Skip to navigation Skip to main content

Movimënt Parks in Alta Badia: 5 highlights

Het skigebied van Alta Badia beschikt over 130 kilometer aan pistes en spreekt ieder type skiër aan. Naast de geprepareerde afdalingen zijn er echter ook de Movimënt Parks. Dit funparadijs ligt in het hart van het skigebied en beschikt over diverse onderdelen. Zo is er onder meer een snowpark, boardercross en parallelslalom. Voor iedere leeftijd en elk niveau valt er in de Movimënt Parks wel iets te beleven. Als bewijs van je geleverde prestaties kun je je bij de Movimënt photo points op de foto laten zetten.

#1. Alta Badia Snow Park

Naast de Ciampai piste ligt een van de beste snowparks van heel Italië. Het Alta Badia Snow Park beschikt onder meer over 14 boxes, 10 rails en 17 kickers. Zowel ervaren freestylers als beginners die hun eerste sprongen maken zitten hier goed. Er is een beginner, medium en advanced area en het park wordt dagelijks geshaped. De snelste manier om het park te bereiken is om vanuit San Cassiano de Piz Sorega gondel te nemen en vervolgens de 6-persoons stoeltjeslift Ciampai. In het Alta Badia Snow Park kun je gebruik maken van gratis WiFi om snel je mooiste video’s en foto’s te posten.

(Foto: © Alta Badia)

#2. Funslope Biok

De funslope bevindt zich vlakbij het snowpark en heeft een lengte van 900 meter. Over deze afstand kom je 20 obstakels tegen, waaronder een 7 meter lange sneeuwtunnel, kombochten en jumps. De funslope is populair bij jong en oud en wordt ontsloten door de Biok stoeltjeslift. Na de afdaling is het tijd om bij te komen in een van de vele berghutten van Alta Badia.

(Foto: © Alta Badia)

#3. Parallelslalom

Het parcours voor de parallelslalom lig in het gedeelte tussen Corvara en La Villa en is vanuit beide dorpen snel te bereiken. Op de Prè dai Corf piste zijn twee identieke slalomparcours gestoken, waardoor je het in een rechtstreeks duel tegen iemand op kunt nemen. Zodra je het starthok verlaat begint te tijd te tellen en na het passeren van de laatste paal zie je de uitslag. Verloren? Snel weer naar boven voor revanche!

(Foto: © Alta Badia)

#4. Kinderpiste Pralongià

Ook voor kinderen is er een speciaal Movimënt Park. De Pralongià kinderpiste bestaat onder meer uit een slalom met poortjes waar onderdoor moet worden geskied, heuveltjes en zes tunnels. Maar deze piste is echt niet alleen voorbehouden aan kinderen. Ook ouders, opa’s & oma’s en iedereen die zich nog kind voelt mag van deze piste afdalen. De kinderpiste heeft een lengte van 950 meter en is eenvoudig te bereiken via de Pralongià II stoeltjeslift.

(Foto: © Alta Badia)

#5. Tru Liösa Foram rodelbaan

De Tru Liösa Foram rodelbaan start bij het bergstation van de Piz Sorega gondel in San Cassiano. Over een afstand van 3,5 kilometer leg je 460 hoogtemeters af. Het landschap waar je doorheen sleet is adembenemend. Het bosrijke gebied staat bekend onder de naam ‘Foram’ en dit is ook waar deze rodelbaan zijn naam aan te danken heeft. De rodelbaan is sinds 2004 geopend en uitgegroeid tot een populaire activiteit voor jong en oud in Alta Badia.

Op skisafari in de Dolomieten >

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.