Skip to navigation Skip to main content
Skistart Familie Winter Serfaus Fiss Ladis Marketing Gmbh Danielzangerl.Com WEB 29
© Serfaus Fiss Ladis Marketing Gmbh / Danielzangerl.com

Het skigebied rond de drie Tiroolse bergdorpen Serfaus, Fiss en Ladis is geliefd om het prachtige uitzicht, het overschot aan zonuren en de vele manieren waarop je hier heerlijk kunt ontspannen. Wintersport op het zonnige hoogplateau boven het Inntal is al sinds de jaren ‘80 van de vorige eeuw helemaal afgestemd op de wensen van vakantiegangers. Dat die wensen niet alleen betrekking hebben op het skiën zelf, maar ook op mogelijkheden die er buiten de pistes zijn om het echte vakantiegevoel te ervaren, heeft Serfaus-Fiss-Ladis goed begrepen. Als je naar dit skigebied gaat, zul je verrast worden door de vele bijzondere extra’s waar je als wintersporter van kunt genieten.

Breng de kinderen naar het kinderskigebied

In Serfaus-Fiss-Ladis kun je de kinderen met een gerust hart in een skiklasje achterlaten, terwijl je zelf de piste opgaat. Op de speelweides, themapistes en avontuurlijke afdalingen is er zoveel te beleven, dat de kleintjes je geen moment zullen missen. In totaal is er 125.000 m2 van het skigebied voor kinderen gereserveerd, waarbij de Kinderschneealm, het Murmlipark, Berta's Kinderland en Berta's Kindervilla enorm geliefde oefenterreinen vormen. Maar niet alleen voor de kleinsten wordt goed gezorgd. De skilessen en faciliteiten voor kinderen zijn aangepast op de verschillende leeftijdsgroepen en ’s middags worden er per leeftijdsgroep activiteiten georganiseerd, zodat ouders de hele dag voor zichzelf kunnen hebben.

Kinderen met skilerares en mascotte Serfaus Fiss Ladis
© Serfaus Fiss Ladis Marketing Gmbh / Christian Waldegger

Zoek de spannendste pistes op

De 10 km lange Frommesafdaling is een van de langste pistes van Oostenrijk en zeer geschikt voor wie wel van een uitdaging houdt. Nog pittiger zijn de Pezid-Vertikal en de Direttissima, want hier kun je rekenen op een hellingshoek van zo'n 70 procent. Ook de zwarte afdaling 12er Sportiv is een must als je voor de thrill gaat. Deze piste is zowel uitdagend als heel fraai.

Culinair genieten bij de beste berghutten

Aan het einde van de hierboven genoemde 12er Sportiv ligt de Zirbenhütte, waar de chefkok uitsluitend met verse, regionale ingrediënten kookt. Maar ook elders in het skigebied worden culinaire hoogstandjes in de berghutten geserveerd, zelfs in de kinderrestaurants waar de skiklasjes hun lunchpauze houden. Wel zo fijn: de meeste berghutten en bergrestaurants in skigebied Serfaus-Fiss-Ladis zijn met de gondelliften bereikbaar. Dus ook als je zonder ski’s lekker uit eten wilt gaan, is dat mogelijk.

Winter Images 17 18 Serfaus Fiss Ladis Marketing Gmbh Danielzangerl
© Serfaus Fiss Ladis Marketing Gmbh / Danielzangerl.com

Tip: SnowArt Genussfestival in december 2023

In de weekenden van 9 t/m 11 december en van 16 t/m 18 december vindt het SnowArt Genussfestival plaats. Tijdens dit festival word je extra culinair verwend en zorgen musici voor de bijpassende vrolijke noot. Ben je in deze periode op vakantie in Serfaus-Fiss-Ladis? Boek dan zeker een tafeltje in een van de negen deelnemende bergrestaurants.

Skifahren Familie Winter Serfaus Fiss Ladis Marketing Gmbh Danielzangerl.Com Web 41
© Serfaus Fiss Ladis Marketing Gmbh / Danielzangerl.com

Geniet van de unieke sfeer

Serfaus-Fiss-Ladis weet de rust in de verkeersluwe dorpen te combineren met attracties op de pistes die je adrenaline doen pieken. Ga vooral in de Schneisenfeger rodelbaan, de Skyswing en de Fisser Flieger! Deze bieden je duizelingwekkende ervaringen, waar je vervolgens in een van de relaxstoelen langs de piste van kunt bijkomen. Overal in het skigebied zijn zulke pleisterplaatsen neergezet, waar je in een strandstoel of zelfs hangmat gewoon even heerlijk van het uitzicht kunt gaan liggen genieten. Ben je tussendoor voldoende uitgerust? Dan kun je iedere dinsdag en donderdag in Fiss en iedere woensdag in Serfaus ook ’s avonds nog op de verlichte piste én/of de rodelbaan terecht.

Tip: luxe genieten in de Crystal Cube

Bovenop de Zwölferkopf in Fiss staat op 2600 meter hoogte een opvallende glazen kubus, die je kunt afhuren voor een luxe privé-diner met waanzinnig uitzicht (voor maximaal 8 personen). De kubus staat vlakbij het Z1 uitzichtplatform bij het bergstation van de Almbahn. Op het menu staan fingerfood, oesters en champagne. Hoe luxe wil je het hebben?

Crystal Cube Serfaus Fiss Ladis Marketing Gmbh Andreas Kirschner
© Serfaus Fiss Ladis Marketing Gmbh / Andreas Kirschner

Doe vooral rustig aan

Even een dagje niet skiën? De winterwandelpaden en wandelroutes tussen 1200 en 3000 meter hoogte bieden volop gelegenheid om in een rustig tempo vakantie te vieren. Sommige van die routes zijn zelfs met een kinderwagen begaanbaar.

Liegestuehle Eltern Mit Alkohol Serfaus Fiss Ladis Marketing Gmbh Andreas Kirschner 5D4 2683
© Serfaus Fiss Ladis Marketing Gmbh / Andreas Kirschner

Activiteiten van vroeg tot laat

Ook buiten de pistes kun je van vroeg tot laat actief van de sneeuw genieten. Maak een sneeuwschoenwandeling, ga eens langlaufen of suis samen van de Hexen-rodelbaan! Deze ruim 4 km lange rodelbaan ligt pal naast de Hexenweg en wordt niet alleen dagelijks besneeuwd en geprepareerd, maar is ook tot in de late uurtjes verlicht. Doordat het hoogteverschil in de baan gering is, kun je er prima met het hele gezin plezier op hebben.

Magische avondevents

Zo rustig als de dorpjes overdag zijn, zo levendig wordt het er ‘s avonds als de geliefde avondevents plaatsvinden. Iedere woensdag kun je in Serfaus van de Adventure Night genieten, op 28 december en iedere dinsdag vanaf 2 januari 2024 is de Nightflow in Fiss en op 1 februari 2024 is het Magic Ladis met de Fire and Ice Show. Elk van deze events belooft een mix van skishows, acrobatiek en lichtshows waar je ogen tekort komt.

Adventure Night in Sefaus Fiss Ladis C Rene Raggl
© Rene Raggl

Over Serfaus-Fiss-Ladis

Het skigebied Serfaus-Fiss-Ladis is ruim 20 jaar geleden ontstaan uit het samengaan van de skigebieden rond Serfaus en die bij Fiss-Ladis. In totaal kun je er op 214 km aan skipistes skiën en snowboarden. Ook zijn er meerdere off-piste trajecten door de diepe sneeuw beschikbaar. Het skigebied ligt op een hoogplateau, waarop de drie zonnige dorpen Serfaus, Fiss en Ladis liggen. Dit winterseizoen is het skigebied geopend van 8 december 2023 tot en met 14 april 2024.

Dit weblog is geschreven in samenwerking met Serfaus-Fiss-Ladis.

Winter Esther

Over Esther

Hoewel Esther ooit is begonnen met skiën, ging haar wereld pas echt open toen ze op een snowboard kwam te staan. Vanaf dat moment is ze nergens liever dan op de pistes! Ze is zelfs zo dol op wintersport, dat Oostenrijk drie jaar lang haar thuisbasis was.