15 december 2016 door Florien in 'Algemeen''

10 redenen waarom een wintersport in duitsland het beste ooit is

Inmiddels heb je ze allemaal voorbij zien komen: de 10 redenen waarom wintersport in Oostenrijk, Italië, Zwitserland of Frankrijk het beste ooit is. Jij als echte Duitse wintersportfan hebt je vast al tig keer afgevraagd waarom er niet zo’n lijstje over Duitsland bestaat. Nou ik ook, want een wintersport in Duitsland is gewoon echt fantastisch! Dichtbij huis, fijne pistes, gezellige dorpjes en lekker eten. Daarom wil ik vandaag het hek sluiten met de 10 redenen waarom een wintersport in Duitsland het beste ooit is. Daar zijn jullie het toch allemaal mee eens?!

#1. Bratwurst en bier

Die dunne worstjes in Oostenrijk zijn lekker hoor, maar niks haalt het bij een echte dikke Duitse Bratwurst. Gegrild, met brood of met patat. Allemaal even lekker! Halve liter bier erbij en de maaltijd is compleet.

braadworst

In Duitsland eet je de lekkerste braadworsten!

#2. Lekker dichtbij

Eén van de grootste voordelen van een wintersport naar Duitsland is de reistijd. Geen gebroken nacht of vermoeiende autorit van minstens 12 uur, maar gezellig een paar uur kletsen en uitgerust aankomen. In Duitsland ben je, afhankelijk van waar je woont, in maximaal 6 uurtjes op plaats van bestemming en dat scheelt een hoop irritatie.

#3. Ook in Duitsland kun je après-skiën

Oostenrijk is een echt après-skiland, maar wat velen niet weten is dat ze ook in Duitsland heel goed weten hoe ze een feestje moeten bouwen. Na het skiën meezingen met Duitse schlagers en met z'n allen een paar halve liters bier naar binnen werken. Eén groot feest met onze oosterburen.

#4. Je kunt er al skiën in november

Oké, natuurlijk is het zo dat ieder jaar anders is, maar dit jaar kon er toch echt geskied worden op 13 en 14 november in Skiliftkarussell Winterberg. En dat was fantastisch! Nu maar hopen dat koning winter seizoen in een goede bui is en dat er nog veel meer van dit soort spontane weekendjes kunnen komen!

skien in november in winterberg

Op 13 en 14 november 2016 ging de eerste lift open in Winterberg

#5. Lang leve de sneeuwkanonnen!

De Duitse skigebieden zijn sneeuwzeker en beschikken over een groot aantal sneeuwkanonnen. Als moeder natuur het met de sneeuwval een beetje laat afweten, dan helpen deze jongens gewoon een handje mee. Natuurlijk is echte sneeuw de beste sneeuw, maar als je door de sneeuwkanonnen gewoon kunt skiën, dan ben ik heel blij!

sneeuwkanonnen

Als de temperatuur laag genoeg is, dan gaan alle sneeuwkanonnen aan in Winterberg

#6. Snel en geen geslinger

Het fijne van op wintersport gaan in Duitsland is dat je het grootste gedeelte rijdt over de Duitse autobaan. Wat iedereen ook zegt over de snelheid in Duitsland, op de meeste plekken mag je gewoon nog lekker doorrijden. Het laatste stukje rijd je door schattige dorpjes en niet over ellendige haarspeldbochten. Ideaal voor iedereen die last heeft van wagenziekte.

#7. Lekker goedkoop

Eén van de grootste voordelen van een wintersport naar Duitsland is de prijs. De prijzen voor een skipas liggen stukken lager dan die van de Oostenrijkse, Italiaanse, Franse en Zwitserse skigebieden. Ideaal, want van het geld dat je bespaart, kun je 's middags lekker lunchen aan de piste en 's avonds uiteten.

#8. De lekkerste curryworst eet je in Duitsland

En jij maar denken dat een curryworst een typisch Oostenrijks wintersportgerecht is? Nou dan heb je het goed mis. De curryworst is namelijk in 1949 uitgevonden door een snackbardame uit Berlijn. Er is in Berlijn zelfs een heus curryworstenmuseum te vinden. Traditioneel wordt deze echte Duitse braadworst geserveerd met currysaus en kerrie op een kartonnen schaaltje. Nergens eet je deze worst lekkerder dan in Duitsland. Ideaal na een avondje stappen!

curryworst

Traditioneel op een kartonnetje

#9. Je kunt makkelijk een weekendje gaan (of zelfs een dag)

De afstand naar de Duitse wintersportgebieden is een stuk korter dan die van de andere wintersportlanden. Ideaal dus voor een weekendje weg, een miniski of zelfs een spontane dag naar de sneeuw. Vroeg op staan en je bent vanaf Amsterdam met zo'n 3,5 uur in Winterberg. Broodjes mee voor onderweg, klaar voor een gezellige rit en een fantastische middag skiën!

#10. Klein maar fijn

Alle skigebieden in Duitsland hebben onder de 100 kilometer aan pistes. Skigebied Hörnerdörfer is met 82 kilometer het grootste skigebied, maar de meeste gebieden hebben tussen de 15 en de 30 kilometer aan pistes. Ideaal om met beginnende skiërs naar toe te gaan, of met de kinderen. De hellingen zijn niet al te ingewikkeld en de gebieden zijn erg overzichtelijk.

klein maar fijn

De meeste gebieden zijn niet zo groot, maar wel ontzettend fijn!

Ben jij het eens met deze 10 redenen, of heb je zelf nog een veel betere? Laat het ons weten in een reactie!

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.