30 september 2016 door Thijs in 'Nieuws''

Skiseizoen van start in 4 gletsjerskigebieden

In de Alpen gaat dit weekend in vier skigebieden het wintersportseizoen 2016 / 2017 van start. Op de Stubaier Gletscher, Kaunertaler Gletscher en Kitzsteinhorn in Oostenrijk en in het Franse Tignes kan weer geskied gaan worden. De Hintertuxer Gletscher is bezig met het prepareren van extra pistes en ook het snowpark is inmiddels geopend. Wie dit najaar nog een weekendje naar de sneeuw wil hoeft niet langer te twijfelen, de gletsjers liggen er heerlijk bij. Snowplaza brengt je op de hoogte van de actuele sneeuwcondities in de gletsjerskigebieden van de Alpen.

Hintertuxer Gletscher: extra pistes en snowpark

Op de Hintertuxer Gletscher worden vandaag extra pistes en liften geopend. Vanaf nu zijn ook de 6-persoons Lärmstange 2 en de Kaserer 1 weer in gebruik. Hiermee bestaat het huidige pisteaanbod op deze populaire gletsjer in het Zillertal uit 27 kilometer aan afdalingen. De afgelopen dagen is het Betterpark snowpark verder geshapet, waardoor het inmiddels volledig in gebruik is genomen. Dit weekend staat in het teken van de Hotzone.tv Park Opening. Er vinden diverse On-Snow-Test wedstrijden plaats en er worden diverse feesten georganiseerd.

Stubaier Gletscher: verse sneeuw op zondag?

De Stubaier Gletscher, de grootste gletsjer van Oostenrijk, opent vandaag de pistes en liften voor het nieuwe skiseizoen. Vooralsnog zijn alleen de pistes op de Daunferner geopend, maar daar kan met de komst van koude lucht en neerslag op zondag snel verandering in komen. Tip: op 15 en 16 oktober vindt het jaarlijkse ‘Weiße Wies’n’ Oktoberfest plaats op de Stubaier Gletscher.

Kaunertaler Gletscher: Testival ter opening

De Kaunertaler Gletscher laat ook vanaf vandaag twee liften draaien. De Weißseeferner II en Falginlift staan weer tot de beschikking van wintersporters. In het Kaunertal laten ze de gletsjeropening niet onopgemerkt voorbij gaan. De 31e gletsjeropening wordt opgeluisterd met een skitest, wedstrijd en diverse party’s.

Kaunertaler Gletscher

Huidige omstandigheden op de Kaunertaler Gletscher.

Kitzsteinhorn: steeds meer pistes geopend

Op 1 oktober 2016 begint ook het nieuwe skiseizoen op de Kitzsteinhorn/Maiskogel – Kaprun. Hiermee vindt de opening in het hoogstgelegen skigebied van het SalzburgerLand twee weken eerder plaats dan gepland. Vooralsnog wordt alleen de piste bij de Magnetköpfllift geopend, maar binnen aanzienbare tijd zal het pisteaanbod uitbreiden. Begin november wordt de nieuwe 8-persoons Schmiedingerbahn in gebruik genomen op de Kitzsteinhorn.

Tignes: skiën op de Grande Motte gletsjer

Tignes is het eerste Franse skigebied waar het wintersportseizoen 2016/2017 van start gaat. Op de Grande Motte gletsjer zijn vanaf zaterdag 1 oktober drie pistes geprepareerd. Aangezien er nog gewerkt wordt aan de hoogste kabelbaan, blijft het bovenste gedeelte van het skigebied gesloten. 22 oktober is het de beurt aan Les Deux Alpes, dan is de gletsjer geopend voor een weekje herfstskiën.

Grande Motte

Vanaf morgen kan er weer geskied worden op de Grande Motte gletsjer in Tignes.

Overige skigebieden die deze herfst geopend zijn

Al sinds de zomer is het mogelijk om te skiën op de Mölltaler Gletscher in Oostenrijk en Saas-Fee in Zwitserland. In het Matterhorn Glacier Paradise van Zermatt kan zelfs het hele jaar geskied worden. De afgelopen weken is ook het skiseizoen in Sölden en op de Pitztaler Gletscher weer begonnen. In Italië moet je op de Stilfser Joch of in het Schnalstal zijn wanneer je op dit moment wilt skiën. De volgende gletsjeropening staat gepland voor 8 oktober 2016. Dan start op de Titlis in Engelberg het skiseizoen 2016 / 2017. Bovendien is het goed nieuws dat de temperaturen de komende dagen dalen, zodat er ook weer kunstsneeuw geproduceerd kan gaan worden.

Wellicht ben je ook hierin geïnteresseerd:

Sneeuwcondities op de Kitzsteinhorn in Zell am See-Kaprun

Sneeuwcondities op de Kitzsteinhorn in Zell am See-Kaprun.

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.