6 december 2013 door Thijs in 'Skigebieden onder de loep', Live vanuit de sneeuw''

Centrum Ischgl

Dat je in Ischgl fantastisch kunt skiën is mij al snel duidelijk geworden. Het dorp heeft echter ook een compleet ander karakter dat pas in de namiddag en avonduren duidelijk wordt. Wintersportliefhebbers kiezen niet alleen voor Ischgl vanwege het uitgebreide skigebied maar ook voor de bruisende après-ski. Partygangers die tot diep in de nacht willen stappen vinden hier het uitgaansleven wat zij zoeken. Après-ski hutten, cafes en discotheken sieren het straatbeeld van Ischgl. En natuurlijk twee keer per jaar een concert met popsterren van wereldformaat.

Paznauner Taja

Het eerste drankje tijdens de après-ski staat voor veel wintersporters gepland in de Paznauner Taja. Deze après-ski bar ligt op een hoogte van 2000 meter direct aan de piste. Al van verre hoor je de klanken van de bekende hits schallen tussen de bergen. Dat je hier vroeg een plekje moet zien te bemachtigen is mij duidelijk wanneer ik vanaf de piste zie dat het hier al afgeladen staat. Het feest van de Paznauner Taja vindt in z’n geheel buiten plaats en het wintersportpubliek smult er met volle teugen van. Aangezien de avond in deze tijd van het wintersportseizoen zo vroeg valt wordt de muziek en de tapkraan al rond een uur of 4 dichtgedraaid. Iedereen moet immers nog met de lift (of dalafdaling!) naar beneden!

Je eigen champagnefles aan de muur

Dat wintersporters die Ischgl bezoeken niet op een euro meer of minder kijken wordt duidelijk wanneer je je hier in de après-ski onderdompelt. Zo kun je in onder andere de Romantikahütte een magnumfles champagne bestellen die je na de laatste druppel genuttigd te hebben op mag hangen aan de muur met een persoonlijke boodschap. Aangezien de tent haast is behangen met flessen heb ik zo een beeld van hoe het er hier aan toe gaat middenin de winter. Après-ski in Ischgl is ook een stukje prestige, ‘kijk mij eens staan met mijn magnumfles champagne’. Ook het zogeheten ‘bar recht’ is hier een voorbeeld van. Zodra je drankrekening hoog genoeg is krijg je het privilege om zelf achter de bar plaats te mogen nemen en door de keuken te mogen wandelen.

Paznauner Thaya

Uitgaan tot diep in de nacht

Een weekend is veel tekort om een bezoek te brengen aan alle après-skibars en discotheken in Ischgl. Maar ik begrijp goed waaraan Ischgl de bijnaam ‘het Ibiza van de Alpen’ te danken heeft. Kuhstall, Coyote Ugly, Feuer & Eis, Golden Eagle, Niki’s Stadl en Club Pacha. Het aanbod is eindeloos. Wij hebben een avond doorgebracht in de Trofana Alm wat het prototype van een après-skibar is. Dampend heet, hout en de geur van verschaald bier. Tijdens het openingsweekend was het hier bomvol maar alle après-ski knallers werden gedraaid en er hing een gezellige sfeer. Aanrader! De keerzijde van après-ski in Ischgl is direct duidelijk wanneer je ’s nachts de bar uitstapt. Dronken wintersporters zwalken door de straten en overal ligt glas. De volgende ochtend is hier tot mijn verbazing echter niks meer van zichtbaar.

Nachtleven Ischgl

Nickelback rockt Ischgl

De opening en sluiting van het wintersportseizoen in Ischgl gaat traditiegetrouw gepaard met een groot concert waar duizenden mensen op af komen. Na onder andere Elton John, Rihanna en Katy Perry was het ditmaal de beurt aan Nickelback. Ondanks de temperatuur van -10 weten de Canadese heren het massaal toegestroomde publiek te verwarmen. Bekende hits als ‘How you remind me’, ‘Rockstar’ en ‘Too bad’ worden door iedereen meegezongen. Frontzanger Chad Kroeger krijgt het publiek moeiteloos mee en pas na ruim een uur spelen keert het publiek terug naar het centrum om te beginnen aan een nieuwe avond in het nachtleven van Ischgl...

Top of the Mountain concert Nickelback

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen