Skip to navigation Skip to main content

Mentale voorbereiding: de zomer is voorbij, op naar de sneeuw!

Door: Joanne Wissink. De r is weer in de maand. Voor sommigen betekent dat het einde van de zomer, voor mij het begin van het winterseizoen. De zomer deed zijn best er nog een hittegolf uit te persen, maar ik doe niet meer mee. Het skivirus heeft toegeslagen. Een geheel onschuldige ziekte die zich voordoet, zodra de zomervakantie voorbij is. Dit virus is te herkennen aan het zoeken naar sneeuw op internet, de eerste appjes met vrienden en kijken naar sneeuwfilmpjes op Facebook. In tegenstelling tot andere ziektes is dit virus geen last, maar een lust. Voor wie nu alvast het skigevoel wil krijgen, hier tips om jouw winter af te trappen.

Genieten van de voorpret

Hoe kom je in winterstemming, terwijl de mensen om je heen nog buiten zwemmen en op het terras zitten? Hoe krijg je die eerste tintelingen van sneeuwziekte? Bij mij gaat dat vanzelf. Als ik de zomerfoto’s opsla, zie ik vanzelf de foto’s van de winter daarvoor. Klik even door en geniet. Denk aan hoe het voelde daar op die berg, in het zonnetje, met sneeuw, suizende wind in je oren, die heerlijke glühwein bij de après-ski. Thuis draai je natuurlijk de après-ski hits van vorig seizoen. Laat die après-ski maar komen!

Vitamine voorpret

Maak van je saaie werkdag een dag uit op de piste! Beeld je in dat je al in de sneeuw staat. Op kantoor neem je natuurlijk de lift omhoog. De uitgelezen kans om te genieten van het uitzicht. Kijk maar om je heen. Stel je je collega’s voor met mutsen, handschoenen en ski's. We gaan op weg naar die top! Als je uitstapt ga je natuurlijk snel aan de kant, zodat anderen er ook uit kunnen. Dan maak je je klaar voor de afdaling en kijk je om je heen om te genieten van het uitzicht.

Waar blijft de sneeuw!?

Geen après-ski maar pré-ski

De après-ski vervang je gewoon voor een pré-ski. Op een zonnig terras is het goed plannen maken en dromen over de komende winter. Een glühwein is wellicht lastig te bestellen, maar een radler geeft ook de juiste bergsfeer. Dit brengt mij altijd in de juiste sfeer om plannen te maken voor de aankomende winter. Wie van je vrienden gaat er ook elk jaar skiën? En wat is hun geheime adresje? Wellicht zoeken zij nog iemand om samen mee naar de sneeuw te gaan. Zo deel je de voorpret alvast met anderen.

Skidieet

Bij skiën hoort natuurlijk lekker eten. Aan tafel met de familie eet je dus kaasfondue, patat met schnitzel of een worst. En dat kan ook prima op de barbecue of bij een strandtent. Als je dan toch bezig bent, kijk dan meteen op al die sites waar de focus al weer op de winter is. Snowplaza, met het laatste nieuws voor komend seizoen, maar ook YouTube filmpjes met bloopers of tips voor skitechniek. Ik word hier helemaal blij van.

Een heerlijke Radler of Weissbier op het terras

Skishoppen

Houd je wel van een beetje winkelen? Dan is dit het juiste moment. Kijk vast in de kast. Was jouw wintersportoutfit vorig jaar nog op orde of ben je toe aan nieuwe aankopen? Hetzelfde geldt voor je materiaal. Nu is het moment om nog koopjes te scoren. Zowel in winkels als op het internet zijn er nu nog weinig mensen op zoek naar warme donsjassen. Daar kan jij gebruik van maken! En terwijl je aan het shoppen bent kun je je verlekkeren op de winter die eraan komt.

Ben je al helemaal in de stemming? Dan is de volgende stap natuurlijk het plannen en het vinden van een accommodatie voor je wintersport. Geniet van de voorpret en laat je besmetten met het skivirus!

Is de winter al in aantocht?

182 - Winter - Joanne

Over Joanne

Joanne gaat het liefst zo vaak mogelijk naar buiten, de natuur in en het liefst naar de bergen. Qua skiën is ze een laatbloeier, maar ze heeft de 'schade' ruimschoots ingehaald. Inmiddels geeft ze skiles, zodat ze in de winter nog meer in de bergen kan zijn.