Skip to navigation Skip to main content

Vrijdag 1 december eerste liften en pistes open in Winterberg

Winterberg 3
© Spalder Media Group

In de Alpen, maar ook in het Sauerland is de afgelopen dagen ontzettend veel sneeuw gevallen. Vandaag heb ik de webcams van Winterberg regelmatig bekeken en elke keer waren er dikke vlokken sneeuw te zien. Zojuist is via een persbericht van de Wintersport-Arena Sauerland bekendgemaakt dat komende vrijdag de eerste liften en pistes openen. Ga jij alvast een paar dagen skiën in Winterberg?

Heel veel sneeuw in het Sauerland

Sinds vrijdag sneeuwt het in het Sauerland. Na een nogal milde start van de herfst, ligt de regio alweer een aantal dagen in koude, polaire lucht. Eerst viel de sneeuw vooral op hoogte, maar inmiddels kleuren ook de dalen wit. Aan het begin van de week stond de teller al op 30 cm verse sneeuw in Winterberg en dat sneeuwdek wordt de komende dagen alleen maar aangevuld. Tot en met maandag laten de weerkaarten sneeuwkansen zien. Bovendien blijft het de komende tijd flink koud, wat ideaal is voor de pistecondities. Met temperaturen die ’s nachts ruim onder het vriespunt uitkomen, kan men volop kunstsneeuw produceren. Er is inmiddels al een mooie basis gevormd in de skigebieden.

Winterberg vrijdag 1 december open

De seizoensstart van Winterberg kan bijna niet beter. Het landschap lijkt in een dikke pot met slagroom te zijn gedoopt, zo wit is het. Komende vrijdag opent men vier skiliften tussen de Rauher Busch en Poppenberg. Welke liften en pistes precies opengaan is nog niet bekend, houd daarvoor goed de website van het skigebied in de gaten. Vanaf vrijdag zal het skigebied elke dag geopend zijn voor wintersporters, zo lang de sneeuwcondities dit toelaten. Men verwacht het liften- en piste-aanbod snel te kunnen uitbreiden.

Winterberg
Winterberg is klaar voor de seizoensstart!

Meerdere skigebieden in het Sauerland komend weekend open

Komend weekend kun je ook weer skiën in Neuastenberg. Het skigebied is van plan om twee skiliften te openen en twee rodelbanen. Of die voorlopig alleen in het weekend open zijn of ook doordeweeks is nog niet bekend. Houd hiervoor de website van het skigebied in de gaten. Op zaterdag en zondag openen ook Bödefeld-Hunau en Schlossberg/Küstelberg liften, pistes en rodelbanen. In Willingen-Usselen gaat in het weekend de Emmet-lift draaien. Willingen gaf eerder aan dit weekend nog niet te openen, maar nu lijkt het erop dat de rodelbaan en lopende band lift bij Dorfwiese toch in gebruik worden genomen. Het skigebied is van plan in het tweede weekend van december echt open te gaan. In Altastenberg is men druk bezig met de bouw van een nieuwe stoeltjeslift. Die moet met Kerst klaar zijn. Pas dan gaat het skigebied open.

Postwiese-Neuastenberg
Ook in Postwiese-Neuastenberg kan bijna weer geskied worden!
Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.