Skip to navigation Skip to main content
Winterberg 4
© Spalder Media Group

Koning Winter begint eindelijk weer een beetje in vorm te komen. Niet alleen valt er deze week verse sneeuw in de Alpenlanden, ook dichter bij huis staan de eerste vlokken op de planning. Nu de winter in de startblokken staat, is het voorlopig even gedaan met het zachte herfstweer. In Winterberg daalt de temperatuur de komende dagen tot onder het vriespunt, waardoor de neerslag vanaf zaterdag een winters tintje krijgt. Op die dag kan er wel 10 cm sneeuw vallen!

Eerste sneeuw in Winterberg

Eindelijk: de eerste sneeuw van skiseizoen 2022/2023 in Winterberg! Iets waar veel wintersporters elk jaar weer met smart op zitten te wachten. Als er maar genoeg valt en de sneeuwkanonnen waar nodig kunnen bijspringen, is een wintersport dicht bij huis al snel mogelijk. Lekker alvast een paar dagen naar het Sauerland voor een voorproefje van de wintersport. Afgelopen weekend kreeg ik toevallig zelf een Facebook-herinnering van een mini skitripje naar Winterberg op 13 november 2016. Vanwege heftige sneeuwval kon het skigebied het skiseizoen toen extra vroeg starten, geweldig!

 

Zoveel sneeuw staat er nu niet op de planning, maar wel genoeg om het winterse Winterberg-vlammetje aan te wakkeren. Kun jij ook niet wachten om weer die kant op te gaan?

Lage temperaturen en neerslag

Droge, koude lucht uit Rusland stroomt de komende dagen Europa binnen. In het Sauerland daalt de temperatuur richting het weekend tot onder het vriespunt. Vanaf zaterdag kan het zowel op de berg als in het dal overdag een paar graden vriezen. De neerslag die van tijd tot tijd valt, krijgt daardoor een winters tintje.

Ruim 10 cm sneeuw voorspeld

Weerexperts waren het de afgelopen dagen niet allemaal met elkaar eens over de sneeuw in Winterberg. Nu lijken de voorspellingen toch serieuze vormen aan te nemen. Op dit moment staat er zo’n 10 cm sneeuw voor zaterdag op de planning. Hoeveelheden worden voor de dagen daarna nog niet genoemd, maar volgens de weersvoorspellingen van Wetter-Sauerland.de kan er tot en met volgende week woensdag sneeuw vallen. We houden je uiteraard op de hoogte in het Alpenweer.

Wanneer kan er weer geskied worden in Winterberg?

De eerste sneeuw in Winterberg betekent helaas niet dat er ook alweer geskied kan worden. Op de webcams van Skiliftkarussell Winterberg is te zien dat de productie van kunstsneeuw inmiddels in gang is gezet. Het skigebied heeft aangegeven bij voldoende sneeuw de eerste liften en pistes te openen, een exacte datum is nog niet gegeven.

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.