Skip to navigation Skip to main content

100% freeridefun in het Skicircus

8138 - 100% freeridefun in het Skicircus (1)

Freeriden staat voor veel meer dan alleen het achterlaten van je sporen in de sneeuw. Freeriden staat voor een gevoel van vrijheid, voor de adrenaline die door je lijf stroomt en alle facetten die bij off-piste skiën om de hoek komen kijken. Sinds de pistes van Fieberbrunn op het Skicircus zijn aangesloten, is dit skigebied hélemaal een mekka voor freeriders geworden. Er liggen tal van off-piste routes voor je klaar en voor tal van andere freeride faciliteiten is gezorgd. Ook vindt er ieder jaar een manche van de Freeride World Tour plaats in het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn.

Freeride parks

In het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn zijn speciale gebieden ingericht voor freeriders. Aan deze off-piste afdalingen zijn bijvoorbeeld kickers en obstakels toegevoegd die voor nog meer actie zorgen. Deze freeride parks, niet te verwarren met snowparks, vind je bij de Lärchfilzkogel in Fieberbrunn en bij de Asitzmuldenbahn in Leogang. Zo heb je als het ware een combinatie tussen freeriden en freestylen!

Freeride routes

Wanneer er een bak verse sneeuw is gevallen, kun je rond Saalbach alle kanten uit. Er zijn speciale freeride routes uitgezet die goed staan aangegeven. Wie meer wil kan zich wagen aan afdalingen van de Bernkogel en Spieleckkogel. Bij het dalstation van de Streubödenbahn is een checkpoint waar lawine informatie, kaarten en andere freeride informatie beschikbaar is.

Freeride World Tour

Jaarlijks vindt er in het Skicircus Saalbch Hinterglemm Leogang Fieberbrunn ook een manche van de Freeride World Tour plaats. De beste freeriders van de wereld dienen eerst 40 minuten te hiken naar de top van de Wildseeloder (2118 m). Vervolgens staat ze een afdaling te wachten met een hellingsgraad van maar liefst 70%. Wil je de freeriders zelf in actie zien? Op de Lärchfilzkogel is een ‘contest village’ vanwaar je de runs perfect kunt zien. In 2017 vindt de Swatch Freeride World Tour in Fieberbrunn plaats op 6 maart.

© Tourismusverband Saalbach Hinterglemm

Freeride checklist

Van plan om te gaan freeriden rond Saalbach? Stel jezelf voor iedere tocht de volgende vragen:

  • Ga (altijd) samen met een buddy.
  • Lawinebericht bekeken? Begreep je de informatie?
  • Weerbericht ok? Praat wanneer nodig met locals
  • Lawine uitrusting compleet? Lawinepieper, schep, sonde en telefoon!
  • Lawinepieper getest? Oefen regelmatig het gebruik van een lawinepieper.
  • Past de freeridegroep bij mijn niveau?
  • Nemen mijn buddy’s dezelfde route als ik?
  • Houd afstand, zelfs op afdalingen die eenvoudig lijken!
  • Twijfels? Laat een afdaling schieten en kies voor safe.

Klik hier voor meer informatie over freeriden in het Skicircus >

© Tourismusverband Saalbach Hinterglemm

Meer weblogs over Saalbach-Hinterglemm:

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.