Skip to navigation Skip to main content
Wanten

Veel wintersporters zweren bij wanten en dat heeft alles te maken met de warmte. Hoewel het ideaal is dat je met handschoenen meer bewegingsvrijheid hebt, zijn wanten toch echt een stuk warmer. Dit komt omdat je vingers bij elkaar zitten. Uiteraard speelt persoonlijke voorkeur een grote rol, maar als jij een echte koukleum bent en al jaren klaagt over koude vingers, zijn wanten een goede optie. In dit blog hebben we de beste wanten voor je op een rijtje gezet.

Wanten: warmte en comfort

Niks is vervelender dan koude handen (en koude voeten, maar dit blog gaat nu eenmaal over wanten 😉). Als je vingers steeds kouder worden, kan dat je wintersportdag behoorlijk verpesten. Over het algemeen geldt dat wanten warmer zijn dan handschoenen. Dit komt omdat je vingers niet van elkaar gescheiden zijn. Bovendien kun je ze makkelijk naast elkaar bewegen om extra warmte op te wekken. Wanten bieden dus extra warmte en zijn daardoor lekker comfortabel. Ben jij nog op zoek naar een goed paar wanten voor je wintersport? We geven je zes tips voor de beste wanten.

Met de beste wanten in de skilift op wintersport

1. HESTRA Power Heater Gauntlet Mitt

Je moet er een paar euro's voor over hebben, maar dan heb je ook wel wat. Voor wie altijd last heeft van koude vingers tijdens het skiën of snowboarden, is dit paar wanten een absolute droom. Ze zijn uitgerust met verwarmingselementen, die er met een simpele druk op de knop voor zorgen dat jij geen koude vingers meer hebt. Je kunt de temperatuur instellen op drie verschillende niveaus en de batterijen van de verwarmingselementen zijn eenvoudig op te laden met een USB-kabel. De wanten zijn gemaakt van hoogwaardige, waterdichte en ademende materialen. Dankzij de sneeuwvanger blijft sneeuw buiten en met de bandjes om je pols kun je ze niet verliezen als je even een fotootje maakt in de skilift. Niet voor niets dus dat de HESTRA Power Heater Gauntlet Mitt een eerste plaats heeft bemachtigd in dit lijstje met beste wanten voor je wintersport.

HESTRA Power Heater Gauntlet Mitt wanten verwarmd

2. HESTRA Army Leather Extreme Mitt

De wanten van HESTRA doen wat ze moeten doen: je handen lekker warm houden tijdens het skiën, ook zónder verwarmingselementen zoals bij tip nummer 1 in dit lijstje met beste wanten. Dit Zweedse bedrijf bestaat sinds 1936 en heeft inmiddels heel wat ervaring op het gebied van warme handen tijdens de wintersport. Voor wie op zoek is naar een paar goede wanten, is de HESTRA Army Leather Extreme Mitt een tip. De handpalm is gemaakt van zacht geitenleer en de bovenstof van het wind- en waterdichte drielaags Hestra Triton. De liner aan de binnenkant is uitneembaar en biedt extra warmte dankzij de G-Loft technologie.

HESTRA wanten Heli beste wanten

3. HEAT EXPERIENCE All-mountain verwarmde wanten

Voor echte koukleumen zijn de All-mountain wanten van HEAT EXPERIENCE een absolute tip. Dankzij primaloft-isolatie, elektrische verwarmingselementen en een robuust ontwerp heb je zelfs op de koudste wintersportdagen geen last van koude vingers. De handpalm is gemaakt van geitenleer en geeft de handschoenen een fijne, duurzame grip. De bovenkant van de want is sneeuw- en waterafstotend, met een waterdicht en ademend membraan aan de binnenkant. Je kunt de verwarmingselementen eenvoudig opladen en ze bieden zo’n 4 tot 6 uur warmte.

HEAT EXPERIENCE All-Mountain Elektrisch Verwarmde Wanten

4. DAKINE Leather Titan Gore-Tex

Met de DAKINE Leather Titan Gore-Tex wanten maakt het niet uit wat voor weer het is op de berg. Je komt sowieso niet met koude handen thuis! De wanten zijn verkrijgbaar in de kleuren grijs en zwart en zien er ook nog eens leuk uit. Dankzij Gore-Tex zijn de wanten waterdicht en ademend. De handpalm is gemaakt van duurzaam, waterafstotend geitenleer. De binnenhandschoen is uitneembaar en het fijne daarvan is dat je er gewoon je mobiele telefoon mee kunt bedienen.

Dakine wanten

5. Reusch Down Spirit GTX Mitten

Handschoenenspecialist Reusch bestaat sinds 1934 en heeft al heel wat jaren ervaring op het gebied van handen warm houden. Niet gek dus dat dit merk is opgenomen in deze lijst met beste wanten. De Reusch Down Spirit GTX Mitten wanten behoren tot de warmste van het merk. Het materiaal is ademend, winddicht, waterdicht en isolerend en er is gebruikgemaakt van de GORE-TEX technologie. De handpalm is gemaakt van geitenleer, de vulling is van dons en de rest van de stof is polyester. Ook is er een speciaal vakje waar je eventueel zelf een verwarmingselement in kunt plaatsen.

Reusch beste wanten

6. Barts Basic Ski wanten

Over het algemeen geldt hoe duurder, hoe beter en duurzamer het materiaal, maar er zijn ook fijne opties voor als je niet zoveel geld uit wilt geven. In dat geval zijn de Barts Basic Ski wanten een fijne tip voor warme handen tijdens het skiën of snowboarden. De beste wanten zijn het niet, maar de prijs-kwaliteit-verhouding is prima. Het model is unisex, waterbestendig en beschikt over een rubberen antislip laag voor extra grip. Zelf heb ik, voordat ik overstapte op HESTRA, jaren met Barts geskied. Houd er wel rekening mee dat de laag op de handpalm sneller slijt en als het echt hard sneeuwt of regent, je inlevert op waterdichtheid. Je kunt ook niet alles hebben voor die prijs!

Wanten van Barts
Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.