Skip to navigation Skip to main content
Quality Time Mit Der Familie ©Ski Juwel Alpbachtal Wildschoenau
© Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

Een groot aanbod aan pistekilometers, kneuterige hutten, volop familievriendelijkheid en typisch Oostenrijkse traditie. Dat is hoe je Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau in het kort zou kunnen omschrijven. Het Tiroolse skigebied beschikt over de unieke combinatie van de charme van een kleinschalige, lieftallige bestemming, met een grote veelzijdigheid in zowel afdalingen als activiteiten. 113 km aan pistes in totaal en zoveel leuks naast de piste te beleven, maakt dat Ski Juwel een echte 'Geheimtipp' voor genieters is. In dit blog lichten we uit waarom!

Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau in het kort

Het is alweer 10 jaar geleden dat de Tiroolse dalen Alpbachtal en Wildschönau de verbintenis met elkaar zijn aangegaan. Dat betekent dat we vandaag de dag kunnen genieten van een gevarieerd aanbod aan pistes. Daar horen bovendien nieuwe ontwikkelingen bij. Zo is het 10-jarig jubileum aanleiding voor de bouw van de nieuwe Hornbahn 2000 en uitzichtplatform Top of Alpbachtal, en is er een gloednieuw Schatzberg Zwergenland ter hoogte van het middenstation van de Schatzbergbahn. Ski Juwel is een groot skigebied, maar wel met de charme van gemoedelijke kleinschaligheid. De kerkdorpjes in beide dalen zijn namelijk klein en traditioneel en de valleien zijn van het type dat direct afgebeeld zou kunnen worden op een ansichtkaart. Perfect om te genieten van een fijne wintersportvakantie in Oostenrijkse kneuterigheid, maar wel met een waanzinnig skigebied tot je beschikking!

Onbeperkt skiën in Ski Juwel

Tijdens een wintersport in Ski Juwel heb je de beschikking over 113 kilometer aan pistes. Dankzij een directe verbinding tussen Alpbachtal en Wildschönau profiteer je als wintersporter hier van een uitgebreid skigebied waar pistes voor alle niveaus liggen. Met 30 km aan blauwe pistes, 54 km rode en 13 km aan zwarte afdalingen en diverse mooie skiroutes, kan iedere skiër en snowboarder hier zijn of haar uitdaging vinden. De afdalingen in het skigebied laten zich kenmerken als glooiend en breed, maar er zitten ook zeker genoeg pittige stukken tussen. De 45 moderne liften brengen je in een mum van tijd heen en weer. Naast het uitgebreide skigebied tussen de twee dalen, kun je ook een paar liften pakken in Niederau, een van de dorpen aan de kant van Wildschönau. Hetzelfde geldt voor de familieberg Reither Kogel in Alpbachtal. Eén skigebied, vier bergen: dat is skiën in Ski Juwel. Naar het piste-aanbod van Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau ›

Het piste-aanbod is uitgebreid als je gaat skiën in Ski Juwel
© Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

Even niet skiën? Maak een winterwandeling!

Of je nu je dagen wilt afwisselen op en buiten de piste, of helemaal niet skiet, Ski Juwel vormt een mooie bestemming in beide gevallen. Omdat de dorpjes in beide dalen zo idyllisch aandoen, zijn ze het perfecte decor voor een prachtige winterwandeling. Er is maar liefst 100 km aan geprepareerde winterwandelwegen in zowel Alpbachtal als Wildschönau. Terwijl je de frisse berglucht inademt, de sneeuw onder je voeten hoort knisperen en je je ogen uitkijkt naar het berglandschap, kun je de schattige dorpjes ontdekken. Tip is om zeker even een bezoek aan Thierbach te brengen, een echte 'geheimtipp' in Wildschönau. Het kleine plaatsje ademt typisch Tiroolse traditie en is daarom het ontdekken waard. Hetzelfde geldt voor Alpbach, een van de mooiste dorpen van heel Oostenrijk.

  • Tip: je kunt uiteraard ook op hoogte wandelen en het berglandschap te voet verkennen. Hiervoor is een wandeling op de Markbachjoch in Niederau een echte aanrader. Of neem de Schatzbergbahn vanuit Auffach in Wildschönau en stap uit bij het middenstation voor een schitterende tocht door een weergaloos wit landschap.
Winterwandelen op wintersport in Ski Juwel
© Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

Roetsj door het landschap

Zin in actie? Dan mag een rodeltocht tijdens je wintersport in Ski Juwel niet ontbreken. Daar is hier namelijk volop mogelijkheid voor. Met de hele familie, met je partner of met vrienden, rodelen is altijd leuk. Vanaf het middenstation van de Schatzbergbahn in Auffach loopt een uitdagende route met een lengte van 6 kilometer richting het dorp. Maar wie tijdens het roetsjen de ogen uit wil kijken, wil zeker een tocht maken van Lanerköpfl richting Niederau. Een andere rodeltip is de weg van het bergstation van de Reiterkogelbahn richting Reith im Alpbachtal. Welke route je ook kiest, een avontuurlijke middag is gegarandeerd! De slee kun je huren bij het dalstation in beide valleien. 

Klik de latten onder in de avonduren 

Wie geen genoeg van de pistes kan krijgen, kan 's avonds nog eens de ski's onderbinden. Iedere vrijdag en zaterdag worden de pistes op de Reither Kogel verlicht en is er zes kilometer aan piste om op af te dalen. Tussen 18.30 uur en 21.15 uur kun je hier nog heerlijk meters maken, en dat met een extra dimensie van prachtig verlichte afdalingen en uitzicht op tientallen lichtjes van de dorpjes. De fervente wintersporter wil nachtskiën in Ski Juwel niet overslaan!

Avondskiën in Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau
© Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

Proef de Tiroolse traditie

Wat Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau vooral een tip voor genieters maakt, zijn de sfeervolle berghutten. In het skigebied heb je een keuze uit 25 hutten om neer te strijken voor een warm drankje, een Oostenrijks gerecht of iets anders lekkers. Wat deze berghutten met elkaar gemeen hebben? Gemütlichtkeit! Eigenlijk zijn alle plekken fijn voor een welverdiende pauze tussen het skiën, rodelen of wandelen door en het is dan ook leuk om iedere dag ergens anders aan te kloppen. Bekijk alvast welke hutten je zeker wilt bezoeken tijdens je wintersport in Ski Juwel › 

Er zijn zoveel gezellige berghutten in Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau!
© Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

Dit weblog is geschreven in samenwerking met Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau.

Marlous Winter

Over Marlous

Skiën en Marlous zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Na de nodige wintersportvakanties waarbij ze zowel op de ski’s als het snowboard stond, is ze nog een stapje verder gegaan. Zo heeft ze met veel plezier een aantal seizoenen gewerkt als skilerares in Ski Juwel.