26 september 2020 door Thijs in Nieuws

Eindelijk is het zo ver! Het skiseizoen in de Alpen is van start gegaan! Vorige week ging de Pitztaler Gletscher open en gisteren zijn de liften van Sölden weer gaan draaien. De komende weken openen steeds meer gletsjers in de Alpen hun liften. Wij brengen je op de hoogte van de geopende skigebieden in de herfst, zodat jij weet waar je eind september en in oktober kunt gaan skiën! Kun jij ook niet wachten om weer op de ski's te staan?

Sölden en Pitztaler Gletscher open

Sinds vrijdag 25 september kan er weer geskied worden in Sölden, een van de meest geliefde skigebieden van de Alpen. Op de Rettenbachgletscher is piste nr. 32 sinds dat moment dagelijks van 07.30 uur tot 14.30 uur geopend. Volgens het skigebied ligt er momenteel ongeveer 30 centimeter sneeuw bij het bergstation (3000 m). Zodra er verse sneeuw is gevallen en de sneeuwhoogte het toelaat, worden er meer pistes geprepareerd. Ook op de Kaunertaler Gletscher zijn de liften vandaag weer gaan draaien. Op de opening van de Stubaier Gletscher moeten we nog een weekje wachten, vanaf 2 oktober zijn afdaling 7 en 9 weer open. De Pitztaler Gletscher is inmiddels alweer een week geopend.

Verse sneeuw op de Pitztaler Gletscher (25-09-2020)


Verse sneeuw in de Alpen

Gisteren viel er de nodige verse sneeuw in de Alpen en konden we heerlijke witte webcambeelden met jullie delen. Ook dit weekend blijft de kans op verse sneeuw aanwezig. Goed nieuws dus voor de gletsjers! Later in de week zien we de temperatuur een paar graden stijgen en neemt de kans op verse sneeuw af. Skiën is op dit moment ook al mogelijk in het Zwitserse Zermatt en Saas-Fee. Met de Hintertuxer Gletscher had Oostenrijk al een skigebied dat geopend was. In Italië kun je het wintersportseizoen starten op de Stilfser Joch en de gletsjer in het Schnalstal. Uiteraard heb je ook vanuit Breuil-Cervinia toegang tot de gletsjer van Zermatt.

Overige gletsjeropeningen in september en oktober

De overige gletsjeropeningen in de Alpen staan gepland voor oktober. Dan gaan ook de liften op de Kitzsteinhorn in Oostenrijk weer draaien. Op de Grande Motte in het Franse Tignes zijn wintersporters vanaf 17-10 weer welkom en in het Zwitserse Engelberg openen de pistes in de loop van oktober. Op de Diavolezza bij St. Moritz (17-10) en in Sulden am Ortler (31-10) is skiën deze herfst ook mogelijk. Kitzbühel is eind oktober (24-10) het eerste skigebied zonder gletsjer waar weer geskied kan worden. Voor alle skigebieden geldt dat het aantal geopende pistekilometers afhankelijk is van de hoeveelheid sneeuw.

Wellicht ben je ook hierin geïnteresseerd:

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.