Skip to navigation Skip to main content
Skiën Sölden

In samenwerking met Ski & Board Test GmbH en Riml Sport (skiwinkel in Gurgl) presenteren we je de skitest 2022/2023. Ski's uit verschillende categorieën, van all mountain ski's tot race ski's, zijn hierin onder de loep genomen en daaruit zijn de topmodellen van dit seizoen naar voren gekomen. Ben jij toevallig op zoek naar nieuwe ski's en ben je benieuwd welke ski's als beste uit de skitest 2022/2023 kwamen? Lees dan snel verder: dit zijn de beste ski's van 2022/2023!

Skitest 2022/2023: topmodellen in verschillende categorieën

Ondanks de coronacrisis kon er afgelopen winter gelukkig weer geskied worden. Zij het met een aantal maatregelen. Om die reden kon ook de skitest 2022/2023 weer normaal plaatsvinden. 50 Staatlich opgeleide skileraren hebben ski's uit verschillende categorieën gedurende 30 dagen getest tijdens verschillende piste- en weersomstandigheden. Hieruit zijn per categorie drie favorieten naar voren gekomen. In de skitest 2022/2023 vind je de beste all mountain ski's, race ski's, sportski's en slalom ski's. Naast modellen waar zowel mannen als vrouwen goed mee uit de voeten kunnen, is er ook onderzoek gedaan naar de beste ski's voor vrouwen. Ski's die eigenlijk niet in één categorie passen, zijn onderverdeeld in de categorie open space.

Skiën met de beste ski's uit skitest 2022/2023

Welke ski past het best bij mij?

Super handig, de skitest 2022/2023, maar hoe weet je nu welke ski het beste bij jou past? Wat zegt een categorie en met welk type ski geniet jij het allermeest tijdens je wintersport? Om daar een antwoord op te geven, is het belangrijk dat je jezelf eerst een aantal vragen stelt. Kom je er daarna nog niet uit? Ga dan niet zomaar iets bestellen, maar laat je adviseren door een specialist. Dan weet je zeker dat dit ook de beste ski's voor jou zijn.

 1. Wat is je skiniveau? En geef daar echt 100% eerlijk antwoord op! Hoe goed kun je skiën? Hoe vaak ga je op wintersport? Ben je beginner, gevorderd of expert? Als je niet eerlijk bent over je skiniveau, koop je al snel een ski die niet goed aansluit op jouw kunnen.
 2. Naar wat voor soort ski ben je op zoek? Ga hiervoor eens na wat je het liefste doet tijdens de wintersport. Ski je graag buiten de piste of juist erop? En maak je graag snelheid of cruise je liever rustig naar beneden? Elke categorie uit de skitest 2022/2023 heeft andere eigenschappen, afgestemd op het gedrag van de skiër op of naast de piste.
 3. Lees door: welke ski moet ik kiezen deel 1 en deel 2

Uitslag skitest 2022/2023

Bekijk hieronder per categorie de beste ski's van 2022/2023. 

De beste all mountain ski van 2022/2023

All mountain ski, de naam zegt het eigenlijk al: deze ski is geschikt voor de hele berg. Of je nu skiet op de piste of daarbuiten. Deze ski is zo ontwikkeld dat je er tijdens alle sneeuwcondities en variabele omstandigheden plezier aan beleeft. All mountain ski's zijn iets breder onder de voet en hebben daardoor meer drijfvermogen in poeder- of papsneeuw. Dit zijn de beste all mountain ski's van 2022/2023.

Atomic REDSTER Q7 RVSK

Dit is echt een ski voor alle pistecondities en dat komt omdat de Multiradius Sidecut zich flexibel aanpast aan de carvebochten waar het terrein om vraagt. Of je nu korte, agressieve bochten skiet of lange bochten op hoge snelheid. De innovatieve Revoshock Technologie vangt trillingen en schokken op, waardoor de ski ook op ijzige of papperige pistes plezier biedt.

* De radius, taillering en prijs horen bij de vetgedrukte lengte.

Atomic Redster beste all mountain ski 2022/2023

Rossignol EXPERIENCE 82

Dit is zo'n ski die je eigenlijk moet 'voelen'. Kijkend naar het terrein is met deze ski alles mogelijk: een strakke piste, ijs, natte sneeuw en poeder. De All Trail Sidecut zorgt voor veelzijdigheid en de directionele vezels van de DriveTip Technology dempen de trillingen zeer goed. Dit is iets fijns dat je eigenlijk echt even zelf moet ervaren!

* De radius, taillering en prijs horen bij de vetgedrukte lengte.

Rossignol ski in skitest 2022/2023

Völkl DEACON 84

Ook als beste uit de skitest 2022/2023, categorie all mountain ski, komt de Völkl DEACON 84. Een ski die absoluut een grote glimlach op je gezicht tovert! De combinatie tussen de doorlopende Titanal Frame sidewals en Tip & Tail Rocker, geeft deze ski maximaal plezier. Waar je ook skiet!

 • Lengtes in cm: 162 / 167 / 172 / 177 / 182
 • Radius in m: 15
 • Taillering in mm: 132 - 84 - 115
 • Adviesprijs: € 850,-
 • Meer ski's van Völkl bij DAKA

* De radius, taillering en prijs horen bij de vetgedrukte lengte.

Völkl DEACON ski

De beste slalomski's van 2022/2023

Slalom ski's zijn gemakkelijk draaibaar en beschikken over een hoge horizontale stabiliteit. Ze hebben een zeer goede kantengrip bij korte bochten op harde pistes, ook op hoge snelheid. Slalomski's zijn korter en smaller dan de gemiddelde pisteski en zijn vooral geschikt voor ervaren skiërs met een sportieve skitechniek. Dit zijn de beste modellen van 2022/2023.

Atomic REDSTER S9 RVSK S

Steeds iets sneller bij elke bocht? Met de Atomic REDSTER is dat absoluut geen probleem dankzij de Revoshock Technologie. De combinatie tussen dubbellaags Titanium Powered Laminat en een houten kern zorgt voor de nodige torsiestijfheid en maakt snelle kantenwisselingen mogelijk. Tijdens het carven tovert deze ski een grote glimlach op je gezicht!

 • Lengtes in cm: 155 / 160 / 165 / 170
 • Radius in m: 11,9
 • Taillering in mm: 116,5 - 68 - 102,5
 • Adviesprijs: € 1100,-
 • Bekijk het aanbod bij DAKA

* De radius, taillering en prijs horen bij de vetgedrukte lengte.

Atomic ski

Rossignol HERO ELITE ST

Wie zich niet per se aangetrokken voelt tot de racewereld, is al snel blij met de Hero Elite ST van Rossignol. De ski is perfect voor de gemiddelde skiër en biedt dankzij het speciale Line Control System maximale stabiliteit en controle. Soepele korte bochten zijn absoluut het sterke punt van deze ski. Een lichte rocker maakt de hem af en daarmee zijn zelfs harde pistes geen probleem.

 • Lengtes in cm: 157 / 162 / 167 / 172
 • Radius in m: 12
 • Taillering in mm: 122 - 68 - 104
 • Adviesprijs: € 943,-
 • Koop de ski hier met korting

* De radius, taillering en prijs horen bij de vetgedrukte lengte.

Rossignol HERO ELITE ST skitest 2022/2023

Völkl RACETIGER SL

Al jaren heeft de Racetiger van Völkl een uitstekende reputatie als het gaat op hoge prestaties tijdens korte bochten. Deze ski ondersteunt zowel precieze bochtinitiaties als snelle kantenwisselingen dankzij het hoge reactievermogen. Speciale koolstofvezels in de nieuwe Tailored Carbon Tip passen zich aan de eisen van het terrein aan en zorgen daarmee voor een goede balans. Ze passen het energieniveau van de ski aan waar nodig.

* De radius, taillering en prijs horen bij de vetgedrukte lengte.

Race tiger

De beste raceski's van 2022/2023

Race ski's zijn speciaal ontwikkeld om mee te kunnen skiën op hoge snelheden. Dit type ski wordt ook wel reuzenslalomski genoemd en gebruikt voor dit onderdeel van de skisport. Race ski's zijn zeer stabiel, ook op hoge snelheden, en zijn perfect voor middellange tot lange bochten. De beste modellen van 2022/2023 zijn:

Nordica DOBERMANN GSR RB

Raceski's hoeven echt niet per se aan de FIS-criteria te voldoen voor het maximale racegevoel. Dat is iets wat de Nordica DOBERMANN bewijst. Een zeer goede wendbaarheid, zeer goede controle en snelle kantenwisseling kenmerken deze ski. Tijd voor een nieuw PR op de pistes!

 • Lengtes in cm: 170 / 175 / 180 / 185
 • Radius in m: 19.5
 • Taillering in mm: 114 - 69 - 97
 • Adviesprijs: € 1000,-

* De radius, taillering en prijs horen bij de vetgedrukte lengte.

Nordica DOBERMANN GSR RB FDT in skitest 2022/2023

Salomon X S/RACE GS 12

Deze Salomon racer glijdt dit seizoen met een indrukwekkende stabiliteit, maar kan ook snelle kantenwisselingen en stuuracties maken. Zelfs op harde sneeuw! Dit komt allemaal dankzij de innovatieve Blade Technology en de dubbele Titanal laag rond de kern van de ski. Dat is nog iets om blij van te worden!

* De radius, taillering en prijs horen bij de vetgedrukte lengte.

Salomon X S/RACE GS 12

Fischer RC4 WC RC MT

Waarom dat gat in de skitip van de Fischer RC4 WC RC MT zit? Niet om ze mee op te hangen in ieder geval! Dit is dé oplossing voor lange reuzenslalombochten op het hoogste niveau. De tip is nog verder geoptimaliseerd, waardoor de Fischer Racer nog dynamischer is.

* De radius, taillering en prijs horen bij de vetgedrukte lengte.

Fischer Ski Racer

De beste sportski's van 2022/2023

De volgende categorie in de skitest 2022/2023 is beste sportski, ook wel allround ski. Dit is een type ski waar, zoals de naam al doet vermoeden, de meeste wintersporters blij mee zijn. Je kunt korte, maar ook middellange en lange bochten mee skiën. 

Nordica DOBERMANN SPITFIRE 70 PRO

Nog een Nordica Dobermann in de skitest! De Spitfire heeft verschillende eigenschappen en welke de ski laat zien, hangt van jou af. Het multi radius concept wordt gecreëerd door de combinatie van een slalom tip en reuzeslalom sidecut. Hierdoor is het skiën van zowel korte als lange bochten een feest. 

 • Lengtes in cm: 160 / 165 / 170 / 175
 • Radius in m: 15.5
 • Taillering in mm: 121 - 70 - 101
 • Adviesprijs: € 700,-

* De radius, taillering en prijs horen bij de vetgedrukte lengte.

Nordica DOBERMANN Spitfire in skitest 2022/2023

Rossignol REACT 10

Op zoek naar een fijne allround sportski? Maak kennis met de Rossignol REACT 10. Een ski waarvan je absoluut niet kan zeggen dat 'ie lui is! Wat vooral indruk maakte tijdens het testen was de wendbaarheid. De Flex Tip-technologie maakt het mogelijk om bochten snel in te zetten en door te sturen. Dankzij de On Tail Rocker wordt de kantengrip voor deze manoeuvres mogelijk gemaakt. Zelfs op harde sneeuw of ijs.

* De radius, taillering en prijs horen bij de vetgedrukte lengte.

Rossignol ski in de skitest 2022/2023

Salomon E S/MAX 10

Ook een plaatsje in deze top drie krijgt de Salomon E S/MAX 10. Een ideale ski voor wie komende winter zijn of haar carvetechniek wil verbeteren. De Edge Amplifier verbetert de grip en biedt maximale veiligheid en controle, terwijl jij je grenzen verlegd. Ook hoge snelheden verstoren de richtingsstabiliteit niet. Dit is te danken aan de sandwich sidewallconstructie.

* De radius, taillering en prijs horen bij de vetgedrukte lengte.

Salomon E S/MAX 10 ski

De beste open space ski's van 2022/2023

En dan zijn er nog ski's die niet per se in een van de hierboven genoemde categorieën passen, maar die absoluut de moeite waard zijn om aan te schaffen. Om die reden is er de categorie open space. Dit zijn de beste modellen:

Atomic REDSTER X9S RVSK

Voor wie houdt van een snelle en veelzijdige ski is de Atomic REDSTER X9S een tip. Het is een echte allrounder voor zowel snelle en korte als lange en relaxte carvebochten. De Ultra Power Wood Core zorgt voor zeer hoge stabiliteit en dankzij de Revoshock Technologie is de ski ook op ijzige pistes wendbaar en betrouwbaar.

 • Lengtes in cm: 167 / 175 / 183
 • Radius in m: 14.2
 • Taillering in mm: 113 - 65,5 - 98,5
 • Adviesprijs: € 1200,-
 • Meer topmodellen van Atomic

* De radius, taillering en prijs horen bij de vetgedrukte lengte.

Atomic REDSTER X9S RVSK in skitest 2022/2023

Fischer RC4 WC CT M/O

Lange of korte bochten: wanneer het aankomt op precisie en wendbaarheid kan niks de Fischer RC4 verslaan. De nieuwe Race Plate brengt dankzij een geoptimaliseerde flex een indrukwekkende souplesse in bochten. Bovendien heeft de ski een origineel World Cup belag.

 • Lengtes in cm: 165 / 170 / 175 / 180 / 185
 • Radius in m: 14.5
 • Taillering in mm: 113 - 65 - 98
 • Adviesprijs: € 980,-

* De radius, taillering en prijs horen bij de vetgedrukte lengte.

Fischer RC4 WC CT M/O

Head PORSCHE 7 SERIES SW

Droom jij al jaren van je eigen Porsche? Die droom zou nu wel eens werkelijkheid kunnen worden! Head en Porsche hebben namelijk de handen ineen geslagen voor een nieuw model ski. Het resultaat is een op reuzenslalom geïnspireerd topmodel met een strak uiterlijk, zoals we van Porsche gewend zijn. Gevorderde skiërs zullen deze ski weten te waarderen.

 • Lengtes in cm: 156 / 163 / 170 / 177
 • Radius in m: 13.5
 • Taillering in mm: 130 - 88 - 124
 • Adviesprijs: € 1500,-
 • Bestel de ski's hier online

* De radius, taillering en prijs horen bij de vetgedrukte lengte.

Skitest 2022/2023 Head PORSCHE 7 SERIES SW
Ski's voor vrouwen skitest 2022/2023

Ski's speciaal voor vrouwen

In de skitest 2022/2023 is onderscheid gemaakt tussen mannen/unisex en ski's speciaal voor vrouwen. Het verschil zit 'm hier vooral in de bouw, vorm en het design. Vaak gebruikt men voor damesski's andere materialen, waardoor de ski lichter is en makkelijker draait. Dit betekent uiteraard niet dat vrouwen niet kunnen skiën op de hierboven genoemde ski's. Dat hangt helemaal af van jouw wensen en skiniveau. 

Beste all mountain ski's vrouwen 2022/2023

De beste all mountain ski's voor vrouwen zijn:

Atomic CLOUD Q11

Gevorderde en gemiddelde vrouwelijke skiërs zijn al snel blij met de Atomic Cloud 11. Het is een ski die niet om al te veel kracht vraagt en geschikt is voor alle pistecondities. Geniet van een goede kantengrip en ontspannen carvebochten. Is de sneeuw wat papperig aan het eind van de dag? Dan zijn korte carvebochten met een snelle kantenwissel geen probleem. Allemaal dankzij de Dura Cap Side Walls, TI Powered Laminate en de Flite Woodcore.

* De radius, taillering en prijs horen bij de vetgedrukte lengte.

Beste dames all mountain ski 2022 2023

Nordica BELLE DC 72

Met de BELLE DC 72 van Nordica gaat carven moeiteloos. Dat komt omdat de houten kern in de lengte doormidden is gesneden en gevuld is met rubber. Hierdoor ontstaat de innovatie die ook wel Pulse Core wordt genoemd. Dankzij de demping en het rebound-effect zorgt dit voor een uniek soepel skigedrag. Ook zijn de achterbakken van de skibinding 2 mm lager geplaatst wat het sturen makkelijk maakt en is de prijs zeer aangenaam.

 • Lengtes in cm: 144 / 150 / 156 / 162 / 168
 • Radius in m: 14.5
 • Taillering in mm: 122 - 72 - 101
 • Adviesprijs: € 500,-

* De radius, taillering en prijs horen bij de vetgedrukte lengte.

Nordica BELLE DC 72

Rossignol EXPERIENCE W 82

Grenzen verleggen én je vaardigheden perfectioneren? Het kan met de Rossignol EXPERIENCE. De Paulownia Wood Core heeft het gewicht van de ski aanzienlijk verminderd en de speciale Trail Sidecut zorgt voor maximale wendbaarheid. Sterk en stabiel blijft de ski door basaltvezels. Die dempen trillingen op prettige wijze.

 • Lengtes in cm: 143 / 151 / 159 / 167
 • Radius in m: 13
 • Taillering in mm: 127 - 82 - 115
 • Adviesprijs: € 629,-
 • Koop de ski's hier online

* De radius, taillering en prijs horen bij de vetgedrukte lengte.

Rossignol EXPERIENCE W 82

De beste high performance damesski's van 2022/2023

Heb je ambitie om jezelf nog meer te verbeteren? Neem dan eens een kijkje in deze categorie.

Atomic CLOUD C12 RVSK

De CLOUD C12 van Atomic is weer net een stapje hoger. De ski heeft meerdere goede eigenschappen zoals bijvoorbeeld de innovatieve Revoshock C-technologie. Trillingen worden optimaal geabsorbeerd en bochten draaien gaat soepel dankzij een indrukwekkend reactievermogen bij het wisselen van kanten. De Flite Woodcore draagt ook bij tot beweeglijkheid en lichtheid van de ski.

 • Lengtes in cm: 147 / 154 / 161 / 168
 • Radius in m: 13.9
 • Taillering in mm: 111,5 - 70 - 100
 • Adviesprijs: € 749,99
 • Koop de ski's hier online

* De radius, taillering en prijs horen bij de vetgedrukte lengte.

Atomic CLOUD C12 RVSK skitest

Head SUPER JOY SLR

Beschik je over een goede skitechniek, dan kun je de eigenschappen van de Head SUPER JOY optimaal benutten. De ski is laag in gewicht en ontzettend veelzijdig, waardoor je je in verschillende terreinen uit kunt leven. Dit onder andere vanwege het ultralichte grafeen en de Allride Rocker. Bij die laatste wordt de efficiëntie verhoogd door de aangepaste radius.

* De radius, taillering en prijs horen bij de vetgedrukte lengte.

Head SUPER JOY SLR

Rossignol NOVA 10 TI

De Rossignol NOVA 10TI is een fijne ski voor licht gevorderde en ervaren vrouwen. Deze high-performance lady carver overtuigt met een indrukwekkende flex, die een hoog reactievermogen en een soepele kantenwissel mogelijk maakt. Gecombineerd met de innovatieve Line Control technologie biedt de ski ook genoeg stabiliteit en controle. 

 • Lengtes in cm: 153 / 160 / 167
 • Radius in m: 13
 • Taillering in mm: 123 - 74 - 109
 • Adviesprijs: € 666,-

* De radius, taillering en prijs horen bij de vetgedrukte lengte.

Skitest 2022/2023 Rossignol NOVA 10 TI

De beste allround damesski's van 2022/2023

We sluiten de skitest van 2022/2023 af met de beste allround damesski's. De drie favorieten zijn hieronder te bekijken.

K2 DISRUPTION 76 C W

Voor vrouwen die graag op hoge snelheid van de piste skiën, is de de K2 DISURPTION de ideale partner. De speciale I-Beam versterking langs de ski verbetert de krachtoverbrenging en stabiliteit, terwijl de Catch Free Rocker zorgt voor een gemakkelijke bochteninzet. De innovatieve Hybridtech constructie met doorlopende sidewalls verminderen het gewicht en versoepelen het maken van de bocht. 

 • Lengtes in cm: 142 / 149 / 156 / 163
 • Radius in m: 11.8
 • Taillering in mm: 126 - 76 - 110
 • Adviesprijs: € 480,-

* De radius, taillering en prijs horen bij de vetgedrukte lengte.

K2 DISRUPTION 76 C W

Völkl FLAIR 76

Heb je de basis van het skiën goed onder de knie en wil je verder ontwikkelen in het maken van dynamische parallelle bochten? Maak dan snel kennis met de Völkl Flair 76. Met de ski kun je eenvoudig bochten inzetten en de vMotion1 zorgt voor een optimale krachtoverbrenging op de ski. 

 • Lengtes in cm: 147 / 154 / 161
 • Radius in m: 14.2
 • Taillering in mm: 124 - 76 - 105
 • Adviesprijs: € 450,-

* De radius, taillering en prijs horen bij de vetgedrukte lengte.

Skitest Völkl FLAIR 76

Salomon E S/MAX N°8

Last, maar zeker niet least is de Salomon E S/MAX N°8. Een fijne ski voor licht gevorderde vrouwelijke skiërs. Lekker oefenen op je skitechiek, want deze ski geeft een veilig gevoel en vertrouwen. Waarom? Onder andere dankzij de ABS sidewals waarmee je de ski moeiteloos kunt sturen. De slalom specifieke Edge Amplifier verbetert de flex, waardoor je minder kracht nodig hebt voor precieze carvebochten. En tja, dat zwart/roze design... Looks zijn niet belangrijk, maar deze is wel prachtig!

 • Lengtes in cm: 145 / 150 / 155 / 160 / 165
 • Radius in m: 14
 • Taillering in mm: 119 - 73 - 102
 • Adviesprijs: € 550,-

* De radius, taillering en prijs horen bij de vetgedrukte lengte.

Skitest 2022/2023 Rossignol NOVA 10 TI
Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.