23 december 2016 door Florien in 'Algemeen''

Een witte kerst is iets waar we hier in Nederland al jaren van dromen. Soms slechts een beetje natte sneeuw, maar daar houdt het ook wel mee op. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om de sneeuw even op te zoeken. Wat is er leuker dan de feestdagen te combineren met een wintersportvakantie? Allemaal lichtjes, versierde straten en kerstbomen. Kitzbühel & Kirchberg heeft het allemaal. Overdag genieten van ruim 179 kilometer pistes, ’s avonds slenteren over de kerstmarkt en genieten van een traditioneel Oostenrijks kerstdiner.

Op wintersport in de kerstsfeer

Kerst thuis vieren met familie en vrienden is natuurlijk fantastisch, maar heb je er wel eens over nagedacht om dat te doen in de sneeuw? Het skigebied van Kitzbühel & Kirchberg is daar helemaal geschikt voor. Zodra de avond nadert, gaan alle lichtjes aan en krijgen de dorpen een romantische uitstraling. Veel mensen gaan de straat op richting de kerstmarkten en ’s avonds geniet iedereen van een traditionele Oostenrijkse maaltijd. Er zijn diverse kerstmarkten te vinden, met elk een eigen karakter. Geniet van heiße choco met slagroom, Jägertee en Glühwein. Tip: probeer een keer de witte Glühwein!

Waar ben jij te vinden tijdens de feestdagen? Laat het ons weten in een reactie!

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.