23 februari 2016 door Thijs in 'Skigebieden onder de loep'' | 0 Reactie(s)

Winterberg

Winterberg in het Sauerland is al jaren een populaire wintersportplaats onder Nederlanders. Waar komt dat toch door? Het heeft vast niet alleen te maken met het feit dat Winterberg op slechts een paar uurtjes rijden van de Nederlandse grens ligt. In dit weblog gaan we op zoek naar de kracht van Winterberg en kijken we waar deze bestemming de massale toestroom aan wintersporters aan te danken heeft. De afgelopen jaren is er veel geïnvesteerd om vakantiegangers nog beter tegemoet te kunnen komen. Hierdoor zijn de pistes bijvoorbeeld sneeuwzekerder geworden en is er ook een groot aanbod aan faciliteiten voor niet-skiërs.

Winterberg ligt op 3 uur van Nederland

Het échte wintersportgevoel op slechts een paar uur rijden van Nederland. Winberberg ligt 310 kilometer verwijderd van Utrecht en de route gaat over goede wegen. Tijdens de reis hoef je je geen zorgen te maken dat je je sneeuwkettingen nodig hebt! Denk er wel aan dat bij winterse omstandigheden winterbanden verplicht zijn in Duitsland. Winterberg is een compact dorp met een groot aanbod aan accommodaties. Er zijn hotels met Nederlandse leiding zoals Der Brabander, maar ook voordeligere accommodaties zoals pensions en vakantiehuizen. Een aantal jaren geleden is ook Landal Winterberg aangelegd, een familievriendelijk bungalowpark met faciliteiten als een zwembad en de Bollo club voor kids.

Stadscentrum Winterberg

Stadscentrum Winterberg

Skigebied Skiliftkarussell Winterberg

Winterberg heeft zich ontwikkeld tot een van de meest sneeuwzekere plaatsen van het Sauerland. Meer dan 250 sneeuwkanonnen zorgen ervoor dat de pistes ook tijdens mindere winters van sneeuw kunnen worden voorzien. Toch is het van belang dat voor je op wintersport naar Winterberg gaat, je de sneeuwhoogte goed in de gaten houdt. De Skiliftkarussell Winterberg beschikt over 20 kilometer aan pistes die over zes bergen liggen verspreid. Hierdoor voelt het gebied een stuk groter aan en kunnen ook ervaren skiërs zich hier best een paar dagen vermaken. Steil worden de pistes echter nooit, waardoor dit met name voor families en beginners een ideaal skigebied is. Voor afwisseling kunnen de tien skigebieden in de nabije omgeving, zoals Willingen, zorgen die in totaal over 80 afdalingen en 45 pistekilometers beschikken. Skigebied Skiliftkarussell Winterberg >

Langlaufen, wandelen en rodelen Winterberg

Winterberg en het Sauerland zijn een uitstekende bestemming voor langlaufers. De kwaliteit van de loipes is de afgelopen jaren flink verbeterd en ze worden goed onderhouden. In totaal liggen er in de omgeving 170 kilometer aan loipes. Een groot deel van de routes voert over het Astengebied en de Rothaarkam. Wandelroutes zijn er ook in alle vormen en afstanden. Geruimd, gewalst of aan de natuur overgelaten, de keuze is enorm. Rodelen staat ook altijd garant voor het nodige plezier. In Winterberg is dit mogelijk op de Herrloh en de Bremberg.

Winkels en bezienswaardigheden Winterberg

Mocht je een dagje geen zin hebben om te skiën dan valt er nog genoeg te beleven in Winterberg. Aan de Sauerland Boulevard liggen diverse leuke winkeltjes waar je heerlijk kunt shoppen. Daarnaast zijn er tal van gezellige terrasjes en cafés. In de omgeving van Winterberg kun je je rond laten leiden over de bobsleebaan of de kenmerkende St. Georg skischans bezoeken. Liever wat meer actie? Neem het tegen elkaar op op de kartbaan van Neaustenberg. Winterberg beschikt ook over een zwembad waar je met de hele familie lekker een duik kunt nemen. Voor wellness kun je naar City SPA Schorn of het Oversum Vitalresort.

Bobsleebaan Winterberg Hochsauerland / St. Georg skigschans

Bobsleebaan Winterberg Hochsauerland / St. Georg spkischans

Nightlife & après-ski Winterberg

Een wintersportdorp zonder après-ski, is als een piste zonder sneeuw. Winterberg beschikt over 26 skihutten en ook in het dorp zijn tal van gezellige bars en discotheken. Ideale plek om met de après-ski te starten is Tenne. Deze authentieke tent telt maar liefst vijf verschillende bars op vier verdiepingen. Ook bij Der Brabander Skihütte, Alm Salettl en Bei Möppi is het na afloop van de wintersportdag vaak gezellig. Later op de avond zijn Volldampf en Muhve in goede plekken om de après-ski nog een vervolg te geven.

(Internationale) Evenementen Winterberg

De bobsleebaan Winterberg Hochsauerland behoort tot de snelste en modernste van de wereld. Jaarlijks vinden hier topsportevenementen plaats zoals Europese – en Wereldkampioenschappen skeleton en bobsleeën. Ook was na een afwezigheid van 9 jaar de Wereldcup snowboarden terug in Winterberg. Andere leuke evenementen in Winterberg zijn het officieuze wereldkampioenschap sneeuwbalgooien, het sledehondenrennen of het Chill and destroy Snowboard- and Freestyle Festival.

Evenementen Winterberg 2015/2016
Worldcup bobslee & skeleton: 30.11 – 06.12.2015
Chill and Destroy: onbekend
Snowboard World Cup: 05.03 – 06-03-2016

Snowboard World Cup / Worldcup bobslee & skeleton

Snowboard World Cup / Worldcup bobslee & skeleton

Handige informatie over Winterberg

Winterberg heeft het allemaal!

Eigenlijk is het helemaal niet zo gek dat Winterberg zo populair is. Alles waar je tijdens je wintersport naar verlangt vind je in de hoogstgelegen stad van Nordrhein-Westfalen. Skiplezier, après-ski, wellness en ga zo maar door, het is allemaal aanwezig in Winterberg. Ideaal voor een weekendje skiën met de hele familie of vrienden. Op een steenworp afstand van Nederland ben je opeens in een echte wintersportwereld! Houd er wel rekening mee dat het soms behoorlijk druk kan zijn op de pistes. Daarnaast zijn er veel beginners, die maar al te vaak zonder enige ervaring de pistes op gaan. Voor een langere wintersport ligt de keuze voor een bestemming met meer ski-mogelijkheden toch voor de hand. Daarvoor is het pisteaanbod van Winterberg nog net een beetje te beperkt.

Enthousiast geworden? Plan je volgende wintersport >

Winterberg heeft het allemaal!

Reactie(s)

Laat een reactie achter

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen