29 juni 2022 door Florien in Nieuws

Er wordt deze zomer veel vernieuwd in de skigebieden, zo ook in het Zwitserse Zermatt. Wie deze zomer of komende winter in de Matterhorn-Express stapt, wordt met gloednieuwe gondels omhoog gebracht. De oude cabines van de Matterhorn-Express waren alweer 20 jaar in gebruik en nodig aan vervanging toe. Benieuwd naar de details? In dit artikel praat ik je bij.

Nieuwe gondels voor de Matterhorn-Express

Sinds 2002 is de Matterhorn-Express in Zermatt in gebruik. De 8-persoons lift van fabrikant Doppelmayr brengt al die tijd wintersporters via het traject Zermatt - Furi - Schwarzsee - Trockener Steg, van 1638 meter hoogte naar 1871 meter hoogte. Na jaren van trouwe dienst zijn de 154 gondels van het type 'Omega 3' nu vervangen door 260 cabines van het type 'Omega 4'. Dankzij de modernste technologieën wordt een ritje omhoog vanaf deze zomer een stuk comfortabeler en omdat er meer gondels aan de kabel hangen, neemt ook de capaciteit iets toe.

Oude gondels
Deze gondels zie je nu niet meer!

Sinds 18 juni in gebruik

De afgelopen weken zijn ze in Zermatt druk bezig geweest met het vernieuwen van de Matterhorn-Express. Sinds 18 juni draait de lift met nieuwe gondels en, zoals je hieronder kunt zien, hebben de nieuwe cabines een luxere uitstraling en zijn ze nu blauw/zwart van kleur. Naast de naam van de lift, staat ook de Matterhorn op moderne wijze op de gondels gedrukt. De zitplaatsen zijn ruimer opgezet en de grote ramen bieden een schitterend uitzicht op de bergwereld.

Nieuwe gondels voor de Matterhorn-Express in Zermatt! © Zermatt Bergbahnen AG

Ook nieuw: 100-persoons Zermatt-Furi gondel

Zermatt investeert deze zomer niet alleen in nieuwe gondels voor de Matterhorn-Express. De komende maanden bouwt het Zwitserse skigebied ook aan de nieuwe Zermatt-Furi gondel. Na ruim 58 jaar trouwe dienst wordt de oude 80-persoons gondel vervangen door een nieuwe 100-persoons variant. 

Lees hier alles over de nieuwe Zermatt-Furi

Wintersport in Zermatt

Samen met het Italiaanse Breuil-Cervinia en Valtourneche deelt het Zwitserse Zermatt een grensoverschrijdend skigebied dat ruim 300 km aan pistes telt. Skiën of snowboarden doe je hier in een indrukwekkende omgeving, tussen vele drie- en vierduizenders. Tijdens veel afdalingen is de meest iconische van allemaal te bewonderen: de 4478 meter hoge Matterhorn. Het Matterhorn Glacier Paradise is net zoals de Hintertuxer Gletscher het hele jaar door geopend voor skiplezier. Zelfs in de zomermaanden kun je hier op de latten staan! Aan fijne pistes geen gebrek en eentje die je echt niet mag overslaan is de ruim 25 km lange dalafdaling van de Klein Matterhorn naar Zermatt. Als je die hebt volbracht, dan heb je na afloop zeker een pannetje Rösti of kaasfondue verdiend!

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen