2 december 2014 door Miranda in 'Evenementen', Reisverslagen''

Openingsweekend Ischgl 2014

Afgelopen weekend opende Ischgl haar skigebied en net als ieder jaar was dit weer een grote happening. Niks rustig een paar liftjes laten draaien en enkele pistes openen; in Ischgl gaan ze vanaf dag 1 ‘Vollgas’. Samen met de winnaars van onze Transavia/Ischgl prijsvraag reisden we afgelopen donderdag af om 4 dagen te genieten van de eerste sneeuw, de stampende après-ski en natuurlijk het openingsconcert van James Blunt.

80 km pistes open ondanks de beperkte sneeuwhoogte

Koning Winter maakt het weer spannend dit jaar. Terwijl er in het zuiden al meerdere malen enorme dumps zijn geweest, was de sneeuwval in Oostenrijk beperkt. Gelukkig heeft Ischgl de afgelopen weken nog wat sneeuw vanuit het zuiden meegekregen en zag het skigebied er dus toch goed winters uit. En ondanks de beperkte sneeuwhoogte van 40 cm lagen de pistes er eigenlijk prima bij. In totaal was er zo’n 80 km pistes geopend, en prijswinnaars Joris en Stefan wisten zelfs nog wat poederafdalingen te vinden.Wil je meer videobeelden zien van het concert van James Blunt klik dan hier >>

Topconcert van James Blunt

In de après-ski ging de bierkraan meteen volledig open. De beroemde en beruchte Paznauner Taja middenin het skigebied lag nog in een groen landschap, maar dat mocht de pret niet drukken. Ook in het dorp zat de sfeer er ouderwets goed in o.a. de Trofana Alm, Kuhstall, Fire & Ice en de Schatzi. Op zaterdagavond maakte James Blunt tijdens zijn openingsconcert grote indruk op het publiek. Zijn droevige liedjes wisselde hij af met vrolijke uptempo nummers. Tussendoor sprong hij nog even het publiek in om te crowdsurfen en wist hij 17.000 toeschouwers aan het lachen te krijgen met z’n sterke humor.

James Blunt Ischgl

James Blunt zet Ischgl op z'n kop zaterdagavond

Ischgl seizoensopening

Prima pistes afgelopen weekend in Ischgl

Voorjaarsomstandigheden in Ischgl

Het leek wel voorjaar op zaterdag: zon en milde temperaturen

Kuhstall Ischgl

De après-ski ging er - zoals dat hoort in Ischgl - alles behalve geruisloos aan toe

Ischgl had een naam hoog te houden als het gaat om seizoensopeningen en dat is ook dit jaar weer gelukt. Ons wintersportseizoen had niet beter kunnen beginnen!

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen