Beoordelingen Veysonnaz

Het is altijd prettig om voor je vakantie ervaringen van andere wintersporters over een skidorp of skigebied te lezen. Een beoordeling kan je doen besluiten juist wél of niet naar Veysonnaz te gaan. Door middel van de onderstaande beoordelingen kun je bepalen of Veysonnaz ook voor jouw een goede bestemming is voor je volgende wintersport. Lees de recensies van bezoekers die reeds in Veysonnaz op wintersport zijn geweest. Ben jij in Veysonnaz geweest? Deel dan jouw ervaringen met andere bezoekers en laat je beoordeling achter. Zo help je andere bezoekers bij het vinden van hun ideale wintersport bestemming.

Schrijf een beoordeling
weather Gemiddelde beoordeling bezoeker
Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 1 januari 2019

Door: Gerard Willems over Veysonnaz

Schitterende omgeving, wel duur en klantonvriendelijk.

Zoals overal is het ook hier duur. Bovendien vergeten de Zwitsers dat zij er voor ons zijn en wij niet voor hen: klantvriendelijkheid is niet aangeboren en ook niet aangeleerd. Nouja als je het niet erg vind om voor een kale omelet Sfr 16 neer te tellen op de piste en Sfr 8 voor een biertje en savonds €40 voor een hoofdgerecht dan vervalt het duur. Waarom er dan toch naar toe: wij maar voor een ding en dat is de schitterende omgeving.

Omgeving, goeie pistes
Als het niet sneeuwt veel ijs en nauwelijks beginnerspistes,

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 14 augustus 2018

Door: Heutink over Veysonnaz

Het kan dus toch

Wanneer je een keer naar Zwitserland wil maar geen fortuin wil uitgeven zou je Veysonnaz kunnen overwegen. Het is niet super sfeervol, maar wel praktisch en super skiën. De liggen boven het Rhonedal is waanzinnig en je kunt prachtige skitochten maken helemaal tot aan Verbier. Het uitzicht is overal echt schitterend. Met hele jonge kinderen is het misschien wat minder omdat je altijd toch eerst de berg op moet. Aan sneeuw was geen gebrek en de liften zijn prima. Aanrader wat mij betreft, al moet je niet op een authentiek dorpje rekenen.

Best betaalbaar
Prachtig skigebied
Uitzicht op de omgeving
Niet iets gaan eten of drinken op de piste of in het dorp

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
5

Datum 25 januari 2014

Door: ton, Hennie jo en Miep over Veysonnaz

Oude liften en bijna alleen maar sleepliften boven

Wij hadden een geweldig appartement maar dat was dan ook het enige positieve dat we over Veysonnaz kunnen vertellen. Oude gedateerde liften en boven alleen maar lange sleepliften. Als je naar een ander gebied wil skiën lange bospaden en veel tijd kwijt zodat je eigenlijk direct weer terug moet naar Veysonnaz omdat je anders geen aansluiting meer hebt. Appartement was niet te vinden (zijn zeker half uur aan het zoeken geweest) en in het dorp niets te beleven. Ze zien ons zeker nooooooooooooit meer terug in Veysonnaz en we skiën al 30 jaar en hebben veel skigebieden gehad.

Skiën tot appartement maar niet voor beginnende skiërs
Waardeloos skigebied

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 22 februari 2012

Door: A van Deijl over Veysonnaz

Begin Februari zijn we voor de eerste keer naar Zwitserland geweest enwel naar Veysonazz. Na jaren Oostenrijk wilde we eens wat anders proberen. Wat het dorp betreft weinig te beleven en de skikaarten ontzettend duur. Wat de skipistes betreft niets dan lof alleen mogen de route/pisteborden wel iets duidelijker en tevens zijn de liften toch wel gedateerd in verhouding met Oostenrijk. Oude gondels waar we amper met 4 personen in konden en de stoeltjesliften kunnen niet tippen aan de Oostenrijkse. Wat ook opviel is dat de vele verbindingsliften bijna allemaal elenlange sleepliften waren tot zelfs de 1 persoons pannekoek bordjes. Al met al in verhouding met Oostenrijk vindt ik de liftkaart te duur voor deze oude liften. Verder hebben we toch wel heerlijk geskied mede door de goede sneeuw

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
2

Datum 16 januari 2012

Door: Anoniem over Veysonnaz

Wij, gezin met 2 kinderen, zijn zojuist teruggekomen uit Veysonnaz (januari 2011).Wanneer je goed kunt skieen zou ik zeggen: ga hier niet naartoe!!. De liften, zijn hopeloos verouderd en er zijn bijna alleen maar sleepliften die om de haverklap stil staan. Wij hadden de pech dat het hard waaide waardoor de oude liften snel stil werden gezet en we maar 2 dagen het gebied bij Veysonaz uitkonden en halverwege de volgende vallei konden skieen. De liftpas is enorm duur, de lessen zijn duur, maar de liften zijn hopeloos verouderd, een schande. Er worden nog steeds chalets bij gebouwd terwijl de wachttijden bij de liften enorm zijn. Wij verbleven in Appartementen Veysonnaz, niet doen wat een oude bende!! Wij gaan hier nooit meer naar toe.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 13 maart 2011

Door: Anoniem over Veysonnaz

Ben al in veel wintersportplaatsen geweest maar dit is 1 van de weinige gebieden waar ik graag terugkom, veel kilometers (uitdagende) pistes, goedkope en grote goede verzorgde accomodaties. Prijzen van skipas, eten en drankjes zijn vergelijkbaar met andere skigebieden, als je van skien houdt is dit een ideale wintersportplaats. Je kunt ook naar siviez rijden, daar 3 liften pakken en je staat op 3300m. Als je zelf gaat koken zou ik de boodschappen even in Sion bij de Aldi halen. Voor apres ski kun je beter naar Oostenrijk gaan. Begrijp niet waarom mensen hieronder schrijven dat het hier duur is, appartement 10euro p.p.p.n. vindt ik wel mee vallen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 19 januari 2011

Door: Anoniem over Veysonnaz

Weet iemand of de gondel in Veysonnaz al weer in gebruik is genomen??? Wij gaan vrijdag naar les 4V

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 12 januari 2011

Door: Dirk over Veysonnaz

De eerste week van januari waren we met z'n vieren in veysonnaz. Een eenvoudige chalet niet ver van de gondellift die goed aan onze verwachtingen voldeed met prachtig uitzicht op de Rhonevallei. Wat het skigebied betreft waren we zeer tevreden over het aanbod van mooi pistes met veel variatie en mooie skiroutes (vooral de prachtige ski route naar Tsoumaz). De liften infrastructuur is echter wel aan de oude kant. Je komt er nog behoorlijk wat sleepliften tegen en ook wel oude zeer trage stoeltjesliften. Skien naar Verbier vanuit Veysonnaz is mogelijk maar doorvoor moet je wel verschillende sleepliften nemen. Om dit te vermijden zijn we een aantal maal met de oude naar Siviez gereden (20 minuutjes rijden) waardoor we in het midden van dit grote skigebied terecht kwamen. De apres ski stelt eigenlijk weinig of niets voor in Veysonnaz. De restaurantjes zijn behoorlijk duur voor datgene dat aangeboden wordt. De toegang naar Veysonnaz verloopt zeer vlot. Conclusie : Skigebied met prachtige pistes, te duur skipass voor het verouderderde liftencomplex, eten en drinken is er zeer duur. We hebben ons zeer goed geamuseerd (mede door het prachtige weer) maar de volgende keer zal het toch weer Oostenrijk worden waar met voor hetzelfde geld veel meer te bieden heeft.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 6 januari 2011

Door: Roos over Veysonnaz

Hallo allemaal, Ik ben de week voor (en met) kerst in Veysonnaz geweest (in 2010). Ik was hier met een gezin met 4 (jonge) kinderen. Dit was mijn eerste wintersport en is goed bevallen. Nu heb ik geen ervaring met anderen gebieden, maar dit dorp leek me goed in orde, maar heel veel meer eigenlijk ook niet. Ik zou er niet nog eens naar terug gaan. Wij zaten in een appartement in één van de chalet-achtige appartementen complexen en daar ben ik ruim tevreden over. Het appartement was ruim, netjes, degelijk en helemaal prima voor een week. Wij zaten in een 4-kamerappartement met twee badkamers. Het dorp vond ik niet veel voorstellen. Het had zo'n acht winkels en alles was er (uiteraard) belachelijk duur. Er zijn o.a. twee supermarkten, allebei niet erg groot (en als vegetariër heb je uiteraard dikke pech ;)), twee pizzeria's, twee 'kroegen' en een souvenirwinkeltje en bijouterie. Daarnaast veel mogelijkheid tot het huren en kopen van materiaal. Het ski-gebied was prima. Goede mogelijkheid om naar andere plaatsen te skiën en wel meer rood dan blauw, waardoor ik als beginneling honderd keer dezelfde piste deed:) Groene pistes waren er helemaal niet maar er was een ruim aanbod aan skiles (groepsles en pivéles) en twee heel simpele blauwen om het op te leren. Er was wel grote twijfel over de kinderopvang. Van het reisbureau hoorden ze dat het er waarschijnlijk niet was, maar in het dorp zagen we wel een bordje 'kinderopvang, vrijuit'. Maar dat hebben we verder niet onderzocht. Sowieso zit er in een nabijgelegen dorp wel Franstalige kinderopvang. Mijn oordeel over dit dorp is: lekker rustig, leuk voor jonge gezinnen, beetje jammer voor vergevorderden (hoewel er ook leuke zwarte pistes waren) en niet echt spectaculair.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 25 april 2010

Door: Kevin over Veysonnaz

Wij zijn in Februari met heel de familie naar veysonnaz geweest. Ik snap niet dat er mensen zijn die klagen over dit ski gebied. Wij vonden het hier prachtig. De nieuwe gondel was geweldig en we waren iedere dag snel boven. Eenmaal boven aangekomen was het echt een paradijs voor skien. Ik geef toe dat er weinig apraski is in het dorp, maar aangezien wij echt voor het skien komen inplaats voor het zuipen vonden wij dat niet erg. Nogmaals..... Boven op de berg was het prachtig. We hebben veel ge-skied en echt genoten. Gaan zeker volgend jaar terug

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 3 januari 2010

Door: ralf over Veysonnaz

Net terug van een weekje Veysonnaz. wat een trieste bedoeling!!!! het dorp telt 2 restaurants (duur) een slager, bakker, kiosk en ski verhuur. de liften zijn zwaar verouderd (op eentje na 2006) en als je hier uitstapt ben je helemaal door elkaar geschud.als je eenmaal in de cabinelift bent moet je gemiddeld rekenen op 4 ongewilde stops. de mensen zijn nors en spreken alleen frans. geen aanrader.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 5 januari 2009

Door: Anoniem over Veysonnaz

Met 6 personen in de week van de jaarwisseling hier geweest. Van te voren voorspelden de recensies niet veel goeds. Maar...het was super. Het appartement (3 sterren) was ruim, netjes en had een fantastisch uitzicht. De afstand naar het dalstation was lopend goed te doen, maar iedere ochtend reed er een gratis skibus. Het skigebied is gevarieerd en biedt voor ieder wat wils en de dalafdaling naar Veysonnaz is een aanrader. Het was lekker weer, iedere dag zon. Dat schijnt hier vaak zo te zijn. Het nadeel waren de lange wachttijden bij de liften, waardoor het deze week haast niet mogelijk was om naar Verbier te skiën (mede door het grote aantal en lange sleepliften). Normaal gesproken is het een stuk rustiger. Het dorp bevat voldoende horeca waar je wat kunt eten en drinken. Het mist echter de gemoedelijkheid van Oostenrijk (geen achtergrondmuziekje e.d.). Maar verder kun je er lekker eten.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 23 december 2008

Door: Stef Kieven over Veysonnaz

Ga nu alweer jaren naar Veysonnaz en in al die jaren is in het dorp zelf niet veel veranderd. Wel is de lift vernieuwd nu een 8-persoons cabinelift die je lekker snel naar boven brengt. Let wel op dat je een appartement kiest met minimaal 3 sterren, daaronder zit veel bagger, ik heb zelf meegemaakt dat ik een appartement heb geweigerd, zag er werkelijk niet uit. Muizenkeutels op de grond, afgetrapte meubels waar je zelfs je hond niet op laat liggen enz. Het ski gebied zelf is oke. Inderdaad in Veysonnaz nog wel veel sleepliften, maar je kan vanaf Veysonnaz wel lekker lange tochten maken, soms wel veel paden om het skigebied met elkaar te verbinden. Verbier is een paar klasse beter, geen enkele sleeplift, alleen maar super snelle stoeltjes en cabineliften. Dus bij goed weer skien we elke dag die kant op. Enkele aanraders zijn de Mont-fort tortin en de Mont-gele, deze afdalingen zijn alleen geschikt voor gevorderden skiers. Het gebied zelf is prachtig en de verbinding vanuit nederland is uitstekend, 98% snelweg. Ook een bezoek naar Sion, plus minus 15 km van Veysonnaz, is aan te raden daar vind je veel winkels en horeca.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 19 november 2008

Door: Bob over Veysonnaz

Inderdaad, om te fuiven, zuipen, snuiven of spuiten ga je best naar Oostenrijk. Maar voor ons gezin was Veysonnaz gewoon uitstekend. Hier ook geen kippehokken zoals in Frankrijk, maar wel een ruim appartement met een adembenemend uitzicht! Wij kregen een hoekappartement in gebouw "O", met terras voor en achter en alles vlakbij, behalve de drukte rond de skilift. Alle rust en om de haverklap een gratis bus naar de pistes, luxe! Bovendien geheel gerenoveerd en met ales erop en eraan . Al moet je wel goed opletten bij het boeken: de meeste logies zijn blijkbaar flink ouderwets geworden. Net zoals de vele sleepliften, maar voor jonge kinderen zijn de pistes rond Thyon dan weer super. Met Pasen was het vooral tijdens het weekend druk, omdat alle "locals" van heinde en verre toestromen vanwege de sneeuwzekerheid (sneeuwkanonnen alom). Wij gaan zeker terug.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 2 maart 2008

Door: Anoniem over Veysonnaz

Net terug uit Veysonnaz, op zich prima naar onze zin gehad. Alleen het gebied is niet wat wij ervan verwacht hadden. Op zich is het een groot gebied maar, de verbindingen zijn erg slecht (met slechte sneeuw kun je niet overal komen). Je koopt een grote pas, maar je kunt net zo goed een kleine pas nemen. Er zijn heel veel sleepliften, niet ideaal voor kinderen. Dit neemt ook heel veel tijd in beslag. Na een paar dagen heb je het daar wel gezien. Verder zaten we te ver van de gondel dus elke morgen eerst 10 minuten lopen, dit waren we niet meer gewend, de afgelopen jaren zaten we steeds aan de piste. In de reisgids stond het mooier dan dan het in werkelijkheid was. Volgend jaar maar weer naar Frankrijk, Portes du Soleil.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 25 april 2007

Door: Anoniem over Veysonnaz

De 2de week van de paasvakantie ben ik in Veysonnaz geweest. Het is een aangenaam, gezellig skigebied met veel keuze van pistes. Wel spijtig dat er zoveel anker-en paddestoelliften zijn: niet gemakkelijk voor snowboarders en kleine kinderen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 24 april 2007

Door: Anoniem over Veysonnaz

Wij hebben dit jaar de krokus in Veysonnaz doorgebracht. Dat is ons zeer goed bevallen. Erg goed voor de kinderen, maar ook voor ons als volwassenen met betrekkelijk weinig ervaring.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 11 maart 2007

Door: Anoniem over Veysonnaz

Wij zijn weer thuis gekomen van super skivakantie in Veysonnaz. Erg mooi gebied. Een aanrader dus!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 2 maart 2007

Door: Maria over Veysonnaz

Na 5 jaar Veysonnaz zijn wij nog steeds erg tevreden. Inderdaad geen après-ski, dus voor het stappen moet je hier niet zijn. Wel om half 9 in de lift staan en door te skien tot 5 uur!!!! Goede sneeuw en een enorm gebied! De huur van een appartement valt erg mee vergeleken met andere goede skiegebieden. De prijs valt m.i. best mee. De SF is maar o.66 eurocent! Enthousiaste ski- en snowboardleraren. Voor ons super!!!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 24 februari 2007

Door: Anoniem over Veysonnaz

Net terug uit Veysonnaz (16/02-24/02/2007). Leuk gehad met gezin en familie. Het weer kon niet beter. Elke dag zon en een blauwe lucht. Goed kunnen skiën maar er mag wel weer wat sneeuw vallen. Skiklassen uitstekend. Wat lange wachttijden bij de liften. Voldoende tentjes om te eten en koffie te drinken met heerlijke apfelstrudel. Voor ons was het qua skien hier prima. Met kleine kinderen ben je toch beperkt. Onze voorkeur gaat wel uit naar een meer kindvriendelijk dorp, gezien de thuisblijvertjes die gewoon niet mee kunnen naar de pistes een hele dag. Wij geven niet om apres-ski, maar ik denk dat de mogelijkheden hiervoor in dit gebied inderdaad matig zijn. Tis maar wat je wil. Ik zeg maar zo: ieder gebied heeft zijn voor- en nadelen. Wij hebben het in ieder geval heerlijk gehad waaraan het weer natuurlijk alles heeft bijgedragen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 13 februari 2007

Door: Remco IJzer over Veysonnaz

Wij gaan zaterdag 25 februari naar Veysonnaz, er ligt geloof ik genoeg sneeuw(30dal-130berg). Het wordt ons eerste jaartje Zwitserland na 8 jaar Frankrijk en Oostenrijk. Wat kunnen wij verwachten van Zwitserland? Hoe zit het met de après-ski? Zijn er afdalingen die je moet hebben? We zijn gevordere skiërs die overal vanaf komen, maar houden ook wel van mooie gezellige grote brede pistes. Verder willen wij graag weten wat jullie vinden van het skigebied op zich. Reageer alsjeblieft!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 9 februari 2007

Door: Anoniem over Veysonnaz

Waarom al dat negatieve? Voor je een bestemming kiest, kijk je toch naar wat informatie, overal staat wel duidelijk geschreven dat Veysonnaz een klein dorpje is met al de rest tot gevolg. Duur Zwitseland is op dit moment goedkoper dan wij met de euro zijn. Wij gaan al vele jaren naar veyzonnaz, winter en zomer en steeds tot ons groot plezier.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 21 januari 2007

Door: saskia over Veysonnaz

Wij zijn met de kerst naar hotel chalet royal geweest. Zeer vriendelijke mensen, alles goed geregeld, mooie kamers en dicht bij de piste. Wij hadden prachtig weer. Ik moest het leren en had een zeer vriendelijke leraar. De kinderen gingen sleeen en mijn man die goed kon skien had het prima naar zijn zin. Een fijn gebied, zeer kindvriendelijk en prima om te skien. Voor herhaling vatbaar.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 18 januari 2007

Door: Anoniem over Veysonnaz

Echt geen leuke wintersport gehad in Veysonnaz, ontiegelijk duur, helemaal geen apres ski, ook geen gezellige barretjes op de piste of waar dan ook. Het skigebied viel ook erg tegen. Als gevorderde skier moest je erg ver skien om een leuke piste tegen te komen, en als je daar was was het ook erg druk. Veel mensen van hoge leeftijd. Ik kom in dit gebied nooit meer terug... en dat zeg ik niet snel.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 3 januari 2007

Door: Anoniem over Veysonnaz

Afgelopen kerstvakantie geweest; ondanks de beperkte sneeuwval elders kon hier redelijk goed geskied/geboard worden. Dit komt omdat dit de noordkant van de berg is en er bij Veysonnaz veel sneeuwkanonnen staan en de plaats zelf al op 1350 mtr ligt. Vanuit o.m. het gebied Crans Montana (aan de overkant van het Rhonedal) kwamen de mensen hier skien omdat daar te weinig sneeuw lag (zuidelijke helling). Dus geen zon in het dorp maar alle restaurants en tentjes op de piste gaven ruimschoots de mogelijkheid om van de zon te genieten. De tweede dag na kerst werd het wel druk mede omdat de Duitsers na kerst thuis gevierd te hebben ook op de pisten kwamen. Het is een groot skigebied > 400 km waardoor er lange tochten gemaakt kunnen worden o.a. naar Nendaz en Verbier. Aan de kant van Veysonnaz zijn er wel veel sleepliften (anker en paddestoel). Dat maakt het voor eenlingen, minder ervaren skiers en snowboarders wel lastig. Wij hadden een appartement dichtbij de cabinelift die vanuit het dorp vertrekt; boven zijn er dan direct wat blauwe pistes. Over het algemeen in het gebied veel rode pistes.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 31 december 2006

Door: Anoniem over Veysonnaz

Net terug van de wintersport. Het dorpje stelde niets voor. Het zwembad al helemaal niets. Daar had ik meer van verwacht. Weinig winkels en nagenoeg geen apres ski. En verschrikkelijk duur!! Het weer was geweldig alleen de sneeuw werd snel minder. Het was er erg druk omdat dit ski gebied het enige was wat open was en iedereen er naar toe trok. Goede liften en veel skimogelijkheden voor de beginner en gevorderden. Voor kinderen toch vaak nog wel moeilijk. Veel snowboarders die roekeloos aan de gang gingen en de pistes verziekten. Jammer. De pistes waren nog van redelijke kwaliteit ondanks dat het er lang niet gesneeuwd had. Veel onderhoud werd er gepleegd zodat ieder toch de vclgende dag weer kon skiën. De afbakening van de pistes is slecht aangegeven. Ook mindere bewegwijzering, maar daar ben je snel achter. Ga er volgend jaar zeker weer heen, want het skiën is erg leuk en goed!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
2

Datum 13 november 2006

Door: arie van o over Veysonnaz

Zeer matig dorpje, echt iets voor langlaufers!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 12 november 2006

Door: aloys vermeent over Veysonnaz

Leuk dorp, zeker in de winter. Af en toe ligt er ook wat sneeuw.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 10 augustus 2006

Door: moontje over Veysonnaz

Jarenlang zijn we hier met de kinderen in de zomer op vakantie geweest ('89-'96). Ze wilden graag nog één keertje terug. Het was of de wereld er heeft stil gestaan. Alle cafeetjes, winkeltjes, supermarkt en wat er nog meer is niets is veranderd. Er staan zelfs nog steeds dezelfde mensen achter de toonbanken en tap. Het Royal Hotel mag zijn naam Royal wel verwijderen. VERGANE GLORIE. Er was niets te doen, we gingen er 1 aug. (nat.feestdag) ff koffie drinken. 2 dames achter de bar en een dikke laag stof op de tafels!! Alles zag er verkommerd uit. Wandeltochten kun je er heel goed maken en zijn zeer gevarieerd. Een leuk vakantiedorp in de zomer voor gezinnen met hele jonge kinderen. Voor tieners en twintigers is er werkelijk niets te beleven.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 18 juni 2006

Door: Anoniem over Veysonnaz

Veyesonnaz, een geweldig skigebied... zelf zaten wij in nendaz ook geweldig. Veysonnaz heeft vind ik super veel keuzes. Elke dag een andere tocht GEWELDIG... ook de restaurrants zijn gezellig en sommige met veel sfeer!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 18 april 2006

Door: Fam. Gysen. over Veysonnaz

Wij zijn terug van zaterdag 15/04 en wij zijn heel tevreden. Het verblijf in een nieuw appartement was zeer goed. De pisten waren goed en voor ierder wat wils. Het spijtige is inderdaad wel dat er veel sleepliften zijn. Een uitbruiding van de zetelliften zou het gebied zeker ten goede komen. Wij zijn niet naar Mont Fort gegaan maar het leek mij toch goed haal baar. Het is wel ver en veel stukken waar en dient gestapt te worden maar dat is dat weer goed voor de conditie. Over het algemeen zeer te vreden en denken er aan om volgend jaar terug te gaan.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 19 maart 2006

Door: Yvonne over Veysonnaz

In maart 2006 naar Veysonnaz geweest, na alle recensies gelezen te hebben, hadden we ons op het ergste voorbereid! Maar.............het viel ons 100% mee. Geen wachttijden voor de lift, ons hotel Chalet Royal lag er tegenover! Nederlandse ski-lerares voor onze zoon van 4 jaar. In een kinderweide, erg leuk!! Verder waren de pistes OK, je kon terug skieen naar Veysonnaz. Het enige nadeel was dat de pistes niet goed aangegeven stonden, maar wel goed geprepareerd. En de sleepliften (die je wel kon omzeilen) die namen we op de koop toe (zo erg is dat nou ook weer niet toch..!). Verder dure ski-huur en op de piste was de prijs te vergelijken met die in andere wintersportplaatsen (koffie was bv 1,50 euro)

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 19 maart 2006

Door: Anoniem over Veysonnaz

Zijn in de week van 4 maart geweest. Pistes waren perfect, hele goeie sneeuw maar ook goed onderhouden. Mooi en heel rustig skigebied, wij zijn ervaren skiers en vonden er voldoende uitdaging. Het leuke is dat het gebied zo verspreid ligt en de gebieden bij de verschillende dorpjes zijn steeds weer anders, dat maakt het leuk en afwisselend. Wel zijn er overwegend rode pistes, maar deze waren goed te doen. Nadeel is wel de vele sleepliftjes, dat is wat primitief. Verder is het wel echt een dorp vol Nederlanders. Dorpje is klein maar wel gezellig, paar barretjes waarvan 1 onderaan de piste en waar het leuk is om te eindigen. Stuk of 4 leuke restaurantjes. Voor ons zeker voor herhaling vatbaar!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 13 maart 2006

Door: Anoniem over Veysonnaz

Wij verbleven in Veysonnaz wat een leuk dorpje is. Voor wat betreft het ski gebied Les Quatre Vallees en dan met name ski-gebied Printze bij Veysonnaz, dat viel tegen. De pistes werden beperkt geprepareerd. De lift accomodaties zijn sterk verouderd. (teveel sleep- en paddestoelliften). De beschrijving van de pistes op het pisteplan zijn onvolledig. De bewegwijzering van de pistes zijn onvoldoende en de routes van Veysonnaz naar bijv. Nendaz en Verbier zijn alleen te doen voor de ervaren skiers. Kortom, als je in het ski gebied Printze blijft is het voor de beginnende skier heel goed te doen maar de ervaren skier is hier gauw uitgekeken.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 4 maart 2006

Door: Anoniem over Veysonnaz

Voor de eerste keer naar Zwitserland na een aantal jaren in Frankrijk geskied te hebben. Een prachtig land en zeer goed bereikbaar. De prijzen in de supermarkten vielen best mee, op de pistes waren drankjes en lunches wel behoorlijk prijzig. De condities van de pistes vielen mij zwaar, de pistes waren ijzig en zeer hard. Voor de beginnende skieër niet erg makkelijk. Voor de liften waren er geen wachttijden en het gebied vond ik erg overzichtelijk. Jammer was dat de piste de l'ours gesloten was ivm europacupwedstijden. Apres ski hebben we niet meegemaakt, we verbleven in les Agettes.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 27 februari 2006

Door: Anja over Veysonnaz

Vorig jaar in Veysonnaz geweest, Het appartement was in een woord geweldig en heel groot!!! tegenover de lift. Voor beginners prima gebied, alleen hadden wij 3 x dat de gondel niet werkte, te harde wind en te koud dan liep de kabel vast en daar sta je dan boven met een 3 jarige als je terug wilt naar het dal, wachten tot de lift het weer deed. Ook 1x gehad dat een sleeplift het begaf terwijl we erin stonden. Pistes werden slecht onderhouden, geen pistenbullie gezien de hele week. gezien onze ervaringen met die liften gaan we daar niet meer naar toe. Dit jaar in Unterwasser (zwitserland) geweest TOPPERTJE!!!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 24 februari 2006

Door: Marco Visscher, Lelystad over Veysonnaz

Vorig jaar in week 11 geweest en we plakken er nog een jaartje aan in dit gebied. Als ik de recensies lees zou ik dat niet moeten doen. Ik weet wel beter, vanaf de Tipi ski je in 20 minuten naar de mont fort dus waar hebben we het over. Dat de afstand over de weg lang is kan wel zijn maar ik kom niet om daar met de auto of de bus te rijden. Te gek is de afdaling van de mont fort en vervolgens direct door off piste naar Thyon (is toegestaan). Al met al verheug ik me weer op een weekje knallen. Ik ben wel blij te lezen dat de lift is vernieuwd vanuit het dorp. Overigens is het fantatisch om na afloop van de dag op het terras te zitten bij het eindpunt en te zien hoe sommige waaghalzen dat laatste steile stukje verticaal nemen. Haal wel je skies bij het hek weg.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 13 februari 2006

Door: marieke en gerard over Veysonnaz

Heel leuk en gevarieerd gebied! Vooral door de aansluiting op Hochfügen ook mooi groot en voor ieder wat wils. Zowel geschikt voor de beginner als gevorderde skiër/snowboarder en ook vrij uitgebreide off-piste mogelijkheden! Kaltenbach is het centrale punt in de omgeving waar iedereen omhoog moet, dus 's ochtends bij de kabelbaan vrij lange rijen. Maar men is reeds begonnen met de bouw van een tweede gondel dus vanaf december 2006 moet dit beter zijn. Ook prima uitvalsbasis voor de rest van het Zillertal. Met trein en/of bus ben je in no-time in Zell (Zillertal-Arena) of Mayrhofen, waar je met dezelfde Zilertaler Skipas ook overal kunt skiën! Kaltenbach heeft een prachtige (pittige) dalafdaling ('s avonds verlicht) die je vooral 's ochtends vroeg eens moet proberen. 's Middags is het door het grote aantal (en veelal onervaren) skiërs vaak een bultenfestijn en daardoor veel minder mooi. De aprés-ski is in Kaltenbach gezellig maar beperkt en speelt zich vooral af in de onderaan de dalafdaling gelegen Postalm. De prijzen zijn in dit gebied nog alleszins acceptabel. Samengevat: een aanrader!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 5 februari 2006

Door: Anoniem over Veysonnaz

leuk dorp, vooral in de zomer. In januari goede skimogelijkheden voor bbeginners

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 10 januari 2006

Door: Rolf over Veysonnaz

Hoi, Even reageren op de vorige recensies; ook wij zij net terug van een weekje skien, wij zijn ook verlaafd aan wintersport! Na een paar jaren Frankrijk en Zermatt viel ons dit gebied tegen. De Mt Fort is ver, te ver. De liften zijn langzaam en veel gesleep. Een stap terug dus. Zeker wanneer het weer minder is. De apres-ski is in Veysonnaz zeer beperkt. Hopelijk worden de innovatieplannen snel gerealiseerd, het gebied is verouderd in vergekijking tot andere gebieden. gr Rolf

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 8 januari 2006

Door: Erwin over Veysonnaz

Hallo, ik ben gisteren terug gekomen van 6 dagen snowboarden in Veysonnaz. Toen ik een paar weken terug de recensies las op deze site had ik zoiets van, heb ik wel het goede geboekt, want de recensies zijn niet echt daverend. Maar goed ik ben er dus samen met een vriend van mij naartoe gegaan om te snowboarden. Daar aangekomen hadden we mazzel dat ons appartement pal tegenover de dallift stond. Perfect dus. De dag van aankomst hebben we gelijk ons board gepakt en de lift naar boven. Het had de dag ervoor gesneeuwt dus er lag ongeveer 30 cm verse poeder. Voor de rest van de week zon,zon en nog eens zon. Heerlijk dus, maar het gaat wel tenkoste van de pistes, want die wordt wat slechter, maar dan mag je nog niet klagen met 412 km aan piste. De pistes zijn goed en vaak staan er veel sneeuwkanonnen de hele dag te werken voor extra sneeuw. Klein min puntje is dat er veel boggelpistes zijn. We hadden een skipas voor het hele gebied, dat is dus 412 km. Hiermee kun je ook naar het hoogste punt, Mont Fort op 3330 meter. En ja.....het is inderdaad ver. Wij zijn met de auto naar Nendaz gereden en vandaar naar Mont Fort gegaan. In totaal ben je toch wel ongeveer dik 2 uur onder weg. Nu snap ik niet waarom sommige mensen zo zitten te zeiken over dat het zo ver is........ja dat is het, en ja je moet veel liften pakken maar je bent ook continu aan het boarden of skien en daar gaat het toch om!!! Kijk dan voortaan voordat je gaat boeken hoe het gebied eruit ziet. Voorbereiding noemen ze dat!! Het is gewoon een leuk en gezellig gebied met genoeg mogelijkheden voor zowel boarders als skiers, beginners en gevorderden en het heeft onwijs lange, brede en snelle afdalingen. Ook aan offpiste is aandacht besteedt en er zijn speciale offpistes die je kunt pakken zonder je leven te riskeren. Over de apres-ski kan ik niet veel vertellen, wij waren er puur om te boarden voor 6 dagen!! Apres ski komt wel in Feb. hahaha Kortom; wij hebben een top week gehad en vooral de tocht naar Mont Fort is een echte aanrader!! (je moet wel goed kunnen boarden of skien) Het enige nadeel van dit gebied is dat de liften voor meer dan 80 procent uit sleepliften bestaat, maar als je een echte die-hard bent is het voor jou geen probleem. Gegroet

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 22 november 2005

Door: Ruben over Veysonnaz

Ben 10 jaar geleden voor het laatst in Veysonnaz geweest, in totaal 4 keer. Benblij dat de gondel vanuit het dorp nu bernieuwd is, dat waren 10 jaar geleden al de plannen. De sneeuwzekerheid vond ik toen wel redelijk, alleen de dalafdaling was vaak dicht, de rest was altijd open. Doordat de pistes in Thyon 2000 naast elkaar liggen en niet erg steil zijn, is dit ideaal voor beginners. De gevordenen moeten naar de Greppon Blanc en verder richting Verbier. Bij het boeken van je appartement, moet je aangeven dat je in gebouw R of S wilt zitten, die liggen naast de lift... En die zijn zeker niet duur.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 6 november 2005

Door: Marloes over Veysonnaz

de nieuwe lift werkt langzaam, altijd druk, duur van het dorp naar boven plm. een half uur bij sneeuw prima voor de beginner! hier kun je het skien leren, de gevordende skier kan beter naar hoger gelegen gebied in Wallis (Zermatt, Saasdal)

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 24 oktober 2005

Door: Harry Vermeent over Veysonnaz

Niet sneeuwzeker oude liften en een zeer slechte aansluiting op les 4 vallees.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 19 oktober 2005

Door: Harold over Veysonnaz

Dag joppie, sneeuwzeker is het er zeker niet, wel in januari. Vanaf februari wordt het snel minder, papsneeuw dus of groene weides

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
2

Datum 17 oktober 2005

Door: Ankton T over Veysonnaz

Een beetje amateuristisch opgezet, goed voor de beginner die niet van ski en apres-ski houdt.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 13 oktober 2005

Door: Joppie over Veysonnaz

Hoe sneeuw zeker is het daar. je zit toch op 1400 meter.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 29 september 2005

Door: kieven@kabelfoon.nl over Veysonnaz

Inderdaad een klein dorpje met niet al teveel apres- skie mogelijkheden.Niet alle appartementen zijn modern let daar wel op bij het boeken.Maar voor de echte ski fanaat is het een perfecte lokatie om lange tochten te maken neem zeker een keer de afdaling mont-fort [ 3300 meter hoog] en de mont-gele in een woord super.Eindelijk is de skilift veysonnaz vernieuwd [was ook wel een keer nodig lift was minstens 25 jaar oud].Voor de aller kleinste skieers niet echt geschikt.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 27 september 2005

Door: Angela over Veysonnaz

Vorig jaar voor de tweede keer in veyssonaz geweest met de hele familie: leuk, maar klein en duur. Prima oefenweides in de buurt, de kinderen hebben de eerste skilessen goed doorstaan in de papsneeuw.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 25 september 2005

Door: Anika Drankon over Veysonnaz

heel duur, mooie boerderijen, helaas weinig sneeuwzeker, deze winter veel revisiewerkzaamheden aan de liften

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 25 september 2005

Door: Tanja over Veysonnaz

Leuk dorpje, weinig apres-ski, beperkte mogelijkheden qua ski. Snowboarding okay.Te Ver van Verbier, dagtouren leuk, niet sneeuwzeker

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 25 september 2005

Door: Anoniem over Veysonnaz

Leuk dorpje, weinig apres-ski, beperkte mogelijkheden qua ski. Snowboarding okay.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 25 september 2005

Door: Jaap over Veysonnaz

Slechte kinderopvang, ze beloven veel maar komen weinig na. Sneeuwzeker, ja, alleen boven de 2.5oo meter, en dat is zeker een 2.5 uur lift verplaatsing

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 8 september 2005

Door: Anoniem over Veysonnaz

Veel te duur in vergelijking met de mogelijkheden die eerder beperkt zijn. Hoezo top skidorp?

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 8 september 2005

Door: Anoniem over Veysonnaz

Het dorp(je) heeft niet veel te bieden : weinig gezellige cafeetjes, weinig eetgelegenheden, uitgestorven !!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen