28 juli 2016 door Thijs in 'Nieuws''

In skigebied Hochzillertal-Hochfügen wordt momenteel gewerkt aan een bijzondere nieuwe 6-persoons stoeltjeslift. De ‘Waidoffen Bahn’ wordt wereldwijd de eerste stoeltjeslift van Doppelmayr’s D-Line. Volgens de liftenfabrikant is de D-Line het neusje van de zalm op het gebied van comfort, kwaliteit, design en veiligheid. Snowplaza vertelt je alles over deze ‘First Class’ stoeltjeslift van Doppelmayr, zodat jij alvast weet wat je te wachten staat tijdens het wintersportseizoen 2016/2017 in het skigebied Hochfügen-Hochzillertal.

D-Line: de meest comfortabele stoeltjeslift

De D-Line van Doppelmayr is de nieuwste innovatie op het gebied van skiliften. Ten opzichte van een standaard stoeltje hebben wintersporters voortaan 5 centimeter meer ruimte en bovendien is deze ergonomisch gevormd. Stoelverwarming is geïntegreerd en de kap om je tegen weer en wind te beschermen is extra licht. Door het gebruik van hoogwaardige materialen is het zitcomfort toegenomen. De stangen onder de het stoeltje zijn ten opzichte van bestaande modellen verbreed, waardoor het ook voor snowboarders een stuk prettiger vertoeven zal zijn in deze D-Line stoeltjeslift.

D-Line: de meest comfortabele stoeltjeslift

Helmuth Grünbacher (Hochfügen Ski), Hannes Kronthaler (Bouwbedrijf) en Anton Schwendinger (Doppelmayr)

Hoge snelheid en zeer stil

De veiligheidsbeugel van de D-Line sluit automatisch na het instappen en gaat bovenaan de berg vanzelf weer open. Door het ‘Auto-lock kinderslot’ kunnen volwassenen voortaan met vijf kinderen tegelijk in de lift naar boven. Schudden bij aankomst in het liftstation wordt tot het minimum beperkt en de heuvel na het uitstappen is licht glooiend, waardoor beginners veilig in en uit kunnen stappen. Vanzelfsprekend is de nieuwe D-Line in Hochfügen met een snelheid van 25 km/h een stuk sneller én stiller dan je gewend bent van oudere types. De rit van 1995 meter naar 2312 meter wordt in minder dan vier minuten afgelegd.

Zonnepanelen op het bergstation

De Waidoffen stoeltjeslift is ook op het gebied van duurzaamheid onovertroffen. Het bergstation wordt met zonnepanelen uitgerust die in het dak van het bergstation worden verwerkt. Hierdoor passen de panelen uitstekend bij het design van de lift en vallen ze niet op in het landschap. De 6-persoons stoeltjeslift Waidoffen wordt eind november 2016 in gebruik genomen en vervangt de 4-persoons stoeltjeslift Hochfügen 2000. De nieuwe skilift kan een derde meer wintersporters vervoeren.

Kirchenkarbahn

D-Line gondels worden al langer gemaakt, zoals de Kirchenkarbahn in Hochgurgl

Informatie over skigebied Hochfügen

De Waidoffen stoeltjeslift ontsluit een beginnersvriendelijk deel van het skigebied Hochzillertal-Hochfügen dat 100 km aan pistes telt. Het skigebied is echter ook onder meer ervaren wintersporters zeer geliefd. Er is een groot aantal rode afdalingen en er zijn goede mogelijkheden om buiten de piste te skiën. Voor een (lunch)pauze ben je aan het goede adres bij een van de vele authentieke hutten. De Kristallhütte en de Wedelhütte zijn absolute aanraders, zij behoren tot de beste skihutten van Oostenrijk.

Wellicht ben je ook hierin geïnteresseerd:

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.