29 mei 2017 door Miranda in 'Skigebieden onder de loep''

Zillertal Arena: wat doe je daar nou in de zomer?

Onder het motto: "Wat doe je daar nou in de zomer?" zullen we op Snowplaza de komende weken een aantal bekende skigebieden in de zomer uitlichten. Want hoewel ik het liefst 12 maanden per jaar op de ski's sta, kan ik de Alpen in de zomer ook enorm waarderen. Een mooie wandeling, een uitdagende mountainbiketocht of watersporten in de bergen, ik vind het heerlijk! En jij? Ben jij wel eens in een skigebied in de zomer geweest? Benieuwd of de Cin Cin in Gerlos ook in de zomer open is, en waar je verfrissing kan vinden op een snikhete dag in de Zillertal Arena? Lees snel verder!

Gerlos: geen Nederlands dorp in de zomer

De bekendste en populairste plaats in de Zillertal Arena in de winter is zonder twijfel Gerlos. Tijdens het koudste seizoen van het jaar is de voertaal hier Nederlands, maar in de zomer is het publiek hier veel gemixter. Naast Nederlanders zie je er ook veel Duitsers en natuurlijk Oostenrijkers. Après-ski liefhebbers moet ik direct teleurstellen: de Cin Cin is helaas gesloten in de zomer, maar je kunt wel gewoon naar de Milchbar en de Jagerstuberl voor een drankje en een flinke Wienerschnitzel. En wat je overdag doet in de Zillertal Arena? Hieronder vind je de leukste activiteiten in de zomer.

Wandelen Zillertal Arena

Wandelen en heerlijk lang in de zon zitten bij een berghut (Foto: © Zillertal Arena - Johannes Sautner)

Krimmler Wasserfälle

Een bezoekje aan de Krimmler Wasserfälle is sowieso verfrissend op een warme zomerdag. Het bergwater stort hier van een hoogte van 380 meter naar beneden en is daarmee de hoogste waterval van Europa. Vanaf de parkeerplaats is het zo'n 10 tot 15 minuten lopen naar de waterval. Wil je meer mooie (uitzichts)punten zien, loop dan de 4 km lange Wasserfallweg die zo'n 75 minuten duurt.

Krimmler Wasserfälle

Krimmler Wasserfälle (Foto: © Zillertal Arena - Johannes Sautner)

Klimtuin Gerlos

Als je denkt dat dit alleen voor kinderen is, dan heb je het mis. Met een klimgordel en een helm baan je je een weg door een klimparcours dat hoog tussen de bomen ligt. Overwin je hoogtevrees en voel je biceps branden terwijl je van het ene naar het andere obstakel klimt. Tussendoor pak je af en toe een zipline mee, waardoor je heerlijk tussen de bomen zweeft. Het funpark van de 'zomersport' is super leuk!

GipfelLiner Königsleiten

Vind je de ziplines in de klimtuin een beetje aan de korte kant? Neem dan de GipfelLiner in Königsleiten. Hier zweef je vanaf 2300 meter hoogte aan een 430 meter lange kabel over het water. Uiteraard zit je goed vastgesnoerd, maar hoogte- en/of watervrees is niet handig...

Raften en canyoning

In Zell am Ziller kun je raften. Je stapt met een groep op een stevige rubberboot en daalt samen een wilde rivier af. Het is af en toe flink peddelen en zorgen dat je je vasthoudt, want anders lig je in het ijskoude water. Tijdens canyoing plons je eigenlijk continue in het water. Al glijdend, springend, abseilend en lopend maak je een mooie tocht door een diepe kloof. Uiteraard ben je tijdens beide activiteiten gehuld in een dik neopreen pak om je warm te houden en draag je een helm om je hoofd te beschermen.

Raften Zillertal Arena

Raften (Foto: © Zillertal Arena)

Arena Coaster

Rodelen in de zomer? Jazeker dat kan, alleen ziet het sleetje er iets anders uit. Bij Zell am Ziller is de Arena Coaster gebouwd. De bijna 1,5 km lange baan heeft diverse loopings en jumps. De 360 en 540 graden loopings zorgen voor de nodige adrenaline en lol.

Arena Coaster

Arena Coaster (Foto: © Zillertal Arena - Johannes Sautner)

Sparreboskasteel

Uiteraard wordt er ook aan de kleintjes gedacht in de Zillertal Arena. Op de Rosenalm bij Zell am Ziller staat een enorm Sparreboskasteel. Deze buitenspeelplaats is 5.000m2 groot en omvat onder andere 4 klimtorens, een water-en zandspeelplaats en een kasteelkeuken met BBQ. Voor de ouders zijn er voldoende plekken om heerlijk te relaxen, terwijl de kids spelen.

Sparreboskasteel

Sparreboskasteel (Foto: © Zillertal Arena - Johannes Sautner)

Klimmen, wandelen en mountainbiken

Net als in elke regio in de Alpen kun je ook in de Zillertal Arena klimmen, wandelen en mountainbiken. Belangrijke bergliften draaien ook in de zomer, zodat je eenvoudig veel hoogtemeters kunt overbruggen. Voor wandelaars liggen er ruim 400 km aan paden klaar (dat red je niet in een week...) van elk niveau, inclusief themawandelpaden. Op de fiets kun je 325 km aan trails afleggen en voor klimmers is er o.a. een route op de Gerlosstein.

Wandelen in de Zillertal Arena

Wandelen in de Zillertal Arena (Foto: © Zillertal Arena - Johannes Sautner)

Kortom: genoeg te doen in de Zillertal Arena in de zomer!

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.