Recensies Aletsch Arena

Ervaringen van andere wintersporters zijn onmisbaar wanneer je voor een wintersport in het skigebied van Aletsch Arena wilt kiezen. Een recensie over Aletsch Arena kan de doorslag geven om wel of niet voor dit skigebied te kiezen. Zijn er veel pistes voor beginners? En is het skigebied wel zo kindvriendelijk als wordt beweerd? Hieronder lees je de recensies van wintersporters die in het skigebied Aletsch Arena zijn geweest. Je kunt ook je eigen ervaringen met de bezoekers delen door zelf een recensie over het skigebied Aletsch Arena achter te laten.

Schrijf een beoordeling
weather Gemiddelde beoordeling bezoeker
Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 23 januari 2019

Door: peter de Zeeuw over Aletsch Arena

Prachtige omgeving

Wij verblijven al jaren in Fiesch, je kunt lopend of met de auto naar de gondel (wordt in 2020) een nieuwe eitjeslift gebouwd, waardoor de wachttijden zullen teruglopen. Boven in het skidepot staan de ski's en ski schoenen, geen gesjouw dus. De pistes zijn mooi breed, niet extreem uitdagend en niet heel lang, maar wel lekker rustig, altijd heel goed geprepareerd. het is vaak erg mooi weer (zonneterras van de alpen) en het uitzicht is waanzinnig. Heel langzaam komen er steeds leukere tentjes op de piste om te eten en ook met dito uitstraling. in Fiesch is de Tipi bar gezellig, geen waanzinnige après-ski, maar wel gezellig om nog even een paar drankjes te drinken.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 11 januari 2018

Door: Andries over Riederalp

Mooi skigebied voor gezinnen en ontspannen tochtjes maken

De piste's van de Aletsch Arena zijn niet uitzonderlijk zwaar en daardoor heel geschikt voor mensen die lekker ontspannen leuke tochtjes willen skiën. Voor echte cracks die de hele dag willen knallen is het misschien niet zo uitdagend, maar voor alle anderen is het een prachtig gebied. Zeker voor gezinnen met kinderen. Leuke tochten van de ene naar de andere kant, sfeervolle dorpjes en berghutjes en een geweldig panorama op enerzijds de Aletsch Gletscher en anderzijds de Walliser alpen met zijn vele 400-ers.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 22 maart 2017

Door: Anoniem over Fiesch

Gezellig skigebied voor jonge gezinnen. Maar ook voor grootouders, kinderen en kleinkinderen!

Sneeuwzeker! Skischool met veel ervaring en alles in een ontspannen sfeer.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 30 maart 2016

Door: Andries Kraaijeveld over Fiesch

Mooi, niet overdreven moeilijk skigebied

De Aletsch Arena is een prachtig skigebied voor mensen die lekker ontspannen willen wintersporten. De piste's zijn niet overdreven moeilijk, ook de rode niet, en daardoor kun je ook al snel met kinderen of beginners leuke tochtjes van dorp naar dorp maken. Zeker met zon (en dat heb je daar veel) is dat, door het magnifieke uitzicht, ontzettend leuk. Echte cracks, voor wie het niet zwart genoeg kan zijn, zullen echter wat te weinig uitdaging vinden. Funpark is ook beperkt. Fiesch is geen bruisend plaatsje, maar dat weet je als je naar Zwitserland gaat.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 8 maart 2016

Door: Heleen Everse over Fiesch

Fiesch

Fiesch is een klein maar gezellig dorp. Er zijn voldoende gelegenheden om 's avonds en hapje te eten. De gondel naar het skigebied is op loopafstand. Het skigebied is onderdeel van de Aletsch Arena waar ook de dorpen Bettmeralp en Riederalp bijhoren, deze dorpen liggen middenin het skigebied. Met mooi weer is er in het gehele skigebied een adembenemend uitzicht. Voor iedereen, van ouders met kleine kinderen tot grote groepen is er voor iedereen voldoende ruimte en uitdaging om zich te vermaken. In Bettmeralp en Riederalp zijn voldoende gelegenheden voor een kopje koffie met een apfelstrudel en een warme lunch tijdens het skiën. In Fiesch is er een gezellige bar, de tipibar, voor een glaasje gluhwein of bier. Bij de skihuur kun je je materiaal laten staan zodat je er niet mee hoeft te zeulen in de gondel. Ook voor mensen met eigen materiaal is er de mogelijkheid om het materiaal een week te stallen Voor een leuke, sportieve en gezellige vakantie is de Aletsch Arena een aanrader!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 8 december 2015

Door: Arthur over Riederalp

Ook in het dorp is altijd sneeuw. Op de ski van en naar huis, mooie pistes en lekker wandelen.

Riederalp en Bettmeralp liggen 10 minuten wandelen van elkaar op 1950 meter. Er zijn voldoende winkels en restaurants en je beleeft echt de wintersport totaal anders omdat er geen auto's rijden. Iedereen is aan de wandel en loopt met een slee met de boodschappen. Natuurlijk kun je ook de boodschappen thuis laten brengen. Echt de moeite waard om te beleven.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 8 december 2015

Door: Raymond over Bettmeralp

Geweldig en gezellig skigebied. Leuk om te wandelen of te snowsteppen.

Riederalp en Bettmeralp liggen 10 minuten wandelen van elkaar op 1950 meter. Er zijn voldoende winkels en restaurants en je beleeft echt de wintersport totaal anders omdat er geen auto's rijden. Iedereen is aan de wandel en loopt met een slee met de boodschappen. Natuurlijk kun je ook de boodschappen thuis laten brengen. Echt de moeite waard om te beleven.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 23 maart 2015

Door: Wieneke Koek over Riederalp

Skiënd genieten van overweldigende natuur (Aletsch Gletser en uitzicht op 4000'ers)

Gemakkelijk bereikbaar skidorp dmv cabinelift. Let op waar je verblijf is, ivm bereikbaarheid piste. Ski in/out niet altijd geloofwaardig. Voor matige skiërs zoals ik een prachtig skigebied. Voor kilometermakers ergernissen vanwege klunen tussen de drie skigebieden en korte pistes, maar als je even puzzelt, valt dat best mee. De natuur maakt eventuele nadelen helemaal goed. Ook niet skiënd veel te zien, vanwege cabineliften. Vriendelijk personeel bij liften en in restaurants. We hebben volop genoten!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 10 december 2012

Door: Erwin over Riederalp

Zeer tof dorp

Zeer mooi dorp en vriendelijke mensen. Ik ga daar nu voor mijn 7e keer naar toe ik kijk er al naar uit. Voor het feesten moet je er niet zijn maar dat kan in je chalet ook he.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 4 november 2012

Door: Arienne over Bettmeralp

Fantastisch, op dit moment gaan wij "BLIND" weer voor Bettmeralp.

Zoek je iets voor de kleintjes, voor de ervaren papa en mama's? Of opa en oma die OOK willen wandelen? Kies voor Aletsch Arena, een prachtig UNESCO-gebied! En eenmaal daar, dan verlaat je het niet meer. Alles is van goede kwaliteit en modern! Elk jaar is er wel iets nieuws zoals sinds een paar jaar tegenover de gondel een prachtig station zodat je niet meer het dorpje door hoeft te lopen. Wij zoeken niet meer "boven" naar een huurwoning, vinden een paar minuten in de auto om bij de gondel te komen veel prettiger. Zoek eens in Morel of Grengiols. Ook prettig is het Duitssprekende deel van Wallis, en de prijzen zijn veel gunstiger dan het Franse deel. Druk is het er in de schoolvakantie weken maar nooit veel te druk, geen lange wachttijden. Maar ga eens voor of na de drukke weken!! Het is een sprookje! Wij gaan weer boeken en genieten.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 28 januari 2012

Door: truus schmidt over Bettmeralp

Bettmeralp is een heerlijk wintersportgebied ook voor de wandelaars,alleen jammer dat je er niet tussenkomt om een woning te huren, zeer zeker niet met een hond. Moeten de goeie lijden voor degene die niet netjes zijn met een hond? In de periode 18-25 febr 2012 is niets te bemachtigen of wordt een hond niet toegelaten. Volgens mij hebben zij daar een hekel aan honden.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 29 december 2011

Door: Chris over Riederalp

Hier al vele maken geweest. Een autovrij dorp wat toch altijd wat meer sfeer geeft (vind ik). Echt een super leuk gebied en redelijk dichtbij Nederland. Je kunt er leuk skiën en verbinding met Bettmeralp en Fiescheralp zijn goed en maken het gebied behoorlijk groot. Wachten bij liften is er zelden bij. Voor wie wil zijn er mooie wandelingen te maken. Après-ski ontbreekt in het geheel.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 7 november 2011

Door: Babs over Riederalp

Nadat wij voorheen wintersportvakantie hielden in Oostenrijk gaan wij inmiddels al heel wat jaartjes naar de Riederalp. Een prachtige omgeving met een hele vriendelijke bevolking. De prijzen zijn in al die jaren niet gestegen alleen de waarde van de euro is gedaald zodat het toch wat duurder uit valt.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 2 januari 2011

Door: De Vries over Fiesch

Fiesch is een prachtig dorp en is nog niet super toeristisch! Het Aletsch skigebied is met de Aletschgletscher teen uniek skigebied en staat op de werelderfgoedlijst van Unesco. Wij verbleven in Chalet Dohle te Fiesch, een gezellig huis voor 6 personen. Ook is het gebied ideaal met kinderen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 10 november 2010

Door: Anoniem over Bettmeralp

Bettmeralp is geweldig... Heerlijk skien en apre skien! Er zijn niet super veel kroegjes maar de kroegen die er zijn, zijn erg gezellig..! Neem de Moutain rock, gezellig een biertje na het skien. Voor kleine kinderen zijn er de zogenaamde snowly pistes hier leren de kinderen door middel van spelen skien. Helemaal super! Onze vakantie verbeleven wij in Saphir erg mooi netjes en schoon appartement. Alles was goed verzorgd. Kortom een vakantie die wij vaker gaan boeken.. Nu al weer voor januari geboekt. Heb er zin in!!!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 18 januari 2010

Door: Hein over Fiesch

Wij gaan al jaren met veel plezier naar Fiesch. Ook onze 4 kinderen in de leeftijd van 12 tot 17 vinden het hier geweldig. Het gebied is zeer uitgestrekt en de uitzichten zijn adembenemend. Wel jammer dat in Fiesch het 's ochtends dringen is bij de gondel, maar boven in het gebied is het niet heel erg druk. Alleen de grote pistes bij Bettmeralp zijn soms aan de drukke kant. Voor apres ski moet je niet in fiesch zijn, al kun je om 4 uur heerlijk wat drinken in Kuhboden. Maar het nachtleven zul je toch echt ergens ander moeten zoeken. Voor snowboarders is het gebied minder ideaal, veel uit de binding door lange smalle paden waar skiërs het toch nog voor elkaar krijgen om mega bochten te maken. En je als boarder moet lopen. Dachtochten zijn hier mooi te maken door naar Riederalp te gaan, na een paar keer dit gedaan te hebben, heb je het echter wel allemaal gezien. Wij hebben hier al jaren een top vakantie in een top dorp.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 11 november 2009

Door: Albert Veenendaal over Fiesch

Als veeljarige Fiesch bezoeker kan ik niet meer als Fiesch aanprijzen zowel voor de winter, als de zomer. In feite het hele jaar door. Zoek geen uitgebreide apres-ski. Als het je om de natuur en wintersport gaat, dan is dit the place to be. Ook voor gezinnen. Sneeuw- en zonzeker. Wereldkampioen Daniël Albrecht is hier geboren en getogen. In hotel des Alpes zul je hem bij vader en moeder buiten het seizoen treffen. Tevens een prettige hotelaccommodatie. Albert Veenendaal.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 21 oktober 2009

Door: Willemijn over Riederalp

Nou bengeltje ga jij maar lekker naar oostenrijk hebben we va jou gee nlast want als ik het zo lees ben jij geen fanatieke skier maar apreskier dus heb je niks op de riederalp te zoeken want wij komen daar voor skieen en gezelligheid samen met de kids.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 12 maart 2009

Door: bengeltje over Riederalp

Een mooi dorp voor als je skiet, als je dit niet meer kunt vanwege een blessure dan heb je daar niets te zoeken. Een huisje huren is daar een drama vooral in de krokus. Apres-ski kennen ze hier niet of nauwelijks. De Zwitser is trouwens ook niet echt vriendelijk te noemen. De natuur is er prachtig ook in de zomer, je kunt er geweldig wandelen.We kwamen hier al jaren maar van ons zullen jullie geen last meer hebben,wij hebben Oostenrijk ontdekt het echte ski gebeuren, Toppie.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 26 februari 2009

Door: helma over Riederalp

Geweldig dorp!!!! Wij huren al jaren het zelfde apartement op de riederalp, je moet inderdaad wel op tijd boeken, maar er is genoeg te huur. De reis er heen is goed te doen. Wij nemen altijd de autotrein, scheelt een stuk en is iedere keer weer leuk. Boodschappen doen bij de 2 supermarkten is niet extreem duur als je de basiszaken zelf mee neemt. Verder kan je het zo duur maken als je zelf wilt, ga je apres-skieen ben je idd meer kwijt. Je kunt ook wat biertjes kopen in de winkel, thuis lekker gaan douchen, huispak aan en pootjes op de bank, het is maar net wat je wilt! En zo is het ook met de Riederalp, zij biedt voor ieder wat wils!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 21 februari 2009

Door: Anoniem over Bettmeralp

Het skigebied is schitterend! Er zijn leuke mogelijkheden voor tochten. De pistes zijn prachtig en rondom is er een geweldig uitzicht. Met helder weer is de Matterhorn zichtbaar en verder heb je vanaf diverse pistes een prachtig zicht op de Aletschgletsjer. Wel is het zaak om de ligging van je appartement/hotel goed uit te kienen,dit ivm. bereikbaarheid van de pistes en het vervoeren van de bagage van en naar je onderkomen. Omdat het dorp alleen per gondel bereikbaar is, is het vervoermiddel in het dorp de sneeuwscooter. Wij hebben ons verbaasd over de snelheid waarmee deze scooters door het dorp razen. Af en toe echt onverantwoord. We hebben sterk de indruk dat de locals niet altijd zitten te wachten op skiende toeristen en daardoor de veiligheid niet altijd respecteren. Goed opletten vooral met kleine kinderen. Tevens hebben we ons verbaasd over het gebrek aan klantvriendelijkheid bij de plaatselijke middenstand, die regelmatig de indruk wekt het toch wel heel vervelend te vinden al die vreemdelingen in het dorp die vragen stellen en niet alles gelijk begrijpen. Dit is eerder lachwekkend dan storend. Qua gebied niets meer dan lof! We hebben een erg leuke vakantie gehad.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 20 januari 2009

Door: Anoniem over Bettmeralp

We vinden 't dorp erg mooi en de mensen zijn vriendelijk vandaar dat we dit jaar weer naar Bettmeralp gaan.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 4 januari 2009

Door: HM over Fiesch

Net terug van een weekje Aletsch. Ben je snowboarder? Kijk even verder. Alsje uitsluitend in Fiesch wil blijven, prima. Een aantal mooie pistes ligen daar. Maar, wil je naar de bettmeralp of riederalp moet je de ontelbare PADEN volgen en om de zoveel meter lopen. Ik mag mezelf een gevorderd snowboarder noemen en kan met skieers mee, maar zelfs skieers moeten daar om de haverklap lopen. Ja, mooi gebied, maar je moet je pistes uitzoeken en daarmee beperk je jezelf dus.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 28 december 2008

Door: Robert over Fiesch

Gisteren terug gekomen uit Fiesch (de week met kerst geweest)......Het weer was werkelijk heerlijk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Zeer mooie wandelroutes.... Een heel mooi skigebied.....van Fiescheralp tot Riederalp.....Een mooie omgeving met op veel plaatsen een schitterend uitzicht...... Lekkere sneeuw. Tot volgend jaar!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 22 juli 2008

Door: Jorg Heijmink Liesert over Riederalp

Wat is het toch heerlijk om te lezen dat mensen zich zo ongelooflijk ergeren als ze een weekje gaan wintersporten in een niemendalletje van een buurtschap als Riederalp. Terwijl ze het zelf hebben uitgekozen, niemand die hen dwong. En met een air, eng gewoon. Neem nou zo´n Romeo nog wat. Is helaas vergeten dat ie bij Bazel een grens passeerde en niet 15 euro betaalde in een parkeergarage, maar 15 Zwitserse frank. Stuur mij je bonnetje van de garage en dan geloof ik je graag. Mijn ervaring is een hele andere, hoewel ik er niet meteen vanuit ga dat die de enige zaligmakende en enig geldende is. Als fervent skiër moest ik enorm wennen aan de weinig lange pistes, de knullige verbindingen en de af en toe rampzalige infrastructuur van de hellingen. Maar het viersterrenhotel van Art Furrer met z'n weergaloze keuken en de mogelijkheid er in plaats van een week ook acht, negen, tien of noem een getal dagen te zitten, maakte veel goed. Ook het eten langs de pistes was van een uitermate goeie kwaliteit. De kaasfondue in het restaurant Riederfurka was subliem. De skipiste ernaartoe was trouwens een ramp en had meer het karakter van een wandelpad. Nou vind ik het wel leuk om op die manier m'n uithoudingsvermogen te testen, maar zelfs ik vond een kilometertje klünen op de lange latten iets te veel van het goede. Verder was het uitzicht een van de mooiere voor een dorp als Riederalp. De Weisshoren en de Matterhorn in de verte op rechts en de Dom en Täschhorn op links. Prachtig. Kortom, de Riederalp doe je als je niet 50 kilometer per dag wilt skiën, wilt genieten van het rustige en oorverdovende stille karakter van het dorp. Waar vind je nou nog pistes waar je geen enkel geluid hoort, behalve het eigen kloppen van je hart. En geloof mij nou maar, de supermarkten in Zwitserland behoren echt niet tot de duurste. Ieder ander die je dat wel wilt doen geloven, laat z'n vrouw waarschijnlijk de boodschappen in Nederland doen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 21 april 2008

Door: Romeo Balthazar over Riederalp

Beste wintersporters, de leukerd die op 28 januari 2008, onder mijn naam (Romeo Balthazar) een reactie plaatste is een flauwe grappenmaker, want ik blijf wel degelijk bij mijn eerste recensie (zie 24 november 2008). Bovendien kan ik het weten, want ook dit jaar ben ik er toevallig een weekje geweest... Mijn originele recensie : 24 november 2005 (door Romeo Balthazar) Het stikt er sinds jaar en dag van de rijke Belgen. Het is er dan ook verschrikkelijk duur. Après-ski is er onbetaalbaar, evenals de rest. Zelf koken in de -ook al dure- chalets is geen optie, want aan de levensmiddelen uit de plaatselijke winkels betaal je je blauw. Het dorp is autovrij en enkel te bereiken via een kabelbaan. Je auto moet je beneden achterlaten voor het bescheiden bedrag van 15 Euro per dag. Verder is het er wel kindvriendelijk, de pistes zijn middelmatig, op alle gebied. De natuur is er zoals in de rest van de Alpen; adembenemend mooi. De chalets behoren toe aan enkele plaatselijke families die dus ook samen de prijzen bepalen. Er zijn heel leuke chalets te vinden, maar die zijn meestal reeds lang geboekt door steeds dezelfde mensen. Als je er niet ingeburgerd bent, blijf je er misschien beter weg...

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 8 maart 2008

Door: fred over Riederalp

De zomer was perfect, maar nu we in de winter zijn geweest nog mooier dan gedacht. Vind het goedkoper dan oostenrijk en vriendelijker. De reis naar Zwitserland en terug was goed, vooral als je hoort hoe erg het was naar Oostenrijk .

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 12 februari 2008

Door: anoniem over Riederalp

We gaan over 1,5 week. Ik kan niet wachten. Skischool is super, vorig jaar op snowboardles 3 dagen was prima, 4 u per dag. Dit jaar weer, handig om een boekje te kopen waar ze je vorderingen bijhouden, weet nu precies in welke groep ik dit jaar kan beginnen. Apres-ski bestaat uit een carroussel onder de piste, is prima voor diegenen die voor gezelligheid en mn de sportiviteit gaan. Wij vermaken ons wel, lekker skien, daarna te voet boodschappen doen en we maken het gezellig in het chalet. Ik wil nooit meer ergens anders heen en ik heb heel wat gezien. Overigens ben ik een goede skier en redelijke snowboarder en zijn de pistes wat mij betreft voldoende uitdagend.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 8 februari 2008

Door: Badertscher over Bettmeralp

Wij waren op de Bettmeralp en hadden de mooiste skivakantie tot nu toe. Het autovrije, de gezellige sfeer en vooral ook het prachtige uitzicht. Op Bettmeralp draait het niet om de kilomers maken, maar om de inhoud. Deels hadden we dit genot te danken aan het heerlijek houten chalet dat we gehuurd hadden. de Larixhitta had een vrij uitzicht, was groot, had alle luxe en had een heerlijke blokhut uitstraling. Wij komen nu ieder jaar weer hier terug.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 5 februari 2008

Door: Anne over Fiesch

Toen ik ongeveer 3 jaar oud was, ben ik naar Fiesch geweest. Herinner ik me dus niets meer van. Dit jaar kom ik terug ^-^. Heb er ontzettend veel zin aan..

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 28 januari 2008

Door: Romeo Balthazar over Riederalp

Ik had het helemaal fout, wat een dorp!!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 9 januari 2008

Door: anoniem over Riederalp

Het is het bete dorp ter wereld!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 5 januari 2008

Door: Gewoon over Riederalp

Het is het beste dorp waar ik ooit ben geweest, ik ga er nu al jaren, in één woord fantastisch.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 12 december 2007

Door: Anoniem over Riederalp

Het is er FANTASTISCH!!! Wel moeilijk om een vakantiewoning te pakken te krijgen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 13 november 2007

Door: fred over Riederalp

Perfect gebied in de zomer, maar deze winter gaan we er ook weer heen. Nu om te skiën. Als het net als de zomer is dan is het top . Alleen al voor de mensen die daar werken en wonen. En dan de natuur: perfect .

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 22 oktober 2007

Door: Anoniem over Riederalp

Als je niet voor de apres-ski gaat, is dit een geweldig dorp/gebied. Zo ontzettend mooi. Frankrijk is er niets bij. Groot gebied, ook echt prima voor gevorderden. Wel eens met de anderen voor wat betreft het moeilijk vinden van accomodaties, begin al in september met boeken. We gaan pas met de krokus, maar verheugen ons er nu al op! O, ja, doordat Zwitserland niet deelneemt aan de euro zijn boodschappen betaalbaarder dan in Frankrijk/Oostenrijk en appartementen zijn er ook wat goedkoper te vinden (als je niet teveel eisen stelt). Skipas is vergelijkbaar en skihuur ook, oftewel die Schweiz is veel mooier en nu ook betaalbaarder dan voorheen...

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 22 oktober 2007

Door: Anoniem over Bettmeralp

Een heerlijk rustig autovrij vakantiedorpje. Prima voor als je met familie of een groep vrienden bent. Dit dorp heeft geen schreeuwende apres ski, wat heerlijk is. het is genieten van de natuur. Het is echt een dorp voor mensen die alleen voor het skien komen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 20 oktober 2007

Door: klaas lensveld over Riederalp

We zijn een gezin met 2 kinderen. Verschillende plekken geweest in de afgelopen 8 jaar, maar wij blijven hangen in Riederalp/ Betmeralp. Gewoon top, zeker voor de kinderen. Wel een beetje aan de prijs, maar dan heb je ook wat.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 11 september 2007

Door: Anoniem over Riederalp

Ik ben het absoluut niet met Romeo Balthazar (alleen die naam al) eens. Riederalp is geweldig, lekker autovrij, fijne huizen en als Romeo het duur vindt moet hij niet op wintersport gaan. Het is niet extreem duur.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 27 maart 2007

Door: Anoniem over Bettmeralp

Voor een gezin met kleine kinderen houdt het niet over. Het dorp is prettig autovrij. Maar onze 3,5-jarige had het matig naar haar zin in het klasje: met 23 kinderen wachten op een keertje met een touwliftje naar boven en dan 5 meter naar beneden 'skien'. De leraren waren duidelijk aan het einde van het seizoen en begonnen de huilers na te doen. Wanneer je appartement niet heel handig zit, sjouw je met je kleine kind op skischoentjes wel heel lang om bij dat klasje te komen. Je kunt dus beter zelf iets met je kind ondernemen, maar daarvoor ontbreekt eigenlijk een echte groene piste. Een beetje gedoe dus.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 14 januari 2007

Door: Silvia over Bettmeralp

Erg mooie pistes, breed en het is er niet druk. Makkelijke en moeilijke pistes. Een echte oefenweide voor beginners ontbreekt. Het dorp is erg rustig en er is niet echt veel te beleven. Echt iets voor een lekkere skivakantie met gezin of vrienden groep die zich ook zonder erg spannende après-ski kunnen vermaken. Er zijn geen auto`s in het dorp, de straat is bedekt met sneeuw. Vanuit een goed gekozen hotel, app of chalet ski je zo naar de piste toe zodat lopen met ski`s er niet meer bij is!! Een aanrader dit dorp !!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 12 december 2006

Door: Big Punn (boarder) over Fiesch

Yoo mensen die allemaal naar fiesch gaan. Die zien we wel in de Koeiestal (voor de mensen die er nooit zijn geweest: après-ski bar. Echt de bom). Snowboarder

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 4 oktober 2006

Door: greet fenne over Riederalp

Wij gaan al een jaar of 8 naar het aletsch gebied in zwitserland en logeren dan in haus abusuna te riederalp . Dit gebied is samen met de dorpen bettmeralp en fiesch een uitstekend skigebied. Heel leuk voor beginners maar de gevorderde skiër komt niets te kort. Voor kleine kinderen is het bij uitstek geschikt. Apres-ski kan beter, maar wij gaan altijd met de hele familie dus gezelligheid brengen we zelf mee!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 26 augustus 2006

Door: Carl over Riederalp

Het is praktisch onmogelijk om een appartement te huren.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 22 mei 2006

Door: Pfister over Fiesch

Mooi, middelgroot skigebied. Veel sneeuw en mooi weer gehad. Goede en leuke skischool en prima mogelijkheden voor onze onze kinderen. Uitzicht over de Aletsch gletjer is werkelijk super. Dat kun je vanaf verschillende pistes bewonderen. Fiesch is rustig dorpje. We zaten in een mooie woning in Fieschertal. Was volledig vernieuwd. Op aardige site (www.zwitserlandvakantiewoning.nl) kun je info vinden over de omgeving.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
2

Datum 26 februari 2006

Door: henk steenhuis over Riederalp

Riederalp behoort tot de mooiste zwitserse skiegebieden. iedereen die er is geweest, zal dat beamen. Om deze lokatie ook in de toekomst zo bijzonder te houden, is het zaak hier verder geen ruchtbaarheid aan te geven. Mijn advies: zeg tegen niemand dat je er bent geweest. En als je er al over begint, vertel dan niet echt wat je er van vond.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 17 februari 2006

Door: Anoniem over Fiesch

Ik ga nu alweer voor het 10e jaar naar Fiesch! altijd erg fijne vakantie gehad daar! nu nog hopen dat er over 2 weekjes nog een beetje sneeuw ligt en het mooi weer is!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 7 februari 2006

Door: greet fenne over Riederalp

Wij gaan al jaren naar Riederalp en vinden het er super , voor de deur je ski s aan en er ook weer aan komen zonder te hoeven prikken. Logeren in Abusunna. Apres-ski is er weinig maar daar gaan wij niet voor. De uitzichten zijn er adem benemend het is dan een door unesco beschermt natuur gebied. Je kunt er altijd steen bokken zien tegen de berg wand

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 8 januari 2006

Door: Matthias over Fiesch

Net terug van Fiesch! Ik moet zeggen: het is een heel leuk gebied! Als je enkel een pas koopt voor Fiescheralp heb je het als gevorderde skiër na enkele dagen wel gezien, dan kan je wel nog een uitbreidingspas kopen voor bettmeralp of zelfs nog verder! Dus als je nog wat geld over hebt, kom je zeker aan je trekken!!! Greets, Matthias

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 7 januari 2006

Door: Thijs over Fiesch

jaja den 25ste vertekken we in Brugge met de trein dus normaal zullen de zondag den 26 aankome dus tis tope dat daar de max word !! here we come fiesch!!!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 19 december 2005

Door: Anoniem over Riederalp

Leuk, rustig dorp. Apres-ski komt steeds meer in maar is nog niet geweldig. Skien redelijk/goed, neem wel een pas voor heel Aletsch. Prijzen eten en drinken: net als ieder skigebied in de alpen, dus aan de prijs maar wel goed. Voor kinderen erg leuk en voor volwassenen eigenlijk ook wel.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 18 december 2005

Door: Matthias over Fiesch

Fiesch is zeker en vast de moeite waard! en zoals Michael ga ik ook op 30 december met de trein richting fiesch! (tot op de trein zeker, michael...). In de zomer is het er alvast super, dus zal het in de winter waarschijnlijk even goed zijn veronderstel ik! FIESCH, HERE WE COME (we= Jeugd & Gezondheid Brugge - www.jgbrugge.be)

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 12 december 2005

Door: Michael (snowboarder) over Fiesch

Ik lees hier al een een paar leuke dingen over Fiesch... Nog effe geduldig afwachten en op 30dec zijn we weg met intersoc. De snowboards worden gewaxed en wij moni's zijn er helemaal klaar voor ;)... Tot in Fiesch! Mich.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 24 november 2005

Door: Romeo Balthazar over Riederalp

Het stikt er sinds jaar en dag van de rijke Belgen. Het is er dan ook verschrikkelijk duur. Après-ski is er onbetaalbaar, evenals de rest. Zelf koken in de -ook al dure- chalets is geen optie, want aan de levensmiddelen uit de plaatselijke winkels betaal je je blauw. Het dorp is autovrij en enkel te bereiken via een kabelbaan. Je auto moet je beneden achterlaten voor het bescheiden bedrag van 15 Euro per dag. Verder is het er wel kindvriendelijk, de pistes zijn middelmatig, op alle gebied. De natuur is er zoals in de rest van de Alpen; adembenemend mooi. De chalets behoren toe aan enkele plaatselijke families die dus ook samen de prijzen bepalen. Er zijn heel leuke chalets te vinden, maar die zijn meestal reeds lang geboekt door steeds dezelfde mensen. Als je er niet ingeburgerd bent, blijf je er misschien beter weg...

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 18 november 2005

Door: Anoniem over Fiesch

Het is een gezellig dorp. Wachttijden om met de gondel boven te komen zijn er echter wel! Tevens is het moeilijk om zonder prikken naar Bettmeralp te komen en riederalp. Als snowboarder is het dan helemaal pech omdat je met je board moet lopen. Het uitzicht is overal prachtig. Het is duidelijk waarom het unesco beschermt natuurgebied is.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 18 november 2005

Door: S. Thomasz over Fiesch

Ik ga al vanaf mijn 1ste jaar naar Fiesch (nu 17) en vind het nog steeds erg leuk. Het gebied is afwisselend en het is erg leuk om vanaf de Eggishorn helemaal naar het dal te skien. hoewel dit de laatste jaren wel moeilijker word. hopelijk dit jaar wel weer. het is ook erg leuk dat je zo naar de andere skigebieden ( Bettmeralp en Riederalp) kan skien. dus dit jaar wordt het zeker weer een succes.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 18 oktober 2005

Door: Anoniem over Fiesch

Ik ben vorig jaar voor de eerste keer in Fiesch geweest voor te leren snowboarden... De pistes liggen zeer goed voor de beginnende alsook de gevorderde skiër of snowboarder... Het dorp zelf is ook zeer sfeervol! De mensen zijn er zeer vriendelijk en gastvrij... De Après-ski is anders ook wel zeer sfeervol... Kortom voor een geslaagde wintersprotvakantie moet je toch wel naar Fiesch gaan... Ik ga dit jaar zeker en vast terug!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen

Sneeuwhoogte
Aletsch Arena

Berg188 cm
Dal109 cm
open - dicht
hoogten

Deze informatie geldt voor het skigebied Aletsch Arena. Gedurende het wintersportseizoen wordt deze informatie dagelijks geaktualieerd

Toestand pistes griffig
Km pistes open 82
Liften open36 van 36
Rodelbaan open
Snowpark open

Reisorganisaties
aletschgebiet