Skip to navigation Skip to main content

Zo wit is het nu in het Sauerland

Sauerland sneeuw

Ook nog even een aparte update vanuit het Sauerland. Eindelijk is het landschap niet meer bruin, maar wit. Vorige week viel er al een kleine vlok sneeuw en afgelopen zondag een suikerlaagje, maar sinds maandag gaat het pas echt los. Winterberg en Willingen zien er weer heerlijk winters uit en dat is goed nieuws. In dit blog een update.

Skiën weer mogelijk in Willingen vanaf zaterdag

Na de vroegste seizoensstart sinds 12 jaar, moest Willingen de pistes helaas al snel weer sluiten. Gelukkig komt daar deze week weer verandering in. Op de website van het skigebied valt te lezen dat de liften komende zaterdag weer gaan draaien. Het gaat om de volgende liften: 6er-Sesselbahn Ritzhagen, Förderband Ritzhagen, de Sonnenlift en de liften op de Dorfwiese. Naar verwachting wordt het aanbod de komende dagen steeds verder uitgebreid. De Ettelsberglift blijft geopend voor voetgangers.

Steeds meer pistes open in Winterberg

Eindelijk is Winterberg weer wit gekleurd. Skiën was hier de afgelopen weken nog wel mogelijk, maar niet in een winters landschap zoals we dit het liefst zien. Niet alleen valt er een flinke laag kunstsneeuw, ook de sneeuwkanonnen kunnen volop draaien. Het is en blijft de komende dagen koud genoeg, met temperaturen ruim onder nul. Op dit moment zijn er negen liften open voor wintersporters. Skiën kan op 3 van de 27 km aan pistes. Dit aanbod wordt de komende dagen steeds verder uitgebreid.

Ook de andere skigebieden openen weer  

Winterberg en Willingen zijn niet de enige skigebieden in het Sauerland. Je kunt onder andere ook skiën op de pistes van Postwiese-Neuastenberg, Altastenberg en Züschen. Ook deze skigebieden openen weer of breiden het piste-aanbod uit.

Winterberg
Winterberg, Schneewittchen
Willingen
Willingen, Sonnenhang
Brembergkopf
Brembergkopf, Winterberg
Postwiese-Neuastenberg
Postwiese-Neuastenberg
Winterberg
Winterberg
Willingen
Willingen
Winterberg
Winterberg
Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.