Beoordelingen Fiesch

Het is altijd prettig om voor je vakantie ervaringen van andere wintersporters over een skidorp of skigebied te lezen. Een beoordeling kan je doen besluiten juist wél of niet naar Fiesch te gaan. Door middel van de onderstaande beoordelingen kun je bepalen of Fiesch ook voor jouw een goede bestemming is voor je volgende wintersport. Lees de recensies van bezoekers die reeds in Fiesch op wintersport zijn geweest. Ben jij in Fiesch geweest? Deel dan jouw ervaringen met andere bezoekers en laat je beoordeling achter. Zo help je andere bezoekers bij het vinden van hun ideale wintersport bestemming.

Schrijf een beoordeling
weather Gemiddelde beoordeling bezoeker
Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 22 maart 2017

Door: Anoniem over Fiesch

Gezellig skigebied voor jonge gezinnen. Maar ook voor grootouders, kinderen en kleinkinderen!

Sneeuwzeker! Skischool met veel ervaring en alles in een ontspannen sfeer.

Sneeuwzeker. Groot skigebied en voor elk wat wils
In topdrukte wachten bij de gondel. Maar daar wordt aan gewerkt. 2019/2020 klaar

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 30 maart 2016

Door: Andries Kraaijeveld over Fiesch

Mooi, niet overdreven moeilijk skigebied

De Aletsch Arena is een prachtig skigebied voor mensen die lekker ontspannen willen wintersporten. De piste's zijn niet overdreven moeilijk, ook de rode niet, en daardoor kun je ook al snel met kinderen of beginners leuke tochtjes van dorp naar dorp maken. Zeker met zon (en dat heb je daar veel) is dat, door het magnifieke uitzicht, ontzettend leuk. Echte cracks, voor wie het niet zwart genoeg kan zijn, zullen echter wat te weinig uitdaging vinden. Funpark is ook beperkt. Fiesch is geen bruisend plaatsje, maar dat weet je als je naar Zwitserland gaat.

Niet overdreven moeilijk.
Geweldige omgeving.
Op de verbindingsroute's moet soms wat veel gekluund worden.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 8 maart 2016

Door: Heleen Everse over Fiesch

Fiesch

Fiesch is een klein maar gezellig dorp. Er zijn voldoende gelegenheden om 's avonds en hapje te eten. De gondel naar het skigebied is op loopafstand. Het skigebied is onderdeel van de Aletsch Arena waar ook de dorpen Bettmeralp en Riederalp bijhoren, deze dorpen liggen middenin het skigebied. Met mooi weer is er in het gehele skigebied een adembenemend uitzicht. Voor iedereen, van ouders met kleine kinderen tot grote groepen is er voor iedereen voldoende ruimte en uitdaging om zich te vermaken. In Bettmeralp en Riederalp zijn voldoende gelegenheden voor een kopje koffie met een apfelstrudel en een warme lunch tijdens het skiën. In Fiesch is er een gezellige bar, de tipibar, voor een glaasje gluhwein of bier. Bij de skihuur kun je je materiaal laten staan zodat je er niet mee hoeft te zeulen in de gondel. Ook voor mensen met eigen materiaal is er de mogelijkheid om het materiaal een week te stallen Voor een leuke, sportieve en gezellige vakantie is de Aletsch Arena een aanrader!

Goed bereikbaar, overzichtelijk skigebied, sneeuwzeker (hoogte tussen de 199-2800), adembenemende uitzichten.
Zwitserland is duur

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 2 januari 2011

Door: De Vries over Fiesch

Fiesch is een prachtig dorp en is nog niet super toeristisch! Het Aletsch skigebied is met de Aletschgletscher teen uniek skigebied en staat op de werelderfgoedlijst van Unesco. Wij verbleven in Chalet Dohle te Fiesch, een gezellig huis voor 6 personen. Ook is het gebied ideaal met kinderen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 18 januari 2010

Door: Hein over Fiesch

Wij gaan al jaren met veel plezier naar Fiesch. Ook onze 4 kinderen in de leeftijd van 12 tot 17 vinden het hier geweldig. Het gebied is zeer uitgestrekt en de uitzichten zijn adembenemend. Wel jammer dat in Fiesch het 's ochtends dringen is bij de gondel, maar boven in het gebied is het niet heel erg druk. Alleen de grote pistes bij Bettmeralp zijn soms aan de drukke kant. Voor apres ski moet je niet in fiesch zijn, al kun je om 4 uur heerlijk wat drinken in Kuhboden. Maar het nachtleven zul je toch echt ergens ander moeten zoeken. Voor snowboarders is het gebied minder ideaal, veel uit de binding door lange smalle paden waar skiërs het toch nog voor elkaar krijgen om mega bochten te maken. En je als boarder moet lopen. Dachtochten zijn hier mooi te maken door naar Riederalp te gaan, na een paar keer dit gedaan te hebben, heb je het echter wel allemaal gezien. Wij hebben hier al jaren een top vakantie in een top dorp.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 11 november 2009

Door: Albert Veenendaal over Fiesch

Als veeljarige Fiesch bezoeker kan ik niet meer als Fiesch aanprijzen zowel voor de winter, als de zomer. In feite het hele jaar door. Zoek geen uitgebreide apres-ski. Als het je om de natuur en wintersport gaat, dan is dit the place to be. Ook voor gezinnen. Sneeuw- en zonzeker. Wereldkampioen Daniël Albrecht is hier geboren en getogen. In hotel des Alpes zul je hem bij vader en moeder buiten het seizoen treffen. Tevens een prettige hotelaccommodatie. Albert Veenendaal.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 4 januari 2009

Door: HM over Fiesch

Net terug van een weekje Aletsch. Ben je snowboarder? Kijk even verder. Alsje uitsluitend in Fiesch wil blijven, prima. Een aantal mooie pistes ligen daar. Maar, wil je naar de bettmeralp of riederalp moet je de ontelbare PADEN volgen en om de zoveel meter lopen. Ik mag mezelf een gevorderd snowboarder noemen en kan met skieers mee, maar zelfs skieers moeten daar om de haverklap lopen. Ja, mooi gebied, maar je moet je pistes uitzoeken en daarmee beperk je jezelf dus.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 28 december 2008

Door: Robert over Fiesch

Gisteren terug gekomen uit Fiesch (de week met kerst geweest)......Het weer was werkelijk heerlijk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Zeer mooie wandelroutes.... Een heel mooi skigebied.....van Fiescheralp tot Riederalp.....Een mooie omgeving met op veel plaatsen een schitterend uitzicht...... Lekkere sneeuw. Tot volgend jaar!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 5 februari 2008

Door: Anne over Fiesch

Toen ik ongeveer 3 jaar oud was, ben ik naar Fiesch geweest. Herinner ik me dus niets meer van. Dit jaar kom ik terug ^-^. Heb er ontzettend veel zin aan..

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 12 december 2006

Door: Big Punn (boarder) over Fiesch

Yoo mensen die allemaal naar fiesch gaan. Die zien we wel in de Koeiestal (voor de mensen die er nooit zijn geweest: après-ski bar. Echt de bom). Snowboarder

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 22 mei 2006

Door: Pfister over Fiesch

Mooi, middelgroot skigebied. Veel sneeuw en mooi weer gehad. Goede en leuke skischool en prima mogelijkheden voor onze onze kinderen. Uitzicht over de Aletsch gletjer is werkelijk super. Dat kun je vanaf verschillende pistes bewonderen. Fiesch is rustig dorpje. We zaten in een mooie woning in Fieschertal. Was volledig vernieuwd. Op aardige site (www.zwitserlandvakantiewoning.nl) kun je info vinden over de omgeving.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 17 februari 2006

Door: Anoniem over Fiesch

Ik ga nu alweer voor het 10e jaar naar Fiesch! altijd erg fijne vakantie gehad daar! nu nog hopen dat er over 2 weekjes nog een beetje sneeuw ligt en het mooi weer is!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 8 januari 2006

Door: Matthias over Fiesch

Net terug van Fiesch! Ik moet zeggen: het is een heel leuk gebied! Als je enkel een pas koopt voor Fiescheralp heb je het als gevorderde skiër na enkele dagen wel gezien, dan kan je wel nog een uitbreidingspas kopen voor bettmeralp of zelfs nog verder! Dus als je nog wat geld over hebt, kom je zeker aan je trekken!!! Greets, Matthias

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 7 januari 2006

Door: Thijs over Fiesch

jaja den 25ste vertekken we in Brugge met de trein dus normaal zullen de zondag den 26 aankome dus tis tope dat daar de max word !! here we come fiesch!!!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 18 december 2005

Door: Matthias over Fiesch

Fiesch is zeker en vast de moeite waard! en zoals Michael ga ik ook op 30 december met de trein richting fiesch! (tot op de trein zeker, michael...). In de zomer is het er alvast super, dus zal het in de winter waarschijnlijk even goed zijn veronderstel ik! FIESCH, HERE WE COME (we= Jeugd & Gezondheid Brugge - www.jgbrugge.be)

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 12 december 2005

Door: Michael (snowboarder) over Fiesch

Ik lees hier al een een paar leuke dingen over Fiesch... Nog effe geduldig afwachten en op 30dec zijn we weg met intersoc. De snowboards worden gewaxed en wij moni's zijn er helemaal klaar voor ;)... Tot in Fiesch! Mich.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 18 november 2005

Door: Anoniem over Fiesch

Het is een gezellig dorp. Wachttijden om met de gondel boven te komen zijn er echter wel! Tevens is het moeilijk om zonder prikken naar Bettmeralp te komen en riederalp. Als snowboarder is het dan helemaal pech omdat je met je board moet lopen. Het uitzicht is overal prachtig. Het is duidelijk waarom het unesco beschermt natuurgebied is.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 18 november 2005

Door: S. Thomasz over Fiesch

Ik ga al vanaf mijn 1ste jaar naar Fiesch (nu 17) en vind het nog steeds erg leuk. Het gebied is afwisselend en het is erg leuk om vanaf de Eggishorn helemaal naar het dal te skien. hoewel dit de laatste jaren wel moeilijker word. hopelijk dit jaar wel weer. het is ook erg leuk dat je zo naar de andere skigebieden ( Bettmeralp en Riederalp) kan skien. dus dit jaar wordt het zeker weer een succes.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 18 oktober 2005

Door: Anoniem over Fiesch

Ik ben vorig jaar voor de eerste keer in Fiesch geweest voor te leren snowboarden... De pistes liggen zeer goed voor de beginnende alsook de gevorderde skiër of snowboarder... Het dorp zelf is ook zeer sfeervol! De mensen zijn er zeer vriendelijk en gastvrij... De Après-ski is anders ook wel zeer sfeervol... Kortom voor een geslaagde wintersprotvakantie moet je toch wel naar Fiesch gaan... Ik ga dit jaar zeker en vast terug!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen

Reisorganisaties
Fiesch