Skip to navigation Skip to main content

Zillertal Arena: wat doe je daar nou in de zomer?

9669 - Zillertal Arena: wat doe je daar nou in de zomer? (1)

Een van de meest geliefde skigebieden onder Nederlanders is toch wel de Zillertal Arena in Oostenrijk. Het gebied kennen we natuurlijk van de heerlijke pistes en bruisende après-ski tijdens de wintermaanden. Maar wat doe je daar nou in de zomer? Hoewel ik ook het liefst 12 maanden per jaar op ski's sta, kan ik de Alpen in de zomer ook enorm waarderen. Een mooie wandeling, een uitdagende mountainbiketocht of watersporten in de bergen, ik vind het heerlijk! En jij? Ben jij wel eens in een skigebied in de zomer geweest? Benieuwd of de Cin Cin in Gerlos ook in de zomer open is en waar je verfrissing kunt vinden op een snikhete dag in de Zillertal Arena ? Lees snel verder!

Gerlos: geen Nederlands dorp in de zomer

De bekendste en populairste plaats in de Zillertal Arena in de winter is zonder twijfel Gerlos. Tijdens het koudste seizoen van het jaar is de voertaal hier Nederlands, maar in de zomer is het publiek hier veel gemixter. Naast Nederlanders zie je er ook veel Duitsers en natuurlijk Oostenrijkers. Après-ski liefhebbers moet ik direct teleurstellen: de Cin Cin is helaas gesloten in de zomer, maar je kunt wel gewoon naar de DAHUAM.202 (voorheen Milchbar) en de Jagerstuberl voor een drankje, een flinke Wiener Schnitzel of andere lekkere maaltijd. Zelf kunnen we de saté van DAHUAM.202 echt 100% aanraden! En wat je overdag doet in de Zillertal Arena? Hieronder vind je de leukste activiteiten in de zomer!

Alles over een zomervakantie in Zell-Gerlos
9669 -  (4)
Gerlos ziet er heel anders uit als het niet gehuld is in een dikke witte deken!

#1. Krimmler Wasserfälle

Een bezoekje aan de Krimmler Wasserfälle is sowieso verfrissend op een warme zomerdag. Het bergwater stort hier van een hoogte van 380 meter naar beneden in drie fases en is daarmee de hoogste gefaseerde waterval van Europa. Vanaf de parkeerplaats is het zo'n 10 tot 15 minuten lopen naar de waterval. Wil je meer mooie (uitzichts)punten zien, loop dan de 4 km lange Wasserfallweg die zo'n 75 minuten duurt.

#2. Klimtuin Gerlos

Als je denkt dat dit alleen voor kinderen is, dan heb je het mis. Met een klimgordel en een helm baan je je een weg door een klimparcours dat hoog tussen de bomen ligt. Overwin je hoogtevrees en voel je biceps branden terwijl je van het ene naar het andere obstakel klimt. Tussendoor pak je af en toe een zipline mee, waardoor je heerlijk tussen de bomen zweeft. Het funpark van de 'zomersport' is super leuk!

#3. Raften en canyoning

In Zell am Ziller kun je raften. Je stapt met een groep op een stevige rubberboot en daalt samen een wilde rivier af. Het is af en toe flink peddelen en zorgen dat je je goed vasthoudt, want anders lig je in het ijskoude water. Tijdens canyoning plons je eigenlijk continu in het water. Al glijdend, springend, abseilend en lopend maak je een mooie tocht door een diepe kloof. Uiteraard ben je tijdens beide activiteiten gehuld in een dik neopreen pak om je warm te houden en draag je een helm om je hoofd te beschermen.

9669 -  (5)
Canyoning is een toffe sport waarbij je al glijdend en roetsjend je door de kloof beweegt.

#4. GipfelLiner Königsleiten

Vind je de ziplines in de klimtuin een beetje aan de korte kant? Neem dan de GipfelLiner in Königsleiten. Hier zweef je vanaf 2300 meter hoogte aan een 430 meter lange kabel over het water. Met enorm hoge snelheden vlieg je hier tussen de bergen van de Zillertal Arena. Uiteraard zit je goed vastgesnoerd, maar hoogte- en/of watervrees is niet handig...

Meer tips voor als je geen hoogtevrees hebt in de Zillertal Arena >

#5. Sparreboskasteel

Natuurlijk wordt er ook aan de kleintjes gedacht in de Zillertal Arena. Op de Rosenalm bij Zell am Ziller staat een enorm Sparreboskasteel. Deze buitenspeelplaats is 5000 m2 groot en omvat onder andere vier klimtorens, een water- en zandspeelplaats en een kasteelkeuken met barbecueplaats. Voor de ouders zijn er voldoende plekken om heerlijk te relaxen, terwijl de kids spelen.

9669 -  (6)
Naast het Sparreboskasteel ligt een heerlijk zwemmeer om verkoeling te zoeken en te ontspannen.

#6. Arena Coaster

Rodelen in de zomer? Dat kan zeker, alleen ziet het sleetje er iets anders uit. Bij Zell am Ziller is de Arena Coaster gebouwd, een zomerrodelbaan voor zowel jong als oud. De bijna 1,5 km lange baan zit vol loopings en jumps waar je met een flinke snelheid overheen zoeft. Hoogtepunten zijn de 360 en 540 graden loopings, die zorgen voor de nodige adrenaline en lol.

#7. Klimmen, wandelen en mountainbiken

Net als in elke regio in de Alpen kun je ook in de Zillertal Arena klimmen, wandelen en mountainbiken. Belangrijke bergliften draaien ook in de zomer, zodat je eenvoudig veel hoogtemeters kunt overbruggen. Voor wandelaars liggen er ruim 400 km aan paden klaar (dat red je niet in een week...) van elk niveau, inclusief themawandelpaden. Op de fiets kun je meer dan 325 km aan trails afleggen en voor klimmers is er onder andere een route op de Gerlosstein.

Deze fietstips wil je niet missen >

9669 -  (7)
Ook 's zomers is de Gerlosstein indrukwekkend!Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.