Skip to navigation Skip to main content

Supertramp opent het seizoen 2015/2016 in Ischgl

6482 - Supertramp opent het seizoen 2015/2016 in Ischgl (1)

De liften in Ischgl zijn nog geen dag gesloten, maar de lifestyle bestemming is al weer in voorbereiding voor het volgende seizoen. Tijdens het afsluitings 'Top of the Mountain concert' afgelopen zaterdag, dat verzorgd werd door Thirty Seconds to Mars, werd bekend gemaakt welke band de winter in mag luiden op 28 november: Supertramp. Wat ons betreft een erg goede keuze! De 'Top of the Mountain' concerten aan het begin en eind van het wintersportseizoen in Ischgl zijn altijd een groot feest, zowel op de berg als in het dorp.

Supertramp

Als één van de meest succesvolle groepen in de muziekgeschiedenis, heeft Supertramp liedjes gecomponeerd voor een breed publiek. Zo zijn ‘The Logical Song’, ‘Bloody Well Right’ en ‘Dreamer’ internationale hits geworden. In 1977 scoort de groep de eerste hit in Nederland met ‘Give a Little Bit’ en komt de elpee ‘Even In The Quietest Moments’ op nummer 1. In 1990 haalt ook de compilatie ‘The very best of’ de nummer 1-positie in Nederland en komt ‘School’ uit 1974 alsnog in de hitparades. Waarna het nummer jarenlang een plek in de Top 100 aller tijden heeft.

Uitzonderlijk vroege aankondiging

Met een indrukwekkend open-air concert bracht de Amerikaanse rockband Thirty Seconds to Mars afgelopen zaterdag het skiseizoen in Ischgl tot een einde. De band liet het publiek meezingen met nummers als ‘Up in the Air’ en ‘City of Angels’ van het laatste album ‘Love Lust Faith + Dreams’. 13.000 Wintersport- en muziekfans waren direct na het concert getuige van de aankondiging van de artiest voor de Top of the Mountain Opening Concert. De Britse band Supertramp opent op zaterdag 28 november het wintersportseizoen 2015/2016.

Thirty Seconds to Mars rockte de Idalp afgelopen zaterdag

Indrukwekkende lijst artiesten

Met het optreden krijgt Supertramp een plaats op de indrukwekkende lijst van artiesten die in Ischgl hebben opgetreden. Eerder stonden onder meer Sting, Tina Turner, Enrique Iglesias, Jon Bon Jovi, Pink!, Elton John, Alanis Morissette, Sugababes, Lionel Richie, The Pussycat Dolls, Rihanna, Gabriella Cilmi, Leona Lewis, Katy Perry, Gossip, Roxette, Scorpions en James Blunt op het podium. Snowplaza was er al meerdere keren bij, lees hier enkele van onze verslagen:
Onvergetelijk: het 'Top of the Mountain concert' van Alicia Keys >>
Robbie Williams zette de Idalp op zijn kop tijdens zijn 'Top of the Mountain concert' >>
Thijs zag Nickelback tijdens het 'Top of the Mountain concert' >>
Sarah was bij het 'Top of the Mountain concert' van de Scorpions >>
Afgelopen winter trapte James Blunt het seizoen af in Ischgl >>

James Blunt opende afgelopen november het seizoen met een geweldig concert

Als eerste, ieder seizoen

Ieder jaar bewijst Ischgl zich opnieuw door als eerste wintersportresort - zonder gletsjer - te openen en te sluiten met het legendarische concert waar wereldsterren de bühne betreden. De pistecondities zijn veelal ook indrukwekkend aan het begin én einde van het seizoen. Dankzij de hoge ligging, 90% van de pistes bevindt zich boven 2.000 m, is de sneeuwzekerheid groot.

Wij hebben 28 november alvast in onze agenda genoteerd: Supertramp in Ischgl!

Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.