1 maart 2017 door Hannes in 'Reisverslagen''

Kerkje Alta Badia

Als gelouterde backpacker bezoek ik graag nieuwe plekken en wil ik graag zo veel mogelijk zien tijdens een vakantie. Langer dan een aantal dagen op dezelfde plaats blijven lukt me meestal niet, omdat mijn nieuwsgierigheid naar het onbekende meestal te sterk is. Ik ben dol op wintersport en het is voor mij altijd een hoogtepunt als ik richting de bergen ga, echter het tempo van de zomervakantie zit er meestal niet in. Het was voor mij dan ook een aangename verassing toen ik een poosje geleden een uitnodiging kreeg om mee te gaan op een skisafari in de Dolomieten. Met als doel om in drie dagen drie skigebieden te verkennen.

Dolomiti Superskispas

De Dolomieten in Zuid-Tirol zijn voor een dergelijke skisafari het perfecte terrein en de onmiskenbare vormen van het bergmassief zijn hiervoor een prachtig decor. Daarnaast zijn de verschillende skigebieden van Zuid-Tirol toegankelijk met de Dolomiti Superski skipas. Deze pas geeft toegang tot zo’n 1200 kilometer aan pistes en dat maakt dit gebied één van de grootste skiregio’s ter wereld. Dit geeft de avontuurlijke wintersporter een extra stimulans om ‘de buurt’ te verkennen tijdens een wintersport in Zuid-Tirol.

Dag 1. Alta Badia

De trip begint in

Blauwe pistes in overvloed

In tegenstelling tot

Op en top Italië!

Wat opvalt op de pistes van

Sommelier op de piste

's Middags worden we verwend met een tour met een heuze sommelier die met ons meeskiet en ons laat genieten van regionale wijnen in verschillende berghutten. We skiën onder begeleiding van deze olijke man van hut naar hut. We genieten van prosecco's, witte wijnen en rode wijnen. Een prima afsluiting van een mooie middag skiën. Een dergelijke tour is overigens voor iedereen te boeken bij de lokale VVV:

Het nadeel van een skisafari

De avond brengen we door in Corvara. Corvara is het hoogst gelegen dorp in het Badia dal en ligt het tevens vrij centraal in het gebied. Vanaf het dorp stap je direct de pistes op en het ligt op de route van de

Op het strand zal je Hannes niet zo snel tegenkomen, hij gaat liever naar de bergen! Zowel in de zomer als winter zoekt hij het graag hogerop. Zijn snowboard heeft hij al op 3 verschillende continenten onder gebonden.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen

Weblog

18 mei Snowplaza.nl zoekt een stagiair(e)!
16 mei Nieuwe lift in Plose: 10-persoons gondel van St. Andrä naar Kreuztal
15 mei Moet je je ski's waxen voor je ze opbergt of langere tijd niet gebruikt?