Skip to navigation Skip to main content

48 uur in Bad Hofgastein: 7 dingen die een lach op je gezicht toveren

De rit van hotspot Sölden naar het chique spa skiresort Bad Hofgastein was prachtig. Het landschap veranderde geleidelijk van de hoge toppen van Tirol naar het overwegend glooiende landschap van Salzburgerland. Dit zouden 48 uur in een heel andere setting en sfeer worden, maar met één hele belangrijke overeenkomst: verse sneeuw! Bad Hofgastein is één van de chique dorpen van de Gastein-vallei en heeft heel veel te bieden. Graag noem ik er een aantal, die zeker een lach op je gezicht zullen toveren.

#1. Geniet van het gevarieerde skigebied

Het skigebied is zeer divers en geschikt voor alle niveaus. Omdat de verschillende gebieden zijn aangesloten, kun je dus ook voor de lange runs van maximaal 8 km gaan. In dit grote gebied, waar eerder al een aantal World Cup snowboardwedstrijden werden gehouden, is ook een aantal interessante pistes om te genieten van de poeder. Het grootste funpark is Boarders Paradise aan de Grossarl kant van de pistes.

#2. Neem de Schlossalm kabelbaan

De zgn. funicular moet je zeker een keertje nemen. Het is zeker niet de meest high-tech, maar beslist de meest nostalgische weg omhoog en een prachtig uitzicht is gegarandeerd! De komende jaren staat de modernisering van de Schlossalm op de agenda.

#3. Lunchen en een goed glas wijn bij Weitmoser Alm Vinothek

Dit bergrestaurant bevindt zich naast de Hochalm gondelbaan. Er worden verrukkelijke gerechten geserveerd in een traditionele sfeer, maar mijn aandacht ging meteen uit naar hun Alm Vinothek. Ga bij binnenkomst naar rechts, hier vind je het kleine, maar erg gezellige wijnbarretje. Je kan er uit 35 verschillende wijnen kiezen. En het mooie is, ze gaan allemaal per glas. Genieten maar!

#4. Après-ski met een prachtig uitzicht

In Bad Hofgastein kun je après-ski op verschillende manieren ervaren. Natuurlijk ook de vertrouwde Oostenrijkse variant. Onder andere Aeroplanstadl is een perfecte spot hiervoor. Het was onze favoriete 'laatste stop' op de piste, aan het eind van de skidag. Goeie sfeer, verzoeknummers doen ze ook niet moeilijk over en terwijl je daar staat met je glaasje heb je ook nog eens een prachtig uitzicht over de vallei. Wel oppassen met de hoeveelheid drankjes hier, je moet nog steeds de rest van de afdaling doen en dat is best nog een uitdagend stukje.

#5. Geniet van de beste koffie in het hele skigebied

Aan het einde van een intensieve dag op de pistes, op je weg naar beneden, is het echt de moeite waard even te stoppen voor de beste kop koffie van het skigebied. In de bar van hotel DAS.GOLDBERG en buiten op hun fijne terras, is waar je moet zijn. Het hotel ligt aan de piste, vrijwel aan het einde van de afdaling en is dus gemakkelijk te bereiken. Stel jezelf even voor....in 't zonnetje, zittend in een comfortabele ligstoel, terwijl je neus die heerlijke geur van verse koffie opsnuift. De koffiebonen worden door eigenaar Georg Seer zelf gebrand en je kunt kiezen uit 2 blends; 'Mein Goldener' of 'Mein Kräftiger' Ik heb beide geproefd en mijn favoriet is 'Mein Goldener.

#6. Ontspannen in de warmwaterbronnen

De regio Bad Gastein staat van oudsher bekend om de vele warmwaterbronnen en wellness. Ook de groten der aarde komen er al meer dan honderd jaar op af. De Oostenrijkse keizerin Sisi was groot fan. Het water uit de bronnen wordt gebruikt in de baden en in beperkte mate wordt het ook gedronken. Er zou een heilzame werking vanuit gaan. Doe net als Sisi en ontspan lichaam en geest bijvoorbeeld hier in de Felsentherme spa...

#7. Laat je meevoeren door de grandeur van de Belle Epoque

De karakteristieke uitstraling van Bad Gastein met zijn prachtige gebouwen uit de "Belle Epoque", dat moet je echt zien. Het is zo'n unieke plek. De beste manier om de sfeer op te snuiven is om er gewoon doorheen te wandelen, echt bijzonder!

165 - Winter - Leonie

Over Leonie

Leonie reist zo vaak als ze kan naar Oostenrijk. Naar Hinterglemm met haar gezin, naar Serfaus met vriendinnen of feestvieren tijdens de seizoensluiting in Ischgl; Leonie geniet van elke trip met volle teugen.