Skip to navigation Skip to main content
Saalbach Ski Offene2022 Top C Christoph Johann (10)
© Christoph Johann

Welkom in het 'Home of Lässig'! De slogan van Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn en is vrij lastig te vertalen in het Nederlands, maar 'thuis van de coolen' zou er misschien nog het meest op lijken. Het Skicircus is met de verbinding tussen de dorpen Saalbach, Hinterglemm, Leogang en Fieberbrunn én 270 kilometers aan pistes een van de grootste skigebieden van Oostenrijk. In dit blog hebben we 15 must-do's voor je wintersport in het Skicircus voor je op een rij gezet.

1. Heel veel kilometers maken

Niet alleen beschik je in het Skicircus al over 270 km aan pistes, dankzij de Ski ALPIN Card heb je ook toegang tot de pistes op de Schmittenhöhe in Zell am See en de Kitzsteinhorn Kaprun. Daarmee heb je in totaal 408 km aan pistes tot je beschikking!

2. Plezier hebben in een van de vele après-ski hutten

Natuurlijk komt na lekker skiën... Après-skiën! De hutten en bars in het Skicircus staan bekend om de gezelligheid. De Goaßstall in Hinterglemm is een begrip, maar in onder andere de Spitzbub is het ook altijd leuk.

3. De twee funslopes uitproberen

Skiën op de twee funslopes “Funslope Zwölfer“ en “Funslope U-Bahn“ is een must-do voor families tijdens een wintersport in het Skicircus. Met hun kurketrekkers, opgehoogde bochten en golven bieden ze een onvergetelijke ervaring. 

4. Bij de Lärchfilzkogel door de Tiefschnee glijden

Fieberbrunn behoort tot een van de populairste freeride gebieden. Poeder opzoeken kan hier dus uitstekend! Doe dit wel altijd met de juiste uitrusting en ga nooit alleen op pad. 

Freeriden in het Skicircus
© Saalbach.com, Moritz Ablinger

5. Met de Flying Fox naar Leogang suizen

Met een lengte van 1600 meter, 143 meter hoogteverschil en snelheden die oplopen tot wel 130 km/u, is de Flying Fox XXL een van de snelste en langste ziplines ter wereld!

Met de Flying Fox XXL naar Leogang suizen
© CB Photography

6. The CHALLENGE skiën

Deze skitocht is alleen voor fervente skiërs. The CHALLENGE telt maar liefst 65 km een 12.400 hoogtemeters en loopt door heel Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Een echte uitdaging dus!

CHALLENGE, een skitocht in het Skicircus
© Saalbach.com, Mirja Geh

7. Skiën in het donker

Het Family Park U-Bahn bij de A9 Unterschwarzach lift in Hinterglemm is een snowpark voor families dat op maandag, woensdag en vrijdag tot 21.30 uur 's avonds geopend is.

8. Een wandeling over de Baumzipfelweg maken

De Baumzipfelweg in Hinterglemm is de hoogste 'boomtoppenwandeling' van Europa en is ongeveer één km lang. Hier vind je tevens de 'Golden Gate Bridge' van Alpen. 

De Golden Gate Bridge van de Alpen en de Baumzipfelweg in Hinterglemm
© Saalbach.com

9. De Freeride World Tour in Fieberbrunn bekijken

Jaarlijks strijden de beste freeride skiërs om de kampioenstitel in Fieberbrunn tijdens de Freeride World Tour. Dit jaar vindt het spektakel van 11- 17 maart 2023 plaats.

10. Door het centrum van Saalbach slenteren

In het sfeervolle centrum van Saalbach zijn vele restaurants, hotels en winkels te vinden. Genoeg gezelligheid om heerlijk door de straten te struinen.

11. First line skiën in Fieberbrunn

Absolute must-do tijdens je wintersport in het Skicircus: als allereerste je lijn tekenen op de pistes. Zet op tijd de wekker, stap in alle vroegte in de lift en sta als eerste op de piste om te skiën bij zonsopkomst. Ook bij de Asitz en Steinberg in Leogang kun je op tijd de pistes op. Hier openen de liften al om 08.00 uur. 

12. Last line skiën

Of sluit de dag af op de pistes! Op vier vaste data maak je als laatste van de dag bochten op de heerlijke pistes van Fieberbunn en geniet je van een muzikale afsluiter bij de Pulvermacher Almhütte. Inclusief regionale lekkernijen!

13. Rodelen!

Het Skicircus biedt meerdere rodelbanen op de Reiterkogel, vanaf het Spiegelberghaus en de Maisalm. Ook kun je dag én nacht (tot in de avonduren) roetsjen op de Asitz in Leogang en op de rodelbaan van Fieberbrunn.

14. Een van de populaire events bezoeken

Het BERGFESTival, Rave on Snow, Dutchweek Saalbach en Freeride Testival zijn maar een paar van de mogelijkheden. Ook wil je TONspur trifft SCHispur en 3-Tage-Jazz in Leogang absoluut niet missen. Er zijn talloze events in Skicircus waar je bij wilt zijn!

Het Bergfestival in Skicircus
© Saalbach.com, Florian Trykowski

15. Genieten van het prachtige uitzicht vanaf de Kohlmaiskopf

Vanaf de Kohlmaiskopf heb je een prachtig uitzicht over het hele dal. Heerlijk om even je gedachten uit te zetten en simpelweg te genieten van de prachtige, witte bergomgeving. Ook het panoramische uitzicht vanaf de grote Asitz met kruis op de top is waanzinnig. 

Het uitzicht vanaf de top van de grote Asitz is waanzinnig
© Norbert Noordzij

Wintersport in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

Een wintersport in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn is niet voor niets bij velen populair. Honderden kilometers aan pistes, 60 oergezellige berghutten en -restaurants, snowparks, rodelbanen, funpistes, verlichte pistes en andere activiteiten buiten het skiën om... Het Oostenrijkse skigebied is ontzettend divers. Een echte must-visit voor je skivakantie!

Dit weblog is geschreven in samenwerking Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn.

Marlous Winter

Over Marlous

Skiën en Marlous zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Na de nodige wintersportvakanties waarbij ze zowel op de ski’s als het snowboard stond, is ze nog een stapje verder gegaan. Zo heeft ze met veel plezier een aantal seizoenen gewerkt als skilerares in Ski Juwel.