Skip to navigation Skip to main content
Wandelen Westendorf

Wie liever gaat winterwandelen in plaats van skiën, vindt in Oostenrijk genoeg leuke skidorpen waar dit naar hartelust mogelijk is. Van gewoon wandelen tot sneeuwschoenwandlen, op hoogte of juist lekker in het dal. Opties genoeg! Als je met een groep skiërs op wintersport gaat, kan het nog wel eens lastig zijn een geschikte bestemming te vinden waar beide mogelijk is. Daarom in dit blog zes skidorpen waar je goed kunt winterwandelen én skiën.

1. Filzmoos

Filzmoos is een sfeervol plaatsje in het Salzburgerland. Het skigebied is met zo'n 20 km aan pistes niet heel groot, maar daarmee wel zeer geliefd bij families en rustzoekers. Het is een ideale bestemming voor een wintersport met drie generaties. Wie van de familie niet skiet, kan hier heerlijk wandelen op ruim 50 km aan geprepareerde wandelpaden. De omgeving van Filzmoos is werkelijk prachtig en vraagt om ontdekt te worden. Wandel door besneeuwde bossen, over alpenweiden, of op de Rossbrand. Onderweg kom je genoeg mogelijkheden tegen waar je even kunt pauzeren. Voor sneeuwschoenwandelaars zijn er zelfs speciale arrangementen te boeken.

Filzmoos is een van de skidorpen in Oostenrijk waar je goed kunt winterwandelen

2. Serfaus, Fiss en Ladis

De dorpen Serfaus, Fiss en Ladis vormen samen een van de meest familievriendelijke skigebieden in de Alpen: Serfaus-Fiss-Ladis. Uitgebreide kinderlanden, vrolijke mascottes, kinderopvang, skiles in het Nederlands, veel leuke activiteiten en meer maken dit een waar kinderparadijs. Maar, terwijl de kids lessen volgen hoef jij als volwassene ook niet stil te staan. Naast skiën op de 214 pistekilometers kun je hier ook uitstekend winterwandelen. Je kunt hier winterwandelen door alle drie de skidorpen, in het dal en natuurlijk op de berg. Tips zijn de Panorama-Genussweg en Almpromenade. 

Er zijn genoeg Oostenrijkse skidorpen waar je goed kunt winterwandelen

3. Bad Gastein

In de skiregio Gastein vind je meer dan 200 kilometer aan pistes. Een walhalla voor skiërs en snowboarders, maar ook wandelliefhebbers zijn hier op de juiste plek. Hoor de sneeuw kraken onder je voeten, adem de frisse berglucht in en wandel door het idyllische berglandschap. Vanuit het dorp Bad Gastein kun je verschillende prachtige wandelwegen volgen en waan je je in een echt winterwonderland. Sneeuwschoenwandelen en groepswandelingen zijn hier ook mogelijk. Heb jij je snowboots of winterwandelschoenen al klaarstaan?

4. Seefeld

Een van de skidorpen waar je goed kunt winterwandelen is zeker weten Seefeld. Laat skiërs Region Seefeld maar verkennen, jij kunt je uitleven op de meer dan 140 km aan geprepareerde winterwandelpaden. Struin door het dorp, verken het dal of trek de bergen in. Een aanrader is de acht kilometer lange wandeling richting de Hämmermoosalm. Hier loop je door een rustig dal over prachtige paden en langs besneeuwde boomtoppen.

Wandelen in Seefeld
© Spalder Media Group

5. Saalbach

Saalbach is een bestemming waar je het hele jaar door heerlijk kunt wandelen. Terwijl skiërs en snowboarders tochten skiën in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn, trek jij te voet de omgeving in. Saalbach is een sfeervolle plaats met tal van restaurantjes en bars. Winterwandelaars hebben vanuit het dorp toegang tot ruim 140 km aan geprepareerde wandelpaden. Je kunt zelf op pad, maar ook samen met een gids. Een tip voor gezinnen is de Kids Wandel Challenge. Vergeet ook zeker de Baumzipfelweg en Golden Gate Bridge van de Alpen niet. Keuze genoeg!

Winterwandelen vanuit skidorp Saalbach
© Spalder Media Group

6. Krimml/Hochkrimml

Krimml en Hochkrimml maken deel uit van de Zillertal Arena, het grootste skigebied in het Zillertal. Op de 147 pistekilometers kunnen skiërs en snowboarders zich goed vermaken, maar ook winterwandelen is hier een echte aanrader. Vanuit beide skidorpen lopen verschillende geprepareerde wandelpaden, zoals de panoramaweg van Hochkrimml, de prachtige boswandeling langs de Krimmler Ache en de Krippenweg in Wald. Op zoek naar een echt bijzondere route? Neem dan de winterwandelweg naar de Krimmler Wasserfälle!

2233 - Winter - Gina

Over Gina

Als 4-jarige kleuter stond Gina voor het eerst op de piste en sindsdien heeft ze geen jaar meer overgeslagen! Niets fijner dan actief bezig zijn in de frisse berglucht met als beloning elke dag Kaiserschmarrn en Aperol Spritz.