Beoordelingen Nendaz

Het is altijd prettig om voor je vakantie ervaringen van andere wintersporters over een skidorp of skigebied te lezen. Een beoordeling kan je doen besluiten juist wél of niet naar Nendaz te gaan. Door middel van de onderstaande beoordelingen kun je bepalen of Nendaz ook voor jouw een goede bestemming is voor je volgende wintersport. Lees de recensies van bezoekers die reeds in Nendaz op wintersport zijn geweest. Ben jij in Nendaz geweest? Deel dan jouw ervaringen met andere bezoekers en laat je beoordeling achter. Zo help je andere bezoekers bij het vinden van hun ideale wintersport bestemming.

Schrijf een beoordeling
weather Gemiddelde beoordeling bezoeker
Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 5 maart 2014

Door: MartinN1209 over Nendaz

Fantastisch skigebied, maar vooral om te skiën, niet om te feesten

Ik ben niet helemaal onbevooroordeeld want ik ski al bijna 40 jaar in Nendaz. Daarvoor ook in Oostenrijk (Seefeld, Solden, Nauders) en Italië (Ortisei, Selva) geskied. Maar ik kan het niet laten om een paar kanttekeningen bij eerdere commentaren te maken. a. Zwitsers zijn inderdaad niet gezellig en Zwitserland is duur, althans voor buitenlanders (Zwitsers snappen dat niet altijd). Apres-ski moet je dus zelf thuis doen. Daarom is het grootste aanbod ook in chalets en appartementen en niet in hotels en pensions, zoals in andere landen. Een 4wd om bij je verblijf te komen is echt niet nodig (wel sneeuwkettingen voor noodgevallen), dat is iets wat je goed moet checken met de verhuurder: er zijn natuurlijk berghutjes waar je alleen met ski's kunt komen. b. De liften worden geexploiteerd door Tele-Nendaz. Dat is een cooperatie, dus de liften zijn geen prive eigendom zoals iemand schreef. Elk jaar worden liften vervangen. De belangrijkste lift van Nendaz dorp naar boven is recentelijk vervangen en dit jaar is in Siviez weer een stoeltjeslift door een cabinelift vervangen. Ik snap niets van opmerkingen over oud liftmateriaal. OK, er zijn wachttijden, maar die zijn heilig bij wat ik van vroeger weet, zowel in Nendaz als andere plaatsen. Het belangrijkste is om de spits te mijden van alle ouders die met kinderen 's morgens tegelijk naar de skiklassen willen. c. Omdat het skigebied erg groot is, zijn de abonnementen relatief duur. Wij nemen altijd een deelabonnement (secteur Printze) en kopen per dag(deel) een aanvullend abonnement voor de Mont Fort of Verbier, als het weer goed is. Daarom is het skigebied vooral geschikt voor de betere skiers, die een abonnement eruit kunnen halen. d. Wij hebben indertijd voor Nendaz gekozen omdat het vrij zuidelijk is en in een gebied ligt met heel stabiel, mooi weer. De hellingen zijn voornamelijk op het noorden georienteerd, waardoor de sneeuw lang goed blijft, terwijl het dorp op een uitspringende rug ligt waardoor het toch zonnig is. Bruine plekken op de pistes? Er staan al jaren overal sneeuwkanonnen, dus dat valt erg mee. Kijk hier naar een skicompilatie van mijn zoon: https://www.youtube.com/watch?v=QhVwuXkyuLk&feature=youtu.be

Groot skigebied dus er is altijd een plek te vinden die niet druk is met goede sneeuw
Erg sneeuwzeker
Ga eens mountainbiken in een ander seizoen! Er zijn talloze routes.
Te duur voor beginnende skiërs
Après-ski doe je thuis
Wandelen moet je niet 's winters doen, alle andere jaargetijden zijn fantastisch

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 17 juli 2013

Door: Nik over Nendaz

Beter naar een ander dorp in Les 4 Vallées

Het is alweer een paar jaar geleden dat ik naar Nendaz ben geweest, dus het kan dat deze beoordeling niet meer geheel van toepassing is, maar mijn ervaring met Nendaz is dat het geen typisch wintersportdorp is (vergeleken met veel Oostenrijkse dorpen), er is ook vrijwel geen après-ski te beleven hier, voor après-ski kan je beter naar Verbier dat een stuk levendiger is. De liften rondom Nendaz zijn verouderd en de pistes niet super sneeuwzeker. De rest van Les Quatre Vallées biedt wel veel mogelijkheden, en aan foto's te zien zijn de funparken in Les 4 Vallées een stuk verbeterd de afgelopen jaren. Verbier heeft ontzettend goeie off-piste mogelijkheden, hier worden ook internationale freeridewedstrijden georganiseerd. Voor gevorderde skiërs dus veel mogelijkheden, en als je van rust houdt is Nendaz misschien aan te raden, maar anders zou ik ook andere dorpen in Les Quatre Vallées overwegen.

Verbonden met Les Quatre Vallées, wat een erg mooi skigebied is
Veel freeride/off-piste mogelijkheden
Funparken zijn erg verbeterd laatste jaren
Erg prijzig
Skigebied rondom Nendaz verouderd

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 25 februari 2013

Door: jp over Nendaz

Geweldige pistes , antieke infrastructuur

Gezien de prijs van de skipassen verwacht je hier een moderne outillage betreffende liften etc. Helaas .... De pistes zijn echter geweldig en de mensen erg vriendelijk. Een piste aanduiding zoals in Oostenrijk zou ook erg welkom zijn!

Goede en uitdagende pistes
Antieke liften
Veel sleepliften
Slechte aanduiding pistes

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 19 juli 2012

Door: Susan over Nendaz

Leuk dorp, vanaf Siviez prachtig skigebied, goede verbindingen

Nendaz is een leuk maar duur dorp. Er zijn leuke restaurantjes en er heerst een goede sfeer. De lift vanaf beneden is wel druk en naar Plan du Fou zit er een vervelende sleeplift voor de nog niet zo ervaren snorbaarders. Ook de zwarte piste die je smiddags moet nemen om weer terug te komen is niet geschikt voor beginners. je kunt dan beter de snelle skibus naar Siviez (ook wel supernendaz genoemd) nemen en daar de lift en gondel naar het skigebied van Verbier nemen. Wat is het daar prachtig! Mooie afwisselende pistes en een leuk funpark. Tijdens een vakantie in Nendaz mag een bezoekje aan de Mont Fort natuurlijk ook niet ontbreken!! Het uitzicht is geweldig, je kunt zelfs de Matterhorn en Monta Rosa zien. Al met al hebben wij een fantastische vakantie gehad.

Goede verbinding Verbier, Gezellig dorp
Pistes bij Nendaz niet geschikt voor beginners, dure horeca

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 5 maart 2011

Door: Rudy Van Reeth over Nendaz

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 28 oktober 2010

Door: pieter over Nendaz

Ben nu 1 keer in Nendaz geweest, wat ligt het dorp op een fantastische locatie met een geweldig uitzicht. Wel was ons chalet dat lag op les rairettes zeeer moeilijk bereikbaar. Als je een chalet boekt moet je zeker een 4x4 auto hebben hebben wij ervaren. Het dorp heeft veel restaurantjes, niet heel bijzonder maar wel gezellig. Er is wel een restaurand dat er uitsprong, dat lag even boven het dorp langs de piste waar je heerlijk kan kaarfonduen. De pistes waren minder. Veel lange trage sleepliften en een lift die van uit het dorp naar boven gaat waar het altijd heeel druk is. De pistes rond Nendaz zijn ook slecht geprepareerd en veel bruine plekken. Als je eenmaal op de plan du fou bent, is het stukken beter. Veel mooie pistes en goede kwaliteit. Daar kan Nendaz nog wat van leren!! De vakantie was super (mede door het super chalet), maar viel wel tegen naar onze verwachtingen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 17 februari 2010

Door: blauw over Nendaz

Leuk dorp, fantastisch skigebied. Kan me voorstellen dat beginners de mogelijkheden wat beperkt vinden. Voor de Cracks onbeperkte mogelijkheden, van Tiefschnee, buegels, kilometers maken; geweldig! geen wachttijden. Prima mogelijkheden voor kids.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 4 januari 2010

Door: Syp de Haas over Nendaz

Nendaz maakte onze verwachtingen qua skieen helaas niet waar. Pistes wordt matig geprepareerd. Ondanks dat er iedere dag verse sneeuw viel, waren er nog steeds veel te veel bruine plekken te zien op de pistes. De Franse Zwitsers maken een luie arrogante ongastvrije indruk. Het geld is binnen dus er hoeft niets meer gedaan te worden. Het gebied hangt aan elkaar van trage enkele sleepliften. Een stoeltjeslift is een zeldzaamheid, wachtrijen in overvloed. Een aantal restaurants stuurt gasten om 13.30 weg omdat de keuken dicht is (terwijl er op de deur een bordje staat tot 14.00 uur). Nendaz was voor ons een eenmalig uitstapje. Voortaan kiezen we weer voor Oostenrijkse gezelligheid of Franse skipistes.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 1 januari 2010

Door: Een nendaz fraek. over Nendaz

Nendaz heeft ons hart gestolen, het is zo prachtig gebied in de winter kan je fantastisch skieen sleen snowtubing en langlaufen en nog veel meer ,Het is een perfect gebied voor de beginner maar ook voor de ver gevorderde skieer. Vanuit Nendaz kan je skieen naar Verbier ,Vooral voor de kinderen is Nedaz een mooi gebied ,hier word door nederlands sprekende skileraren leraressen les gegeven. Deze mensen zijn zo vakkundig en bijzonder lief voor de kinderen. Nendaz is beslist een aanrader, wij komen hier volgend jaar met de kerst weer. We kunnen niet wachten. Nendaz bedankt we zullen je missen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 4 december 2009

Door: Familie Van Meijl over Nendaz

We gaan komend jaar alweer voor de 3e keer naar dit prachtige skigebied. We zijn met 2 families en hebben in totaal 4 kinderen die ook allemaal skien in de leeftijd van 5 tot 9 jaar. Het voordeel is dat er nederlandse skileraren zijn. Het dorp is vrij rustig maar van alle gemakken voorzien. Je vindt er geen uitgebreide apresski. De zwarte afdeling op de Montfort is een echte uitdaging voor de ervaren skiers. De prijzen in de restaurants op de berg vallen mee evenals de prijs van de skipas (familiekorting en deels gratis).

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 1 maart 2009

Door: Anoniem over Nendaz

Nendaz behoort tot het ski-gebied 4 vallees en heeft hierdoor een zeer gevarrieerd en uitdagend ski-gebied. Er zijn veel off-piste mogelijkheden en vooral de Mt-Fort aan de oost kant en de Mt-Gele zijn geweldig. Sommige verbindingsliften zijn aan vervanging toe (meer capacitiet). Verder heb je een magnefiek uitzicht over het Rhone-dal.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 9 januari 2009

Door: rienk over Nendaz

Hallo Skiverslaafde: Nendaz heeft al heel lang geleden mijn hart gestolen: geen apres ski (behalve de beroemde cactusbar) waanzinnige pistes waar je weken over kunt dwalen, te gekke sneeuw. Ook hele daredevilpistes die ongecontroleerd zijn van flinke afmeting. Ik ben overal geweest maar dit is de beste qua combinatie sfeer, veel goedkope chalets bij de piste, topsneeuw en spectaculaire afdalingen. ANYTIME!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 18 maart 2008

Door: Snowboarder over Nendaz

Wij zaten met 5 personen in Nendaz in een heel mooi appartement voor weinig geld. Een erg gezellig dorpje, maar als je van apres-ski houdt zeker niet naar toe gaan. Helaas vergeten ze erbij te zeggen dat de sleeplift die Nendaz met het gebied verbindt niet werkt of er moet heeeeel veel sneeuw zijn gevallen. Tijdens ons verblijft lag 180 cm sneeuw en in het dal 20, maar helaas nog niet voldoende, terwijl de lift boven de 1800 m zit. En sneeuwcanonnen zijn daar niet vanwege een dier dat beschermd is. Dus iedere dag met de bus naar Siviez. Met een busdienst van eens in het half uur en tijdens spits sta je daar zeker met 75 tot 100 man te wachten, dus proppen in de bus. Daarbij zijn de liften in handen van particulieren en het ligt aan hun hoeveel zij daar aan willen besteden. Soms is dat erg weinig. Veel sleepliften en trage oude stoeltjesliften. Ons tuinmeubilair zit beter zonder kussens. Verbier daarentegen is veel beter. Met zeer leuke off-piste routes en veel mogelijkheden om van de piste af te wijken en toch bij een lift uit te komen. Leuk gebied, maar lang niet zo leuk als zij het laten overkomen. De ruim 400 km piste, daar komt je nooit aan. En de pistes worden slecht onderhouden. Weinig sneeuwcanonnen, dus je moet het echt van de natuurlijke sneeuw hebben. Kortom een gezellige vakantie, maar wij gaan hier nooit meer naar toe.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 9 december 2007

Door: Rob Biezenaar over Nendaz

Haute Nendaz, een leuke plaats met een fenomenaal uitzicht over het Rhônedal. Wij waren hier al eens in 1985 en sindsdien is er niet zo veel veranderd. Een prachtig skigebied met bijv. de "Autobahn" van Thyon 2000 naar Les Collons. Afgelopen zomer zijn we hier weer geweest, wederom schitterend, prachtige wandelingen (duren een stuk langer dan op skietjes). In het dorp kun je heerlijke kaasfondue eten, ik weet helaas de naam niet meer. Vanaf de skilift naar beneden rijden en dan aan de rechterzijde v/d Route de la Telécabine, zo'n 50 meter voor de rotonde. Als je dan weer een stukje terug loopt heb je aan de rechterzijde een warme bakker / tearoom waar je het heerlijkste brood kunt kopen. In februari 2008 gaan we hier weer skien, ik verheug me er nu al op. Kortom, een aanrader!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 4 februari 2007

Door: Chris van Baardewijk over Nendaz

Hee wintersporters, ik ben vorrige week in Nendaz geweest en het was echt super. Hele week zon gehad!!! Pistes werden wel iets minder aan het eind van de week, maar niks te klagen. Je moet zeker een keer naar de top van mont fort zijn geweest helemaal super wat een uitzicht. De apres-ski vond ik wel wat rustig! Fijne wintersport iedereen. Groet, snowboarder

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 14 december 2006

Door: Jos over Nendaz

Nendaz is een geweldige wintersportplaats, geschikt voor jong en oud! Meer dan 400 km piste aan elkaar gesloten lijkt mij meer dan voldoende! Goede après-ski: seizoen 2006/2007> 2 nieuwe apres-ski hutten op de piste! Ook de cactus saloon is een aanrader! De sneeuw is over het algemeen erg goed, de vele sneeuwkanonnen zijn hier mede verantwoordelijk voor. Ook belangrijk: Wallis (kanton waarin Nendaz ligt) heeft de meeste zonne-uren van Europa, goed weer is dus zeer waarschijnlijk! Ik vind het gebied niet zo heel geschikt voor beginners, er is naar mijn idee meer rood dan blauw! Ook zijn er natuurlijk verscheidene zwarte pistes.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 26 juni 2006

Door: Annemieke over Nendaz

Nendaz is een geweldig skidorp, vanuit hier kun je op meer dan 400 km piste skien. Een walhalla voor off-piste skiers.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 1 februari 2006

Door: Willem over Nendaz

Nendaz is een heel gezellig dorp, de pistes zijn er super voor beginners en gevorderden. Het gebied is zo groot dat er elke dag andere mooie tochten gemaakt kunnen worden. Er zijn veel sneeuwkanonnen en daardoor is het gebied erg sneeuwzeker. Voor de skischool en apres ski moet je bij de cactus saloon en neige aventure zijn. Erg gezellig en een goede skischool. Voor snowboarders zijn er vele goede uitdagingen, snowpark en in Verbier natuurlijk de grootste uitdagingen van Europa.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 27 januari 2006

Door: Anoniem over Nendaz

gezellig dorp. aardige mensen. goede restaurants en fantastische piste's.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen