12 februari 2017 door Miranda in 'Tips', Reisverslagen''

Westendorf is een echt "Holländerdorf" in Tirol. Maar ondanks dat dit plaatsje ieder jaar bedolven wordt onder de Nederlanders, heeft het zijn Oostenrijkse charme niet verloren. Westendorf is een authentiek en sfeervol dorpje, maar je kunt hier ook iedere nacht feesten tot je erbij neervalt. Daarnaast voelen families met kinderen zich hier thuis: de beginnershellingen liggen namelijk in het centrum. En het skigebied? Dat is groot en afwisselend. Zijn er ook nadelen? Ja, de hoogte van de bergen misschien, waardoor de sneeuwkwaliteit op de dalafdalingen niet het hele seizoen top is. In de video geven we je een indruk van Westendorf, het skigebied en 5 tips voor jouw wintersport.

#1. Piste: rode nummer 11

Westendorf behoort tot de SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental en hierdoor liggen er ruim 280 km aan pistes op je te wachten. Er is dus genoeg keuze aan fijne afdalingen, maar eentje die wij een absolute topper vinden is de dalafdaling - de nummer 11 - richting Brixen im Thale: lekker rood en lekker lang!

#2. Pisterestaurant: Alpenrosenhütte

In de SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental vind je ruim 70 pisterestaurants en berghutten. Het leuke is, dat ze over het algemeen klein en knus zijn met zonnige terrassen én bediening. Keuze genoeg dus, maar eentje die er wat ons betreft uitspringt is de Alpenrosenhütte. Je vindt de berghut aan de linkerkant van de rode piste nummer 110. Aanrader: probeer hier de

Ook de Sonn-Alm in Westendorf is een aanrader

#3. Maak een leuke foto of video in het skigebied

Op verschillende plekken in het skigebied vind je 'Fotopoints' of 'Moviestrecken'. Met een druk op de knop maak je een foto of video van jezelf, die je 's avonds kunt downloaden via de website van de SkiWelt. Een leuke herinnering aan je wintersport.

#4. Après-ski: een rondje Gerry's Inn, Karat Bar en Moskito

Westendorf is beroemd om haar gezellige après-ski. Onze tip: begin je après-ski 's middags in de #5. Restaurant: Reiterstüberl

Reiterstüberl is zo'n typisch Oostenrijks restaurant waar je in een gezellige stube geniet van een heerlijke

Heerlijke pistes in Westendorf

Dit waren onze tips voor een wintersport in Westendorf. Heb jij nog tips? Laat een reactie achter.

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen