander dorp in Les 4 Vallées

Het is alweer een paar jaar geleden dat ik naar Nendaz ben geweest, dus het kan dat deze beoordeling niet meer geheel van toepassing is, maar mijn ervaring met Nendaz is dat het geen typisch wintersportdorp is (vergeleken met veel Oostenrijkse dorpen), er is ook vrijwel geen après-ski te beleven hier, voor après-ski kan je beter naar Verbier dat een stuk levendiger is. De liften rondom Nendaz zijn verouderd en de pistes niet super sneeuwzeker. De rest van Les Quatre Vallées biedt wel veel mogelijkheden, en aan foto's te zien zijn de funparken in Les 4 Vallées een stuk verbeterd de afgelopen jaren. Verbier heeft ontzettend goeie off-piste mogelijkheden, hier worden ook internationale freeridewedstrijden georganiseerd. Voor gevorderde skiërs dus veel mogelijkheden, en als je van rust houdt is Nendaz misschien aan te raden, maar anders zou ik ook andere dorpen in Les Quatre Vallées overwegen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 20 juni 2013

Door: Shenkie over Verbier

Verbier gaat los!

In de kerstvakantie met 5 vrienden naar Verbier geweest en was echt super vet! De pistes waren lekker, 3 gasten waar we mee waren hadden nog nooit geskied maar die konden ook gewoon meekomen dus de meeste pistes zijn niet al te moeilijk. 's middags meteen door après-skiën natuurlijk en met oud en nieuw is het 1 groot feest. Was wel aardig wat geld kwijt, Verbier is niet goedkoop maar je kunt het natuurlijk zo duur of goedkoop maken als je zelf wil.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 25 februari 2013

Door: jp over Nendaz

Geweldige pistes , antieke infrastructuur

Gezien de prijs van de skipassen verwacht je hier een moderne outillage betreffende liften etc. Helaas .... De pistes zijn echter geweldig en de mensen erg vriendelijk. Een piste aanduiding zoals in Oostenrijk zou ook erg welkom zijn!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 1 januari 2013

Door: Anoniem over La Tzoumaz

Mooi gelegen, rustig skigebied

Zelfs in de kerstweek vrijwel geen rij bij de gondel en de liften. Dat was echt super, zeker vergeleken met de drukte in sommige gebieden in Oostenrijk. Prima skischool met zelfs een Nederlands-sprekende leraar. Alles is wel erg prijzig, maar dat weet je als je naar Zwitserland gaat. Het dorpje stelt niet veel voor, weinig winkels, wel soort centrumpje met supermarkt, een schaatsbaan en apres-skibar. Wij hadden behalve skiën ook willen langlaufen maar dat was helaas niet mogelijk, geen loipes..

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 19 juli 2012

Door: Susan over Nendaz

Leuk dorp, vanaf Siviez prachtig skigebied, goede verbindingen

Nendaz is een leuk maar duur dorp. Er zijn leuke restaurantjes en er heerst een goede sfeer. De lift vanaf beneden is wel druk en naar Plan du Fou zit er een vervelende sleeplift voor de nog niet zo ervaren snorbaarders. Ook de zwarte piste die je smiddags moet nemen om weer terug te komen is niet geschikt voor beginners. je kunt dan beter de snelle skibus naar Siviez (ook wel supernendaz genoemd) nemen en daar de lift en gondel naar het skigebied van Verbier nemen. Wat is het daar prachtig! Mooie afwisselende pistes en een leuk funpark. Tijdens een vakantie in Nendaz mag een bezoekje aan de Mont Fort natuurlijk ook niet ontbreken!! Het uitzicht is geweldig, je kunt zelfs de Matterhorn en Monta Rosa zien. Al met al hebben wij een fantastische vakantie gehad.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 22 februari 2012

Door: A van Deijl over Veysonnaz

Begin Februari zijn we voor de eerste keer naar Zwitserland geweest enwel naar Veysonazz. Na jaren Oostenrijk wilde we eens wat anders proberen. Wat het dorp betreft weinig te beleven en de skikaarten ontzettend duur. Wat de skipistes betreft niets dan lof alleen mogen de route/pisteborden wel iets duidelijker en tevens zijn de liften toch wel gedateerd in verhouding met Oostenrijk. Oude gondels waar we amper met 4 personen in konden en de stoeltjesliften kunnen niet tippen aan de Oostenrijkse. Wat ook opviel is dat de vele verbindingsliften bijna allemaal elenlange sleepliften waren tot zelfs de 1 persoons pannekoek bordjes. Al met al in verhouding met Oostenrijk vindt ik de liftkaart te duur voor deze oude liften. Verder hebben we toch wel heerlijk geskied mede door de goede sneeuw

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
2

Datum 16 januari 2012

Door: Anoniem over Veysonnaz

Wij, gezin met 2 kinderen, zijn zojuist teruggekomen uit Veysonnaz (januari 2011).Wanneer je goed kunt skieen zou ik zeggen: ga hier niet naartoe!!. De liften, zijn hopeloos verouderd en er zijn bijna alleen maar sleepliften die om de haverklap stil staan. Wij hadden de pech dat het hard waaide waardoor de oude liften snel stil werden gezet en we maar 2 dagen het gebied bij Veysonaz uitkonden en halverwege de volgende vallei konden skieen. De liftpas is enorm duur, de lessen zijn duur, maar de liften zijn hopeloos verouderd, een schande. Er worden nog steeds chalets bij gebouwd terwijl de wachttijden bij de liften enorm zijn. Wij verbleven in Appartementen Veysonnaz, niet doen wat een oude bende!! Wij gaan hier nooit meer naar toe.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 13 maart 2011

Door: Anoniem over Veysonnaz

Ben al in veel wintersportplaatsen geweest maar dit is 1 van de weinige gebieden waar ik graag terugkom, veel kilometers (uitdagende) pistes, goedkope en grote goede verzorgde accomodaties. Prijzen van skipas, eten en drankjes zijn vergelijkbaar met andere skigebieden, als je van skien houdt is dit een ideale wintersportplaats. Je kunt ook naar siviez rijden, daar 3 liften pakken en je staat op 3300m. Als je zelf gaat koken zou ik de boodschappen even in Sion bij de Aldi halen. Voor apres ski kun je beter naar Oostenrijk gaan. Begrijp niet waarom mensen hieronder schrijven dat het hier duur is, appartement 10euro p.p.p.n. vindt ik wel mee vallen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 5 maart 2011

Door: Rudy Van Reeth over Nendaz

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 19 januari 2011

Door: Anoniem over Veysonnaz

Weet iemand of de gondel in Veysonnaz al weer in gebruik is genomen??? Wij gaan vrijdag naar les 4V

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 17 januari 2011

Door: jacques, fam 2 volwassenen 2 kids over Thyon-Les Collons

Voor elk wat wils. Relaxed blauw tot uitdagend zwart. Geen uitgebreide apres ski, wel sportieve uitdaging en weldadige rust.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 12 januari 2011

Door: Dirk over Veysonnaz

De eerste week van januari waren we met z'n vieren in veysonnaz. Een eenvoudige chalet niet ver van de gondellift die goed aan onze verwachtingen voldeed met prachtig uitzicht op de Rhonevallei. Wat het skigebied betreft waren we zeer tevreden over het aanbod van mooi pistes met veel variatie en mooie skiroutes (vooral de prachtige ski route naar Tsoumaz). De liften infrastructuur is echter wel aan de oude kant. Je komt er nog behoorlijk wat sleepliften tegen en ook wel oude zeer trage stoeltjesliften. Skien naar Verbier vanuit Veysonnaz is mogelijk maar doorvoor moet je wel verschillende sleepliften nemen. Om dit te vermijden zijn we een aantal maal met de oude naar Siviez gereden (20 minuutjes rijden) waardoor we in het midden van dit grote skigebied terecht kwamen. De apres ski stelt eigenlijk weinig of niets voor in Veysonnaz. De restaurantjes zijn behoorlijk duur voor datgene dat aangeboden wordt. De toegang naar Veysonnaz verloopt zeer vlot. Conclusie : Skigebied met prachtige pistes, te duur skipass voor het verouderderde liftencomplex, eten en drinken is er zeer duur. We hebben ons zeer goed geamuseerd (mede door het prachtige weer) maar de volgende keer zal het toch weer Oostenrijk worden waar met voor hetzelfde geld veel meer te bieden heeft.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 6 januari 2011

Door: Roos over Veysonnaz

Hallo allemaal, Ik ben de week voor (en met) kerst in Veysonnaz geweest (in 2010). Ik was hier met een gezin met 4 (jonge) kinderen. Dit was mijn eerste wintersport en is goed bevallen. Nu heb ik geen ervaring met anderen gebieden, maar dit dorp leek me goed in orde, maar heel veel meer eigenlijk ook niet. Ik zou er niet nog eens naar terug gaan. Wij zaten in een appartement in één van de chalet-achtige appartementen complexen en daar ben ik ruim tevreden over. Het appartement was ruim, netjes, degelijk en helemaal prima voor een week. Wij zaten in een 4-kamerappartement met twee badkamers. Het dorp vond ik niet veel voorstellen. Het had zo'n acht winkels en alles was er (uiteraard) belachelijk duur. Er zijn o.a. twee supermarkten, allebei niet erg groot (en als vegetariër heb je uiteraard dikke pech ;)), twee pizzeria's, twee 'kroegen' en een souvenirwinkeltje en bijouterie. Daarnaast veel mogelijkheid tot het huren en kopen van materiaal. Het ski-gebied was prima. Goede mogelijkheid om naar andere plaatsen te skiën en wel meer rood dan blauw, waardoor ik als beginneling honderd keer dezelfde piste deed:) Groene pistes waren er helemaal niet maar er was een ruim aanbod aan skiles (groepsles en pivéles) en twee heel simpele blauwen om het op te leren. Er was wel grote twijfel over de kinderopvang. Van het reisbureau hoorden ze dat het er waarschijnlijk niet was, maar in het dorp zagen we wel een bordje 'kinderopvang, vrijuit'. Maar dat hebben we verder niet onderzocht. Sowieso zit er in een nabijgelegen dorp wel Franstalige kinderopvang. Mijn oordeel over dit dorp is: lekker rustig, leuk voor jonge gezinnen, beetje jammer voor vergevorderden (hoewel er ook leuke zwarte pistes waren) en niet echt spectaculair.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 28 oktober 2010

Door: pieter over Nendaz

Ben nu 1 keer in Nendaz geweest, wat ligt het dorp op een fantastische locatie met een geweldig uitzicht. Wel was ons chalet dat lag op les rairettes zeeer moeilijk bereikbaar. Als je een chalet boekt moet je zeker een 4x4 auto hebben hebben wij ervaren. Het dorp heeft veel restaurantjes, niet heel bijzonder maar wel gezellig. Er is wel een restaurand dat er uitsprong, dat lag even boven het dorp langs de piste waar je heerlijk kan kaarfonduen. De pistes waren minder. Veel lange trage sleepliften en een lift die van uit het dorp naar boven gaat waar het altijd heeel druk is. De pistes rond Nendaz zijn ook slecht geprepareerd en veel bruine plekken. Als je eenmaal op de plan du fou bent, is het stukken beter. Veel mooie pistes en goede kwaliteit. Daar kan Nendaz nog wat van leren!! De vakantie was super (mede door het super chalet), maar viel wel tegen naar onze verwachtingen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 25 april 2010

Door: Kevin over Veysonnaz

Wij zijn in Februari met heel de familie naar veysonnaz geweest. Ik snap niet dat er mensen zijn die klagen over dit ski gebied. Wij vonden het hier prachtig. De nieuwe gondel was geweldig en we waren iedere dag snel boven. Eenmaal boven aangekomen was het echt een paradijs voor skien. Ik geef toe dat er weinig apraski is in het dorp, maar aangezien wij echt voor het skien komen inplaats voor het zuipen vonden wij dat niet erg. Nogmaals..... Boven op de berg was het prachtig. We hebben veel ge-skied en echt genoten. Gaan zeker volgend jaar terug

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 17 februari 2010

Door: blauw over Nendaz

Leuk dorp, fantastisch skigebied. Kan me voorstellen dat beginners de mogelijkheden wat beperkt vinden. Voor de Cracks onbeperkte mogelijkheden, van Tiefschnee, buegels, kilometers maken; geweldig! geen wachttijden. Prima mogelijkheden voor kids.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 15 januari 2010

Door: Tom over Verbier

Pistes, off-piste en apres-ski zijn hier legendarisch! Farinet is de beste apres-ski bar waar ik ooit ben geweest!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 4 januari 2010

Door: Syp de Haas over Nendaz

Nendaz maakte onze verwachtingen qua skieen helaas niet waar. Pistes wordt matig geprepareerd. Ondanks dat er iedere dag verse sneeuw viel, waren er nog steeds veel te veel bruine plekken te zien op de pistes. De Franse Zwitsers maken een luie arrogante ongastvrije indruk. Het geld is binnen dus er hoeft niets meer gedaan te worden. Het gebied hangt aan elkaar van trage enkele sleepliften. Een stoeltjeslift is een zeldzaamheid, wachtrijen in overvloed. Een aantal restaurants stuurt gasten om 13.30 weg omdat de keuken dicht is (terwijl er op de deur een bordje staat tot 14.00 uur). Nendaz was voor ons een eenmalig uitstapje. Voortaan kiezen we weer voor Oostenrijkse gezelligheid of Franse skipistes.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 3 januari 2010

Door: ralf over Veysonnaz

Net terug van een weekje Veysonnaz. wat een trieste bedoeling!!!! het dorp telt 2 restaurants (duur) een slager, bakker, kiosk en ski verhuur. de liften zijn zwaar verouderd (op eentje na 2006) en als je hier uitstapt ben je helemaal door elkaar geschud.als je eenmaal in de cabinelift bent moet je gemiddeld rekenen op 4 ongewilde stops. de mensen zijn nors en spreken alleen frans. geen aanrader.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 1 januari 2010

Door: Een nendaz fraek. over Nendaz

Nendaz heeft ons hart gestolen, het is zo prachtig gebied in de winter kan je fantastisch skieen sleen snowtubing en langlaufen en nog veel meer ,Het is een perfect gebied voor de beginner maar ook voor de ver gevorderde skieer. Vanuit Nendaz kan je skieen naar Verbier ,Vooral voor de kinderen is Nedaz een mooi gebied ,hier word door nederlands sprekende skileraren leraressen les gegeven. Deze mensen zijn zo vakkundig en bijzonder lief voor de kinderen. Nendaz is beslist een aanrader, wij komen hier volgend jaar met de kerst weer. We kunnen niet wachten. Nendaz bedankt we zullen je missen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 10 december 2009

Door: Petra over La Tzoumaz

Wij komen dit seizoen voor de 12e keer in La Tzoumaz het is er rustig, goed voor ons. Het skigbied is geweldig. Voor elk wat wils. En madam e Anni heeft steeds een fijn appartement of huis. Ook onze inmiddels volwassen zonen komen hier graag. Een middagje naar Verbier is leuk en voor de niet skiers zijn Montreux, Martigny en Sion ook de moeite waard.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 4 december 2009

Door: Familie Van Meijl over Nendaz

We gaan komend jaar alweer voor de 3e keer naar dit prachtige skigebied. We zijn met 2 families en hebben in totaal 4 kinderen die ook allemaal skien in de leeftijd van 5 tot 9 jaar. Het voordeel is dat er nederlandse skileraren zijn. Het dorp is vrij rustig maar van alle gemakken voorzien. Je vindt er geen uitgebreide apresski. De zwarte afdeling op de Montfort is een echte uitdaging voor de ervaren skiers. De prijzen in de restaurants op de berg vallen mee evenals de prijs van de skipas (familiekorting en deels gratis).

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 1 maart 2009

Door: Anoniem over Nendaz

Nendaz behoort tot het ski-gebied 4 vallees en heeft hierdoor een zeer gevarrieerd en uitdagend ski-gebied. Er zijn veel off-piste mogelijkheden en vooral de Mt-Fort aan de oost kant en de Mt-Gele zijn geweldig. Sommige verbindingsliften zijn aan vervanging toe (meer capacitiet). Verder heb je een magnefiek uitzicht over het Rhone-dal.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 9 januari 2009

Door: rienk over Nendaz

Hallo Skiverslaafde: Nendaz heeft al heel lang geleden mijn hart gestolen: geen apres ski (behalve de beroemde cactusbar) waanzinnige pistes waar je weken over kunt dwalen, te gekke sneeuw. Ook hele daredevilpistes die ongecontroleerd zijn van flinke afmeting. Ik ben overal geweest maar dit is de beste qua combinatie sfeer, veel goedkope chalets bij de piste, topsneeuw en spectaculaire afdalingen. ANYTIME!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 5 januari 2009

Door: Anoniem over Veysonnaz

Met 6 personen in de week van de jaarwisseling hier geweest. Van te voren voorspelden de recensies niet veel goeds. Maar...het was super. Het appartement (3 sterren) was ruim, netjes en had een fantastisch uitzicht. De afstand naar het dalstation was lopend goed te doen, maar iedere ochtend reed er een gratis skibus. Het skigebied is gevarieerd en biedt voor ieder wat wils en de dalafdaling naar Veysonnaz is een aanrader. Het was lekker weer, iedere dag zon. Dat schijnt hier vaak zo te zijn. Het nadeel waren de lange wachttijden bij de liften, waardoor het deze week haast niet mogelijk was om naar Verbier te skiën (mede door het grote aantal en lange sleepliften). Normaal gesproken is het een stuk rustiger. Het dorp bevat voldoende horeca waar je wat kunt eten en drinken. Het mist echter de gemoedelijkheid van Oostenrijk (geen achtergrondmuziekje e.d.). Maar verder kun je er lekker eten.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 23 december 2008

Door: Stef Kieven over Veysonnaz

Ga nu alweer jaren naar Veysonnaz en in al die jaren is in het dorp zelf niet veel veranderd. Wel is de lift vernieuwd nu een 8-persoons cabinelift die je lekker snel naar boven brengt. Let wel op dat je een appartement kiest met minimaal 3 sterren, daaronder zit veel bagger, ik heb zelf meegemaakt dat ik een appartement heb geweigerd, zag er werkelijk niet uit. Muizenkeutels op de grond, afgetrapte meubels waar je zelfs je hond niet op laat liggen enz. Het ski gebied zelf is oke. Inderdaad in Veysonnaz nog wel veel sleepliften, maar je kan vanaf Veysonnaz wel lekker lange tochten maken, soms wel veel paden om het skigebied met elkaar te verbinden. Verbier is een paar klasse beter, geen enkele sleeplift, alleen maar super snelle stoeltjes en cabineliften. Dus bij goed weer skien we elke dag die kant op. Enkele aanraders zijn de Mont-fort tortin en de Mont-gele, deze afdalingen zijn alleen geschikt voor gevorderden skiers. Het gebied zelf is prachtig en de verbinding vanuit nederland is uitstekend, 98% snelweg. Ook een bezoek naar Sion, plus minus 15 km van Veysonnaz, is aan te raden daar vind je veel winkels en horeca.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 9 december 2008

Door: Wouter over Verbier

Ik ga Zondag a.s. weer naar Verbier, sneeuwt al flink wat dagen en deze week ook nog, het wordt weer fantastisch! Kan niet wachten!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 19 november 2008

Door: Bob over Veysonnaz

Inderdaad, om te fuiven, zuipen, snuiven of spuiten ga je best naar Oostenrijk. Maar voor ons gezin was Veysonnaz gewoon uitstekend. Hier ook geen kippehokken zoals in Frankrijk, maar wel een ruim appartement met een adembenemend uitzicht! Wij kregen een hoekappartement in gebouw "O", met terras voor en achter en alles vlakbij, behalve de drukte rond de skilift. Alle rust en om de haverklap een gratis bus naar de pistes, luxe! Bovendien geheel gerenoveerd en met ales erop en eraan . Al moet je wel goed opletten bij het boeken: de meeste logies zijn blijkbaar flink ouderwets geworden. Net zoals de vele sleepliften, maar voor jonge kinderen zijn de pistes rond Thyon dan weer super. Met Pasen was het vooral tijdens het weekend druk, omdat alle "locals" van heinde en verre toestromen vanwege de sneeuwzekerheid (sneeuwkanonnen alom). Wij gaan zeker terug.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 18 maart 2008

Door: Snowboarder over Nendaz

Wij zaten met 5 personen in Nendaz in een heel mooi appartement voor weinig geld. Een erg gezellig dorpje, maar als je van apres-ski houdt zeker niet naar toe gaan. Helaas vergeten ze erbij te zeggen dat de sleeplift die Nendaz met het gebied verbindt niet werkt of er moet heeeeel veel sneeuw zijn gevallen. Tijdens ons verblijft lag 180 cm sneeuw en in het dal 20, maar helaas nog niet voldoende, terwijl de lift boven de 1800 m zit. En sneeuwcanonnen zijn daar niet vanwege een dier dat beschermd is. Dus iedere dag met de bus naar Siviez. Met een busdienst van eens in het half uur en tijdens spits sta je daar zeker met 75 tot 100 man te wachten, dus proppen in de bus. Daarbij zijn de liften in handen van particulieren en het ligt aan hun hoeveel zij daar aan willen besteden. Soms is dat erg weinig. Veel sleepliften en trage oude stoeltjesliften. Ons tuinmeubilair zit beter zonder kussens. Verbier daarentegen is veel beter. Met zeer leuke off-piste routes en veel mogelijkheden om van de piste af te wijken en toch bij een lift uit te komen. Leuk gebied, maar lang niet zo leuk als zij het laten overkomen. De ruim 400 km piste, daar komt je nooit aan. En de pistes worden slecht onderhouden. Weinig sneeuwcanonnen, dus je moet het echt van de natuurlijke sneeuw hebben. Kortom een gezellige vakantie, maar wij gaan hier nooit meer naar toe.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 2 maart 2008

Door: Anoniem over Veysonnaz

Net terug uit Veysonnaz, op zich prima naar onze zin gehad. Alleen het gebied is niet wat wij ervan verwacht hadden. Op zich is het een groot gebied maar, de verbindingen zijn erg slecht (met slechte sneeuw kun je niet overal komen). Je koopt een grote pas, maar je kunt net zo goed een kleine pas nemen. Er zijn heel veel sleepliften, niet ideaal voor kinderen. Dit neemt ook heel veel tijd in beslag. Na een paar dagen heb je het daar wel gezien. Verder zaten we te ver van de gondel dus elke morgen eerst 10 minuten lopen, dit waren we niet meer gewend, de afgelopen jaren zaten we steeds aan de piste. In de reisgids stond het mooier dan dan het in werkelijkheid was. Volgend jaar maar weer naar Frankrijk, Portes du Soleil.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 9 december 2007

Door: Rob Biezenaar over Nendaz

Haute Nendaz, een leuke plaats met een fenomenaal uitzicht over het Rhônedal. Wij waren hier al eens in 1985 en sindsdien is er niet zo veel veranderd. Een prachtig skigebied met bijv. de "Autobahn" van Thyon 2000 naar Les Collons. Afgelopen zomer zijn we hier weer geweest, wederom schitterend, prachtige wandelingen (duren een stuk langer dan op skietjes). In het dorp kun je heerlijke kaasfondue eten, ik weet helaas de naam niet meer. Vanaf de skilift naar beneden rijden en dan aan de rechterzijde v/d Route de la Telécabine, zo'n 50 meter voor de rotonde. Als je dan weer een stukje terug loopt heb je aan de rechterzijde een warme bakker / tearoom waar je het heerlijkste brood kunt kopen. In februari 2008 gaan we hier weer skien, ik verheug me er nu al op. Kortom, een aanrader!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 16 november 2007

Door: Inneke over Verbier

Ik ga al enkele jaren naar Verbier, hebben het leren kennen door vrienden die er een chalet hebben! Het is een prachtig skigebied en zoals de meesten het zeggen: het is er wel duurder als hier, maar dat is normaal! Voor de echte ervaren skiërs, ga eens een kijkje nemen op Mont fort, het is er adembenemend!!!! en de afdaling is super cool! Het ideale is dat de bussen gratis zijn en ze rijden tot 20u, je kan toch niet beter hebben, waar is dit nog?? Mensen ik raad je aan om eens op wintervakantie te gaan in Verbier. Echt de moeite.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 25 april 2007

Door: Anoniem over Veysonnaz

De 2de week van de paasvakantie ben ik in Veysonnaz geweest. Het is een aangenaam, gezellig skigebied met veel keuze van pistes. Wel spijtig dat er zoveel anker-en paddestoelliften zijn: niet gemakkelijk voor snowboarders en kleine kinderen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 24 april 2007

Door: Anoniem over Veysonnaz

Wij hebben dit jaar de krokus in Veysonnaz doorgebracht. Dat is ons zeer goed bevallen. Erg goed voor de kinderen, maar ook voor ons als volwassenen met betrekkelijk weinig ervaring.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 11 maart 2007

Door: Anoniem over Veysonnaz

Wij zijn weer thuis gekomen van super skivakantie in Veysonnaz. Erg mooi gebied. Een aanrader dus!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 2 maart 2007

Door: Maria over Veysonnaz

Na 5 jaar Veysonnaz zijn wij nog steeds erg tevreden. Inderdaad geen après-ski, dus voor het stappen moet je hier niet zijn. Wel om half 9 in de lift staan en door te skien tot 5 uur!!!! Goede sneeuw en een enorm gebied! De huur van een appartement valt erg mee vergeleken met andere goede skiegebieden. De prijs valt m.i. best mee. De SF is maar o.66 eurocent! Enthousiaste ski- en snowboardleraren. Voor ons super!!!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 24 februari 2007

Door: Anoniem over Veysonnaz

Net terug uit Veysonnaz (16/02-24/02/2007). Leuk gehad met gezin en familie. Het weer kon niet beter. Elke dag zon en een blauwe lucht. Goed kunnen skiën maar er mag wel weer wat sneeuw vallen. Skiklassen uitstekend. Wat lange wachttijden bij de liften. Voldoende tentjes om te eten en koffie te drinken met heerlijke apfelstrudel. Voor ons was het qua skien hier prima. Met kleine kinderen ben je toch beperkt. Onze voorkeur gaat wel uit naar een meer kindvriendelijk dorp, gezien de thuisblijvertjes die gewoon niet mee kunnen naar de pistes een hele dag. Wij geven niet om apres-ski, maar ik denk dat de mogelijkheden hiervoor in dit gebied inderdaad matig zijn. Tis maar wat je wil. Ik zeg maar zo: ieder gebied heeft zijn voor- en nadelen. Wij hebben het in ieder geval heerlijk gehad waaraan het weer natuurlijk alles heeft bijgedragen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 13 februari 2007

Door: Remco IJzer over Veysonnaz

Wij gaan zaterdag 25 februari naar Veysonnaz, er ligt geloof ik genoeg sneeuw(30dal-130berg). Het wordt ons eerste jaartje Zwitserland na 8 jaar Frankrijk en Oostenrijk. Wat kunnen wij verwachten van Zwitserland? Hoe zit het met de après-ski? Zijn er afdalingen die je moet hebben? We zijn gevordere skiërs die overal vanaf komen, maar houden ook wel van mooie gezellige grote brede pistes. Verder willen wij graag weten wat jullie vinden van het skigebied op zich. Reageer alsjeblieft!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 11 februari 2007

Door: Yasper over La Tzoumaz

Geweldig skidorp!! Altijd genoeg sneeuw om te skiën. Alleen weinig apres-ski, maar wel gezellig. Het is niet druk, je staat nooit lang te wachten bij liften! De afdaling van Savoleyres naar La Tzoumaz is echt gewelding. Ook is er een funpark, maar niet al te groot. Geweldig...!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 9 februari 2007

Door: Anoniem over Veysonnaz

Waarom al dat negatieve? Voor je een bestemming kiest, kijk je toch naar wat informatie, overal staat wel duidelijk geschreven dat Veysonnaz een klein dorpje is met al de rest tot gevolg. Duur Zwitseland is op dit moment goedkoper dan wij met de euro zijn. Wij gaan al vele jaren naar veyzonnaz, winter en zomer en steeds tot ons groot plezier.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 4 februari 2007

Door: Chris van Baardewijk over Nendaz

Hee wintersporters, ik ben vorrige week in Nendaz geweest en het was echt super. Hele week zon gehad!!! Pistes werden wel iets minder aan het eind van de week, maar niks te klagen. Je moet zeker een keer naar de top van mont fort zijn geweest helemaal super wat een uitzicht. De apres-ski vond ik wel wat rustig! Fijne wintersport iedereen. Groet, snowboarder

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 21 januari 2007

Door: saskia over Veysonnaz

Wij zijn met de kerst naar hotel chalet royal geweest. Zeer vriendelijke mensen, alles goed geregeld, mooie kamers en dicht bij de piste. Wij hadden prachtig weer. Ik moest het leren en had een zeer vriendelijke leraar. De kinderen gingen sleeen en mijn man die goed kon skien had het prima naar zijn zin. Een fijn gebied, zeer kindvriendelijk en prima om te skien. Voor herhaling vatbaar.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 18 januari 2007

Door: Anoniem over Veysonnaz

Echt geen leuke wintersport gehad in Veysonnaz, ontiegelijk duur, helemaal geen apres ski, ook geen gezellige barretjes op de piste of waar dan ook. Het skigebied viel ook erg tegen. Als gevorderde skier moest je erg ver skien om een leuke piste tegen te komen, en als je daar was was het ook erg druk. Veel mensen van hoge leeftijd. Ik kom in dit gebied nooit meer terug... en dat zeg ik niet snel.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 3 januari 2007

Door: Anoniem over Veysonnaz

Afgelopen kerstvakantie geweest; ondanks de beperkte sneeuwval elders kon hier redelijk goed geskied/geboard worden. Dit komt omdat dit de noordkant van de berg is en er bij Veysonnaz veel sneeuwkanonnen staan en de plaats zelf al op 1350 mtr ligt. Vanuit o.m. het gebied Crans Montana (aan de overkant van het Rhonedal) kwamen de mensen hier skien omdat daar te weinig sneeuw lag (zuidelijke helling). Dus geen zon in het dorp maar alle restaurants en tentjes op de piste gaven ruimschoots de mogelijkheid om van de zon te genieten. De tweede dag na kerst werd het wel druk mede omdat de Duitsers na kerst thuis gevierd te hebben ook op de pisten kwamen. Het is een groot skigebied > 400 km waardoor er lange tochten gemaakt kunnen worden o.a. naar Nendaz en Verbier. Aan de kant van Veysonnaz zijn er wel veel sleepliften (anker en paddestoel). Dat maakt het voor eenlingen, minder ervaren skiers en snowboarders wel lastig. Wij hadden een appartement dichtbij de cabinelift die vanuit het dorp vertrekt; boven zijn er dan direct wat blauwe pistes. Over het algemeen in het gebied veel rode pistes.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 31 december 2006

Door: Anoniem over Veysonnaz

Net terug van de wintersport. Het dorpje stelde niets voor. Het zwembad al helemaal niets. Daar had ik meer van verwacht. Weinig winkels en nagenoeg geen apres ski. En verschrikkelijk duur!! Het weer was geweldig alleen de sneeuw werd snel minder. Het was er erg druk omdat dit ski gebied het enige was wat open was en iedereen er naar toe trok. Goede liften en veel skimogelijkheden voor de beginner en gevorderden. Voor kinderen toch vaak nog wel moeilijk. Veel snowboarders die roekeloos aan de gang gingen en de pistes verziekten. Jammer. De pistes waren nog van redelijke kwaliteit ondanks dat het er lang niet gesneeuwd had. Veel onderhoud werd er gepleegd zodat ieder toch de vclgende dag weer kon skiën. De afbakening van de pistes is slecht aangegeven. Ook mindere bewegwijzering, maar daar ben je snel achter. Ga er volgend jaar zeker weer heen, want het skiën is erg leuk en goed!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 18 december 2006

Door: Anoniem over Verbier

Ga al jaren naar Verbier. Echt super, veel pistes maar ook redelijk veel après-ski. Je moet wel veel geld meenemen maar op vakantie kan dat meestal wel. Oud en nieuw is hier werkelijk geweldig. Echt fantastisch vuurwerk, de vuurwerkshow in Scheveningen is er echt niks bij. Met oud en nieuw komen tussen 5000 en 10000 mensen bij elkaar op het plein (place central) en staat een dj te draaien (buiten) tot 3 a 4 uur. Je staat te dansen op een laag champagneflessen. Als je daarna nog naar een club wil betaal je minimaal 35 eurp entrée, das minder... Voor snowboarders is er een snowboard park en een grote half-pipe. Bijna elk jaar ligt er genoeg sneeuw om tot het dorp te boarden. Wat ook leuk is om te doen is de slee-route. Een voordeel van verbier is dat er een bus door heel het dorp rijdt die gratis is voor iedereen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 14 december 2006

Door: Jos over Nendaz

Nendaz is een geweldige wintersportplaats, geschikt voor jong en oud! Meer dan 400 km piste aan elkaar gesloten lijkt mij meer dan voldoende! Goede après-ski: seizoen 2006/2007> 2 nieuwe apres-ski hutten op de piste! Ook de cactus saloon is een aanrader! De sneeuw is over het algemeen erg goed, de vele sneeuwkanonnen zijn hier mede verantwoordelijk voor. Ook belangrijk: Wallis (kanton waarin Nendaz ligt) heeft de meeste zonne-uren van Europa, goed weer is dus zeer waarschijnlijk! Ik vind het gebied niet zo heel geschikt voor beginners, er is naar mijn idee meer rood dan blauw! Ook zijn er natuurlijk verscheidene zwarte pistes.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 14 november 2006

Door: Super Heinrich over Verbier

Onze vriendengroep gaat al jaren ieder jaar naar Verbier en ieder jaar is het goed toeven. Vooral voor ervaren skiërs en snowboarders is het goed toeven op de pistes en ook off-piste is het hier super. Kortom voor ieder wat wils. Ook de après-ski in de Farinet, met iedere dag live-music, is zonder meer goed te noemen. Ook de overvloed aan internationale mensen spreekt me erg aan. Ciao, see you in Verbier!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
2

Datum 13 november 2006

Door: arie van o over Veysonnaz

Zeer matig dorpje, echt iets voor langlaufers!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 12 november 2006

Door: aloys vermeent over Veysonnaz

Leuk dorp, zeker in de winter. Af en toe ligt er ook wat sneeuw.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 10 november 2006

Door: T. van Geel over La Tzoumaz

La tzoumaz ligt centraal in les qutres vallees en is een rustig dorpje vol gebouwd met chalets. Vanuit het dorp ben je met een lift te nemen in Vebier wat eigenlijk de hoofdplaats van les quatres vallees is. Bovendien is het de berg waaran La Tzoumaz direct gelegen is, de Savoleyres een mooie berg met mooie rustige pistes. Aan de Zuidhelling ski je de hele dag in de zon en heb je schitterend uitzicht op verbier en aan de noordhelling (richting la tzoumaz) vindt je schitterende pistes die tussen de bomen doorlopen (heel romantisch). Bovendien is de noordhelling erg sneeuwzeker (ook handig). Ben je op zoek naar een mooi skigebied maar wat minder druk en duur, kies dan voor la tzoumaz.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 10 augustus 2006

Door: moontje over Veysonnaz

Jarenlang zijn we hier met de kinderen in de zomer op vakantie geweest ('89-'96). Ze wilden graag nog één keertje terug. Het was of de wereld er heeft stil gestaan. Alle cafeetjes, winkeltjes, supermarkt en wat er nog meer is niets is veranderd. Er staan zelfs nog steeds dezelfde mensen achter de toonbanken en tap. Het Royal Hotel mag zijn naam Royal wel verwijderen. VERGANE GLORIE. Er was niets te doen, we gingen er 1 aug. (nat.feestdag) ff koffie drinken. 2 dames achter de bar en een dikke laag stof op de tafels!! Alles zag er verkommerd uit. Wandeltochten kun je er heel goed maken en zijn zeer gevarieerd. Een leuk vakantiedorp in de zomer voor gezinnen met hele jonge kinderen. Voor tieners en twintigers is er werkelijk niets te beleven.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 26 juni 2006

Door: Annemieke over Nendaz

Nendaz is een geweldig skidorp, vanuit hier kun je op meer dan 400 km piste skien. Een walhalla voor off-piste skiers.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 18 juni 2006

Door: Anoniem over Veysonnaz

Veyesonnaz, een geweldig skigebied... zelf zaten wij in nendaz ook geweldig. Veysonnaz heeft vind ik super veel keuzes. Elke dag een andere tocht GEWELDIG... ook de restaurrants zijn gezellig en sommige met veel sfeer!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 18 april 2006

Door: Fam. Gysen. over Veysonnaz

Wij zijn terug van zaterdag 15/04 en wij zijn heel tevreden. Het verblijf in een nieuw appartement was zeer goed. De pisten waren goed en voor ierder wat wils. Het spijtige is inderdaad wel dat er veel sleepliften zijn. Een uitbruiding van de zetelliften zou het gebied zeker ten goede komen. Wij zijn niet naar Mont Fort gegaan maar het leek mij toch goed haal baar. Het is wel ver en veel stukken waar en dient gestapt te worden maar dat is dat weer goed voor de conditie. Over het algemeen zeer te vreden en denken er aan om volgend jaar terug te gaan.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 19 maart 2006

Door: Yvonne over Veysonnaz

In maart 2006 naar Veysonnaz geweest, na alle recensies gelezen te hebben, hadden we ons op het ergste voorbereid! Maar.............het viel ons 100% mee. Geen wachttijden voor de lift, ons hotel Chalet Royal lag er tegenover! Nederlandse ski-lerares voor onze zoon van 4 jaar. In een kinderweide, erg leuk!! Verder waren de pistes OK, je kon terug skieen naar Veysonnaz. Het enige nadeel was dat de pistes niet goed aangegeven stonden, maar wel goed geprepareerd. En de sleepliften (die je wel kon omzeilen) die namen we op de koop toe (zo erg is dat nou ook weer niet toch..!). Verder dure ski-huur en op de piste was de prijs te vergelijken met die in andere wintersportplaatsen (koffie was bv 1,50 euro)

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 19 maart 2006

Door: Anoniem over Veysonnaz

Zijn in de week van 4 maart geweest. Pistes waren perfect, hele goeie sneeuw maar ook goed onderhouden. Mooi en heel rustig skigebied, wij zijn ervaren skiers en vonden er voldoende uitdaging. Het leuke is dat het gebied zo verspreid ligt en de gebieden bij de verschillende dorpjes zijn steeds weer anders, dat maakt het leuk en afwisselend. Wel zijn er overwegend rode pistes, maar deze waren goed te doen. Nadeel is wel de vele sleepliftjes, dat is wat primitief. Verder is het wel echt een dorp vol Nederlanders. Dorpje is klein maar wel gezellig, paar barretjes waarvan 1 onderaan de piste en waar het leuk is om te eindigen. Stuk of 4 leuke restaurantjes. Voor ons zeker voor herhaling vatbaar!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 13 maart 2006

Door: Anoniem over Veysonnaz

Wij verbleven in Veysonnaz wat een leuk dorpje is. Voor wat betreft het ski gebied Les Quatre Vallees en dan met name ski-gebied Printze bij Veysonnaz, dat viel tegen. De pistes werden beperkt geprepareerd. De lift accomodaties zijn sterk verouderd. (teveel sleep- en paddestoelliften). De beschrijving van de pistes op het pisteplan zijn onvolledig. De bewegwijzering van de pistes zijn onvoldoende en de routes van Veysonnaz naar bijv. Nendaz en Verbier zijn alleen te doen voor de ervaren skiers. Kortom, als je in het ski gebied Printze blijft is het voor de beginnende skier heel goed te doen maar de ervaren skier is hier gauw uitgekeken.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 5 maart 2006

Door: Anoniem over Verbier

Wij komen al een aantal jaren in Verbier. Elke keer weer is het er FANTASTISCH. Een scale aan afdalingen, voor ieder wat wils, waar je ook staat op de berg een schitternd uitzicht. Als je dan ook nog boft met het weer en in goed gezelschap verkeert.............en duur???? ach, de euro is plusminus 30% goedkoper, 'tis maar hoe je het bekijkt

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 4 maart 2006

Door: Anoniem over Veysonnaz

Voor de eerste keer naar Zwitserland na een aantal jaren in Frankrijk geskied te hebben. Een prachtig land en zeer goed bereikbaar. De prijzen in de supermarkten vielen best mee, op de pistes waren drankjes en lunches wel behoorlijk prijzig. De condities van de pistes vielen mij zwaar, de pistes waren ijzig en zeer hard. Voor de beginnende skieër niet erg makkelijk. Voor de liften waren er geen wachttijden en het gebied vond ik erg overzichtelijk. Jammer was dat de piste de l'ours gesloten was ivm europacupwedstijden. Apres ski hebben we niet meegemaakt, we verbleven in les Agettes.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 27 februari 2006

Door: Anja over Veysonnaz

Vorig jaar in Veysonnaz geweest, Het appartement was in een woord geweldig en heel groot!!! tegenover de lift. Voor beginners prima gebied, alleen hadden wij 3 x dat de gondel niet werkte, te harde wind en te koud dan liep de kabel vast en daar sta je dan boven met een 3 jarige als je terug wilt naar het dal, wachten tot de lift het weer deed. Ook 1x gehad dat een sleeplift het begaf terwijl we erin stonden. Pistes werden slecht onderhouden, geen pistenbullie gezien de hele week. gezien onze ervaringen met die liften gaan we daar niet meer naar toe. Dit jaar in Unterwasser (zwitserland) geweest TOPPERTJE!!!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 24 februari 2006

Door: Marco Visscher, Lelystad over Veysonnaz

Vorig jaar in week 11 geweest en we plakken er nog een jaartje aan in dit gebied. Als ik de recensies lees zou ik dat niet moeten doen. Ik weet wel beter, vanaf de Tipi ski je in 20 minuten naar de mont fort dus waar hebben we het over. Dat de afstand over de weg lang is kan wel zijn maar ik kom niet om daar met de auto of de bus te rijden. Te gek is de afdaling van de mont fort en vervolgens direct door off piste naar Thyon (is toegestaan). Al met al verheug ik me weer op een weekje knallen. Ik ben wel blij te lezen dat de lift is vernieuwd vanuit het dorp. Overigens is het fantatisch om na afloop van de dag op het terras te zitten bij het eindpunt en te zien hoe sommige waaghalzen dat laatste steile stukje verticaal nemen. Haal wel je skies bij het hek weg.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 23 februari 2006

Door: henk over Verbier

Allereerste indruk was wat minder omdat ik als verstokte autorijder geen parkeerplek bij ons apprtement had en deze midden in het dorp moest parkeren. Veel gesjouw met bagage leverde dat op. Later toen ik het bustraject (gratis in het dorp) doorhad en zag dat ik kon skieen tot aan het appartement was ik dik tevreden. Wachttijden (krokusvakantie) vielen mij mee bij de skilift. Goede sneeuw. Wel prijzig allemaal, maar ja waar is dat niet. Een keer naar volle tevredenheid in dorp gegeten. Disco en ander nachtvertier weet ik niet. Je wordt wat ouder papa, dus dat heb ik niet meegemaakt.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 13 februari 2006

Door: marieke en gerard over Veysonnaz

Heel leuk en gevarieerd gebied! Vooral door de aansluiting op Hochfügen ook mooi groot en voor ieder wat wils. Zowel geschikt voor de beginner als gevorderde skiër/snowboarder en ook vrij uitgebreide off-piste mogelijkheden! Kaltenbach is het centrale punt in de omgeving waar iedereen omhoog moet, dus 's ochtends bij de kabelbaan vrij lange rijen. Maar men is reeds begonnen met de bouw van een tweede gondel dus vanaf december 2006 moet dit beter zijn. Ook prima uitvalsbasis voor de rest van het Zillertal. Met trein en/of bus ben je in no-time in Zell (Zillertal-Arena) of Mayrhofen, waar je met dezelfde Zilertaler Skipas ook overal kunt skiën! Kaltenbach heeft een prachtige (pittige) dalafdaling ('s avonds verlicht) die je vooral 's ochtends vroeg eens moet proberen. 's Middags is het door het grote aantal (en veelal onervaren) skiërs vaak een bultenfestijn en daardoor veel minder mooi. De aprés-ski is in Kaltenbach gezellig maar beperkt en speelt zich vooral af in de onderaan de dalafdaling gelegen Postalm. De prijzen zijn in dit gebied nog alleszins acceptabel. Samengevat: een aanrader!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 6 februari 2006

Door: muriel over Verbier

Op de golfbaan kun je het leren. De blauwe pistes zeer redelijk breed dus goed voor de beginner.De gevorderden komen af van de Mont-Fort en is zeer mooi van panorama maar pikzwart. Voor de apres-ski neem je best genoeg geld mee maar dit is geen uitzondering in zwitserland. Leuke plaats maar soms te veel volk aan de gondelbaan Deze kan namelijk genomen worden vanuit Le Chable (dit ligt onderaan de berg) en wordt dan door de dagjesskiers genomen en in verbier zitten ze dan al vol. Grindelwald en Zermatt zijn leuker desondanks was ik reeds 3 maal in verbier

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 5 februari 2006

Door: Anoniem over Veysonnaz

leuk dorp, vooral in de zomer. In januari goede skimogelijkheden voor bbeginners

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 1 februari 2006

Door: Willem over Nendaz

Nendaz is een heel gezellig dorp, de pistes zijn er super voor beginners en gevorderden. Het gebied is zo groot dat er elke dag andere mooie tochten gemaakt kunnen worden. Er zijn veel sneeuwkanonnen en daardoor is het gebied erg sneeuwzeker. Voor de skischool en apres ski moet je bij de cactus saloon en neige aventure zijn. Erg gezellig en een goede skischool. Voor snowboarders zijn er vele goede uitdagingen, snowpark en in Verbier natuurlijk de grootste uitdagingen van Europa.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 27 januari 2006

Door: Anoniem over Nendaz

gezellig dorp. aardige mensen. goede restaurants en fantastische piste's.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 10 januari 2006

Door: Rolf over Veysonnaz

Hoi, Even reageren op de vorige recensies; ook wij zij net terug van een weekje skien, wij zijn ook verlaafd aan wintersport! Na een paar jaren Frankrijk en Zermatt viel ons dit gebied tegen. De Mt Fort is ver, te ver. De liften zijn langzaam en veel gesleep. Een stap terug dus. Zeker wanneer het weer minder is. De apres-ski is in Veysonnaz zeer beperkt. Hopelijk worden de innovatieplannen snel gerealiseerd, het gebied is verouderd in vergekijking tot andere gebieden. gr Rolf

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 8 januari 2006

Door: Erwin over Veysonnaz

Hallo, ik ben gisteren terug gekomen van 6 dagen snowboarden in Veysonnaz. Toen ik een paar weken terug de recensies las op deze site had ik zoiets van, heb ik wel het goede geboekt, want de recensies zijn niet echt daverend. Maar goed ik ben er dus samen met een vriend van mij naartoe gegaan om te snowboarden. Daar aangekomen hadden we mazzel dat ons appartement pal tegenover de dallift stond. Perfect dus. De dag van aankomst hebben we gelijk ons board gepakt en de lift naar boven. Het had de dag ervoor gesneeuwt dus er lag ongeveer 30 cm verse poeder. Voor de rest van de week zon,zon en nog eens zon. Heerlijk dus, maar het gaat wel tenkoste van de pistes, want die wordt wat slechter, maar dan mag je nog niet klagen met 412 km aan piste. De pistes zijn goed en vaak staan er veel sneeuwkanonnen de hele dag te werken voor extra sneeuw. Klein min puntje is dat er veel boggelpistes zijn. We hadden een skipas voor het hele gebied, dat is dus 412 km. Hiermee kun je ook naar het hoogste punt, Mont Fort op 3330 meter. En ja.....het is inderdaad ver. Wij zijn met de auto naar Nendaz gereden en vandaar naar Mont Fort gegaan. In totaal ben je toch wel ongeveer dik 2 uur onder weg. Nu snap ik niet waarom sommige mensen zo zitten te zeiken over dat het zo ver is........ja dat is het, en ja je moet veel liften pakken maar je bent ook continu aan het boarden of skien en daar gaat het toch om!!! Kijk dan voortaan voordat je gaat boeken hoe het gebied eruit ziet. Voorbereiding noemen ze dat!! Het is gewoon een leuk en gezellig gebied met genoeg mogelijkheden voor zowel boarders als skiers, beginners en gevorderden en het heeft onwijs lange, brede en snelle afdalingen. Ook aan offpiste is aandacht besteedt en er zijn speciale offpistes die je kunt pakken zonder je leven te riskeren. Over de apres-ski kan ik niet veel vertellen, wij waren er puur om te boarden voor 6 dagen!! Apres ski komt wel in Feb. hahaha Kortom; wij hebben een top week gehad en vooral de tocht naar Mont Fort is een echte aanrader!! (je moet wel goed kunnen boarden of skien) Het enige nadeel van dit gebied is dat de liften voor meer dan 80 procent uit sleepliften bestaat, maar als je een echte die-hard bent is het voor jou geen probleem. Gegroet

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 22 november 2005

Door: Ruben over Veysonnaz

Ben 10 jaar geleden voor het laatst in Veysonnaz geweest, in totaal 4 keer. Benblij dat de gondel vanuit het dorp nu bernieuwd is, dat waren 10 jaar geleden al de plannen. De sneeuwzekerheid vond ik toen wel redelijk, alleen de dalafdaling was vaak dicht, de rest was altijd open. Doordat de pistes in Thyon 2000 naast elkaar liggen en niet erg steil zijn, is dit ideaal voor beginners. De gevordenen moeten naar de Greppon Blanc en verder richting Verbier. Bij het boeken van je appartement, moet je aangeven dat je in gebouw R of S wilt zitten, die liggen naast de lift... En die zijn zeker niet duur.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 6 november 2005

Door: Marloes over Veysonnaz

de nieuwe lift werkt langzaam, altijd druk, duur van het dorp naar boven plm. een half uur bij sneeuw prima voor de beginner! hier kun je het skien leren, de gevordende skier kan beter naar hoger gelegen gebied in Wallis (Zermatt, Saasdal)

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 24 oktober 2005

Door: Harry Vermeent over Veysonnaz

Niet sneeuwzeker oude liften en een zeer slechte aansluiting op les 4 vallees.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 19 oktober 2005

Door: Harold over Veysonnaz

Dag joppie, sneeuwzeker is het er zeker niet, wel in januari. Vanaf februari wordt het snel minder, papsneeuw dus of groene weides

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 18 oktober 2005

Door: Hugo over Verbier

Gezellig maar mondaine plaats. Hier spot je celebreties! Zowel voor beginners als voor gevorderen zijn hier veel mogelijkheden. Ook is het mogelijk om in dit grote gebied dagtochten te maken.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
2

Datum 17 oktober 2005

Door: Ankton T over Veysonnaz

Een beetje amateuristisch opgezet, goed voor de beginner die niet van ski en apres-ski houdt.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 13 oktober 2005

Door: Joppie over Veysonnaz

Hoe sneeuw zeker is het daar. je zit toch op 1400 meter.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 29 september 2005

Door: kieven@kabelfoon.nl over Veysonnaz

Inderdaad een klein dorpje met niet al teveel apres- skie mogelijkheden.Niet alle appartementen zijn modern let daar wel op bij het boeken.Maar voor de echte ski fanaat is het een perfecte lokatie om lange tochten te maken neem zeker een keer de afdaling mont-fort [ 3300 meter hoog] en de mont-gele in een woord super.Eindelijk is de skilift veysonnaz vernieuwd [was ook wel een keer nodig lift was minstens 25 jaar oud].Voor de aller kleinste skieers niet echt geschikt.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 27 september 2005

Door: Angela over Veysonnaz

Vorig jaar voor de tweede keer in veyssonaz geweest met de hele familie: leuk, maar klein en duur. Prima oefenweides in de buurt, de kinderen hebben de eerste skilessen goed doorstaan in de papsneeuw.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 25 september 2005

Door: Anika Drankon over Veysonnaz

heel duur, mooie boerderijen, helaas weinig sneeuwzeker, deze winter veel revisiewerkzaamheden aan de liften

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 25 september 2005

Door: Tanja over Veysonnaz

Leuk dorpje, weinig apres-ski, beperkte mogelijkheden qua ski. Snowboarding okay.Te Ver van Verbier, dagtouren leuk, niet sneeuwzeker

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 25 september 2005

Door: Anoniem over Veysonnaz

Leuk dorpje, weinig apres-ski, beperkte mogelijkheden qua ski. Snowboarding okay.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 25 september 2005

Door: Jaap over Veysonnaz

Slechte kinderopvang, ze beloven veel maar komen weinig na. Sneeuwzeker, ja, alleen boven de 2.5oo meter, en dat is zeker een 2.5 uur lift verplaatsing

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 8 september 2005

Door: Anoniem over Veysonnaz

Veel te duur in vergelijking met de mogelijkheden die eerder beperkt zijn. Hoezo top skidorp?

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 8 september 2005

Door: Anoniem over Veysonnaz

Het dorp(je) heeft niet veel te bieden : weinig gezellige cafeetjes, weinig eetgelegenheden, uitgestorven !!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen

Sneeuwhoogte
Les Quatre Vallées

Berg40 cm
Dal10 cm
open - dicht
hoogten

Deze informatie geldt voor het skigebied Verbier. Gedurende het wintersportseizoen wordt deze informatie dagelijks geaktualieerd

Toestand pistes griffig
Aantal geopende pistes 0
Liften open-
Rodelbaan open open
Snowpark gesloten