22 oktober 2016 door Joris in 'Algemeen''

Penkenbahn: de modernste 3S kabelbaan ter wereld

Volgens de Mayrhofner Bergbahnen is de nieuwe Penkenbahn het ‘modernste kabelbaanconcept van de wereld’. De hypermoderne 3S lift is sinds 19 december 2015 in gebruik en vanaf dat moment behoren wachttijden in het centrum van Mayrhofen vrijwel tot de verleden tijd. Bijna 50 miljoen euro is de investering voor de Penkenbahn geweest. Het oude model deed al meer dan 20 jaar dienst en was drastisch aan vervanging toe. In dit weblog lees je alles over de gloednieuwe Penkenbahn, die wintersport in Mayrhofen weer een stukje aangenamer maakt.

Geen wachtrijen meer

De Penkenbahn vertrekt zoals vertrouwd vanuit het centrum van Mayrhofen. Met de hightech gondel word je comfortabel afgezet in het skigebied op de Penken. De Penkenbahn is niet alleen zeer stil, maar ook ruim en door de grote ramen heb je een goed uitzicht op de Zillertaler Alpen. In totaal zijn er 33 gondels die elk beschikken over 24 zitplaatsen en voorzien zijn van WiFi. De capaciteit van de Penkenbahn ligt hiermee op bijna 3000 personen per uur. Wachttijden behoren definitief tot de verleden tijd. Bovendien kunnen er op drukke tijden ook nog eens 8 staanplaatsen per cabine aangeboden worden. Hiermee stijgt de capaciteit naar bijna 4000 personen per uur.

Nieuw dalstation met skiverhuur en shops

Niet alleen de techniek van de Penkenbahn is indrukwekkend, maar ook het nieuwe dal- en bergstation zijn dat. Beide zijn compleet nieuw gebouwd en beschikken over tal van innovaties. Voor de skischool is er bijvoorbeeld een kindvriendelijke ingang. Aan het eind van de dag hoef je niet langer je ski’s mee te slepen naar je accommodatie, maar kun je deze achterlaten in het depot. Ook een skiverhuur, shops en servicepunten zijn aanwezig. Bij de ontwikkeling van de Penkenbahn is ook rekening gehouden met een eventueel technisch mankement (bv. stroomuitval). Twee aggregaten kunnen er dan voor zorgen dat iedereen toch veilig beneden komt.

Uitzicht vanuit de gondel op Mayrhofen

Sinds 19 december 2015 is de Penkenbahn in Mayrhofen in gebruik

Sinds 19 december 2015 is de Penkenbahn in Mayrhofen in gebruik

De cabines van de Penkenbahn

Interieur van de Penkenbahn (24 pers.)

Interieur van de Penkenbahn (24 pers.)

Moderne, gebogen liftpalen

Penkenbahn met op de achtergrond de onderscheiden liftpalen

Penkenbahn met op de achtergrond de onderscheiden liftpalen

Penkenbahn onderscheiden met innovatieprijs

Dat de Penkenbahn ook tijdens wintersportseizoen 2016/2017 nog tot de modernste kabelbanen van de wereld hoort, bewijst een bijzondere onderscheiding. Liftfabrikant Doppelmayr heeft voor het design van de gebogen liftpalen van de Penkenbahn een prestigieuze innovatieprijs gekregen.

Feiten & Cijfers over de Penkenbahn

Bergstation: Penken Lengte: 2924 m
Hoogte bergstation: 1790 m Hoogteverschil: 1135 m
Snelheid: 7,5 m/s Ritduur: 8 min. 20 sec.
Gondelcapaciteit: 24 personen Capaciteit: 3840 pers./uur.
Lange overspanning: n.b. Skigebied:Mayrhofen

Praktische informatie over het skigebied van Mayrhofen

Mayrhofen en het bijbehorende skigebied behoren tot de populairste wintersportbestemmingen van Oostenrijk. Rond de levendige plaats hebben wintersporters de beschikking over meer dan 130 km aan pistes. Freeriders kunnen zich uitleven op een van de beste snowparks van Oostenrijk en ook kun je afdalen van de steilste geprepareerde piste van Oostenrijk (Harakiri). Daarnaast kun je voor de afwisseling makkelijk uitwijken naar bijvoorbeeld de Hintertuxer Gletscher en de Zillertal Arena. Meer informatie over Ski Zillertal 3000 >

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen