2 februari 2019 door Jasper in 'Skitechniek''

Aangekomen bij de sleeplift zie ik direct de angst in de ogen verschijnen van mijn gasten. Moeten we hiermee naar boven? Is er geen stoeltjeslift? Er zijn maar weinig mensen die een sleeplift verkiezen boven de stoeltjeslift of gondel. Zonde want de pistes naast sleepliften zijn vaak rustig en lange rijen zul je er al helemaal niet aantreffen. Met een klein beetje oefening kan ook jij ontspannen in de sleeplift staan.

Instappen

De meest gemaakte fout tijdens het instappen is dat mensen gaan zitten. Dit komt doordat het heel even duurt voor je voelt dat de lift je meeneemt. Blijf tijdens het instappen staan, met je gewicht boven je voeten. Time het instappen goed, zodat je voldoende tijd hebt. Zodra de mensen voor je weg glijden of wanneer de vorige lift net voorbij is, stap je direct naar voren om klaar te gaan staan. Op die manier heb je voldoende tijd om je stokken in je buitenste hand te nemen, achterom te kijken en je binnenste hand naar achter uit te stekken om de lift op te vangen.

Blijven staan

Net als tijdens het skiën wil je tijdens het staan in de sleeplift je ski’s controleren. Zeker wanneer je samen met iemand anders in de lift komt te staan, wil je niet dat jullie ski’s in de knoop komen. Blijf tijdens de liftrit boven je voeten staan, zodat je net zoveel gewicht op je tenen hebt als op je hakken. Zo zijn de ski's volledig belast en zullen ze niet heen en weer gaan bewegen.

Uitstappen uit de sleeplift

Uitstappen

Eenmaal boven aangekomen moet je het liftspoor naar links of naar rechts zo snel mogelijk verlaten. Haal de spanning van de lift door jezelf iets naar voren te trekken. Duw de lift naar voren weg en verlaat het liftspoor.

Vanaf nu kan ook jij zorgeloos gebruik maken van de sleeplift.

Jasper heeft jaren gewerkt als skileraar in Gerlos en is eigenaar van (ski)centrum Outdoor Valley vlakbij Rotterdam.

Skiën is meer dan een passie voor Jasper; het is zijn leven. Als kleine jongen had hij de smaak al snel te pakken en inmiddels is Gerlos in de winter zijn thuisbasis. Hier werkt Jasper al jaren als Landes skileraar.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen