Skip to navigation Skip to main content
Wintersport in Saastal-Saas-Fee
© Saastal Tourismus AG Amacrster Media

Wie op wintersport gaat in het Zwitserse Saastal, bekend van de skigebieden Saas-Fee, Saas-Grund en Saas-Almagell, komt ogen tekort. De vele vierduizenders (18 in totaal), de grote hoogte (tot 3600 meter), het dikke pak sneeuw, de ongerepte natuur, alles in de omgeving is even indrukwekkend. Met 150 kilometer aan pistes en een rijk aanbod aan hoog alpiene winteractiviteien heb je hier als skiër, snowboarder, langlaufer en wandelaar een prachtig speelveld tot je beschikking. Maar dat niet alleen...

Lange dagen, korte nachten in Saas-Fee/Saastal

Het skigebied Saas-Fee/Saastal ligt extreem hoog. Vanuit Saas-Fee, dat op 1800 meter hoogte ligt, ga je met de gondel en een treintje omhoog tot op 3500 meter. Sleepliften brengen je vervolgens nog naar een adembenemende 3600 meter hoogte. Hier moet je echt even stilstaan om bij te komen van de rit. Vanaf dit unieke startpunt kun je een superlange afdaling maken, helemaal naar beneden, terug naar het dorp. In Saas-Grund is de funslope een aanrader. Deze gaat vanaf het topstation van de Sandiger Boden door bochten en over steilere stukken omlaag. Het laatste stuk van de slope ga je door een tunnel en tot slot spring je door de finish. Onderweg is er tijdmeting met een lasergun! Mag het iets rustiger, dan vind je in Saas-Almagell Kian's Adventureland. Terwijl jij lekker relaxed skiet vermaken de kids zich hier in onder andere een tipi, iglo en speelpark dat overvleugeld wordt door draak Kian. Samen met het gezin snowtuben kan hier ook. Echt iets voor genieters, dit skigebied. Naast heerlijk skiën en snowboarden biedt het ook bijzondere activiteiten waar je hart nog sneller van gaat kloppen. Als een dag in de sneeuw voor jou niet lang genoeg kan duren, moet je beslist naar het Saastal komen!

Zonsopgang Saas-Fee Zwitserland
© Saastal Tourismus AG Filme Von Draussen
De zonsopgang op de berg is onvergetelijk!

Vroeg van start met sunrise skiing

Voor wie graag bij het ochtendgloren de dag begint, is er de mogelijkheid om al bij het krieken van de dag de piste op te gaan. Afhankelijk van het tijdstip van zonsopgang is er tussen 5.30 en 7.00 uur speciaal voor de sunrise skiërs een extra vroege rit van de gondel, die je naar het bergstation op 3500 meter hoogte brengt. Daar wacht een uitgebreid ontbijt op je in het draaiende restaurant Allalin, plus de onvergetelijke aanblik van de zon die een klein uurtje later boven de bergen uitkomt. Daarna zoef je als eerste over de vers geprepareerde pistes omlaag, terug naar het dal. Een heerlijk begin van je dag! Voor sunrise skiing heb je een speciaal ticket nodig.

ijzig avontuur Saastal Alpine Canyon Zwitserland
© Saastal Tourismus AG Filme Von Draussen
Een professionele gids zorgt voor de veiligheid tijdens alpine canyon

Voor wie zoekt naar een extreme ervaring: alpine canyon

De vierduizenders rondom Saas-Fee worden getypeerd door diepe kloven en steile wanden. Durf jij het aan om zo’n diepe kloof te overbruggen? Onder begeleiding van een ervaren lokale berggids is het mogelijk om tijdens een indrukwekkende tocht op sneeuwschoenen de Feeschlucht te overbruggen. Dat is de kloof die van Saas-Fee naar Saas-Grund loopt. Onderweg passeer je bevroren watervallen en ga je onder andere over hangbruggen en gezekerd aan een staalkabel achter de gids aan. Deze activiteit is er eentje voor durfals en geeft je een enorme dosis adrenaline. En zonder gids absoluut niet toegestaan!

Zonsondergang bergen Saastal wintersport Zwitserland
© Saastal Tourismus AG Puzzle Media
Op sneeuwschoenen de zonsondergang tegemoet

Zonsondergang op de berg beleven

Voor wie juist liever uitslaapt en tot in de late uurtjes op de berg wil zijn, is het mogelijk een sneeuwschoenwandeling naar de Lagginjoch te boeken bij zonsondergang. Onder begeleiding van een lokale berggids maak je een redelijk gemoedelijke sneeuwschoenwandeling over de Hohlaubgletsjer, waarbij je 500 meter omhoogklimt naar de Lagginjoch. Je bent er precies op tijd om de bergen zo prachtig rood te zien kleuren en dan de zon achter de vierduizenders te zien verdwijnen. Vervuld van dit prachtige schouwspel daal je af naar Hohsaas, waar je met de gondel weer naar beneden wordt gebracht. Ter afsluiting wacht er nog een gezellige kaasfondue op je.

Ben je wel in voor zo’n bijzondere activiteit? Boek je wintersport dan wat ruimer want je komt al snel uren te kort in Saas-Fee/Saastal!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Saas-Fee/Saastal.

Winter Esther

Over Esther

Hoewel Esther ooit is begonnen met skiën, ging haar wereld pas echt open toen ze op een snowboard kwam te staan. Vanaf dat moment is ze nergens liever dan op de pistes! Ze is zelfs zo dol op wintersport, dat Oostenrijk drie jaar lang haar thuisbasis was.