Skip to navigation Skip to main content

Nieuwe 100-persoons gondel Zermatt-Furi

54343 - Nieuwe 100-persoons gondel Zermatt-Furi (11)

De 80-persoons Zermatt-Furi gondel heeft afgelopen winter voor het laatst wintersporters omhoog gebracht naar Furi op 1871 meter hoogte. Na ruim 58 jaar trouwe dienst gaat de 'oude dame' met pensioen en komt er een moderne 100-persoons variant voor in de plaats. Deze lift is niet alleen sneller, maar kan ook meer personen per uur vervoeren en is een stuk comfortabeler. In dit artikel lees je alles over de nieuwe 100-persoons Zermatt-Furi gondel in Zermatt .

Nieuwe 100-persoons gondel Zermatt-Furi

Sinds 1963 brengt een 80-persoons gondel wintersporters vanuit Zermatt naar Furi. Dit gebied, dat is gevormd door gletsjers, biedt het hele jaar door vermaak. In de wintermaanden geeft de lift aansluiting op liften naar Schwarzsee, Riffelberg en Trockener Steg, vanwaar je alle kanten op kunt in het skigebied. Ook kun je er dan mooie wandelingen maken en behoort rodelen tot de mogelijkheden. In de zomermaanden is er voor kids een leuk speelpark, kun je hier op en top genieten van de natuur en zijn er gave activiteiten te doen, zoals een wandeling over de duizelingwekkend hoge hangbrug.

In de herfst van 2021 zijn de laatste inspecties en revisies doorgevoerd, zodat niets een laatste winter in dienst van de Zermatt Bergbahnen nog in de weg kon staan. Nu is het einde van een lang tijdperk toch echt daar. De komende maanden wordt de lift vervangen door de nieuwe 100-persoons Zermatt-Furi gondel.

Modern en comfortabel

De nieuwe 100-persoons gondel Zermatt-Furi krijgt een modern design en wordt daarnaast een stuk groter. Straks kunnen er geen 80, maar 100 personen per keer worden vervoerd en bovendien wordt het vloeroppervlak per persoon groter. Hutjemutje tegen elkaar staan is er dan niet meer bij. Dit voorjaar wordt er gestart met de eerste bouwwerkzaamheden en als alles volgens plan verloopt, kun je komende winter een eerste ritje in die nieuwe 100-persoons gondel Zermatt-Furi maken.

Feiten & cijfers nieuwe Zermatt-Furi gondel in Zermatt

Dalstation: 1646 m. Lengte: 1715 m.
Bergstation: 1871 m. Hoogteverschil: 230 m.
Snelheid: 10 m/sec. Aantal gondels: n.b.
Duur rit: 3:10 minuten Capaciteit: 1000 pers./uur
Fabrikant: Doppelmayr Plaats: Zermatt

Nieuw dalstation

De huidige Zermatt-Furi gondel deelt het dal- en bergstation met de naastgelegen Matterhorn Express. Ook in de toekomst is dit het geval. De Matterhorn Express blijft tijdens de gehele bouwperiode van de nieuwe 100-persoons gondel Zermatt-Furi in bedrijf, zodat het gebied op de Furi gewoon toegankelijk blijft. Wel wordt het dalstation compleet vernieuwd. Het doel hiervan is dat er een optimale doorstroming komt van gasten en bagage, wat een belangrijke rol speelt bij de voltooiing van de Matterhorn Alpine Crossing. De moderne architectuur, met een lichtschacht in het midden van het gebouw, combineert hedendaagse flair met hoge functionaliteit en duurzaamheid. Op de bovenste verdiepingen wordt een nieuwe kantoorruimte gecreëerd voor de Zermatt Bergbahnen en het ondergrondse overstapstation zorgt voor een ontlasting van de Schluhmattstrasse.

Bekijk hier een aantal visuals van de nieuwe Zermatt-Furi

Wintersport in Zermatt

Het Zwitserse Zermatt deelt samen met het Italiaanse Breuil-Cervinia en Valtournenche een schitterend skigebied met ruim 300 km aan pistes. Skiën doe je hier in een indrukwekkende omgeving, omringd door vele drie- en vierduizenders. De bekendste van allemaal is de iconische 4478 meter hoge Matterhorn, ook te herkennen op de Toblerone verpakking. Het skigebied reikt tot 3899 meter hoogte en is enorm sneeuwzeker. Dankzij de gletsjer kun je hier het hele jaar door op de latten staan, zelfs in de zomer! Het Matterhorn Glacier Paradise biedt voor ieder type skiër wat wils, maar zal vooral het hart van gevorderde wintersporters veroveren. Zo zijn er veel uitdagende pistes te skiën, kun je mooie dagtochten maken en zijn er veel lange afdalingen. Bijvoorbeeld de 22 km lange dalafdaling naar Valtournenche of de 17 km lange dalafdaling naar Zermatt.

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.