Recensies Les Portes du Soleil

Ervaringen van andere wintersporters zijn onmisbaar wanneer je voor een wintersport in het skigebied van Les Portes du Soleil wilt kiezen. Een recensie over Les Portes du Soleil kan de doorslag geven om wel of niet voor dit skigebied te kiezen. Zijn er veel pistes voor beginners? En is het skigebied wel zo kindvriendelijk als wordt beweerd? Hieronder lees je de recensies van wintersporters die in het skigebied Les Portes du Soleil zijn geweest. Je kunt ook je eigen ervaringen met de bezoekers delen door zelf een recensie over het skigebied Les Portes du Soleil achter te laten.

Schrijf een beoordeling
weather Gemiddelde beoordeling bezoeker
Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 31 maart 2019

Door: h.kool over Champéry

Super skigebied,

Ben samen met de fam voor de 40e keer in Les Crosets geweest, het is er nog steeds erg goed skiën alleen je wordt ouder en dan ga je niet meer zo ver over alle pistes, er is veel gemoderniseerd en in de loop der jaren een nieuw dorp bij gebouwd (Hameaux). De kinderen die meegingen zijn nog bijna, overal geweest en het was geweldig. Heel veel sneeuw, de eerste dagen tot over je knieën daarna veel zon en prachtige pistes. Een volgende keer wat later in het seizoen!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 30 december 2018

Door: Anoniem over Champéry

Schitterend dorp

Champéry is een verborgen schat en in niets te vergelijken met andere grote ski dorpen Je verblijft er samen met de plaatselijke bevolking in een super gezellig klein bergdorp waar alle voorzieningen ruimschoots aanwezig zijn.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 15 oktober 2018

Door: M over Châtel

Groot ski gebied, kies van te voren waar je wil skiën

Châtel is onderdeel van portes du soleil skigebied. Door met de skibus 10minuten naar Pre la joux te rijden (ondertussen passer je Linga) zit je daar direct middenin. Hier kun je ook de kinderen op skiles doen. Vanaf hier ben je zo in Avoriaz, Zwitserland of richting les Gets. Als je nog niet goed kunt skiën of met jonge kinderen is het voldoende om alleen in het Super Châtel gebied te blijven direct boven het dorp Châtel. Ook hier zijn skilessen, de pas hiervoor is weer een stuk goedkoper. Je kunt natuurlijk ook skiën in plaats van de skibus want het hele gebied is met elkaar verbonden.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 18 maart 2018

Door: Anoniem over St-Jean-d'Aulps

Heerlijk ruimtelijk en vriendelijk dorp

De sfeer, de ruimte, en vooral de rustige pistes en het vriendelijke personeel bij de liftjes zijn fantastisch. We komen hier nu al jaren en hebben onlangs een appartement gekocht. Het is fijn om een paar dagen eerst even in Jean d'Aulps te skiën en dan naar een ander gebied te rijden. Dat is prima te doen in ongeveer 20 min. Les Gets, Morzine.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 4 maart 2018

Door: Hans over Châtel

Leuk knus dorp maar geen après-ski

Groot skigebied met veel pistes voor beginners en gevorderden

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 27 februari 2018

Door: R.Jacobs over Châtel

Gezellige restaurants, bijna geen après-ski

Mooi groot en goede verzorgde pistes

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 26 februari 2018

Door: Annemieke over Les Gets

Les Gets is een gezellig dorp met veel winkels, hotels en restaurants direct aan de piste.

Les Gets is een gezellig dorp met veel winkels, hotels en restaurants direct aan de piste. Heerlijke brede pistes, goed geprepareerd. Gezellige après-ski onderaan de piste. Meeste accomodaties op loopafstand van de pistes.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 10 januari 2018

Door: Carel over La Chapelle d'Abondance

Authentieke gemeente met onbeperkte skimogelijkheden

Het authentieke dorp is rustig, maar alle belangrijke voorzieningen zijn aanwezig. Door de aansluiting op het grote Portes du Soleil hebben we kunnen skiën tot in Zwitserland en zelfs tot Avoriaz, Morzine en Les Gets.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 12 oktober 2017

Door: Carolien over Les Portes du Soleil

Groot en geweldig!

Voor ieder wat wils en elke dag nieuwe afdalingen. En dit in een gezellig kader ik zou het iedereen aanraden!!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 8 maart 2017

Door: Miranda over Les Gets

Gezellig dorp

Speciaal voor families is het een mooi ski gebied. Kinderen kunnen er super uit de voeten en ook voor ervaren skiërs is er voor elk wat wils.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 21 maart 2016

Door: Marc Daan over Châtel

Prima, gezellig knus dorp, zeer dicht bij Portes du Soleil

Châtel ligt bij het uitgebreide skigebied Portes du Soleil, welke zeer goed bereikbaar is in 10min. per bus of auto. Niet de bekende Franse zeer grote appartementen / hotels, maar een gezellig knus dorp. Dorp is zeer goed bereikbaar, dichtbij snelweg (20min.) en heeft ruim voldoende voorzieningen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 10 maart 2016

Door: Benoît over Châtel

Mooi dorp, uitgebreid skigebied

Châtel is een relatief groot, maar gezellig dorp en biedt voldoende faciliteiten om te skiën/snowboarden. Pistes bereikbaar rechtstreeks via gondellift of via transferbussen richting de buurdorpjes.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 9 maart 2016

Door: Linda over Les Gets

Zeer goed skigebied - spijtig oude liften

Sneeuwzekere locatie - Op de Mont Chery zeer oude liften maar prachtige pistes.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 9 maart 2016

Door: ann over Avoriaz

Op de piste, in een autovrij dorp, waar paarden voor vervoer zorgen!!!!!!!!!!!

Midden in een groot skigebied, omringd door mooie afdalingen. Goed voor beginners, want rond het dorp liggen heel veel blauwe pistes, ook lange afdalingen via blauw mogelijk. Maar wij gaan vooral steeds terug, omdat je vanuit Avoriaz mooie lange tochten kan maken naar Zwitserland of Les Gets.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 8 maart 2016

Door: Jacques Mikkers over Morzine

Heerlijk skigebied, les portes du solei

Dit jaar voor het eerst naar les portes du solei geweest, wat een geweldig skigebied is, met meer dan 600 km piste verdeeld over meerdere skigebieden in twee landen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 8 maart 2016

Door: Van Ryssel Sabine over Abondance

Leuk dorp, gezellig, lekker eten

Gezellig, gemoedelijk vriendelijke mensen. Leuke gezellige eetgelegenheden, goed geprepareerde pistes, ook zeer goed kunnen skiën met kerstdag

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 8 maart 2016

Door: Olaf over Avoriaz

Groot en geweldig skigebied!

Al enkele keren in Avoriaz geweest. Blijft een geweldig skigebied! Elke dag een ander gedeelte van het gebied. Het funpark is ook lekker om te doen. Elke keer verleg je je grenzen. De "muur" naar Zwitserland is ook geweldig! Op de pistes genoeg te beleven. Mooie uitzichten. Goede restaurants in het dorp en op de pistes. Apres-ski zoals in Oostenrijk moet je hier niet zoeken. Maar er zijn genoeg barretjes waar je lekker kan drinken en slap kan ouwehoeren! De gezelligheid komt dan vanzelf.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 6 januari 2016

Door: Eric Velthuizen over Val d'Illiez-Champoussin & Les Crosets

Goed skigebied, nauwelijks apres-ski

Enorm goed en groot skigebied; Apres-ski is beperkt. Makkelijk te bereiken en skiliften op een korte afstand. Dagtochten in Zwitserland en Frankrijk is zeer eenvoudig. Boodschappen doen is prijzig; zelf eten meenemen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 12 december 2015

Door: Schermerhorn over St-Jean-d'Aulps

Klein, maar leuk en afwisselend skigebied

Paar jaar geleden voor het eerst daar leren skiën. Voor beginners is het prima en een paar dagen voor gevorderden ook. Het gebied is klein, maar zeer afwisselend. In het dorpje vind je wat je ècht nodig hebt.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 8 juni 2015

Door: Robbert over Champéry

Sfeervolle bestemming met prachtig skigebied

Afgelopen winter een weekje lopen genieten in het Zwitserse Champery. Totaal verrast door het dorp. We waren de Franse dorpen van Les Portes du Soleil gewend maar Champery is totaal anders. Een prachtig dorpje met authentieke bebouwing en authentieke chalets. In het dorp is een groot aanbod van accommodaties en genoeg mogelijkheden voor na het skiën. Zo kun je bijvoorbeeld naar het gloednieuwe Palladium waar je kunt schaatsen of kennis kunt maken met curling. Over het skigebied is al genoeg gezegd en geschreven. Prachtig skien voor wintersporters van ieder niveau.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 12 november 2014

Door: Ferry over Les Gets

Geweldig gebied en gezellig dorp!

Afgelopen winter voor het eerst in Les Gets geweest, en was zeker voor herhaling vatbaar! Geen strakke moderne huizen maar gewoon gezellige en knusse sfeer en authentieke chalets. Heel veel skimogelijkheden, je kunt in meerdere gebieden skiën en kan de hele week skiën op elke keer andere pistes. Ook voor kinderen is het er fantastisch. Kom er graag weer terug!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 18 oktober 2014

Door: annoniem over Morgins

Groot gebied, mooie tochten mogelijk

Wij komen al jaren in Morgins. De beginjaren met grote groep, laatste jaren met het gezin. Het is een groot gebied. Je kunt heerlijke tochten maken en de hele dag skiën met veel afwisseling. Voor alle niveaus. Kortom genieten. De laatste jaren is er veel geïnvesteerd waardoor verbindingen beter verlopen en je minder wachttijd hebt. Het dorp is rustig. Je kan er op verschillende plaatsen lekker eten.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 13 oktober 2014

Door: Dirk over Châtel

Top vakantie in een leuk dorp

Gezellig dorp met sfeer. Goede bestemming voor zowel de beginner als gevorderde skiër en snowboarder. Het uitzicht is prachtig en je kan kilometers ver skiën. Aantal leuke restaurantjes en ook op de pistes meerdere mogelijkheden.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 11 maart 2014

Door: Thijs Terwater over La Chapelle d'Abondance

Voor 3 dagen perfect

Ik ben met twee vrienden kort in La Chappele d'Abondance geweest. We kwamen puur om 3 dagen te snowboarden. Voor langer zou ik het er saai vinden. Perfect skigebied.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 25 december 2013

Door: Nanda Boers over Les Gets

Authentiek dorpje met sfeer en weinig tot geen hoogbouw

Ben nu 2x in Les Gets geweest en het bevalt nog steeds. Voor 2014 heb ik daarom weer geboekt in dit authentieke Franse dorpje waar iedereen nog vriendelijk is, zowel in de restaurants, de supermarkt als in de sportzaak. Ski's worden gratis bijgesteld (ik had eigen ski's meegenomen). Je kunt vanuit Les Gets twee skigebieden bereiken, het gebied van de Mont Chery (heel rustig) of richting Morzine en andere dorpen in de buurt. Het complete gebied Portes du Soleil is fantastisch gelegen en zeer uitgestrekt, met veel naaldbomen. Prachtig! Voor beginners zijn er veel oefenpistes en voor de gevorderden voldoende rode en zwarte pistes. De wachttijden bij de liften zijn acceptabel en bij sommige liften is er bijna niemand. Ook niet in de voorjaarsvakantie. Vanaf de autosnelweg is het nog slechts enkele kilometers naar het dorp, dus ideaal te bereiken per auto.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 9 juli 2013

Door: Suzanne over Les Gets

Superleuk romantisch wintersportdorpje

Vorig jaar zijn mijn man en ik in Les Gets geweest met onze kinderen (5 en 7) en we hebben een supervakantie gehad. Het dorp is zo gezellig en het straalt echt een sprookjesachtige sfeer uit, vooral 's avonds! Het skigebied was super voor de kinderen, ze hebben geen betere eerste wintersportervaring kunnen hebben volgens mij. Er werd op een heel leuke manier lesgegeven en ze hebben heel veel geleerd in één week. In het dorp zijn veel restaurantjes en het was 's avonds ook erg leuk bij de schaatsbaan. Wij hebben niks beters kunnen wensen :)

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 20 juni 2013

Door: Patty over Avoriaz

Portes du Soleil en Avoriaz zijn geweldig!

Het skigebied van Portes du Soleil lijkt wel oneindig veel pistes te hebben, of je nu beginnend skiër bent of een doorgewinterde skifreak, iedereen zal zich hier prima kunnen vermaken. Voor freestylers zijn er meer dan genoeg opties, het aanbod aan funparken is enorm. Ook freeride afdalingen zijn er meer dan genoeg. Voor beginners zijn er echter ook meer dan genoeg eenvoudige pistes, en ook al is het druk op de pistes, je hoeft nooit super lang te wachten voor de skiliften. Avoriaz is als dorp naar mijn mening ook geweldig, het ligt midden op de piste en omdat alle gebouwen van hout zijn straalt het dorp een heel lekker sfeertje uit. Restaurantjes en hotels zitten meteen aan de piste, dus je kan de hele dag op terrasjes of vanaf je balkon genieten van de mensen die voorbij skiën. Het uitzicht is ook geweldig, het dorp is letterlijk boven op de top van een berg gebouwd. Avoriaz is zonder twijfel het mooiste dorp waar ik ooit op wintersport ben geweest.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 18 juni 2013

Door: Frederik over Morzine

Beste gebied van Europa

Ik ben dit jaar voor de derde keer naar Les Portes du Soleil geweest, dit keer verbleven we in Morzine. Het skigebied is zonder twijfel een van de beste van Europa (naar mijn mening de beste). Het gebied is gigantisch, ik ben dit jaar 3 weken in Portes du Soleil geweest en heb niet eens alle pistes gehad. Er zijn veel funparken en goeie off-piste mogelijkheden. Het dorp is altijd gezellig en je kunt er altijd wel après-skiën. Als je op zoek bent naar een skigbebied met uitgebreide mogelijkheden is Portes du Soleil een van de beste opties.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 7 mei 2013

Door: Nicky over Châtel

Châtel is een leuk dorp met een geweldig skigebied

Ik ben het niet eens met de reactie hieronder, ik ben in veel verschillende skigebieden geweest, heb 1 winterseizoen in Châtel gewerkt en was aan het einde van het seizoen nog steeds niet uitgekeken op het gebied. Naar mijn mening het mooiste gebied waar ik ben geweest. Het is waar dat de liften ouderwetser zijn dan in andere gebieden maar het skigebied zelf is echt geweldig en de sfeer is top in Châtel.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
3

Datum 22 februari 2013

Door: M. Groen over Torgon

Nooit meer

Geen vertier, gezelligheid, sfeer, eetgelegenheden, oubollig appartement waar geen stofzuiger in stond en we waren er 2 weken. Wilde al na 3 dagen naar huis. En als je toch iets wilde opzoeken moest je minstens een uur naar beneden rijden om in het dorpje iets op te gaan zoeken, nou dat doe je ook niet iedere dag. En als je echt goed wilde gaan skiën is het een tip om rond de berg te rijden naar Châtel. Maarja je bent weer wat uurtjes onderweg. We zijn een dag naar Lausanne geweest dat is nog van alles de leukste dag geweest. Het appartement was goedkoop en gezien de omgeving ook echt niet meer waard. Nee nooit meer geef mij maar Les Menuires, La Plagne, Tignes enz. Houd je van wandelen dan zit je goed en ook als je een hond heb die kan zich eigen wel goed vermaken.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 14 december 2012

Door: R ten Napel over Montriond

fantastisch gebied, wil niets anders

Dorp geweldig, liften goed, en zeer groot skigebied. Je kunt je er vermaken van 's ochtends vroeg tot laat in de middag. Elk jaar kom ik op nieuwe stukken. Een woord, super!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 7 augustus 2012

Door: Lotte over Champéry

Geweldig

Ik kom sinds mijn geboorte in Champery, mijn ouders hebben er een appartement. Ik ben afgelopen januari in Tirol geweest maar skien daar is veel minder leuk. Pistes zijn wel moeilijk maar ik heb er probleemloos leren skien.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 14 april 2011

Door: henk over Champéry

Begin maart 2011 in dit dorp geweest. Prachtige skifaciliteiten aan de rustigere kant van Portes du soleil. Pistes en liften aan de Franse kan zijn grootser maar de wachtrijen zijn er ook veel langer. Wie met de auto is kan ook tot aan de stoeltjeslift grand paradis (2 minuten vanaf de gondel) rijden. Hier hoef je geen parkeergeld te betalen en je kan in tegenstelling tot in het dorp wel tot beneden skiën. Dorp inderdaad meer geschikt voor skiërs dan voor boarders. De kinderpiste in het dorp ligt naast een drukke weg, niet echt gezellig dus.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 13 maart 2011

Door: Van der Sman over Champéry

Van 20 tot 26 februari 2011 in Champery verbleven en we voelen ons financieel volledig uitgeknepen. We wisten dat Zwitserland niet het meest goedkope land is voor wintersport, maar dat je bovenop een dure skipas ook nog eens 4 euro moet betalen om je auto kwijt te kunnen bij de gondel dat geeft je wel heel erg het idee dat de Zwitsers aan je willen verdienen. Daarbij krijg je als toerist het gevoel van gedoogd te worden door de Zwitsers. Ze zijn niet bepaald vriendelijk of behulpzaam, eigenljik zijn ze arrogant. Het skigebied is groot, maar bevat ook zeer veel lange verbindingspaden. Voor snowboarders, zeker de beginnende, niet echt een paradijs. Ons zien ze niet meer in Zwitserland op de lange latten staan.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 2 maart 2011

Door: Fam.den Hertog over Torgon

Wij zijn dit jaar voor het eerst naar Torgon gegaan, en voor het laatst. Wij vonden het een ongezellige plaats om te vertoeven en je moest helaas twintig minuten rijden om weer in de bewoonde wereld te komen. Het appartement was schoon en ruim , maar de inrichting en het sanitair is onderhand wel aan vervanging toe De restaurants op de pistes in Zwitserland waren ronduit slecht en ongezellig en de keuze op de menukaart was erg karig. Wat ons betreft geen aanrader.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 26 februari 2011

Door: Richard over Les Gets

Les Gets is een bijzonder mooi dorp op ca 1200 meter hoogte in de Franse Alpen. Er zijn veel skimogelijkheden voor iedereen. Van een indianendorp voor kleine kinderen tot tochten van 60 km lang. De horeca is prima. Leuke restaurants. La Pela en Le Flambaux zijn aanbevelingen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 26 februari 2011

Door: marion misran over Torgon

Het dorp: 7 appartementgebouwen een klein supermarktje en een paar restaurants, niet gezellig/levendig. Het appartement was groot maar zeer verouderd en het meubilair was sleets. Het skigebied: waardeloos, sterk verouderde sleep/stoeltjes liften, dat Portes du Soleil haar naan hieraan verbindt, niet te geloven. Torgon ligt in een uithoek van de portes du soleil, niet een goed beginpunt om dit gebied te ontdekken. Helaas waren de sneeuwcondities niet goed, er werd aangegeven "verbinding chatel geopend" daarom skipas voor portesdu soleil gekocht. Maar wat voor verbinding met chatel? Je moet met stoeltjeslift naar beneden (eerst de skies in een stoeltjeslift, het volgende bakje voor de skiers max. 2 personen?) dan de bus naar chatel, geheel kost minimaal 40 minuten tijd (zelfde route voor de terugweg ook minimaal 40 minuten). Personeel weet niet wat er wel/niet geopend is en is niet echt behulpzaam. Had me aardig wat geld gescheeld als de kassiere had aangegeven dat gezien de sneeuwcondities een pas voor torgon/chatel voldoende zou zijn. De piste naar Torgon was gesloten, er was wel een bus maar de tijden waren nergens te vinden. dit dorp is echt geen aanrader!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 14 februari 2011

Door: Anoniem over Châtel

Als snowboarder is het gebied niet zo. Als je de 650km vergelijkt met de 600 van 3 vallees zou ik kiezen voor die laatste omdat dit hoger ligt. In portes du soleil kan je steeds maar korte stukjes boarden en zit je vaak in de stoeltjesliften om vervolgens weer kleine stukjes omhoog te gaan. Chatel zelf heeft veel sleepliften en ik vind alles erg verouderd. En dan heb ik het nog niet gehad over die bomen overal. Waar bomen staan kan je niet boarden, dus weg ermee.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 7 februari 2011

Door: Anoniem over Les Gets

De Sneeuw ondanks de conditie super goed!!! Mont CHery heel rustig en perfect skien. De zon is heerlijk warm en op deze zuid helling is een zeer goed restaurant boven aan de berg waar je heerlijk van het uitzicht en de zon kan genieten!!! Het dorp is helemaal top en super veel activiteiten voor groot en klein!!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 10 januari 2011

Door: Franca over Torgon

Voor het eerst en tevens voor het laatst in Torgon geweest. De organisatie rondom de vier gehuurde appartementen was erg slecht geregeld. In plaats van in 1 gebouw zaten we verdeeld over 3 gebouwen- men was vergeten op de achterkant van het formulier te kijken- en daar viel niets meer aan te veranderen. Appartementen zagen er overigens wel goed uit. Alle beloftes werden aan de laars gelapt. Slechte informatie door de skischool over de skilessen (die uiteindelijk niet door bleken te gaan vanwege te weinig sneeuw). Sneeuwcondities waren slecht, maar daar kon Torgon niets aan doen. Faciliteiten zijn zeer sterk verouderd en armzalig; soms zelfs levensgevaarlijk omdat je bij de 2 stoeltjesliften niet eens kunt zien waar je in of uit moet stappen..

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 30 december 2010

Door: Anoniem over Champéry

Een 3-tal dagen verbeleven in hotel De La Telecabine in Les Crosets. Een oud hotel gelegen op de piste. Het hotel is te duur. € 116,00 per nacht voor een éénpersoonskamer met ontbijt. Het skigebied is goed, zeker langs de Franse zijde. Om je wagen te parkeren moet je dagelijks nog € 4,00 extra betalen. Hier kunnen ze nog veel leren hoe het eraan toe gaat in Oostenrijk. Dit was de laatste keer naar Zwitserland.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 27 oktober 2010

Door: Ton Batenburg over Châtel

Chatel is een oud bergdorp met gezellige winkeltjes en restaurants, ook is er een grote supermarkt aanwezig buiten het centrum. Er is in het centrum een cabinelift die naar Super Chatel gaat. Diverse skischolen zijn er gevestigd, waar men ski en board lessen geeft in het prachtige skigebied. Dit voor beginners en gevorderden. Ook is er voor de kleintjes gelegenheid om de eerste beginsels van het skien te leren. Er zijn busverbindingen die gratis heen en weer rijden van het centrum naar de skiliften en naar het einde van het dal. De skiliften welke een verbinding hebben met Portes de Soleil zoals Pré la Joux. Hier kan de geoefende skier ook geen genoeg van krijgen. Afgezien van de vele hotels en appartementen is er ook een uitstekende camping L'Oustalet een aanrader voor de verwende kampeerder waar men zowel in de zomer als in de wintermaanden terecht kan. Kortom Chatel is een aanrader, ik kom hier dan ook al 25 jaar. Tot ziens in Chatel, Ton Batenburg.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 29 juli 2010

Door: fam.de ski fanate over Torgon

Sinds 2000 elk jaar naar dit dorp. Uitstekend. De kinderen hebben hier skieen geleerd en zitten nu beide op een prof. Ski club. Het is heerlijk vertoeven. echter u dient wel rekening te houden met de Zwitserse maatstaven van de piste's groen heb je bijna niet. En de andere blauw - rood en zwart. zijn meestel hoog gegerepen. Let op zwart is hier ECHT zwart. Je moet niet denken dat hier feesten in overvloed zijn. Skieen begint om 8:30 - 9:00 uur en tot 16:30 - 17:00 uur is het skieen. Voor apres ski moet je naar Oostenrijk of Frankrijk, niet hier.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 16 maart 2010

Door: Anoniem over Morgins

Niet veel gelegenheid om sávonds te eten in het kleine dorp Morgins. Voor te wandelen is het er ideaal. Er gaat een stoeltjeslift aan 2 kanten van het dorp. Mega groot skigebied, maar vanaf Morgins heb je nogal wat tijd nodig om in Morzine te komen. Als je niet zo'n kilometervreter bent kun je beter een "kleine" skipas kopen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 5 maart 2010

Door: Fam. uit Haarlem over Morzine

Wij zijn net terug uit Morzine waar we heerlijk geskied hebben. Zeer uitgebreid gebied en eigenlijk heb je voor een week genoeg aan de skipas voor Morzine/Les Gets. Er is vanuit Morzine 1 kabelbaan en een stoeltjes lift om de berg op te komen en die is om 0830 open. Als je zorgt dat je er voor 0900 bent vallen de wachttijden mee, daarna kan het wel 30 min duren. TIP: koop je skipas van te voren of meteen als je aankomt anders sta je heeeel lang in de rij. Morzine zelf is een gezellig dorp met leuke restaurantjes en cafetjes. Enige minpunt is dat de gratis busservice moeilijk voorspelbaar is. De ene dag ben je binnen 10min weer bij je hotel, de volgende dag duurt het meer dan een uur. Het lijkt erop alsof de chauffeurs willekeurig stoppen.... soms kwamen er wel 6 bussen langs maar geen van allen waren ze bereid ons en de andere wachtende skiers op te halen met het gevolg dat we te laat voor skiles waren. Skilessen in Morzine zijn erg prijzig (bovenstaande prijzen kloppen niet) Voor maar 10 uur les betaalde wij voor ons zoontje van 8, Euro 182 bij The Snow School (hoort bij ESF) Voor de medaille aan het eind van de week die hij gewonnen had wilde ze nog eens Euro 5 hebben. Beetje belachelijk. Voordeel is weer dat ze niet meer dan 8 kinderen in een klasje aannemen, nadeel les begint om 0915 bovenop de berg dus je moet erg vroeg op. Er zijn vele skischolen maar geen van allen hadden ze in de NL vakantie Nederlands sprekende ski leraren (info hierboven dus weer niet correct) Tijdens onze vakantie was er een druk animatie programma in het dorp inclusief een fakkeltocht en een ski patrol "rescue" demonstratie. Erg leuk. Voor het gezellige dorp en het skigebied zouden we zeker terugkeren naar Morzine maar dan zonder skiles.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 22 februari 2010

Door: Anoniem over Champéry

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 27 januari 2010

Door: Kees over Morzine

Wij gaan volgende week voor de tiende keer naar dit fantastische skigebied.Er zijn ontzettend veel mogelijkheden voor zowel beginnende als ook gevorderde skiers.Ons verblijf is al vele jaren in het dorpje Prodain.Lekker dicht bij de gondel naar Avoriaz zodat we niet ver hoeven te lopen.Aan het einde van de dag kunnen we tot aan de achterdeur van het hotel skien. Voor vele liefhebbers een heel fijn skigebied.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 27 januari 2010

Door: Ton Blom over Abondance

prachtig gelegen daar valt niets van te zeggen maar kwa ski mogelijkheden niet geweldig. liften en treintje zijn verouderd en traag, de treinschema s zijn ook niet om op te schieten. op de pistes ontbreken goede kaarten en route aanduidingen. zou er niet nog een keer heen gaan.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 31 december 2009

Door: Anoniem over La Chapelle d'Abondance

Een rustig en mooi dorp, kleinschalig, maar wel met alles erop en eraan. Wij sliepen in een nieuw hotel, nl hotel Esprit Montagne. Een klein hotel ( 22 mooie kamers ), vlakbij de cabinebaan, prima verzorging en een uitstekende keuken. De eigenaars zijn jonge Nederlanders die het hotel mooi hebben ingericht in een rustige stijl. Aparte TV kamer, sauna, bar met nieuw biljart, relaxkamer. Aanbevolen.R.Staal

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 1 december 2009

Door: l.verkerk over Abondance

Ga voor de derde keer naar frankrijk ,twee keer ben ik in chatel geweest maar heb wel abondance aangedaan om te ontdekken hoe de piste daar was en daar is niks op aan te merken. vandaar dat we dit jaar naar abondance gaan het dorpje kwam op ons over als een echt winter dorpje niet te druk en gezellig . de bus verbinding met chatel is ook goed en daar is het ook leuk en gezellig vertoeven alleen wat drukker.we verwachten dit jaar weer een leuke sportieve ski vakantie met mooi weer in abondance.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 25 maart 2009

Door: Anoniem over Avoriaz

Ben er 2 jaar geleden geweest met maten in paasverlof, net als dit jaar ga ik terug met paasverlof, verblijf in morzine, sochtends met eierlift naar avoriaz. Zalig gebied ginder, veel keuze uit soorten pistes en ook offroad zijn ze heel goed. De moeite waard indien je er nog niet bent geweest. Je hebt skipas voor zowel frankrijk als zwitserland wat wel goed meegenomen is. 2 verschillende gebieden en voor de echte gevorderden heb je er ook de zwitserse muur, is lastiger en moeilijker om af te dalen. (Moeilijker dan zwarte piste.) Qua funparks en freeride pistes genoeg. Aanschuiven aan skiliften gaan zeer vlot. Beste bestemming die ik ondertussen heb meegemaakt. Het enige nadeel is dat als we terug naar morzine willen (een stadje onder avoriaz) we terug met de eierlift naar beneden moeten en niet rechtstreeks kunnen afdalen. Groeten.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 1 maart 2009

Door: Marjo van Keulen over La Chapelle d'Abondance

Het is een langgerekt dorp, zonder echte kern. Er zouden meer terrasjes mogen zijn. De Crete is een fijne berg voor beginners, en Le Fer Rouge een leuk cafe om de dag af te sluiten. De versiering van de Cornette is erg overdadig!!! Veel te!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 17 februari 2009

Door: Anoniem over Abondance

Mooi gelegen dorpje met alle faciliteiten binnen handbereik. Veel huizen liggen op de Zuidhelling hetgeen de zonliefhebbers zullen waarderen. Dit jaar (2009) zijn de skimogelijkheden in Abondance uniek, geen wachtrijen bij de cabine en in no time door skiën naar Portes du Soleil is geen probleem. Voor Châtel moet toch even de auto worden gepakt, want daar is wel meer leven in de brouwerij.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 20 januari 2009

Door: An over Châtel

Wij zaten in Petit Chatel vlakbij de stoeltjeslift. We hebben een zonnige vakantie gehad, super chalet, gezellig dorpje en een mooi skigebied. Helaas kleine supermarkt, in de spits stond je buiten in een rij te wachten om naar binnen te mogen. Goede busverbinding, maar je moet vanaf het busplein nog wel een stukje lopen voordat je bij de gondel bent.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 14 januari 2009

Door: Michel Schellekens over Châtel

Is dit gebied niet geschikt voor gevorderden? Ben je dan wel ooit van de Chavanette afgeweest. Ook wel de "Mur Suisse" genaamd. En zo zijn er nog wel meer zwarte pistes waar een gevorderde zich prima kan vermaken. Ik kom er nu voor het 3e jaar, en ik weet zeker dat ik dit jaar weer pistes ga doen waar ik nog nooit geweest ben, ook zwarte. Gewoon een top-skigebied dus.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 9 december 2008

Door: Anoniem over Morzine

He hallo, wij huren al zo'n 4 jaar een compleet chalet voor 12 tot 15 personen in Morzine. Het is super relaxt en net buiten het centrum. Je moet wel echt voor het skien of snowboarden gaan. Apes-ski is weinig!! Pistes zijn fantastisch en oneindig. Je kan elke dag een ander gebied in. En het is bijna altijd mooi weer!!!!;) Voor snowboarders moet je in Avoriaz zijn, super funpark.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 28 maart 2008

Door: Anoniem over Champéry

Wij verbleven in Les Crosets, een satellietdorp van Champery op 1600m, begin maart. Je hoeft slechts 1 lift te nemen om in Frankrijk uit te komen. Schitterende locatie. We sliepen in hotel de la Telecabine, vlakbij de liften. Beetje ouderwets, maar lekker eten en verder best ok als je komt om te skiën. Apres-ski is zero, maar het hotel heeft een grote bar waar veel Zwitserse dagjesmensen komen. Zeer geslaagde vakantie en vrij betaalbaar. Alles gaat er ook zeer vlot om passen e.d. te krijgen. En natuurlijk zit je vlakbij de Mur Suisse.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 16 januari 2008

Door: fpmmj over Morzine

Dit jaar voor de 8ste keer naar Morzine, dat zeg al genoeg. Het hele gebied is super. Elke dag weer een andere route, aansluiting naar andere pisten en dorpen goed te doen met de gratis skibus of treintjes die je van de ene naar de andere piste brengen.Voor iedere smaak wat te beleven.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 15 januari 2008

Door: Anoniem over Morzine

Het gebied Port du Soleil is zeer uitgestrekt en je verveeld je dus niet snel. Er zijn erg veel mooie pistes en routes. Wij huren elk jaar een appartement en dat bevalt super. Omdat we buiten het seizoen om gaan hebben we ook niet veel last van rijen bij de liften.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 14 december 2007

Door: Anoniem over Avoriaz

Wij zijn er 2 jaar geleden geweest en wij skiën niet allemaal, maar we vonden het geweldig. De 2e week van janauri gaan we weer voor een weekje.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 23 juli 2007

Door: Jasper S. over Avoriaz

De hotels en appartementen zijn één met de bergen en overheersen ze niet. Als je uit je hotel komt sta je direct op de piste. Er zijn veel mogelijkheden voor beginnende skiërs. Ervaren skiërs daarentegen komen hier niet aan hun trekken maar moeten zeker eens het hele skigebied verkennen (Portes du Soleil ).

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 18 april 2007

Door: Lisa over Morzine

Morzine is een leuk dorp in Portes du Soleil, Frankrijk. Helaas lag er tijdens de kerstvakantie van 2006 heel weinig sneeuw waardoor het op de meeste pistes erg druk was. Ook lagen er veel stenen en stukken gras. Dit zal een geweldig gebied zijn als het wel mogelijk is om alle pistes te gebruiken met mogelijkheden voor iedereen. Het dorp zelf is leuk, de après-ski wel ok.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 11 maart 2007

Door: Kim over Avoriaz

Voor de eerste keer op wintersport en dan kom je daar terecht. Toen we aan kwamen rijden lag er geen sneeuw, gelukkig ging het na oud en nieuw sneeuwen! Heerlijke week gehad. Ik vond het helemaal fantastisch daar, het gebied is super groot!!! De afdaling naar Les Prodains vond ik heel mooi. Die was eigenlijk mijn favoriet. Après- skien deden we in Morzine, daar was het super gezellig!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 14 februari 2007

Door: Anoniem over Morgins

Morgins is een leuk, rustig dorp middenin de portes du soleil en heeft een aantal gezellige Nederlandse pensions, waarvan een op de piste Bois Gentil met een leuke apres skibar. Over het algemeen is de sneeuwsituatie goed op 1300 meter (hoogte van het dorp). Ook zijn er restaurantjes, een schaatsbaan en goede wandelmogelijkheden. Kortom voor de sportievelingen een aanrader.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 28 december 2006

Door: Guus over Les Gets

Mooi gebied. Ben een keer in de zomer geweest, huisje van kennissen. Fijn wandelen en zeer goed voor de down hillers (fietsers). In januari 2006 heel veel sneeuw zeer goed kunnen skien, leuk dorpje. Je moet gewoon een keer gaan.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 21 december 2006

Door: marc.k over Morgins

Zeer prettig om er te skien zeker als je dan ook (net als wij) logeren aan de piste (zie webcam). Het is alleen wel een beetje aan de rand van Port du Soleil. Er zijn echt pistes voor elk wat wils.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 25 november 2006

Door: henk over Morgins

Zou je al sneeuwkettingen nodig hebben eind november?

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 8 november 2006

Door: Anoniem over Avoriaz

Inderdaad een super skigebied. De hoogbouw vind ik toch wel heel spijtig. Echte sport-skifanaten komen hier aan hun trekken. Wie echter op zoek is naar de combinatie van rust, gemoedelijkheid en skiën, is Avoriaz niet echt geschikt.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 14 oktober 2006

Door: Leo de Romph over Châtel

Een autenthiek dorp met veel boerenchalets. Je kunt er heerlijk wandelen maar natuurlijk ook goed skiën. Voor elk niveau is er voldoende aanbod. Het skigebied is enorm! Het dorp is flink gegroeid dus zijn heel wat toeristen maar dat geeft juist die gezelligheid welke hoort bij een wintersportdorp. In de Linga is het rustig in Petit Chatel wordt het drukker. De busverbindingen vanuit Petit Chatel zijn uitstekend. De supermarkt in het dal kan de drukte niet altijd aan. Om misgrijpen en lange rijen te voorkomen kan je beter maar buiten de spits boodschappen doen. Er zijn legio, goed georganiseerde skischolen. een absolute aanrader voor de allerkleinsten is Les Marmottons. De plek waar de kleine bazen op een speelse manier in een aansprekende omgeving vertrouwd worden gemaakt met skien.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 4 september 2006

Door: frederique over Champéry

Authentiek dorp in een werkelijk schitterende omgeving. Als je er 1 keer bent geweest, wil je nergens anders meer naartoe. De ski-mogelijkheden zijn grenzeloos terwijl er nauwelijks wachttijden zijn bij de liften Ook niet-skiers komen aan hun trekken. Er zijn prachtige wandelroutes en magnifieke uitzichten. Winkels, restaurants en cafe's op loopafstand. Een ideale bestemming kortom. Wie tot in de nachtelijke uren wil doorzakken, is hier aan het verkeerde adres. Laat deze feestbeesten lekker naar Oostenrijk gaan…

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 2 september 2006

Door: Anoniem over Avoriaz

Avoriaz de moeite waard een prachtig gebied met heel veel afwisseling. Elke dag wel andere pistes . Mooi weer gehad alle dagen het was begin januari. Ook Morzine is leuk om een dag heen te gaan, ook een mooi skigebied. Dit gebied is zeker voor herhaling vatbaar.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 28 augustus 2006

Door: Anoniem over Avoriaz

Perfect goede sneeuw, prachtig weer en heel veel zon. Ondanks hoogbouw toch gezellig. Alleen al de vele en lange pistes. Heel veel afwisseling.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 1 mei 2006

Door: Anoniem over Avoriaz

Een supper gebied mooie lange pistes geen wachttijden voor de lift. Naar Morzine leuk om te doen. Elke dag een andere piste. Gezellig dorp ondanks de hoog bouw. We gaan er zeker nog een keertje heen. Heel mooi weer gehad wij waren daar vanaf 7 januari.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 24 april 2006

Door: Anoniem over Avoriaz

Avoriaz januari was perfect alle dagen zon en nog eens zon. Mooie lange en brede afdalingen. De hoogbouw valt helemaal niet op. Een rustige plaats. Geen wachttjden bij de lift. Een plaats om terug naar toe te gaan. De vele kilometers die je er kunt maken elke dag andere piste's is een aanrader.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 6 maart 2006

Door: h.kool over Champéry

leuk dorp, veel hotels en restaurants, met de grote gondel omhoog en terug is erg gemakkelijk,grote supermarkt vlak bij het beginpunt van de telefirique.er is in het dorp een speciale kinderskiweide waar lessen gegeven worden Als je meer wil skien dan naar boven op planachaux en nog veel verder 650 km totaal Gewelig gebied, maar apres ski is voor ons niet belangrijk dus missen we het niet we verblijven zelf in les crosets ligt hoger op in het zelfde ski gebied.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 2 maart 2006

Door: Hans T over Châtel

nogal druk skidorp gelukkig zaten wij bij piste/lift Linga waar het heerlijk rustig was. de piste Linga was jammergenoeg wel voor de wat gevorderden. het gebied is erg mooi, veel bomen viel me op. het appartement was aan de kleine kant maar verder wel van alles voorzien.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 28 februari 2006

Door: tonny van noordenne over Châtel

heel gezellig dorpje met leuke winkeltjes, verschillende restaurantjes. wij hebben in hotel bovenaan de piste van superchatel gezeten. dit is super, gelijk vanuit je hotel skien of snowboarden. alleen verschillende sleepliften zijn voor beginnende snowboarders niet te doen omdat je als een raket wordt weggeschoten, hierdoor konden wij met de kinderen geen tocht maken want je moet altijd zo'n sleeplift nemen om in een ander gebied te komen. verder is het voor iedereen aan te raden. wij waren hier van 18 februari tot 25 februari 2006 in de krokusvakantie en het was niet overdreven druk.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 27 februari 2006

Door: Anoniem over Morzine

Begin feb naar Morzine. Prachtige pistes en liften, maar daal niet naar het dal af, want de rijen daar zijn fors. Apres ski viel tegen. Disco was leeg, Buddha bar is leuk (britse pub) maar verder waren zowel publiek als muziek suf, veel alto/ britpop en vol met engelse jeugd. Restaurantjes zijn drukbezocht, dus vooraf reserveren. Je krijgt véél, prima eten. Dorpje zelf is lieflijk en best groot. Wij zaten in Hotel Peter Pan (niet doen). Was goedkoop en last-minute, maar met reden.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 26 februari 2006

Door: alexander blois van treslong over Champéry

In Champery is het in de winter goed uit te houden. Prachtige ski-pistes van een paar honderd kilometer in de Portes du Soleil.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 26 februari 2006

Door: Maarten over Champéry

In 2005 een week in champery geweest. Het skigebied is inderdaad erg groot. Nadeel vindt ik dat je niet tot in het dorp terug kan skien. De piste naar beneden eindigt aan de rand van het dorp, waar je uiteindelijk nog de (overvolle) bus moet nemen. Bovendien is het onderste gedeelte van de piste flink prikken om bij de bus te komen. Apres ski was er idd helemaal niet (enige bezoekers in het cafe aan de dorpstraat). Restaurants zelfde verhaal. Geef mij maar Oostenrijk.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 20 februari 2006

Door: henk huppelschoten over Avoriaz

enorm geschikt voor beginners, en nog meer voor gevorderden. iedereen die zegt dat dit niet zo is, moet verder kijken dan alleen het dorp, er zijn hier de beste pistes ter wereld, neem bv De Muur: niemand kan zeggen dat die niet voor gevorderden is !!! ook voor ons als snowboarden dikke plus !!! hulde respect

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 17 februari 2006

Door: hogervorst f.j. lisse over Torgon

torgon is een rustig dorpje via la jorette starten div.liften met een mooie skiweide plus een grote skischool voor snowboard en alp.ski voor gezinnen is het een sneeuw paradeis . wandelen is daar onbeperkt en genieten van geweldigen uitzichten wel de juiste schoenen aan voor sneeuwandelen even het toeriste kantoor informeren de stokken mee met in je tas een neutje dus proberen!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 6 februari 2006

Door: w.rolvink over Champéry

Champery is een erg groot skigebied waar je op dezelfde pas dagen nodig hebt om alle pistes te gebruiken. In Champery zelf is bijna geen apres ski. Wel veel restaurants. Hotel National is een goed 3 sterren restaurant. Voor beginners is het geen aanrader.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 5 februari 2006

Door: lukske over Avoriaz

Ik ben hier vorig jaar geweest en het was best goed, enkel had ik de indruk dat er nogal veel simpele en heel veel verbindingspisten waren. een aanrader voor beginnelingen en licht gevorderden maar voor de echte diehards net iets tekortkomingen

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 24 januari 2006

Door: Anoniem over Les Gets

es Gets. We zijn er (weer) geweest met de kerstvakantie rond oud en nieuw. Heerlijk appartement voor 8 personen gehuurd vlakbij het kerkje.. We zaten er met 6 in. 4 ruime kamers met prima bedden, 3 badkamers, keuken met alles er in, ongekende luxe, en, voor Franse begrippen, super groot. Ruim genoeg voor 8 volwassenen en nog wat kleine kinderen. Garage binnen, voor 2 auto 's (heb je ook verder niet meer nodig). En dan midden in het dorp bij piste. Alles op korte loopafstand. Een enorm skigebied voor beginners en gevorderden. Leuke terassen. Goede skischolen. Skiën en snowboarden binnen een week geleerd. Langlaufen, wandelen, ook tochten in een prachtig gebied. Prima materiaal gehuurd. Skipas vooraf geboekt: levert korting op. Gebied in een lange dag te bereiken vanuit midden Nederland. Wat een omgeving we hebben allen genoten! Tja uit eten en drinken kost wel wat, maar als je in een appartement zit zoals wij hadden kook je met plezier om de beurt zelf. Bakker vlakbij. Leuke supermarktjes. We gaan vast weer. o ja zeer geschikt voor kinderen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 21 januari 2006

Door: anoniem over Morzine

Morzine is heel leuk leuk om te skieën . Je kan elke dag andere skipisten doen. Je moet geen uren wachten aan de liften.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 16 januari 2006

Door: Arjen over Châtel

Gezellig authentiek dorp, veel restaurants en barretjes. skigebied is niet echt radicaal maar vrij vlak en makkleijk.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 9 januari 2006

Door: Anoniem over Torgon

erg leuk dorp schitterende omgeving minder geschikt voor wandelaars, vooral met honden en kinderen ,erg goed voor kinderen die elke dag les krijgen en voor gevorderde ( leraren doen echt van alles voor beginners) hebt dat wel eens anders mee gemaakt

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 3 januari 2006

Door: Anoniem over Morzine

Ik ga niet liever naar morzine op reis dan één ander ook. vooral in de winter is er het zeer leuk!! je hebt er altijd sneeuw en ook van goede kwaliteit.Je hebt een grote aanbieding van skipisten, en een zeer pitoreske dorpje. Waar je lekker kan eten na de lastige,(of leuke)skitocht. Het beste hotel in morzine vind ik vast en zeker le dahu.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 1 januari 2006

Door: Anoniem over Morgins

Ik kom er al mijn hele leven. Supergebied om lange tochten te maken (vanuit Morgins zowel via Chatel als via Champoussin/Les Crosets verschillende mogelijkheden). Enig minpuntje aan de pistes (vooral voor snowboarders) vormen de vele paden, die soms smal en druk zijn waardoor je goed moet opletten niet te botsen terwijl je vaak toch je vaart moet/wil behouden. De apresski is voor verbetering vatbaar. Wel gezellig, maar soms ook te saai. Wellicht is Morgins daar te klein voor of wordt er te weinig georganiseerd. De mensen in het dorp zijn voornamelijk families, weinig jongeren. Tip voor verre tocht: als je zo ver mogelijk wil komen en zo laat mogelijk terug wilt gaan is de laatste lift die je nodig heb de lift naar Point de l' eau. Vandaar kan je namelijk een hele lange blauwe piste (grootste deel pad) nemen die loopt door het bos aan de andere kant van de bergrug ((noordkant), dus niet aan de kant van Champoussin) en die uitkomt beneden aan de Foilleuse in Morgins zodat je verder niet meer van andere liften afhankelijk bent. Kan nog veel meer vertellen, maar hier laat ik het bij.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 8 december 2005

Door: marlies over Avoriaz

Zijn nog nooit twee keer naar de zelfde plaats geweest maar dit jaar gaan we weer!!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 8 december 2005

Door: maarten over Morgins

Morgins is een vriendelijk en rustig dorpje tegen de franse grens. Het skigebied is uitstekend hoewel de liften sterk verouderd zijn. Er zijn op de bergen wel leuke tentjes.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 6 december 2005

Door: Liesbeth over Avoriaz

Wij gaan nu voor het 3e jaar. Na 1x wilden wij al niets anders meer. En we zijn op veel plaatsen geweest. Dit is echt SUPER. Nog 3 weekjes we kunnen het haast niet meer wachten (ook onze kids niet 9 en 10 jaar )

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 3 december 2005

Door: Ronald en familie over Avoriaz

Ga al 7 jaar, het is er echt SUPER

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 30 november 2005

Door: Anoniem over Châtel

Voor de skier die niet van flatgebouwen op een berg houden! Leuk authentiek dorp. Super skigebied met veel moglijkheden voor zowel de skier als de boarder. Gewoon een top gebied!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 26 november 2005

Door: Casper over Morzine

Morzine vind ik een erg leuk dorp, vooral het oude centrum is wel charmant. Alleen de mensen die alleen maar voor het skien komen, kunnen beter naar Avoriaz gaan. Een nadeel vind ik het heen en weer lopen naar de skiliften met de zware skies. Maar het skigebied kan niet beter, ook leuk als je opeens in zwitserland aan het skien bent.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 15 november 2005

Door: Ciska H. over Champéry

Champèry is van oorsprong een boerenplaatsje en die gezelligheid straalt het nog steeds uit. Het is er niet goedkoop maar toch is het geen luxe skioord. Luxe hotels zul je bijna niet aantreffen en ook de restaurants zijn niet echt bijzonder. De winkels bevinden zich in het kleine hoofdstraatje en daar ben je snel klaar. Daartegenover zit je binnen een half uurtje in Montreux. Het skigebied is echter magnifiek en zeker de gevorderde skiër kan hier zijn hart ophalen. De apresski is niet te vergelijken met de grotere mondaine plaatsen en ook het uitgaansleven valt wat tegen. Echter wie gaat voor het skiën kan geen betere lokatie wensen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 26 oktober 2005

Door: Valerie over Morgins

Op de berg vindt je een heel andere wereld dan in het dorpje zelf, echt schitterend! Als je het ziet wordt je er gewoon stil van! Zéér leuke skileraren en bij aankomst op de berg direct een blauwe piste voor de beginners, en een lekkere rode voor de meer gevorderden.. Het is echt een andere wereld..!! ECHT SUPER WAAAAUW én lekkere sneeuw..

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 8 oktober 2005

Door: R.P. Bontje over Les Gets

Les Gets -het leukste skidorp van Frankrijk?! Frankrijk zou geen leuke dorpen hebben en die Oostenrijkse sfeer missen? Ga dan 'ns naar Les Gets en je bent gelijk genezen. Top skien (Portes du Soleil), leuke terassen op de piste, bars, restaurants, apres ski en een leuk oud centrum. 's middags lunchen in Champery, in de namiddag een koffietje bij Le Schuss? Les Gets is bovendien een dorp met voornamelijk chalets en geen flats. Wij boeken meestal een hotel (Stella) direct of als we met vrienden gaan een chalet van ILS. Have fun.....

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 3 oktober 2005

Door: Ine Medendorp over Châtel

Chatel is een gezellig dorpje met alle faciliteiten die je nodig hebt. Het skigebied is erg groot naar Port du Soleil in totaal kom je soms een weg tegen waar de overstap niet helemaal ideaal is, maar dat mag niet opwegen tegen het grote gebied met veel rust zodra je de eerste bergkam over bent. Een zeer prettig gebied voor mensen die last hebben van hoogtevrees. De liften zijn vaak met beide beentjes op de grond en geen grote enge gondels. Ook voldoende bomen die het een mooi gebied maken en wederom prettig voor skieers met hoogtevrees. Het enorme skigebied, goed voor beginners tot geoefenden en zeer geoefende geeft voor ieder wat wils en je kunt vanuit chatel 's ochtends gaan en savonds terugkomen zonder dezelfde pistes te skien.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 3 oktober 2005

Door: Theo S uit Zuidwolde over Les Gets

Reeds een voldoende ruim eigen skigebied (tussen Les Gets en Morzine) met desnoods doorskieen naar het gigantische gebied van Portes du Soleil (Avoriaz en Zwitserland). Vrij veel blauwe pistes met aankomst in plezierig authentiek frans dorp. Vooral voor relaxed skieen op niet te grote afstand zonder zuidduitse files.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 29 september 2005

Door: Frank over Champéry

Op Zermatt na het oudste wintersportdorp van Zwitserland. Onbekend, maar aan de rand van Portes du Soleil biedt het uitstekende ski mogelijkheden voor de gevorderde skieer.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen

Sneeuwhoogte
Les Portes du Soleil

Berg0 cm
Dal0 cm
open - dicht
hoogten

Deze informatie geldt voor het skigebied Les Portes du Soleil. Gedurende het wintersportseizoen wordt deze informatie dagelijks geaktualieerd

Toestand pistes geen info
Km pistes open 0
Liften open-
Rodelbaan open
Snowpark gesloten