12 augustus 2016 door Thijs in 'Nieuws''

Breitspitzbahn Galtür

In de schaduw van het bruisende Ischgl timmert Galtür im Paznaun behoorlijk aan de weg. Voor wintersportseizoen 2016/2017 wordt de Breitspitzbahn vervangen en tevens wordt er een nieuwe piste aangelegd. Om de sneeuwzekerheid in deze hoek van het skigebied te kunnen garanderen, wordt voor extra sneeuwkanonnen gezorgd. Goed nieuws voor Galtür dat ondanks de nabijheid van Ischgl nog altijd een eigen publiek weet te trekken. Vrijwel iedereen die in deze bestemming aan het einde van het Paznauntal op wintersport is geweest, roemt de rust en het heerlijke pisteaanbod.

10-persoons gondel Breitspitzbahn

De oude tweepersoons stoeltjeslift aan de rechterzijde van het skigebied in Galtür wordt vervangen door een tienpersoons gondel. Het nieuwe dalstation komt op een hoogte van 1768 meter te liggen, vlakbij de dam van de Kopssee. De lift wordt 500 meter langer dan het oude exemplaar, waardoor er ook extra pistekilometers aan het aanbod worden toegevoegd. Het bergstation komt 50 meter zuidwestelijker dan het station van de huidige lift. De lift reikt tot een hoogte van 2295 meter. De bouw van deze lift is ook goed nieuws voor freeriders, want dit gedeelte van het skigebied is populair bij off-pisteliefhebbers.

Feiten & Cijfers van de Breitspitzbahn

Bergstation: Saggrat Lengte: 2884 m
Hoogte bergstation: 1800 m Hoogteverschil: 525 m
Snelheid: 6 m/s Duur: 5 min.
Gondelcapaciteit: 10 personen Capaciteit: 2400 pers./uur
Aantal cabines: 48 Plaats: Galtür


Nieuwe skipiste (nr. 17) in Galtür

Het eerste deel van de nieuwe skipiste (nr. 17) gaat vanaf het bergstation van de Breitspitzbahn westwaarts over een glooiend pad. Na 500 meter bereik je een brede weide waar het heerlijk carven zal worden. Aansluitend volgt een steiler stuk van 180 meter met een hellingsgraad van 50%. Vervolgens vlakt de piste weer af en ski je door de bomen naar het dalstation. Om op de nieuwe afdaling en piste nr. 10 goede sneeuw te kunnen garanderen worden er in het onderste gedeelte extra sneeuwkanonnen aangelegd.

Informatie over skigebied Galtür

Galtür ligt aan het einde van het Paznauntal en biedt 40 kilometer aan pistes. Het veelzijdige aanbod spreekt ieder type skiër aan, zowel beginners als gevorderden kunnen hier uit de voeten. Sneeuwkanonnen en 6 pistebully’s zorgen ervoor dat de pistes er iedere ochtend weer perfect bijliggen. Het skigebied van Galtür bestaat uit zes verschillende sectoren die ieder hun eigen publiek aanspreken. Ook onder families is Galtür zeer geliefd, met onder meer de dwergenwereld en het avonturenland zijn er goede voorzieningen voor kids. Voor langlaufers liggen er maar liefst 74 kilometer aan loipes te wachten.

Wat vind jij van het skigebied van Galtür?

Meer nieuws uit de skigebieden

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.