7 mei 2010 door Miranda in 'Reisverslagen''

Snowplaza was afgelopen weekend in Ischgl voor de seizoensafsluiting en het concert van Alicia Keys. In het vorige weblogbericht "Snowplaza meets Alicia Keys" kon je lezen hoe wij tijdens de persconferentie de eerste vraag aan deze wereldster mochten stellen. Hierbij een verslag van het geweldige concert op de Idalp.

Optreden Alicia

15.000 fans op de Idalp wachten op Alicia.

15.000 paar ski's en snowboards?

Nadat de persconferentie was afgelopen stapten we in de gondel richting Idalp, waar het concert om 13.00 uur zou beginnen. Het enorme podium stond al een paar dagen klaar op 2300 meter hoogte. Toen we boven kwamen, stond er al een enorme mensenmassa te wachten op Alicia. En, ik had nog nooit zoveel ski's en snowboards bij elkaar gezien! Bijna iedere bezoeker had vooraf nog even genoten van de goede sneeuwcondities in Ischgl.

Wat hebben we het toch zwaar

Wij hadden het geluk dat we op het VIP-deck mochten staan en genoten van een drankje, lekker eten en een geweldig uitzicht. Tja, wat hebben we het toch zwaar, it's a hard job.... Het was een beetje bewolkt en af en toe viel er een druppel regen, maar dat kon de pret niet drukken. Timing of niet: op het moment dat Alicia begon met het concert leek het op te klaren; de zon kwam zelfs een beetje door! Onze fotograaf Joeri mocht de eerste 3 nummers vooraan staan en maakte van de gelegenheid gebruik om mooie foto's en een paar filmpjes te maken.

Optreden Alicia

Twee keer op één dag zo dichtbij Alicia...

Indrukwekkend

Alicia speelde gedurende 1,5 uur de sterren van de hemel; wat kan deze dame geweldig zingen! De hoogte had blijkbaar weinig invloed op haar stem. Ze had zich wel een beetje aangepast aan de frisse omstandigheden. Ze trad op in een winterjasje en had een sjaal om haar nek, en paste dus perfect in deze omgeving. Ze vermaakte ons met bekende nummers als “Empire State of Mind”, “Superwoman” en “No one”. Voor het nummer “Fallin” kroop Keys zelf achter de piano, die speciaal met de pistenbully naar de top werd vervoerd. Haar muziek in deze prachtige omgeving maakte een enorme indruk op ons.

En het was nog lang onrustig op de Idalp...

De muziek van Alicia is over het algemeen wat rustiger dan de nummers van een gemiddelde après ski, toch kreeg ze regelmatig bijna alle armen van de bezoekers in de lucht. Nadat Alicia haar laatste noten heeft gezongen, neemt een DJ het over en gaat het publiek "los". "Hé, was geht ab, wir feiern die ganze nacht!" en alle andere après ski toppers knalden uit de boxen op de Idalp. Het was één groot feest en iedereen ging uit zijn of haar dak. Het bleef nog lang onrustig op 2300 meter....

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen