Skip to navigation Skip to main content

Top 5 après-ski hutten in Saalbach

Saalbach
© Spalder Media Group

Wie naar Saalbach op wintersport gaat, doet dat echt niet alleen voor de fantastische mogelijkheden van het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Saalbach staat ook bekend om de bruisende après-ski. Aan de piste liggen tal van authentieke hutten waar je de skidag op een gezellige manier af kunt sluiten. De traditionele hits worden gedraaid, het bier en de Glühwein vloeit rijkelijk en iedereen geniet met volle teugen. Wij hebben de top 5 après-ski hutten aan de pistes van Saalbach voor je op een rijtje gezet.

#1. Bauers Schi-Alm

Bauer´s Schi-Alm beschikt over maar liefst vier bars en ligt vlakbij het dalstation van Turm stoeltjeslift. In de loop der jaren is deze plek een begrip geworden in Saalbach. Je kunt er heerlijk eten (tip: Pinzgauer Kasnock´n of Schialm Pizza), gezellig wat drinken of losgaan in de après-ski. Zowel de Kulimuuh-Bar, Wurst-Himmel, Bauer’s Inferno en der Lichtung staan garant voor feest. Bauers Schi-Alm is dagelijks geopend tot 24.00 uur en regelmatig zijn er speciale thema avonden of live-optredens.

 

#2. Bergeralm

Houd je van traditionele berghutten, dan zit je goed bij de Bergeralm. Overdag kun je hier terecht voor lokale specialiteiten, waarbij het water je in de mond loopt. Het zonnige terras is de ideale locatie voor een lunchpauze. Later in de middag komt de après-ski op gang in de bijbehorende Magic 66 ‘Stadl’. Er wordt gedanst, uit volle borst meegezongen en gelachen. Niet onbelangrijk, iedere dag is er van 15.30 uur tot 16.30 uur een happy hour met twee halen, één betalen! Je vindt de Bergeralm naast stoeltjeslift Magic 6er.

#3. Thurneralm

De Thurneralm ligt op een zonnige bergflank boven Saalbach en is te bereiken via de top van de Kohlmais (afdaling 56) of de Pründlkopf (afdaling 65/66). De hut stamt uit het jaar 1859 en heeft aan sfeer daardoor geen gebrek. Zowel op het terras als in de bijbehorende Monkey Bar is er sprake van gezellige après-ski. Ga je op maandag naar de Thurneralm dan profiteer je van extra goedkoop bier! Een halve liter Stiegl bier voor slechts € 2,50.

#4. Bärnalm

De Bärnalm ligt middenin het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn op een hoogte van 1580 meter. Het restaurant, de paraplubar en het zonnige terras liggen direct naast het bergstation van de Bernkogelbahn. Vanaf het terras heb je een waanzinnig uitzicht over het Glemmtal. Na van het panorama te hebben genoten is het tijd voor de après-ski. De paraplubar is verwarmd, er wordt gezellige muziek gedraaid en het publiek is altijd goed geluimd.

#5. Maisalm

Bij de Maisalm langs afdaling 52 ga je terug naar de essentie van après-ski. Gewoon een gezellige, houten, après-ski hut met een traditionele sfeer. Begin op het zonneterras met de ’Feuerzangenbowle’ voor een vlammend einde van je middag. Vanaf een uur of drie komt de après-ski op gang en worden de hits gedraaid die je van een bar als deze mag verwachten. Al snel gaan de skischoenen van links naar rechts en wordt de eerste polonaise ingezet.

Klik hier voor meer après-ski en nightlife in Saalbach >

Wat is jouw favoriete après-ski hut in Saalbach? Laat een reactie achter!

 

Meer weblogs over Saalbach-Hinterglemm

 

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.