Skip to navigation Skip to main content

6 gezellige après-ski bars om het weekend in te luiden

54292 - 6 gezellige après-ski bars om het weekend in te luiden (11)

We hebben er flink lang op moeten wachten, maar eindelijk is het weer mogelijk om na het skiën ouderwets de après-ski in te duiken. Even met z'n allen proosten op weer een heerlijke skidag en het feit dat het vakantie is. Vandaag is het alweer vrijdag. Als je mazzel hebt ben je net aangekomen en met een beetje pech moet je morgen alweer naar huis. Maar, welke situatie voor jou ook van toepassing is, eerst nog even genieten van de gezelligheid. In deze 5 après-ski bars ben je aan het juiste adres om het weekend mee in te luiden!

1. Seppi's in Gerlos

Gerlos is een van de dorpen in de Zillertal Arena. Veel wintersporters komen hier niet alleen vanwege de uitgebreide skimogelijkheden, maar ook om de feestelijke après-ski. De plek waar het 's middags al vroeg begint, is Seppi's am Isskogel. Vanaf de top van de 2246 meter hoge Isskogel ski je er via de blauwe 34 en 32 zo naartoe en vaak hoor je de muziek al van ver. De hut bestaat sinds 1967 en is ontzettend populair. Bij mooi weer staat iedereen hier 's middags op de tafels te dansen en anders onder de grote paraplu. Eén tip geven we je wel mee: vergeet niet dat je na al die biertjes ook nog naar beneden moet skiën! ;-)

54292 -  (44)

2. La Folie Douce in Val Thorens

Après-ski is niet voor niets een Frans woord! Wie denkt dat feesten alleen in Oostenrijk mogelijk is, heeft het helemaal mis. Ook in de Franse Alpen kun je na het skiën uitgebreid proosten op de skidag, bijvoorbeeld in Val Thorens. Het hoogstgelegen wintersportdorp van Europa heeft een ruime keus aan leuke bars, zoals La Folie Douce bovenop de piste Plein Sud. De après-skiketen is op meerdere locaties in Frankrijk te vinden en overal een groot succes. Op het gigantische terras is het middag na middag een groot feest. Let wel op: ook hier moet je na afloop nog een flink stuk naar beneden skiën.

3. Schnaps Hans Alm-Bar in Zell am See

Ben je op dit moment in Zell am See - Kaprun? Koers dan zeker naar de Schnaps Hans Alm-Bar op de Schmittenhöhe. Deze bar, die in de volksmond ook wel Hansi Schnaps genoemd wordt, ligt vlak bij het bergstation van de Schmittenhöhebahn en is dé plek voor een drankje in de zon. Overdag kun je hier genieten van een lekkere lunch en 's middags van een gezellig feestje in de après-ski. Je moet na afloop nog wel een flink stuk terug skiën naar het dal, dus drink er niet te veel. Zie je dat niet zitten? Dan kun je kijken of er nog een kamer voor je vrij is in het naastgelegen Berghotel Schmitten. Weet je ook meteen zeker dat je de volgende dag als eerste op de piste staat!

54292 -  (45)

4. Mooserwirt in St. Anton am Arlberg

St. Anton am Arlberg is een van de dorpen in het skigebied Ski Arlberg. Veel wintersporters komen hier niet alleen om van de ruim 300 km aan pistes te genieten, maar ook voor de gezellige après-ski. Een groot begrip in het dorp is de Mooserwirt. Al sinds het jaar 1989 ben je hier aan het juiste adres voor een heerlijke lunch of een drankje om de skidag mee af te sluiten. De bar ligt aan piste nummer 50 en bij mooi weer is het hier op en top genieten op het terras. Net zoals bij de eerste drie in deze lijst geldt voor de Mooserwirt ook dat je na afloop nog een stukje moet skiën.

5. Apreski Snowbar in St. Christina

Maar niet alleen op de berg vind je leuke bars om het weekend mee in te luiden. Proost jij liever pas na de laatste afdaling en zoek je een leuke plek in Val Gardena? Dan is de Apreski Snowbar in St. Christina de ideale bestemming. De bar heeft een gigantisch terras, onderaan de Saslong World Cup afdaling. In de laatste zonnestralen geniet je hier tussen de Dolomieten van een koud biertje, Aperol Spritz, Bombardino of ander lekker drankje. Terwijl heerlijke hits uit de speakers schallen, verzamelen steeds meer mensen zich hier voor een feestelijke afsluiter van de skidag.

54292 -  (46)

6. De Après-ski mile in Saas-Fee

In Saas-Fee maakt het niet uit naar wat voor soort après-ski je op zoek bent. Of je nu keihard wilt feesten of juist liever relaxed van een goed glas wijn nipt op een schapenvachtje onder de heaters: je vindt het hier namelijk allemaal! Uniek aan dit Zwitserse dorp is dat het beschikt over een heuse après-ski mile. In deze straat is de keuze aan après-ski bars reuze. Vandaar dat we ook de complete après-ski mile tippen, in plaats van slechts één bar. Hier komt werkelijk elk type après-skiër aan z'n trekken!

54292 -  (47)
Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.