Skip to navigation Skip to main content

De liefste dieren die je tegenkomt op wintersport

7918 - De liefste dieren die je tegenkomt op wintersport (1)

Soms kom je tijdens de wintersport dieren tegen waar je direct mee wilt knuffelen. De reddingshond op de piste, het paard tijdens ski-joëring of Jesper de kat tijdens een langlauftocht. Wanneer je in de Alpen op een boerderij overnacht, weet je zeker dat je lieve dieren tegen gaat komen. Een absolute aanrader voor dierenliefhebbers! In dit weblog hebben we een overzicht gemaakt van de 10 liefste dieren die je tegen kunt komen tijdens de wintersport. Bovendien kan een enkele van hen zelfs behoorlijk goed skiën!

#1. Jesper, de langlaufkat

Maak kennis met Jesper! De kat die gek is op langlaufen! Samen met zijn baasje Aina Stormo mag hij graag een eindje langlaufen over de loipes van Hedmark in Noorwegen. Fan? Jesper heeft zijn eigen Facebookpagina!

#2. Jean François de Sint Bernard

Als er één hondenras onlosmakelijk is verbonden met wintersport en skiën, dan is het wel de Sint Bernard. Vroeger werd deze viervoeter ingezet bij lawines, maar inmiddels heeft de Sint Bernard zijn actieve karakter verloren en dient hij puur nog als knuffelmateriaal.

7918 -  (6)

#3. Berta de koe

Van een hele winter in een stal staan word je ook niet vrolijk. Hoe fijn is het als je even naar buiten mag om door de sneeuw te rennen!

7918 -  (7)

#4. Philipe het paard

Een wintersportactiviteit die steeds populairder wordt is ski-joëring. Hierbij laat je je op je ski’s, voortrekken door een paard! Kinderen kunnen voortgesleept worden door shetlandpony’s.

7918 -  (8)

#5. Struisvogel op de piste

Je zult raar opkijken wanneer je op de piste wordt ingehaald door deze struisvogel!

via GIPHY

#6. Jake, de reddingshond

In het onderstaande filmpje zie je Jake, de labrador uit het Amerikaanse Vail. Hij was nog maar 10 weken oud toen hij begon met zijn opleiding tot reddingshond.

#7. Rick de kip

Waar die verse eitjes in het pension vandaan komen? Van Rick de kip!

7918 -  (9)

#8. Jacques de lama

Tijdens mijn wintersport in Frankrijk ging ik een middag wandelen met lama's. Een geweldige ervaring. Jacques, de lama op de foto, was erg blij dat hij mee naar buiten mocht.

7918 -  (10)

#9. Oom van Jake, de reddingshond

De oom van Jake is bijna net zo lief als z'n jonge neefje in Vail!

7918 -  (11)

#10. Felix de kat

Houdt niet van sneeuw...

via GIPHY

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.