Skip to navigation Skip to main content

Snowparks Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

In het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn liggen maar liefst vier snowparks. Iedere freestyler, beginner of expert, vindt hier een ideaal snowpark. Voor wie alleen uitdaging vindt op de hoogste kickers en meest uitdagende obstakels is er het Nitro Snowpark in Leogang en het Nightpark in Hinterglemm. Laatstgenoemde is zes dagen van de week ook in de avonduren geopend. Minder ervaren freestylers kunnen zich uitleven in het Learn to ride Park van Saalbach en het Easy Park in Fieberbrunn. Het Skicircus biedt alle faciliteiten waar freestylers naar op zoek zijn!

Nightpark, Hinterglemm

In het Nightpark van Hinterglemm kun je zowel overdag als ’s avonds aan je freestyle skills werken. Het grote snowpark ligt direct bij het dorp en is te bereiken via de Unterschwarzachbahn. Er zijn meerdere lines, easy, medium en pro, waardoor ieder type freestyler hier uit de voeten kan. In het Nightpark liggen obstakels zoals een 22 meter lange combibox en een 9 meter lange c-rail op je te wachten. Van maandag tot zaterdag is het Nightpark tot 21:30 uur verlicht. Het motto van het Nightpark luidt niet voor niets ‘freestyle unlimited’.

Openingstijden Nightpark
Maandag tot zaterdag: 10:00 tot 21:30 uur
Zondag: 10:00 tot 16:30 uur

Nightpark, Hinterglemm © Tourismusverband Saalbach Hinterglemm

Nitro Snowpark, Leogang

Het Nitro Snowpark in Leogang ligt naast de Asitzmuldenbahn en net onder de top van de Kleine Asitz (1870 m). In het veelzijdige park vindt ieder type freestyler ideale voorwaarden. Er is een grote variatie aan obstakels, waardoor iedereen op zijn of haar eigen niveau een kicker, box of rail kan pakken. Wanneer je een bepaalde trick op een veilige manier wilt oefenen is er de GoPro bagjump area. Hier kun je van 12:00 tot 15:00 landen in een grote airbag. Daarnaast is er een chillout area, de Adlerhorst, waar je gebruik kunt maken van gratis WiFi en heerlijk kunt relaxen.

Openingstijden Nitro Snowpark
Dagelijks van 9:30 tot 15:00 uur

Nitro Snowpark, Leogang © Tourismusverband Saalbach Hinterglemm

Learn to ride Park, Saalbach

Op de Bernkogel boven Saalbach is een speciaal snowpark waar beginners hun eerste stappen op freestylegebied kunnen maken. De kickers en boxes zijn hier net wat lager, waardoor de eerste sprongen een stuk makkelijker gaan. Ook bevindt zich hier een boardercross met uitdagende kombochten. Op de Skimovie pistes kun je je eigen afdaling op video vastleggen.

Learn to ride Park, Saalbach © Tourismusverband Saalbach Hinterglemm

Easy Park, Fieberbrunn

Het Easy Park van Fieberbrunn ligt naast de Streuböden lift en is ideaal voor niet al te ervaren freestylers. Je hebt hier de beschikking over 5 kickers, 4 boxes en een rail. Met name bij de jongste generatie freestylers is het Easy Park zeer geliefd.

Wat is jouw favoriete snowpark in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn?

Easy Park, Fieberbrunn © Tourismusverband Saalbach Hinterglemm

Meer weblogs over Saalbach-Hinterglemm

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.