Skip to navigation Skip to main content
Winstersport Kleinwalsertal
© Kleinwalsertal Tourismus, Frank Drechsel

Een ruim aantal opties en toch kleinschalig: zo laat een wintersport in Kleinwalsertal zich omschrijven. Het Oostenrijkse gebied ligt vlak over de grens met Duitsland en biedt een breed scala aan mogelijkheden voor verschillende typen wintersporters. In dit blog lees je over de bijzonderheden van dit gebied, en kun je je laten inspireren voor jouw wintersport in Kleinwalsertal.

Wintersport in Kleinwalsertal

Kleinwalsertal ligt in de deelstaat Vorarlberg en herbergt de dorpen Riezlern, Hirschegg, Mittelberg en Baad. Deze dorpen zijn voor autoverkeer alleen te bereiken via Duitsland; vanuit Baad doorsteken naar het overige Oostenrijkse grondgebied kan slechts te voet. Kleinwalsertal maakt deel uit van het skigebied Oberstdorf Kleinwalsertal, dat met 130 km aan pistes meer dan genoeg skiplezier belooft. Wintersport in Kleinwalsertal eindigt hier echter niet! Lees verder om te ontdekken wat het gebied allemaal te bieden heeft.

Het dorpje Hirschegg onder een laag sneeuw
© Kleinwalsertal Tourismus, Frank Drechsel

Eén regio, meerdere skigebieden

Het skigebied Oberstdorf Kleinwalsertal bestaat uit zes losse skigebieden, met elk hun eigen karakteristieken. Zo is er voor ieder wat wils te vinden. Het lager gelegen gebiedje Heuberg is bijvoorbeeld perfect voor beginners, terwijl de Ifen en het Duitse Söllereck ook de nodige zwarte en rode pistes bieden. In de gebieden Nebelhorn, Fellhorn/Kanzelwand en Walmendingerhorn vind je voldoende pistes rond de 2000 meter hoogte, waardoor de afdalingen er ook bij warmer weer goed bij liggen. Door deze afwisseling weet je zeker dat je je tijdens je wintersport in Kleinwalsertal geen moment hoeft te vervelen. De skigebieden van Oberstdorf Kleinwalsertal zijn niet allemaal met elkaar verbonden, maar er rijdt wel een pendelbus tussen de diverse dalstations. Alle gebieden zijn toegankelijk met één skipas.

Wintersport in Kleinwalsertal voor het hele gezin

Het feit dat Kleinwalsertal bestaat uit verschillende, losse skigebieden mag voor sommigen een nadeel zijn, voor gezinnen maakt dit een wintersport in Kleinwalsertal juist ideaal! De deelgebieden zijn namelijk makkelijk te navigeren en door hun beperkte grootte erg overzichtelijk, ook voor de kinderen. Een tip is de afdaling bij de Parsennbahn. Deze blauwe piste is perfect voor beginners, er zijn verschillende routes mogelijk naar beneden, maar ze komen allemaal uit bij dezelfde lift. En, ook niet onbelangrijk, bovenaan de lift is de berghut Walserblick gelegen, waar de ouders lekker van het zonnetje kunnen genieten.

Gezinswandeling tijdens wintersport in Kleinwalsertal
© Kleinwalsertal Tourismus, Dominik Berchtold

Veel leuke activiteiten buiten de pistes

Zijn de pistes wat minder aan jou besteed, of ben je toe aan een beetje afwisseling? Ook dan is een wintersport in Kleinwalsertal een goede keuze. Naast de skipistes liggen er bijvoorbeeld ook 50 km aan langlaufloipes, waar je zowel met de klassieke als met de skating stijl aan je trekken kunt komen. Ook zijn er meer dan 50 km aan geprepareerde wandelpaden waar je van de schitterende uitzichten kunt genieten. Een aanrader is de wandeling over de sneeuwduinen van het Gottesackerplateau. Op deze route, deels gelegen boven de boomgrens, kun je je verademen aan de rotsen van de Ifen, die prachtig afsteken tegen de witte omgeving. Wil je het helemaal over een andere boeg gooien, dan kun je in Riezlern schaatsen op het ijsbaantje in het dorp.

Langlaufen op een van de loipes in Kleinwalsertal
© Kleinwalsertal Tourismus, Frank Drechsel

Skigebied in Oostenrijk én Duitsland

Wat een wintersport in Kleinwalsertal een unieke ervaring maakt, is de ligging van het gebied. Het skigebied Oberstdorf Kleinwalsertal ligt namelijk op de Duits-Oostenrijkse grens en deze grens is op de ski’s te doorkruisen! Tijdens een dagje op de pistes van Fellhorn/Kanzelwand ski je zowel op Duits als op Oostenrijks grondgebied. De ligging heeft nog een bijkomend voordeel: vanaf Utrecht is het slechts 800 km rijden naar Kleinwalsertal, waardoor je wintersport snel kan beginnen.

Accommodaties

Geïnspireerd geraakt? Klik hieronder om het aanbod van accommodaties te bekijken voor een wintersport in Kleinwalsertal.

Winterfoto Mees

Over Mees

“Het is net als thuiskomen”, is wat Mees ieder jaar weer verzucht als de eerste besneeuwde bergtoppen opdoemen in de verte. Het gevoel dat hij door een met sneeuw bekleed skigebied krijgt, is voor hem ongeëvenaard.