Beoordelingen Châtel

Het is altijd prettig om voor je vakantie ervaringen van andere wintersporters over een skidorp of skigebied te lezen. Een beoordeling kan je doen besluiten juist wél of niet naar Châtel te gaan. Door middel van de onderstaande beoordelingen kun je bepalen of Châtel ook voor jouw een goede bestemming is voor je volgende wintersport. Lees de recensies van bezoekers die reeds in Châtel op wintersport zijn geweest. Ben jij in Châtel geweest? Deel dan jouw ervaringen met andere bezoekers en laat je beoordeling achter. Zo help je andere bezoekers bij het vinden van hun ideale wintersport bestemming.

Schrijf een beoordeling
weather Gemiddelde beoordeling bezoeker
Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 15 oktober 2018

Door: M over Châtel

Groot ski gebied, kies van te voren waar je wil skiën

Châtel is onderdeel van portes du soleil skigebied. Door met de skibus 10minuten naar Pre la joux te rijden (ondertussen passer je Linga) zit je daar direct middenin. Hier kun je ook de kinderen op skiles doen. Vanaf hier ben je zo in Avoriaz, Zwitserland of richting les Gets. Als je nog niet goed kunt skiën of met jonge kinderen is het voldoende om alleen in het Super Châtel gebied te blijven direct boven het dorp Châtel. Ook hier zijn skilessen, de pas hiervoor is weer een stuk goedkoper. Je kunt natuurlijk ook skiën in plaats van de skibus want het hele gebied is met elkaar verbonden.

Super groot skigebied, leuke restaurantjes, mooie appartementen met zwembaden
Je moet weten waar je de skiles boekt, is wat uitgestrekt gebied.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 4 maart 2018

Door: Hans over Châtel

Leuk knus dorp maar geen après-ski

Groot skigebied met veel pistes voor beginners en gevorderden

Mooie pistes ,niet al te lastig.
Geen après-ski, hoge prijzen. Bv. 15 euro voor een onion soep.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 27 februari 2018

Door: R.Jacobs over Châtel

Gezellige restaurants, bijna geen après-ski

Mooi groot en goede verzorgde pistes

Pistes zijn top
Geen Oostenrijkse gezelligheid op en naast de pistes

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 21 maart 2016

Door: Marc Daan over Châtel

Prima, gezellig knus dorp, zeer dicht bij Portes du Soleil

Châtel ligt bij het uitgebreide skigebied Portes du Soleil, welke zeer goed bereikbaar is in 10min. per bus of auto. Niet de bekende Franse zeer grote appartementen / hotels, maar een gezellig knus dorp. Dorp is zeer goed bereikbaar, dichtbij snelweg (20min.) en heeft ruim voldoende voorzieningen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 10 maart 2016

Door: Benoît over Châtel

Mooi dorp, uitgebreid skigebied

Châtel is een relatief groot, maar gezellig dorp en biedt voldoende faciliteiten om te skiën/snowboarden. Pistes bereikbaar rechtstreeks via gondellift of via transferbussen richting de buurdorpjes.

Bereikbaarheid skipistes, mooi skigebied met uitgebreide pistes, vele liften en goed bereikbaar
Prijzen bergrestaurants zijn uiteraard veel te hoog (bv. €3,20 voor blikje cola in Les Combes)

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 13 oktober 2014

Door: Dirk over Châtel

Top vakantie in een leuk dorp

Gezellig dorp met sfeer. Goede bestemming voor zowel de beginner als gevorderde skiër en snowboarder. Het uitzicht is prachtig en je kan kilometers ver skiën. Aantal leuke restaurantjes en ook op de pistes meerdere mogelijkheden.

Vele pistekilometers, leuk dorpje
Liften zijn wat verouderd

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 7 mei 2013

Door: Nicky over Châtel

Châtel is een leuk dorp met een geweldig skigebied

Ik ben het niet eens met de reactie hieronder, ik ben in veel verschillende skigebieden geweest, heb 1 winterseizoen in Châtel gewerkt en was aan het einde van het seizoen nog steeds niet uitgekeken op het gebied. Naar mijn mening het mooiste gebied waar ik ben geweest. Het is waar dat de liften ouderwetser zijn dan in andere gebieden maar het skigebied zelf is echt geweldig en de sfeer is top in Châtel.

Ontzettend uitgebreid skigebied, leuk voor elk niveau
Heel veel mogelijkheden voor freestyle-liefhebbers
Klein maar sfeervol dorp met veel restaurantjes en barretjes
Zeer goede en makkelijk bereikbare off-piste/freeride-mogelijkheden
Er is maar één echte après-skibar (Crazy Lion)

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 14 februari 2011

Door: Anoniem over Châtel

Als snowboarder is het gebied niet zo. Als je de 650km vergelijkt met de 600 van 3 vallees zou ik kiezen voor die laatste omdat dit hoger ligt. In portes du soleil kan je steeds maar korte stukjes boarden en zit je vaak in de stoeltjesliften om vervolgens weer kleine stukjes omhoog te gaan. Chatel zelf heeft veel sleepliften en ik vind alles erg verouderd. En dan heb ik het nog niet gehad over die bomen overal. Waar bomen staan kan je niet boarden, dus weg ermee.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 27 oktober 2010

Door: Ton Batenburg over Châtel

Chatel is een oud bergdorp met gezellige winkeltjes en restaurants, ook is er een grote supermarkt aanwezig buiten het centrum. Er is in het centrum een cabinelift die naar Super Chatel gaat. Diverse skischolen zijn er gevestigd, waar men ski en board lessen geeft in het prachtige skigebied. Dit voor beginners en gevorderden. Ook is er voor de kleintjes gelegenheid om de eerste beginsels van het skien te leren. Er zijn busverbindingen die gratis heen en weer rijden van het centrum naar de skiliften en naar het einde van het dal. De skiliften welke een verbinding hebben met Portes de Soleil zoals Pré la Joux. Hier kan de geoefende skier ook geen genoeg van krijgen. Afgezien van de vele hotels en appartementen is er ook een uitstekende camping L'Oustalet een aanrader voor de verwende kampeerder waar men zowel in de zomer als in de wintermaanden terecht kan. Kortom Chatel is een aanrader, ik kom hier dan ook al 25 jaar. Tot ziens in Chatel, Ton Batenburg.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 20 januari 2009

Door: An over Châtel

Wij zaten in Petit Chatel vlakbij de stoeltjeslift. We hebben een zonnige vakantie gehad, super chalet, gezellig dorpje en een mooi skigebied. Helaas kleine supermarkt, in de spits stond je buiten in een rij te wachten om naar binnen te mogen. Goede busverbinding, maar je moet vanaf het busplein nog wel een stukje lopen voordat je bij de gondel bent.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 14 januari 2009

Door: Michel Schellekens over Châtel

Is dit gebied niet geschikt voor gevorderden? Ben je dan wel ooit van de Chavanette afgeweest. Ook wel de "Mur Suisse" genaamd. En zo zijn er nog wel meer zwarte pistes waar een gevorderde zich prima kan vermaken. Ik kom er nu voor het 3e jaar, en ik weet zeker dat ik dit jaar weer pistes ga doen waar ik nog nooit geweest ben, ook zwarte. Gewoon een top-skigebied dus.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 14 oktober 2006

Door: Leo de Romph over Châtel

Een autenthiek dorp met veel boerenchalets. Je kunt er heerlijk wandelen maar natuurlijk ook goed skiën. Voor elk niveau is er voldoende aanbod. Het skigebied is enorm! Het dorp is flink gegroeid dus zijn heel wat toeristen maar dat geeft juist die gezelligheid welke hoort bij een wintersportdorp. In de Linga is het rustig in Petit Chatel wordt het drukker. De busverbindingen vanuit Petit Chatel zijn uitstekend. De supermarkt in het dal kan de drukte niet altijd aan. Om misgrijpen en lange rijen te voorkomen kan je beter maar buiten de spits boodschappen doen. Er zijn legio, goed georganiseerde skischolen. een absolute aanrader voor de allerkleinsten is Les Marmottons. De plek waar de kleine bazen op een speelse manier in een aansprekende omgeving vertrouwd worden gemaakt met skien.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 2 maart 2006

Door: Hans T over Châtel

nogal druk skidorp gelukkig zaten wij bij piste/lift Linga waar het heerlijk rustig was. de piste Linga was jammergenoeg wel voor de wat gevorderden. het gebied is erg mooi, veel bomen viel me op. het appartement was aan de kleine kant maar verder wel van alles voorzien.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 28 februari 2006

Door: tonny van noordenne over Châtel

heel gezellig dorpje met leuke winkeltjes, verschillende restaurantjes. wij hebben in hotel bovenaan de piste van superchatel gezeten. dit is super, gelijk vanuit je hotel skien of snowboarden. alleen verschillende sleepliften zijn voor beginnende snowboarders niet te doen omdat je als een raket wordt weggeschoten, hierdoor konden wij met de kinderen geen tocht maken want je moet altijd zo'n sleeplift nemen om in een ander gebied te komen. verder is het voor iedereen aan te raden. wij waren hier van 18 februari tot 25 februari 2006 in de krokusvakantie en het was niet overdreven druk.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 16 januari 2006

Door: Arjen over Châtel

Gezellig authentiek dorp, veel restaurants en barretjes. skigebied is niet echt radicaal maar vrij vlak en makkleijk.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 30 november 2005

Door: Anoniem over Châtel

Voor de skier die niet van flatgebouwen op een berg houden! Leuk authentiek dorp. Super skigebied met veel moglijkheden voor zowel de skier als de boarder. Gewoon een top gebied!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 3 oktober 2005

Door: Ine Medendorp over Châtel

Chatel is een gezellig dorpje met alle faciliteiten die je nodig hebt. Het skigebied is erg groot naar Port du Soleil in totaal kom je soms een weg tegen waar de overstap niet helemaal ideaal is, maar dat mag niet opwegen tegen het grote gebied met veel rust zodra je de eerste bergkam over bent. Een zeer prettig gebied voor mensen die last hebben van hoogtevrees. De liften zijn vaak met beide beentjes op de grond en geen grote enge gondels. Ook voldoende bomen die het een mooi gebied maken en wederom prettig voor skieers met hoogtevrees. Het enorme skigebied, goed voor beginners tot geoefenden en zeer geoefende geeft voor ieder wat wils en je kunt vanuit chatel 's ochtends gaan en savonds terugkomen zonder dezelfde pistes te skien.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen