Skip to navigation Skip to main content

Twee nieuwe liften in de Zillertal Arena: Kapauns en Krimml-x-Press

Niet één, maar twee nieuwe liften in de Zillertal Arena! Aankomende zomer wordt de 2-persoons Kapauns vervangen door een moderne 8-persoons stoeltjeslift en volgend jaar zomer is de Krimml-x-Press aan de beurt. De plannen liggen al even op tafel en worden nu daadwerkelijk uitgevoerd. Tijdens skiseizoen 2022/2023 kun je de nieuwe Kapauns al testen en als alles volgens plan verloopt, is de nieuwe Krimml-x-Press een winterseizoen later klaar voor gebruik. Alles over deze twee nieuwe liften in de Zillertal Arena lees je in dit artikel.

Twee nieuwe liften in de Zillertal Arena: Kapauns en Krimml-x-Press

De plannen voor het vernieuwen van de oude 2-persoons Kapauns en 4-persoons Krimml-x-Press liggen al een tijdje op tafel. Na het vernieuwen van de Stuanmandlbahn was dit de volgende stap voor het skigebied, maar alles moest door de coronasituatie worden uitgesteld. Nu, een paar jaar later, is er eindelijk groen licht. Het skigebied gaat de plannen in twee stappen doorvoeren. De 2-persoons Kapauns wordt komende zomer vervangen en moet voor aanvang van skiseizoen 2022/2023 klaar zijn voor gebruik. In de zomer daarna is de Krimml-x-Press aan de beurt. Als alles volgens plan verloopt, moet die lift voor aanvang van skiseizoen 2023/2024 klaar zijn voor gebruik. In 2020 werd er ook gesproken over het vervangen van de Duxer-x-Press op de Gerlosplatte. Of en wanneer dit gaat gebeuren is nog niet bekend.

De rode pijlen geven de nieuwe liften aan. Klik hier om de pistekaart te vergroten ›

Moderne 8-persoons Kapauns brengt meer comfort

Vanaf winter 2022/2023 is er nog maar één 2-persoons stoeltjeslift in de Zillertal Arena. Je kunt dan alleen nog in de Mitterlegerbahn in Königsleiten stappen, de oude Kapauns is tegen die tijd vervangen door een moderne 8-persoons variant. De oude 2-persoons stoeltjeslift in Zell am Ziller is al sinds 1993 in gebruik en voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd. Niet alleen duurt een ritje erg lang, bij sneeuw en kou is het verre van comfortabel. De nieuwe lift krijgt straks 8-persoons stoeltjes met weerkap én stoelverwarming. Maar dat is niet het enige dat verandert. De huidige Kapauns komt uit bij het bergstation van de Krimml-x-Press in Zell am Ziller. Deze lift brengt je via de Übergangsjoch weer terug richting Gerlos. In de nieuwe situatie komt het bergstation boven op de 2500 meter hoge Übergangsjoch te liggen.

Feiten & cijfers nieuwe Kapauns in de Zillertal Arena

Dalstation: 1901 m. Lengte: 1936 m.
Bergstation: 2500 m. Hoogteverschil: 599 m.
Snelheid: 5 m/sec. Aantal stoeltjes: n.b.
Duur rit: 7:10 minuten Capaciteit: 2940 pers./uur
Fabrikant: LEITNER Plaats: Zell am Ziller

Stap 2: nieuwe Krimml-x-Press

Na de bouw van de nieuwe Kapauns in de Zillertal Arena en na afloop van skiseizoen 2022/2023 is de oude Krimml-x-Press aan de beurt om onder handen genomen te worden. Veel wintersporters kijken hier al jaren naar uit. Je hebt de lift nodig om van Zell am Ziller naar Gerlos te gaan en andersom, maar een fijne rit is het niet. De huidige Krimm-X-Press stamt uit 1999, ligt bijna volledig in de schaduw en duurt ontzettend lang. Het is onderweg vaak koukleumen en met wind wordt de verbinding vaak gesloten. Een nieuwe 10-persoons gondel met stoelverwarming brengt het comfort straks flink omhoog. Bovendien ben je ruim de helft sneller boven, kan de lift qua wind meer aan en is er straks geen tussenstation meer.

Feiten & cijfers nieuwe Krimml-x-Press in de Zillertal Arena

Dalstation: 2061 m. Lengte: 1870 m.
Bergstation: 2500 m. Hoogteverschil: 439 m.
Snelheid: 6 m/sec. Aantal stoeltjes: n.b.
Duur rit: 5:40 minuten Capaciteit: 2400 pers./uur
Fabrikant: LEITNER Plaats: Zell am Ziller & Gerlos

Wintersport in de Zillertal Arena

De dorpen Zell am Ziller, Gerlos, Wald-Königsleiten en Krimml vormen samen de Zillertal Arena. Al jarenlang is het skigebied een geliefde bestemming bij wintersportend Nederland en dat heeft verschillende redenen. De 147 pistekilometers worden ontsloten door een modern netwerk van skiliften en bieden voor ieder wat wils. Of je nu al jaren skiet of voor het eerst op de latten staat, je vervelen is hier vrijwel onmogelijk. De Zillertal Arena biedt niet alleen vele brede blauwe hellingen, maar ook prachtige rode en uitdagende zwarte pistes. Je kunt er elke dag leuke tochten skiën, je vindt er een van de langste dalafdalingen van Oostenrijk qua hoogtemeters en ook aan fijne berghutten is hier geen gebrek. Er zijn goede skischolen met veelal Nederlandssprekende skileraren en voor de kleintjes zijn er kinderlanden waar ze spelenderwijs hun eerste bochtjes leren draaien. Na het skiën kun je een drankje drinken in de gezellige après-ski of een van de vele andere activiteiten ondernemen. Wat dacht je van winterwandelen in de zijdalen van Gerlos? Rodelen op de langste rodelbaan van het Zillertal of een tour met een paardenkoets? Je vervelen is in de Zillertal Arena onmogelijk!

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.